66 Rajd Polski 2009

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Postprzez kremer » poniedziałek, 2 lut 2009, 22:42

rowniez popieram - nie mozna w nieskonczonosc pisac o tych noclegach - to jest forum - nie ma tutaj zelaznej dyscypliny i troche naduzywacie goscinnosc forumowiczow... troche klasy...
kremer
S2000

Postprzez uszczelka » poniedziałek, 2 lut 2009, 22:42

Jestem tego samego zdania. Gdyby nie ta "banda cfaniaków" mogli byśmy dużo taniej na własną rękę rezerwować noclegi. Ale najlepiej oskubać rodaka, a przecież Polska to taki solidarny kraj... :wink:
uszczelka

Postprzez RajducH » poniedziałek, 2 lut 2009, 22:44

delecour napisał(a):
Zajcev napisał(a):
Artekwrc napisał(a):polecam stronę z noclegami na rajd polski www.noclegi-rajdpolski.pl

Bardzo fajna sprawa:) zwlaszcza dla osob zagranicy lub nie znajacych okolic:)

Duza ilosc miejsc noclegowych w jednym miejscu, mozna znalezc tanio fajny nocleg, sam skorzystalem i polecam:)

http://pl.youtube.com/watch?v=FVD5njJMguQ no i klip spoko:)

niech ktoś wypieprzy tych ludzi z forum. Normalny spam

Miał być świetny interes a tu dupa, myśleliście że napełnicie sobie kieszenie małym kosztem. No niestety ludzie nie są tacy głupi i naiwni jak wam się wydawało. Zaczynacie się pocić, bo do rajdu coraz bliżej, a chętnych brakuje. I nie przybędzie, bo każdy sobie potrafi sam znaleźć nocleg bez pośrednictwa żydków, którzy za swoje wielkie pośrednictwo biorą gruby %.

Obczepiają tymi reklamami wszelkie możliwe fora i portale społecznościowe. Normalnie nóż się w kieszeni otwiera na te bande cfaniaków.

spoko kolego nie spinaj sie tak, kto jest sprytny i potrafi troche poszukac za cene takiego jednego noclegu ma nocleg dla 5 osob :D
Zawsze Jest Nadzieja :D KUZI OGNIA !!!
RajducH
A6

Postprzez kremer » poniedziałek, 2 lut 2009, 22:44

biznes to biznes nie mozna im tego zabronic - i nie mozna miec pretensji, maja chlopaki pomysl i dobrze ale spamowanie to nie jest najlepsze rozwiazanie i juz cierpliwosc jest wyczerpana
kremer
S2000

Postprzez delecour » poniedziałek, 2 lut 2009, 22:51

jasne biznes to biznes ale ci panowie wyraźnie źle wybierają grupę docelową. To jest forum fanów rajdów, więc w większości wiemy tu że to naciągacze i raczej nikt z tego grona nie szuka noclegu za 170 zł za dobe.

Więc ogarnijcie się i ruszcie głowami, że w tutaj klientów nie znajdziecie!

proponuje ogłaszać się w jakichś masowych mediach, bo jak wiadomo na rajd przyjadą nie tylko kibice ale i mnóstwo innych ludzi o różnych zasobach portfela. Przypadkowy klient jest dla was bardziej prawdopodobny niż kibic rajdowy.

Od tego trzeba było zacząć ten interes.
delecour

Postprzez Zajcev » poniedziałek, 2 lut 2009, 23:19

hoh, widze ze wywolalem ogromny szum:)
tylko ze moja wypowiedz jeszcze jakos nawiazywala do tematu Rajdu Polski, a wszystkie wypowiedzi zawarte na tej stronie, wybaczcie ale niestety sa nie na temat, narzucacie mi spam a sami niestety nie zachowujecie sie lepiej, smutne.

Oczywiscie jestem zszokowany atakiem na moja osobe, bo nie jestem w zaden sposob zwiazany z oferta noclegow poza tym ze sam z niej korzystalem, wiec wypowiedzi takie jak np: "Wiec ogarnijcie sie i ruszcie glowami ze tutaj klientow nie znajdziecie" nie powinny byc kierowane w moim kierunku, zobaczylem ze temat noclegow byl wspominany kilka stron wczesniej, wiec chcialem sie wypowiedziec na ich temat PO skorzystaniu z uslugi. Wydawalo mi sie ze forum dyskusyjne wlasnie do tego sluzy, do dyskusji na dane tematy.

@delecour

na jakiej podstawie nazywasz mnie naciagaczem? bo wyrazilem swoje zdanie?

