przez schwepes » piątek, 25 gru 2009, 15:41
To jest niestety efekt braku konkurencji. Próby zdobycia części rynku przez nowych "graczy" były nieudane, głównie ze względu na nieprofesjonalne podejście, więc ciężko oczekiwać nie wiadomo jakiego rozwoju po jedynej tego typu gazecie na rynku.
Do spadku zainteresowania moim zdaniem przyczynia się przede wszystkim bardzo łatwy dostęp do informacji. Wpadając 2 razy dziennie na jakikolwiek portal sportów samochodowych znam komplet wyników, relację z kolejnych pętli i etapów, wypowiedzi zawodników, mam dostęp do dużych (i do tego bardzo dobrych) fotorelacji. Do tego dochodzą różnego rodzaju plotki, które następnego dnia są dementowane lub potwierdzane (szczególnie dotyczy to F1). W tej dziedzinie miesięcznik nie ma szans konkurować z portalem.
W WRC brakuje mi naprawdę ciekawych artykułów technicznych, ale obawiam się, że te naprawdę ciekawe dla mnie mogły by być kompletnie niepotrzebne dla większej grupy czytelników, więc akceptuję to. Natomiast drażnią mnie błędy w tych artykułach, które się tam pojawiają. I nie mam na myśli literówek, tylko błędy merytoryczne. Chciałbym też widzieć więcej opisów samochodów zmodyfikowanych, także tych startujących w imprezach popularnych gdzie są możliwe większe i nietypowe, ponieważ nie ograniczone regulaminami, modyfikacje.