Poszukiwany, poszukiwana

Jak sama nazwa wskazuje, dyskusje na ogólne tematy.

Moderator: SebaSTI

Postprzez hudyj » czwartek, 5 lis 2009, 16:04

tak ale juz skan nie potrzebny
hudyj
N3

Postprzez Kruk » niedziela, 8 lis 2009, 14:51

Poszukuje informacji o kolejnych modelach samochodów o tej samej nazwie. Super byłoby gdyby ktoś miał w swoim archiwum albo posiadał możliwość dostępu do innych źródeł. W idealnym wariancie interesowałoby mnie ile było modeli o tej samej nazwie, w jakich latach poszczególne były produkowane i poglądowe zdjęcie, żeby każdy mógł odróżnić jeden od drugiego.

Trochę chyba zamotałem :roll: . Podam może przykład, żeby była jasność na czym mi zależy :arrow: VW Golf 1, VW Golf 2,... VW Golf 6.

Interesują mnie wszystkie samochody mające jakąkolwiek przeszłość rajdową. Na szybko to co przyszło mi do głowy to: VW Polo, Golf; Renault Clio, Twingo; Opel Corsa, Astra; Honda Civic, Civic type-R; Suzuki Swift; Subaru Impreza i oczywiście Mitsubishi Lancer Evo :wink: .
To córka mojego kolegi.
http://www.dlamartynki.com.pl/ Wszystkich ludzi dobrego serca prosimy o pomoc każdy grosz i wszelka inna pomoc to dla nas nadzieja.
KONTO:55 1690 0013 3068 0011 5720 0002 Dominet Bank z dopiskiem , dla Martyny.
Kruk
A6

Postprzez Zajcev » niedziela, 15 lis 2009, 13:51

Poszukuje fotek fajnie oklejonych 106tek (mk1) :)
Zajcev
N4

Postprzez Mirek:) » niedziela, 15 lis 2009, 21:15

Kruk napisał(a):Poszukuje informacji o kolejnych modelach samochodów o tej samej nazwie. Super byłoby gdyby ktoś miał w swoim archiwum albo posiadał możliwość dostępu do innych źródeł. W idealnym wariancie interesowałoby mnie ile było modeli o tej samej nazwie, w jakich latach poszczególne były produkowane i poglądowe zdjęcie, żeby każdy mógł odróżnić jeden od drugiego.

Trochę chyba zamotałem :roll: . Podam może przykład, żeby była jasność na czym mi zależy :arrow: VW Golf 1, VW Golf 2,... VW Golf 6.

Interesują mnie wszystkie samochody mające jakąkolwiek przeszłość rajdową. Na szybko to co przyszło mi do głowy to: VW Polo, Golf; Renault Clio, Twingo; Opel Corsa, Astra; Honda Civic, Civic type-R; Suzuki Swift; Subaru Impreza i oczywiście Mitsubishi Lancer Evo :wink: .

Może coś z tego czego szukasz znajdziesz na
http://www.rallye-info.com/carmakes.asp?
Mirek:)
N2

Postprzez Jucek » piątek, 20 lis 2009, 22:03

Szukam informacji na temat polskich zalog w rajdzie Monte Carlo.
Komu udalo sie wystartowac i komu udalo sie ukonczyc.
Gdzie moge tego szukac?

dzieki za pomoc.
pozdrawiam
GG 3389645
Jucek
N3

Postprzez Mirek:) » sobota, 21 lis 2009, 02:23

Jucek napisał(a):Szukam informacji na temat polskich zalog w rajdzie Monte Carlo.
Gdzie moge tego szukac?

dzieki za pomoc.
pozdrawiam

W języku polskim pytaj na http://www.autosportretro.fora.pl, a w języku angielskim http://rallybase.motorsportforum.com/forums/forumdisplay.php?f=98 Sticky: Rally History (part III).
Mirek:)
N2

Postprzez Mad Max » sobota, 21 lis 2009, 11:33

Jucek napisał(a):Szukam informacji na temat polskich zalog w rajdzie Monte Carlo.
Gdzie moge tego szukac?

dzieki za pomoc.
pozdrawiam

trochę sobie poszukasz ale na pewno znajdziesz - wyniki mistrzostw świata od roku 1973 do 2007
http://www.rallybase.nl/index.php?type= ... &ctype=wrc
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez Bujaka Jamajka » sobota, 21 lis 2009, 17:36

Poszukuje informacji na temat tego co stało się z fordem Focusem WRC którym jeździł ś.p. Janusz Kulig.

EDIT: Poszukuję też kontaktu (mailowego najlepiej) do Szymona Ruty.
"RWD jest jak SEX, po co jeździć na ręcznym skoro można dać w pizdę" ...

Zdobysław Bucki fotografia rajdowa (i nie tylko) :)
Bujaka Jamajka
N3

Postprzez Andrzej » poniedziałek, 23 lis 2009, 12:29

Bujaka Jamajka napisał(a):
EDIT: Poszukuję też kontaktu (mailowego najlepiej) do Szymona Ruty.

Zapytaj tutaj:
www.rutafc.dbv.pl
www.msg-rally.pl
Andrzej
A6

Postprzez knaustychy » środa, 25 lis 2009, 08:57

Poszukuje starych zdjęć najlepiej z przed 2000 roku (Łady, Fiaty itp)
www.YouTube.com/KnausTychyPL
knaustychy
N3

Postprzez hudyj » środa, 25 lis 2009, 09:31

Bujaka Jamajka napisał(a):Poszukuje informacji na temat tego co stało się z fordem Focusem WRC którym jeździł ś.p. Janusz Kulig.

polecam zgłosić sie do dilera forda w Krakowie bo tam chyba stoi ten focus. krakow@wikar.pl
hudyj
N3

Postprzez Raven » środa, 25 lis 2009, 12:33

hudyj napisał(a):
Bujaka Jamajka napisał(a):Poszukuje informacji na temat tego co stało się z fordem Focusem WRC którym jeździł ś.p. Janusz Kulig.

polecam zgłosić sie do dilera forda w Krakowie bo tam chyba stoi ten focus. krakow@wikar.pl

A nie jest to przypadkiem showcar? Z tego co wiem to Focus w barwach Brok był z wypożyczalni (a konkretnie JM), ten w barwach Marlboro też był później używany (widziałem fotkę) no i chyba też nie był własnością zespołu.
http://www.rallymadness.prv.pl - i wszystko jasne!
Raven
A6

Postprzez hudyj » środa, 25 lis 2009, 15:05

A mi sie wydawało że to prawdziwy focus wrc tylko pozbawiony wszelkich wnętrzności, dawniej stał w serwisie przy nowohudzkiej.
Niech sie bardziej obeznani wypowiedzą bo zawsze sie można mylić
hudyj
N3

Postprzez voytec » czwartek, 26 lis 2009, 02:15

hudyj napisał(a):A mi sie wydawało że to prawdziwy focus wrc tylko pozbawiony wszelkich wnętrzności, dawniej stał w serwisie przy nowohudzkiej.
Niech sie bardziej obeznani wypowiedzą bo zawsze sie można mylić

Ten z Wikaru to showcar. W f-mie Janusza bylo nadwozie z klatka, zakupione potem przez B.Ludwiczaka.
Po namysle - Focusy w barwach Marlboro jednak mogly byc wlasnoscia zespolu, aczkolwiek ta sprawa nie jest do konca jasna w kontekscie MLP i róznych egzemplarzy używanych podczas sezonu. Poczawszy od spec'99 (RSMP 2000), poprzez spec'00 (przebudowany spec'99 oraz ori spec'00 na RSMP 2001) na spec`01 konczac (Barborka 2001) byly przygotowywane przez MLP (Mike Little Preparations).
Focusy na ME 2002 to spec`99 i '01 z czeskiego "niby" Jolly Club (chociaz defacto spec'01 byl tez w zasobach wloskiego Euromotor) i taka hybryda spec'00/01 z JM-Eng. na Rajd Polski.

Takze w pelni odpowiedziec na "co stało się z fordem Focusem WRC którym jeździł ś.p. Janusz Kulig.?" jest niemozliwe, chociazby ze wzgledu na nieprecyzyjnosc samego pytania, ktorego egzemplarza ono dotyczy.
Ostatnio edytowano piątek, 27 lis 2009, 02:01 przez voytec, łącznie edytowano 1 raz
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka, gdyby się nie przewrócił byłaby rzecz wielka..."
voytec
N3

Postprzez KaMiLL WRC » czwartek, 26 lis 2009, 19:57

http://web.zone.ee/focushistory/notes.html

Tutaj masz spis wszystkich Focusów WRC jakie zostały wybudowane przez M-Sport. W przeciągu 3 lat startów Janusza za kierownicą Forda Focusa WRC zasiadał w siedmiu różnych egzemplarzach rajdówki w spec. 99,00,01
KaMiLL WRC
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Forum ogólne