Proponuje ochlonac bo nazywanie kogos bezpodstawnie naciagaczem nie powinno miec miejsca...
Zajcev
N4

Postprzez delecour » poniedziałek, 2 lut 2009, 23:24

Zajcev napisał(a):hoh, widze ze wywolalem ogromny szum:)
tylko ze moja wypowiedz jeszcze jakos nawiazywala do tematu Rajdu Polski, a wszystkie wypowiedzi zawarte na tej stronie, wybaczcie ale niestety sa nie na temat, narzucacie mi spam a sami niestety nie zachowujecie sie lepiej, smutne.

co ty chrzanisz człowieku, nie odwracaj kota ogonem i nie rób z ludzi idiotów. Próbujesz szukać jakiejś dziury tam gdzie jej nie ma. Jak ci smutno to dobrze.

W którymś miejscu trzeba uciszyć spamowców, a że spamujecie o rajdzie polski, to i w temacie o rajdzie polski o was mowa.
delecour

Postprzez Zajcev » poniedziałek, 2 lut 2009, 23:29

EDIT:
prozna dyskusja post do usuniecia
Ostatnio edytowano wtorek, 3 lut 2009, 00:47 przez Zajcev, łącznie edytowano 1 raz
Zajcev
N4

Postprzez delecour » poniedziałek, 2 lut 2009, 23:37

a ja nie zamierzam rozmawiac z tobą na żadnym priv bo nie mam na to ochoty to raz a dwa nie ma o czym.

Rzecz dotyczy nie tylko ciebie, ale i wszystkich innych, którzy spamują nie tylko na tym forum.

Wszedłem na te strone i zobaczyłem ceny, które są jakiejś chore.
Za jakiś obszczany domek na kurzej stopie 100 zł od osoby. To jest śmiech, taki nocleg wart jest 40 zł i można to załatwić bez łaski żadnych pośredników. 160 zł za jakiś pokój w agroturystyce, który warty jest z 60 zł.

Przykładów jest tam mnóstwo, wystarczy wejść na strone.

Wynajmowałem domek i różne noclegi na rajdach, więc wiem mniej więcej jakie są ceny. Dla mnie to zwykłe naciąganie. Wiele osób się z tym zgadza, tylko nie każdy się odezwie. Ktoś musiał .
Ostatnio edytowano poniedziałek, 2 lut 2009, 23:52 przez delecour, łącznie edytowano 1 raz
delecour

Postprzez Zajcev » poniedziałek, 2 lut 2009, 23:44

EDIT:
prozna dyskusja post do usuniecia
Ostatnio edytowano wtorek, 3 lut 2009, 00:46 przez Zajcev, łącznie edytowano 1 raz
Zajcev
N4

Postprzez schwepes » poniedziałek, 2 lut 2009, 23:45

Zajcev napisał(a):Duza ilosc miejsc noclegowych w jednym miejscu, mozna znalezc tanio fajny nocleg, sam skorzystalem i polecam:)

Smutno mi z tego powodu, bo widze co sie dzieje na forum, kiedys panowala tu zupelnie inna atmosfera... jezeli spamem nazywasz OPINIE to o czym my tu w ogole rozmawiamy...

Z całym szacunkiem, ale twoja wypowiedź zalatuje spamem na kilometr. Jeśli jest inaczej i jesteś w stanie przedstawić jakieś argumenty na to co napisałem niżej, to zwracam honor.

Po pierwsze te noclegi nie są tanie. 150zł za nocleg w jakiejś agroturystce to nie jest normalna rynkowa cena. Być może zarabiasz dużo powyżej przeciętnej, ale te ceny nie są normalne, a co dopiero "tanie". Ja nie mogę narzekać na swoje zarobki, ale ponad 1000zł za sam nocleg w agroturystyce (jadę na cały tydzień na mazury) bym nie dał. W zeszłym roku płaciłem 35zł/osobę i miałem bardzo przyzwoite warunki, łącznie z kajakami za free.

Po drugie - widziałeś już zamówione przez siebie miejsce noclegowe, że oceniasz je jako fajne? Czy Twoje opinia opiera się na tych miniaturkach ze strony www?
schwepes
A6

Postprzez Zajcev » poniedziałek, 2 lut 2009, 23:52

schwepes napisał(a):Z całym szacunkiem, ale twoja wypowiedź zalatuje spamem na kilometr. Jeśli jest inaczej i jesteś w stanie przedstawić jakieś argumenty na to co napisałem niżej, to zwracam honor.

Nie ma co ukrywac strona bardzo mi pomogla w poszukiwaniu noclegu, nie musialem godzinami przegladac googli, mialem wszystko pod reka.

schwepes napisał(a):Po drugie - widziałeś już zamówione przez siebie miejsce noclegowe, że oceniasz je jako fajne? Czy Twoje opinia opiera się na tych miniaturkach ze strony www?

