Ankieta odnośnie motorecords.pl

Archiwum

Moderator: SebaSTI

Postprzez gabrally » sobota, 3 kwi 2010, 18:54

Mociag napisał(a):
gabrally napisał(a):A może jeden temat, w którym Motorecords będzie mogło się do woli reklamować? Ten kto nie będzie chciał tego widzieć to po prostu tam nie wejdzie...:)

Sam dobrze wiesz, że są inne ekipy (firmy) jeżdżące po rajdach i robiące z nich klipy, relacje itp. Więc wyobraźcie sobie, że takie tematy zakładają inni jak, np. Maxxsport, wtedy to będzie syf na forum.
Oczywiście chciałbym dodać, że mi akurat to nie przeszkadza i nic nie mam do w/w użytkownika, bo sam dodaje linki do filmów mojej ekipy.
Dobrze, że czołowi fotografowie się tak nie reklamują :twisted:

Tak, ale problem jest narazie z jedną firmą.. i o tym teraz rozmawiamy ;)
Coraz częściej zastanawiam się, czemu zamiast rajdów nie wybrałem szachów. Na przykład. ;)
gabrally
N4

Postprzez schwepes » sobota, 3 kwi 2010, 19:00

Zakładając, że będzie więcej chętnych do zakładania tego typu tematów, można stworzyć podforum "ogłoszenia komercyjne", gdzie każda firma będzie mogła sobie 'wykupić' temat i reklamować się w nim do woli. No chyba, że autoklub nie chce zarabiać na forum, to można to zrobić nieodpłatnie. Oczywiście w takim przypadku reklama w każdym innym miejscu na forum powinna być zabroniona i zdecydowanie karana (np. czasowym zablokowanie tematu w ogłoszeniach)

Dodatkowo wzorem innych dużych for dyskusyjnych, usunął bym możliwość dodawania grafik w podpisach, a wielkość podpisu ograniczył np. do jednej, max. dwóch linijek tekstu normalnej wielkości. Zdecydowanie poprawi to czytelność wątków. Teraz jest często tak, że wypowiedź zajmuje 1-2 linijki, a podpis nawet 10 (dobry przykład czegoś takiego jest także w tym temacie).
schwepes
A6

Postprzez gabrally » sobota, 3 kwi 2010, 19:11

Proponuję najlepiej zrobić nowy regulamin - ale ta historia się powtarza co jakiś czas, i za każdym razem temat ucicha. :) Szkoda, bo w nim można byłoby określić wielkości podpisów, możliwości reklam, linkowania itd. A tak to... każdy orze jak może, denerwując co chwilę któregoś z użytkowników. Przy okazji można byłoby wystosować także kary.
Coraz częściej zastanawiam się, czemu zamiast rajdów nie wybrałem szachów. Na przykład. ;)
gabrally
N4

Postprzez micz » sobota, 3 kwi 2010, 19:28

uważam, że każda hm, hm ekipa filmowa, która za swoją lepiej lub gorzej wykonaną prace bierze kase od zawodników, powinna płacić za reklame na naszym forum
www.compsport.pl
www.maciejwislawski.pl
micz
A6

Postprzez pieróg » sobota, 3 kwi 2010, 19:57

-częstych wstawek reklamujących kolejne produkcje

Jeśli byłyby one gromadzone w jednym temacie- to ok.

-powtarzania tych samych wpisów w temacie dotyczącym danego rajdu i jednocześnie w "ciekawych filmach
- nachalnej reklamie poprzedio strony , teraz przyszłego portalu
- ogłoszeń o poszukiwaniu współpracowników
- reklamowych linkach znajdujących się w podpisie każdego wpisu na forum

Spam.

Facet robi dobrą robotę, nie można mu tego zarzucić, ale po prostu niech nie wtyka swoich nowych produkcji wszędzie gdzie się da, bo przeglądając rano forum to samo było w trzech tematach w dwóch róznych działach, a to troszke nachalnością zlatuje. Jak najbardziej jestem za tym, zeby dawał linki do nowych filmów, bo przyjemnie sie to ogląda i jest ważne. Trzeba to docenić, ale także zachowac w tym umiar

To jest kwintesencja, absolutnie popieram Krisa.

A może jeden temat, w którym Motorecords będzie mogło się do woli reklamować? Ten kto nie będzie chciał tego widzieć to po prostu tam nie wejdzie..

To bardziej przydałaby się modyfikacja forum, by można było ustawiać ignorowanych użytkowników. Sprawa by się rozwiązała.

Tylko pytanie czy ten użytkownik się do tego zastosuje bo nie wydaje mi się żeby on przeglądał to co inni piszą na tym forum i pewnie nawet tej sondy nie zauważy. Po prostu wchodzi co jakiś czas i wkleja linki gdzie mu pasuje. Trzeba by do niego jakąś PW wysłać w tej sprawie

Niedawno pojawił się nowy post w "ciekawych filmach", nie wiem czy już jest usunięty, ale nie podaje bezpośrednio linka do filmu tylko do portalu.

wiateczna atmosfere mozna wyczuc rowniez na forum:)
nie bede sie wypowiadal na temat ankiety, ale zeby pozostac w temacie i nie robic off to powiem-> ciekawy temat:)

Wystarczy spojrzeć w Twój podpis. Nic do Ciebie nie mam, ale widać, że masz coś wspólnego z tą firmą i rozumiem Cie, że będziesz jej bronił.

Więc wyobraźcie sobie, że takie tematy zakładają inni jak, np. Maxxsport, wtedy to będzie syf na forum

http://www.autoklub.pl/forum/viewtopic.php?t=4646

uważam, że każda hm, hm ekipa filmowa, która za swoją lepiej lub gorzej wykonaną prace bierze kase od zawodników, powinna płacić za reklame na naszym forum

To mogłoby odstraszyć "spamerów".

Czyli są 2 rozwiązania wg. mnie. Albo specjalny dział komercyjny, gdzie można puszczać reklamy do woli (jeśli autoklub chciałby to nawet odpłatnie) albo usunięcie tego użytkownika (ewentualnie opcja ignorowania). Sporo ludzi ogląda te filmy, ja też, troszkę zbyt wiele tego w kilku miejscach. Może jakiś system ostrzeżeń a potem ban?
pieróg

Postprzez Mars » sobota, 3 kwi 2010, 20:06

Widać jak duże użytkownik motorecords ma do powiedzenia w tym temacie :lol: Ja swoje zdanie już powiedziałem, Kruk je zna i nadal je potrzymuje :evil: Trzeba tą samowolkę skończyć bo z forum robi się polsat czy tvn ... więcej reklam niż treści, a po reklamach człowiek zapomina gdzie się film skończył ...
3xFSO + 1xFSM + na jesieni jakieś E36 :D
Mars
A6

Postprzez speedyzxz » sobota, 3 kwi 2010, 22:53

schwepes napisał(a):Dodatkowo wzorem innych dużych for dyskusyjnych, usunął bym możliwość dodawania grafik w podpisach

To chyba nie jest konieczne bywam na forach gdzie nie ma ograniczeń i są naprawdę przeładowane userbarami, zdjęciami, tu na autoklubie użytkownicy dali sobie sami kaganiec i nie przesadzają, przynajmniej nie jest szaro

I przydało by się jakoś uświadomić głównemu autoklubowi co się wyrabia na forum. By się zajął werbowaniem nowej kadry adminów i modów
http://rajdy-klasyfikacje.cba.pl - klasyfikacje WRC, ERC, RSMP i WRX!
speedyzxz
S1600

Postprzez Cogonieznajom » niedziela, 4 kwi 2010, 21:43

Według mnie, motorecords mogłoby walić reklamę swojego portalu i "usług" jeżeli nie robiliby tego komercyjnie. Niestety to jest działalność czysto komercyjna - płaca ludziom za filmowanie i foty, potem sprzedają materiały załogą.
Druga sprawa jest taka, że motorecords notorycznie spamuje i...to jest największy problem. Forum to nie telegazeta czy portal reklamowy! Dla mnie to najzwyklejszy SPAM. A spam się banuje:)
Cogonieznajom
A6

