Memoriał Janusza Kuliga i Mariana Bublewicza.

Dla tych, którzy zaczynają i tych, którzy już wygrywają - dajcie sobie znać, gdzie się można poganiać!

Moderator: SebaSTI

Postprzez kurczak » niedziela, 28 lut 2010, 13:14

Brawo dla Mariusza za pierwszy przejazd :)
lasf.lt

RWD!!!Litwo ojczyzno moja rajdowa ;) Przygotowywanie i Serwis BMW E30 318is Warszawa-Okęcie ul. Wagonowa 5
kurczak
N2

Postprzez Kris_WRC » niedziela, 28 lut 2010, 16:43

Tak stałem i patrzyłem smętnie na ten teatrzyk :/ I zastanawiam się jakim kryterium (tylko finansowe przychodzi mi do głowy) kierował sie Pan dyrektor przy wysyłaniu zaproszeń... No bo kto to jest np Stunżans? Co osiągnął Chuchała i wielu innych, że oni mogli, a przykładowo dla braci Dobrowolskich czy R. Kujawskiego już tego miejsca nie było...

pogoda i kibice dopisali, ale żal patrzeć na to co prezentują sobą załogi w takich imprezach.... Gdyby nie Leszek i M.Bebenek na drugim przejexdzie nie zobaczyłbym nic poza smetnie warczącymi kolorowymi rajdowkami....

Zal.pl

Impreza ku pamieci wielkich mistrzów, gdzie zamiast własnie mistrzów jadą jacyś dziwni ludzie którzy mają dobry kontakt z A.B. i chyba wyłacznie tym sobie zaśłuzyli, żeby ta jechać... Dziwne mam miesznane odczucia bardzo. Niby miła i fajna niedziela, ale jak popatrzy się na to przez przymat startujących to hmmm... zeby nie powiedzieć za grubo ŻENADA...
Kris_WRC
A6

Postprzez Darno » niedziela, 28 lut 2010, 17:13

Gruba żenada to Twoja wypowiedź. Dobrowolski, Kujawski itp. mogli jechać wystarczyło się zgłosić, nikt nie wysyłał zaproszeń - kryteria były chyba jasne chyba,że pominołeś lekturę regulaminu - pierwsza 15 RSMP i PPZM, jeśli ktoś z tej grupy nie był zainteresowany to automatycznie wchodził kolejny na liście, pozostała grupa (10 osób) to osoby które mógł wybrac i zaprosić organizator. Tak,że następnym razem poczytaj a nie rób z siebie pajaca...
Darno
N1

Postprzez MatiWrc » niedziela, 28 lut 2010, 17:20

Kris_WRC napisał(a):Impreza ku pamieci wielkich mistrzów, gdzie zamiast własnie mistrzów jadą jacyś dziwni ludzie którzy mają dobry kontakt z A.B. i chyba wyłacznie tym sobie zaśłuzyli, żeby ta jechać... Dziwne mam miesznane odczucia bardzo. Niby miła i fajna niedziela, ale jak popatrzy się na to przez przymat startujących to hmmm... zeby nie powiedzieć za grubo ŻENADA...

zasada jest prosta, płacisz=jedziesz. względnie płacisz więcej niż inni=jedziesz. polecam felieton Grzegorza Dachowskiego w którymś z zeszłorocznych WRC. ale jak widać już w tym roku część zawodników podeszła do tego zdroworosądkowo i nie zapełniła się nawet cała lista. bo to jest chore, jeszcze na takiej imprezie, o takiej nazwie...

więc nie ma co pisać:

Kris_WRC napisał(a):No bo kto to jest np Stunżans? Co osiągnął Chuchała i wielu innych, że oni mogli, a przykładowo dla braci Dobrowolskich czy R. Kujawskiego już tego miejsca nie było...

bo sorry, ale na pewno sam byś pojechał gdybyś był jednym z tych zawodników i miał taką możliwość. to raz, a dwa że jakie to polskie, móc sobie pojechać po kimś "gorszym". tylko akurat w tym przypadku chyba trochę dajesz świadectwo o swojej wiedzy, skoro podważasz wyniki Chuchały. może nie jest wielokrotnym mistrzem Polski, ale jednak tego co osiągnął nie można mu odmówić.
MatiWrc
A5

Postprzez rallyfan2 » niedziela, 28 lut 2010, 17:21

Dla mnie impreza w miare udana.Fajne auta. znane nazwiska.Beczka w wykonaniu 4 napędówek to super sprawa. Niektóre nazwiska jak dla mnie nie powinny jechać, bo ciężko się patrzyło na ich jazde.Wiadomo czołówka RSMP dawała rade, Nyga również.Fajnei było popatrzeć na auto klasy WRC.Aha i dzieki Gabrys za robienie za GPS :wink:
rallyfan2
A6

Postprzez bzyq » niedziela, 28 lut 2010, 17:26

Nie pierwszy raz pojawiają się na tej imprezie krewni i znajomi królika. Albo tacy, którzy oprócz wpisowego wnoszą budżet na imprezę.
Jak dla mnie nazywanie tej imprezy Memoriałem tych wspaniałych sportowców jest kalaniem Ich dobrego imienia.
W zeszłym roku powiedziałem sobie, że więcej moja noga tam nie postanie, i tego się trzymam.
pozdrawiam
Edek z krainy kredek ;p
bzyq
A6