Tak sie zlozylo ze na stronie natrafilem na ten sam nocleg z ktorego korzystalem rok wczesniej i bylem zadowolony, strona pozwolila mi porownac go do innych ofert.
Warunki jakie napotkalem satysfakcjonowaly mnie dlatego tez napisalem ze nocleg byl fajny, cena rowniez odpowiadala, jak na warunki byla przystepna w porownaniu do innych ofert. Dlatego tez mialem podstawy do napisania ze jest to fajny nocleg i do wyrazenia swojej opini.

EDIT:

Mysle ze w tym momencie odbieglismy totalnie od tematu, mysle ze nie ma sensu zasmiecac go jeszcze bardziej, kolejny raz podkreslam ze moja wypowiedz nie miala na celu reklamowac strone noclegow, lecz wyrazic opinie na jej temat, jesli moderator uwaza inaczej, proponuje usunac niepotrzebne posty.

EDIT2:
do postu nizej:

nigdzie nie pogrubialem slowa tanie... staram sie nie stosowac pogrubien w swoich postach.
Ostatnio edytowano wtorek, 3 lut 2009, 00:11 przez Zajcev, łącznie edytowano 1 raz
Zajcev
N4

Postprzez delecour » wtorek, 3 lut 2009, 00:02

Nie ma co ukrywac strona bardzo mi pomogla w poszukiwaniu noclegu, nie musialem godzinami przegladac googli, mialem wszystko pod reka.

daj spokój. I nie mów ze nie masz nic wpolnego z ludzmi, ktorzy zarzadzaja tym biznesem ,bo bije to na kilometr. Kolega wyżej dobrze to zauważył. Piszesz pięknego reklamowego posta i jeszcze pogrubiasz słowo "tanie".

Nie dość, że to spam to na dodatek hipokryzja.

Akurat mazury troszkę znam i wiem jakie są realia i ceny.

Tanio - to jest ok 40 zł za osobę w agroturystyce. A wszystko to co tam oferowane jest drogie, bo grubo ponad 50% to uposażenie dla pośrednika.

Niewypał i tyle, pazerność zjadła pomysłodawców, wystarczyło dać mniejsze prowizje dla siebie, to i może chętni by się znaleźli.

A jeśli kogoś stać na nocleg 150-200 zł za dobe, to zadzwoni do hotelu X czy Y i sobie zarezerwuje nocleg.

Naprawdę szukanie idiotów...[/code]
delecour

Postprzez uszczelka » wtorek, 3 lut 2009, 00:02

Zajcev napisał(a):
Tak sie zlozylo ze na stronie natrafilem na ten sam nocleg z ktorego korzystalem rok wczesniej i bylem zadowolony, strona pozwolila mi porownac go do innych ofert.
Warunki jakie napotkalem satysfakcjonowaly mnie dlatego tez napisalem ze nocleg byl fajny, cena rowniez odpowiadala, jak na warunki byla przystepna w porownaniu do innych ofert. Dlatego tez mialem podstawy do napisania ze jest to fajny nocleg i do wyrazenia swojej opini.

EDIT:

Mysle ze w tym momencie odbieglismy totalnie od tematu, mysle ze nie ma sensu zasmiecac go jeszcze bardziej, kolejny raz podkreslam ze moja wypowiedz nie miala na celu reklamowac strone noclegow, lecz wyrazic opinie na jej temat, jesli moderator uwaza inaczej, proponuje usunac niepotrzebne posty.

Napisz szczerze ile płaciłeś rok temu, a ile płacisz teraz... tylko bez ściemy. Mi w googlach wyszukanie noclegu zajęło 15 minut
uszczelka

Postprzez RajducH » wtorek, 3 lut 2009, 00:37

ja napisze wprost place 180 zl za domek wraz z dzialka przy samym gizycku, w domku moze spac 5 osob, domek jest schludny i ladny, ma lazienke, wc, wode, prad, kucheke gazowa, do tego dostajemy dwa grille i sprzet wypoczynkowy typu lezaki, wizualnie oceniam na 4+ w skali do szesciu, patrzac na fotki ze stronki podanej wyzej i ceny za te noclegi z czysta reka na sercu smiem stwierdzic ze moj nocleg przy niektorych z tamtych to jak Haineken przy Argusie(nie polecam wstretny browar :wink: ) a wyszukanie mi go zajelo rowniez maks 15 minut, dla chcacego nic trudnego, sfrajerowac sie nikomu nie dam :wink:
Zawsze Jest Nadzieja :D KUZI OGNIA !!!
RajducH
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata