Moderator: SebaSTI
Góral napisał(a):1. Dlaczego RSMP nie mają promotora - profesjonalnej firmy odpowiedzialnej za zbieranie budżetu i promocję w mediach?
Góral napisał(a):
3. Jaki jest cel utrzymywania 3-ciej ligi i zmuszania siłą klubów do jej organizowania? Do czego potrzebujemy obowiązkowej 3-ciej ligi, oraz 2-giej ligi, skoro w większości państw Europy nie ma czegoś takiego (obowiązkowego), a rajdy stoją na sportowo i organizacyjnie wyższym poziomie. Idąc dalej - dlaczego w Polsce nie może w rajdzie wystartować zawodnik nie mający prawa jazdy (bez możliwości prowadzenia samochodu na odcinkach dojazdowych), skoro jest to możliwe np. w Wielkiej Brytanii, Norwegii, Estonii, na Litwie, w Rosji czy w Irlandii? Dlaczego Polak - debiutant musi być 5-6 lat starszy od swojego kolegi z w/w krajów, co stawia go zwykle na straconej pozycji w karierze międzynarodowej? Doświadczeni zawodnicy, którzy mają za sobą kilka lat startów w mocnych samochodach np N4 i sporadyczne starty w ME i MŚ, którzy są "eksportowani" przez Estonię, Norwegię czy Anglię mają mniej niż 21 lat - tyle ile w Polsce trzeba mieć by wogóle zacząć starty w MP!
Góral napisał(a):
4. Jaki PZM ma plan na popularyzację rajdów w Polsce? Gdzie ukazują się ogłoszenia zachęcające do udziału w tego typu sporcie/hobby? Jak promowane są rajdy, w jakich telewizjach pojawiają sie zapowiedzi rajdów? Jakie puchary markowe wspiera PZM w RSMP i RPP? Jakich zawodników wspiera PZM w startach zagranicznych, komu udziela stypendiów sportowych? Robią tak federacje w znacznie mniejszych i biedniejszych krajach (Czechy, Estonia), argument braku finansów mnie nie przekonuje.
Góral napisał(a):
5. Jak Pan Górski planuje pogodzić regulamin RSMP z regulaminem Pucharu Europy Centralnej - np. wymóg stosowania kołnierzy HANS oraz obowiązek umieszczania nazwisk kierowcy i pilota na szybach samochodu? Czemu nie można przywrócić w RSMP nazwisk pilotów na szybach, wzorem regulaminu Pucharów FIA?
Kafe napisał(a):Witajcie:)
Temat audycji archiwalnych powraca na tym forum bardzo często. Chyba jeszcze częściej pojawia się on w Waszych mailach... Sprawa nie jest prosta, a raczej nie była tak prosta jakby się wielu mogło zdawać. Wiąże nas koncesja, ZAiKS i różnego rodzaju prawa.. Mogę jedynie powiedzieć, że zamieszczanie takiego pliku jest tak samo „legalne” jak zamieszczenie mp3 jakiegoś utworu muzycznego... nie w tym rzecz jednak, żeby takich rzeczy zabraniać, ale postanowiliśmy w końcu sprawę uporządkować.
[...]
Moja propozycja jest taka, że audycję będziemy wrzucać po upływie 1-2 tygodni od emisji na żywo. Może to być niepisana reguła, ale taki pomysł chodzi mi po głowie. Jeżeli macie inne propozycje serdecznie zapraszam do dyskusji.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości