F1 2009

Wszystko co dotyczy królewskiej kategorii wyścigowej

Moderator: SebaSTI

Postprzez rypley » niedziela, 29 mar 2009, 09:58

tak 4... niestety...
rypley
N3

Postprzez padre-mk3 » niedziela, 29 mar 2009, 10:15

Krzysiek_WrC napisał(a):Vettel powinien karnie dostac bana na jeden wyścig,to co zrobił to nawet nie jest poniżej krytyki,czy on wie że jest coś takiego jak odpuszczenie? :?

dlaczego niby mialby bana dostac?walka jest walka kazdy chce zdobyc punkty.
idac twoim tokiem myslenia mozna stwierdzic ze roberta tez powinni zbanowac bo zostawil mu zamalo miejsca.

p.s.
ciekawe czy tak samo bys/yscie pisali jakby np na miejscu kubicy byl hamilton a na miejscu vetela byl robert.
tyle ode mnie
www.racebook.pl/polishmotorclub
padre-mk3
A5

Postprzez kremer » niedziela, 29 mar 2009, 10:15

bardzo dobrze kubica zrobil :) liczy sie walka - a nie wiezeinie sie do mety - tylko najlepszych stac na takie ryzko i to potrafia :)
a to byla nikogo wina... kubica sie musial liczyc z tym ze dojdzie do kolizji tak samo jak vettel musial sie liczyc z tym, ze kubica zacznie sie do niego dobierac...
kremer
S2000

Postprzez Krecik » niedziela, 29 mar 2009, 10:21

Jedno jest pewne, efekt zmian został osiągnięty,
przynajmniej mamy dużo walki i dużo wyprzedzania.
Krecik
A5

Postprzez nick555 » niedziela, 29 mar 2009, 10:30

Jakby ktoś chciał sobie pooglądać jeszcze raz ten moment
http://www.youtube.com/watch?v=4iu_Ludr8m4

Niemcy w komentarzu przyznali że błąd Vettela, a on podobno przez Team radio przepraszał. Prawda? Niestety w internecie oglądałem akurat końcówka uciekła...
Ale walka była i do końca nie było wiadomo jak będzie. BMW zaimponowało mi strategią. Choć SC pomógł to wybranie gorszej opony na początku nie było złe, przez czas trwania wyścigu mogło się dużo zdarzyć i rzeczywiście się zdarzyło.
Skupuję stare radzieckie zegarki. Jak coś masz niepotrzebnego, zapraszam, może się dogadamy.
nick555
A6

Postprzez Krecik » niedziela, 29 mar 2009, 10:39

przepraszał i to mocno
Krecik
A5

Postprzez SebaSTI » niedziela, 29 mar 2009, 10:45

Kubica przesadził miał 3 okrązenia zeby wyprzedzic Vettela i akurat wybrał zły moment;/ ,a moim zdaniem Vettel przesadził gdy już Kubica był dosc widocznie za nim i to jego wina.
Ostatnio edytowano niedziela, 29 mar 2009, 10:56 przez SebaSTI, łącznie edytowano 1 raz
SebaSTI
A6

Postprzez Krzysiek_WrC » niedziela, 29 mar 2009, 10:46

Tak,walka walka i ja nie mam do tego najmniejszego zastrzeżenia ale juz nie wierzę że w momencie jak Robert był juz obydwa koła przednie przed nim łudził sie że jeszcze mu sie uda jakims cudem wyjsc przed niego,mógł w tym momencie spucic noge z gazu :roll:
Krzysiek_WrC
A6

Postprzez schwepes » niedziela, 29 mar 2009, 10:54

Krzysiek_WrC napisał(a):Tak,walka walka i ja nie mam do tego najmniejszego zastrzeżenia ale juz nie wierzę że w momencie jak Robert był juz obydwa koła przednie przed nim łudził sie że jeszcze mu sie uda jakims cudem wyjsc przed niego,mógł w tym momencie spucic noge z gazu :roll:

Mógł liczyć że "wywiezie" Kubicę na zewnętrzną stronę zakrętu, jak to często ma miejsce przy atakach na zakrętach po prostych startowych, gdy obaj zawodnicy chcą uniknąć kontaktu. Tutaj obaj z Vettelem założyli walkę do końca i skończyło się tak, a nie inaczej. Dużo bardziej agresywny był atak Barichello na Webera zaraz po starcie.
schwepes
A6

Postprzez stachniak14 » niedziela, 29 mar 2009, 10:54

SebaSTI napisał(a):Kubica przesadził miał 3 okrązenia zeby wyprzedzic Vettela i akurat wybrał zły moment;/ ,a moim zdaniem Vettel przesadził i to jego wina.

to kto przesadził? :lol:

Kubica miał szanse na zwycięstwo, z wcześniejszego zakrętu wyszedł zdecydowanie szybciej, był przed Vettelem i jechał swoim torem jazdy. Na przykładzie Rosberga widać było w końcówce jak łatwo dochodzono i wyprzedzano bolidy na miękkich oponach.
Paweł Stachniuk
stachniak14
A6

Postprzez SebaSTI » niedziela, 29 mar 2009, 11:01

Kubica w wywiadzie mówił ,że chciał powalczyć z Buttonem i miał dużo szans na 1 miejsce.Ja tutaj nie obwiniam Kubicy ,ale mógł ciut później atakować ,ale jest znany z ostrej walki wiec co tu się dziwić.Teraz kolejny wyścig za tydzień oby w końcu Kubica stanoł na podium.
SebaSTI
A6

Postprzez Zajcev » niedziela, 29 mar 2009, 11:04

SebaSTI napisał(a):Kubica w wywiadzie mówił ,że chciał powalczyć z Buttonem i miał dużo szans na 1 miejsce.Ja tutaj nie obwiniam Kubicy ,ale mógł ciut później atakować ,ale jest znany z ostrej walki wiec co tu się dziwić.Teraz kolejny wyścig za tydzień oby w końcu Kubica stanoł na podium.

zbytnio tez nie mogl zwlekac z atakiem na Vettela, bo jednak troche straty do Buttona bylo, wiec trzebalo szybko atakowac i odrabiac:)
Zajcev
N4

Postprzez nick555 » niedziela, 29 mar 2009, 11:56

dokładnie. Kubica zawsze powtarza że walczy o zwycięstwo. Czekanie trzy zakręty mogło spowodować że do Buttona zabrakłoby np jednego.

Edit. No jak Hamilton zostanie na trzecim to chyba się ze złości upiję.
Skupuję stare radzieckie zegarki. Jak coś masz niepotrzebnego, zapraszam, może się dogadamy.
nick555
A6

Postprzez MSG Racing » niedziela, 29 mar 2009, 12:25

Panowie.
Takie są wyścigi, Taka jest Formuła 1!!
Tam się walczy a nie zastanawia teraz czy za chwile a może jutro?
Jest szansa to należy korzystać bo może jej już nie być. Wożą to się d....
Błąd był Vettela bo lekko w trakcie hamowania odpuścił żeby nie dać się ale to był właśnie błąd i zahaczył Roberta. Robert będąc z już z przodu nie widział gdzie dokładnie jest Vettel bo hans też ogranicza ruchy głową.
Wyścigowa walka jest trudna do pojęcia i nie łatwo jest znaleźć winnego czy też wywnioskować co kierowca myślał. Najczęściej kierowca myśli żeby wyprzedzić, żeby być z przodu kiedy to tylko będzie możliwe.

Vettel przepraszał ale zespół!
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez PawelRally » niedziela, 29 mar 2009, 13:02

Widać było dokładnie, że Robert zostawił jemu tyle miejsca ile tylko mógł. Zreszta sam tak mówil w wywiadzie. Vettela "złapała" podsterowność i niestety zahaczył Kubice. Wilka szkoda bo była duża szansa na wysokie miejsce. Tak czy inaczej winy Roberta w tej kolizji moim zdaniem nie było. Jeszcze przez chwile myślałem, że dojedzie do mety ale niestety... Takie jest F1.
Rajdy wporzO!
(BRT) - Banasik Rally Team ;)
PawelRally
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Formuła 1