Postprzez Zajcev » niedziela, 4 kwi 2010, 21:48

Cogonieznajom napisał(a):Według mnie, motorecords mogłoby walić reklamę swojego portalu i "usług" jeżeli nie robiliby tego komercyjnie. Niestety to jest działalność czysto komercyjna - płaca ludziom za filmowanie i foty, potem sprzedają materiały załogą.
Druga sprawa jest taka, że motorecords notorycznie spamuje i...to jest największy problem. Forum to nie telegazeta czy portal reklamowy! Dla mnie to najzwyklejszy SPAM. A spam się banuje:)

a co powiesz o ostatnio dodanej relacji z Rajdu Mazowieckiego? rowniez czysto komercyjna? czy tez rajdu Eger?:)
Zajcev
N4

Postprzez Mociag » niedziela, 4 kwi 2010, 22:38

Ja bardzo chciałbym poznać obecne zdanie moderatora, bo już wiele osób się wypowiedziało :wink:
Mociag
N3

Postprzez Kruk » poniedziałek, 5 kwi 2010, 09:58

Zostałem wywołany do odpowiedzi więc czas się ujawnić.

- częstych wstawek reklamujących kolejne produkcje
podobają mi się ich relacje z imprez i nie mam nic przeciwko jeśli będą tylko w jednym temacie np. filmy motorecords.pl

- powtarzania tych samych wpisów w temacie dotyczącym danego rajdu i jednocześnie w "ciekawych filmach"
zdecydowanie jestem przeciw

- nachalnej reklamie poprzedio strony , teraz przyszłego portalu
zdecydowanie jestem przeciw, ostatecznie w jednym temacie np. filmy...

zdecydowanie jestem przeciw, według mnie powinni takie rewelacje umieszczać na swojej stronie

jestem przeciw

Jak widać moje zdanie na temat tego co wyprawia użytkownik motorecords.pl na forum jest bardzo podobne do większości z Was. Cieszy mnie to, że mamy podobne odczucia. Z większym zdecydowaniem i determinacją będę mógł się starać przestrzegać ustaleń, na które zwróciliście mi uwagę.
To córka mojego kolegi.
http://www.dlamartynki.com.pl/ Wszystkich ludzi dobrego serca prosimy o pomoc każdy grosz i wszelka inna pomoc to dla nas nadzieja.
KONTO:55 1690 0013 3068 0011 5720 0002 Dominet Bank z dopiskiem , dla Martyny.
Kruk
A6

Postprzez machoony » poniedziałek, 5 kwi 2010, 10:14

jeszcze bym sie zastanowil nad stopka. wprowadzil ograniczenia
http://www.it-technologies.pl
machoony
A5

Postprzez MOTORECORDS.PL » poniedziałek, 5 kwi 2010, 21:12

Witam,

postanowiłem odnieść się do wypowiedzi/zarzutów z forum:

- częstych wstawek reklamujących kolejne produkcje
Jeśli pisząc "produkcje", ktoś ma na myśli płyty dvd z filmami z rsmp i rpp przeznaczonymi do sprzedaży kibicom to nie są one częste. Płyty wydajemy 1x na rok i tylko wtedy daje informację na forum. Po konsultacji (private) z KRUKiem info umieszczone jest w temacie filmy Motorecords.pl

Propozycja aby takie ogłoszenia były płatne - tak! korzystałem z płatnej reklamy portalu autoklub.pl wielokrotnie (nie mam tu na myśli płatnych ogłoszeń)

Jeśli pisząc "produkcje", ktoś ma na myśli filmy poszczególnych zawodników. To jest to tak częste jak często odbywają się zawody, na których filmuje Motorecords.pl. Rozumiem, że nie każdemu taki materiał przypadł do gustu ale patrząc na ilość odwiedzin filmów podlinkowanych widać, że jest stała grupa forumowiczów, którzy jednak oglądają te filmy.

- powtarzania tych samych wpisów w temacie dotyczącym danego rajdu i jednocześnie w "ciekawych filmach"
Wpisy są inne, mają ten sam link. Do tematu "ciekawe filmy" umieszczam tylko link z opisem (dla kibiców),
a do tematu dotyczącego danego rajdu dodaje info dla zawodników o dostępności ich filmów (część zawodników jest forumowiczami i szuka materiałów foto/video). A nie każdy śledzi oba tematy.

