Witam,
postanowiłem odnieść się do wypowiedzi/zarzutów z forum:
- częstych wstawek reklamujących kolejne produkcje
Jeśli pisząc "produkcje", ktoś ma na myśli płyty dvd z filmami z rsmp i rpp przeznaczonymi do sprzedaży kibicom to nie są one częste. Płyty wydajemy 1x na rok i tylko wtedy daje informację na forum. Po konsultacji (private) z KRUKiem info umieszczone jest w temacie filmy Motorecords.pl
Propozycja aby takie ogłoszenia były płatne - tak! korzystałem z płatnej reklamy portalu autoklub.pl wielokrotnie (nie mam tu na myśli płatnych ogłoszeń)
Jeśli pisząc "produkcje", ktoś ma na myśli filmy poszczególnych zawodników. To jest to tak częste jak często odbywają się zawody, na których filmuje Motorecords.pl. Rozumiem, że nie każdemu taki materiał przypadł do gustu ale patrząc na ilość odwiedzin filmów podlinkowanych widać, że jest stała grupa forumowiczów, którzy jednak oglądają te filmy.
- powtarzania tych samych wpisów w temacie dotyczącym danego rajdu i jednocześnie w "ciekawych filmach"
Wpisy są inne, mają ten sam link. Do tematu "ciekawe filmy" umieszczam tylko link z opisem (dla kibiców),
a do tematu dotyczącego danego rajdu dodaje info dla zawodników o dostępności ich filmów (część zawodników jest forumowiczami i szuka materiałów foto/video). A nie każdy śledzi oba tematy.
- nachalnej reklamie poprzednio strony , teraz przyszłego portalu
jeśli reklamą jest podawanie linków do filmów to tak! - ma to TEŻ cel promocyjny. Ale zakładam, że korzyści oprócz mnie czerpie większość forumowiczów.
- ogłoszeń o poszukiwaniu współpracowników
tu nie rozumiem - czemu ma ktoś z tym problem?
- reklamowych linkach znajdujących się w podpisie każdego wpisu na forum
regulamin tego chyba nie zabrania (90% forumowiczów ma linki w opisach)
Cogonieznajom:
"Według mnie, motorecords mogłoby walić reklamę swojego portalu i "usług" jeżeli nie robiliby tego komercyjnie. Niestety to jest działalność czysto komercyjna - płaca ludziom za filmowanie i foty, potem sprzedają materiały załogą.
Druga sprawa jest taka, że motorecords notorycznie spamuje i...to jest największy problem. Forum to nie telegazeta czy portal reklamowy! Dla mnie to najzwyklejszy SPAM. A spam się banuje:)"
nie nauczył cie nikt?, że do cudzej kieszeni się nie zagląda !! - piszesz: zarabia to go zbanować , jak by nie zarabiał to OK - śmieszne !!
gabrally - Ty, który:
- do niedawana miałeś największy baner w opisie
- regularnie podlinkowujesz "produkcje" innej ekipy filmowej (z którą wspolpracujesz)
- korzystasz na swojej stronie z materiałów Motorecords.pl
jesteś ostatnim który powinien się wypowiadać o "problemie" z Motorecords.pl !!
Mimo kilku negatywnych opinii mam wrażenie, że większości „problem Motorecords.pl” nie przeszkadza. Jeśli jednak się mylę i dwa linki na rajd szkodzą czytelności forum to niech administrator usunie moje konto – wtedy przestane umieszczać informacje. A wszystkich zainteresowanych filmami i relacjami video zapraszam na www.motorecords.pl
Pozdrawiam
Krzysztof Lenartowicz
P.S. nie przewiduje dalszego komentowania tematu