Postprzez jazzzy » niedziela, 28 lut 2010, 17:36

dzialo sie dzialo w tym roku, dopisala pogoda (nie tak jak w zeszlym roku paskudnie) i bylo sloneczko, dobrze ze zrobili przejazd przez Matejki dwa razy, raz w prawo raz w lewo bo poprawnie obstawilem ta miejscowke gdyz chyba tam sie najwiecej dzialo tzn. baczki, slajdy i przestrzelenia oraz wjazd pod prad (nawet zero za trzecim razem wjechalo pod prad ;-) )

z grubszych akcji w tym miejscu to popsucie (chyba tylnej osi) auta u Czopika (mam to na filmie)

przestrzelenie Dytki oraz paru innych ale najwieksza sensacja dla kibicow to jak w ogrodzenie wypakowal Mikolajczyk i go wypychano (tez mam to na filmie)

Belt mial niezlego potwora pod maska, akustycznie, wizulanie (az mu auto skakalo na prostej) oraz czasowo bo wykrecil bardzo dobry czas po pierwszym przejezdzie (lepszy niz Kuzi i Bufet)

Najbardziej podobala mi sie jazda Steca, zwlaszcza na pierwszym przejezdzie a i Stawiarski niezle sie spial i zrobil potem czas ponizej 2 minut

ogolnie to kibicow chyba mniej jak w zeszlym roku albo po prostu wiecej miejsca bylo (wlacznie z klasycznym juz naruszaniem terenu prywatnego i wlazenie komus za ogrodzenie)

szkoda ze dwoch kibicow nie zachowalo sie ostroznie i jeden sobie rozcial palec az do kosci wlacznie z naruszeniem sciegien a drugi zranil sie w glowe (tzn. ktos go zranil ale poszkodowany uznal ze to wypadek przy pracy)

spoko ze pozniej niz zwykle zamkneli OS wiec bylo dosc czasu aby przyjsc na miejsce , na plus tez popisowe przejazdy w przerwie

a na minus to ograniczone miejsce parkingowe tj. przy kopalni parking byl nieczynny a przy mecie kasowali po 10zl i upychali ludzi jak sledzie
jazzzy
N3

Postprzez AndreWRC » niedziela, 28 lut 2010, 17:53

Jazzzy wrzucaj te filmy bo akurat byłem na tym zakręcie na drugim przejeździe i też wypychałem Mikołajczyka ;)
KAJTO OGNIA !!
AndreWRC
A5

Postprzez Kris_WRC » niedziela, 28 lut 2010, 18:49

Matti... sam w większości się zgadzasz z tym co napisałem. Nie mam nic do Stunżansa, do Chuchały troche mam, ale to jest temat na zupełnie inną dyskusję... Podałem dwóch jako przykład, których wolałbym wymienić na innych. Z resztą ta grupa jest dużo większa...

Skoro jest jak jest to dlaczego odbywa się pod Nazwiskami wielkich mistrzów??

Nazwijmy to Kręciołkiem Wielickim i niech sie tam wtedy dzieje co chce:/
Kris_WRC
A6

Postprzez jazzzy » niedziela, 28 lut 2010, 19:01

AndreWRC napisał(a):Jazzzy wrzucaj te filmy bo akurat byłem na tym zakręcie na drugim przejeździe i też wypychałem Mikołajczyka ;)

prosze bardzo w jakosci HD

http://www.youtube.com/watch?v=fTQBznnj0mw

i Czopik

http://www.youtube.com/watch?v=0pt6ca1u6G4

tak jak napisalem na YT, normalnie bym nie wrzucal tego bo stalem w kiepskim miejscu do filmowania, na pewno na dniach pojawi sie wiecej filmikow z tej akcji wypychania

BTW: Osobnikowi w niebieskim kapturze tylko 'pogratulowac' po pierwsze stania w miejscu niebezpiecznym (za siatka) a po drugie zaczecia pomocy dopiero po zrobieniu sobie zdjecia telefonem i go schowaniu
jazzzy
N3

Postprzez AndreWRC » niedziela, 28 lut 2010, 19:10

Dzięki wielkie, jako drugi wbiegam tutaj na drogę na filmie.
KAJTO OGNIA !!
AndreWRC
A5

Postprzez jazzzy » niedziela, 28 lut 2010, 19:12

AndreWRC napisał(a):Dzięki wielkie, jako drugi wbiegam tutaj na drogę na filmie.

da sie zauwazyc zdolnosci 'kierownicze'; otworzyl drzwi a potem zaczal drygowac 'pracownikami fizycznymi' ;)
jazzzy
N3

Postprzez KiN » niedziela, 28 lut 2010, 19:13

W tym miejscu chcialbym wszystkim wypychajacym podziekowac w imieniu Tomka jak i moim.
Dzieki chłopaki!!!
KiN
N1

Postprzez jazzzy » niedziela, 28 lut 2010, 19:14

KiN napisał(a):W tym miejscu chcialbym wszystkim wypychajacym

a mozesz napisac jakie finalnie uszkodzenia wyszly ?
jazzzy
N3

Postprzez AndreWRC » niedziela, 28 lut 2010, 19:14

KiN, jak o mnie chodzi to żaden problem, nie ma za co dziękować ;)
Jazzzy, jakoś tam wyszło samo, hehe :lol:
KAJTO OGNIA !!
AndreWRC
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do KJS