- nachalnej reklamie poprzednio strony , teraz przyszłego portalu

jeśli reklamą jest podawanie linków do filmów to tak! - ma to TEŻ cel promocyjny. Ale zakładam, że korzyści oprócz mnie czerpie większość forumowiczów.

tu nie rozumiem - czemu ma ktoś z tym problem?

regulamin tego chyba nie zabrania (90% forumowiczów ma linki w opisach)

Cogonieznajom:
"Według mnie, motorecords mogłoby walić reklamę swojego portalu i "usług" jeżeli nie robiliby tego komercyjnie. Niestety to jest działalność czysto komercyjna - płaca ludziom za filmowanie i foty, potem sprzedają materiały załogą.
Druga sprawa jest taka, że motorecords notorycznie spamuje i...to jest największy problem. Forum to nie telegazeta czy portal reklamowy! Dla mnie to najzwyklejszy SPAM. A spam się banuje:)"

nie nauczył cie nikt?, że do cudzej kieszeni się nie zagląda !! - piszesz: zarabia to go zbanować , jak by nie zarabiał to OK - śmieszne !!

gabrally
- Ty, który:
- do niedawana miałeś największy baner w opisie
- regularnie podlinkowujesz "produkcje" innej ekipy filmowej (z którą wspolpracujesz)
- korzystasz na swojej stronie z materiałów Motorecords.pl
jesteś ostatnim który powinien się wypowiadać o "problemie" z Motorecords.pl !!

Mimo kilku negatywnych opinii mam wrażenie, że większości „problem Motorecords.pl” nie przeszkadza. Jeśli jednak się mylę i dwa linki na rajd szkodzą czytelności forum to niech administrator usunie moje konto – wtedy przestane umieszczać informacje. A wszystkich zainteresowanych filmami i relacjami video zapraszam na www.motorecords.pl

Pozdrawiam
Krzysztof Lenartowicz

P.S. nie przewiduje dalszego komentowania tematu
NOCLEGI NA RSMP, RPP, GSMP: http://motorecords.pl/noclegi.html
MOTORECORDS.PL
A6

Postprzez kubobor » poniedziałek, 5 kwi 2010, 21:38

"...to niech administrator usunie moje konto"

Jestem za, jeśli nagracie ciekawy materiał to któryś z forumowiczów na pewno umieści do niego link. Bo na tym chyba polega forum aby grupa użytkowników wypowiadała się, dzieliła znalezionymi informacjami, dodawała linki itd, przeciwieństwem czego jest monotematyczne i subiektywne konto linkujące do własnych produkcji na własnym portalu, nie zabierające nigdy zdania w żadnym z forumowych tematów. (W skrócie spam?)
// EZBI gO!!!!!! :) //
kubobor
N2

Postprzez gabrally » poniedziałek, 5 kwi 2010, 21:39

MOTORECORDS.PL napisał(a):gabrally[/b] - Ty, który:
- do niedawana miałeś największy baner w opisie
- regularnie podlinkowujesz "produkcje" innej ekipy filmowej (z którą wspolpracujesz)
- korzystasz na swojej stronie z materiałów Motorecords.pl
jesteś ostatnim który powinien się wypowiadać o "problemie" z Motorecords.pl !!

- miałem, nigdzie nie jest to zabronione, a wg. mnie jest to lepsze rozwiązanie niż 10 postów o jednym i tym samym w różnych tematach, z resztą Ty, Krzysztofie również najmniejszego podpisu nie masz (i nigdy nie miałeś:),
- tak, podlinkowuję materiały firmy MaxxSport - bez zbędnej reklamy, opisów i prosto do youtube (nie tak jak Wy, do swojej strony, ba... do indexu:),
- korzystam, bo... sam je nam podsyłasz... :) o ile dodawanie filmów na stronę, z opisem autora można nazwać 'korzystaniem' z materiałów.. :wink:
gabrally
N4

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Archiwum