Czasopisma motoryzacyjne

Jak sama nazwa wskazuje, dyskusje na ogólne tematy.

Moderator: SebaSTI

Postprzez speedyzxz » czwartek, 24 gru 2009, 13:25

Ohlins napisał(a):Wreszcie doszło juz moje WRC :)

Też mam już :wink:
http://rajdy-klasyfikacje.cba.pl - klasyfikacje WRC, ERC, RSMP i WRX!
speedyzxz
S1600

Postprzez MSG Racing » czwartek, 24 gru 2009, 17:50

Ja już o poziomie WRC'a mówiłem rok temu i mnie obrzucono błotem niemalże a teraz gazeta staje się coraz gorsza. Już są testy seryjnych samochodów (nie wiem po co to komu w magazynie o rajdach) a mogliby pokazywać więcej rajdówek chociaż tych co jeżdżą nimi amatorzy (może by tak więcej osób zaczęło startować a chociaż w amatorce) i czasem różne dziwne tematy, artykuły. Mam czasem wrażenie że coś na siłę robią żeby zapełnić numer ale jest z tego według mnie więcej strat niż korzyści.
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez CZUCZU » piątek, 25 gru 2009, 10:52

nie wiem jak wy ale zauważyłem niespójność. jest artykuł o KTM i wydaje sie że brakło strony jak auto jechało na torze. To samo przy maluchu brakło strony. Dają bzdety a profi artykułów nei dokończą
http://www.czuczu.estrefa.pl

Głośno i bokiem na przednich łapach..
CZUCZU
N3

Postprzez martin.h » piątek, 25 gru 2009, 12:04

Wiadomo, że poziom musi kiedyś spaść, to już 100-tny numer i to pisma dla określonej grupy odbiorców. W początkowych numerach fajny był dział technika, dużo można się było dowiedzieć. Obecnie dobrym posunięciem było utworzenie działu "Żywe legendy", który jest jednym z najciekawszych.
martin.h
A6

Postprzez CZUCZU » piątek, 25 gru 2009, 14:14

no tak ale chciałoby sie poczytać spójne artykuły. poszli zlą droga ale mam nadzieje że za 100 wydan zmienię zdanie i napisze że udało im się.
http://www.czuczu.estrefa.pl

Głośno i bokiem na przednich łapach..
CZUCZU
N3

Postprzez schwepes » piątek, 25 gru 2009, 15:41

To jest niestety efekt braku konkurencji. Próby zdobycia części rynku przez nowych "graczy" były nieudane, głównie ze względu na nieprofesjonalne podejście, więc ciężko oczekiwać nie wiadomo jakiego rozwoju po jedynej tego typu gazecie na rynku.

Do spadku zainteresowania moim zdaniem przyczynia się przede wszystkim bardzo łatwy dostęp do informacji. Wpadając 2 razy dziennie na jakikolwiek portal sportów samochodowych znam komplet wyników, relację z kolejnych pętli i etapów, wypowiedzi zawodników, mam dostęp do dużych (i do tego bardzo dobrych) fotorelacji. Do tego dochodzą różnego rodzaju plotki, które następnego dnia są dementowane lub potwierdzane (szczególnie dotyczy to F1). W tej dziedzinie miesięcznik nie ma szans konkurować z portalem.

W WRC brakuje mi naprawdę ciekawych artykułów technicznych, ale obawiam się, że te naprawdę ciekawe dla mnie mogły by być kompletnie niepotrzebne dla większej grupy czytelników, więc akceptuję to. Natomiast drażnią mnie błędy w tych artykułach, które się tam pojawiają. I nie mam na myśli literówek, tylko błędy merytoryczne. Chciałbym też widzieć więcej opisów samochodów zmodyfikowanych, także tych startujących w imprezach popularnych gdzie są możliwe większe i nietypowe, ponieważ nie ograniczone regulaminami, modyfikacje.
schwepes
A6

Postprzez Krzysiek_WrC » piątek, 25 gru 2009, 21:17

Ja osobiście WRC zaprzestałem kupowania prawie 1,5 roku temu,niestety to już nie to co było na początku.
Krzysiek_WrC
A6

Postprzez MSG Racing » piątek, 25 gru 2009, 22:24

Dla części czytających aspekty techniczne czy same rajdowki może nie są nie interesujące jak opis jakiegoś dupowozu ale to jest gazeta rajdowa a nie miesięcznik dla pań. Mnie by interesowały rajdy w innych krajach :)
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez knaustychy » piątek, 25 gru 2009, 22:48

MSG Racing napisał(a):Dla części czytających aspekty techniczne czy same rajdowki może nie są nie interesujące jak opis jakiegoś dupowozu ale to jest gazeta rajdowa a nie miesięcznik dla pań. Mnie by interesowały rajdy w innych krajach :)

Dokładnie, np wyścigi górskie w Libanie itp ;p
www.YouTube.com/KnausTychyPL
knaustychy
N3

Postprzez micz » sobota, 26 gru 2009, 21:09

a może to po prostu poszerzanie tematyki, żeby więcej osób tym zainteresować. Na palcach jednej reki można policzyć takich, których interesuje dobór rodzaju płytek w szperze w zalezności od wilgotności nawierzchni :D
www.compsport.pl
www.maciejwislawski.pl
micz
A6

Postprzez Mad Max » niedziela, 27 gru 2009, 13:17

niech poszerzają ale w obrębie motosportu a nie "dupowozów" bo będzie tak jak kiedyś z Auto Sportem oni też rozszerzali aż w końcu o cywilach była połowa każdego numeru
jak będę chciał poczytać o samochodach do jazdy na codzień to kupię inną gazetę w której takich artykułów jest pełno
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez micz » niedziela, 27 gru 2009, 20:56

a jak nie będa poszerzać to zamkną i koniec.
www.compsport.pl
www.maciejwislawski.pl
micz
A6

Postprzez kremer » niedziela, 27 gru 2009, 21:14

setne wydanie wrc i po raz kolejny przeczytanie tej gazety zajmuje mi 20 pare minut :) szkoda ze nie ma konkurencji z nieco lepszym zapleczem i mozliwosciami
kremer
S2000

Postprzez knaustychy » niedziela, 27 gru 2009, 21:25

Było SupeRally ale to nie była konkurencja
www.YouTube.com/KnausTychyPL
knaustychy
N3

Postprzez Zajcev » niedziela, 27 gru 2009, 22:34

knaustychy napisał(a):Było SupeRally ale to nie była konkurencja

wlasnie, wiadomo cos na temat tego czasopisma? definitywnie koniec?
Zajcev
N4

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Forum ogólne