Zawody na torze Fiat Auto Poland Tychy 2009

Dla tych, którzy zaczynają i tych, którzy już wygrywają - dajcie sobie znać, gdzie się można poganiać!

Moderator: SebaSTI

Zawody na torze Fiat Auto Poland Tychy 2009

Postprzez rallyfilip » czwartek, 11 gru 2008, 09:33

Sezon jeszcze się nie skończył, a już wiadomo kiedy prawdopodobnie będą kolejne zawody na torze. !! 11 stycznia ma sie odbyć "Zimowa ślizgawka" czyli po prostu sprint na torze.

Z nieoficjalnych informacji w przyszłym roku będzie kilka zmian. Rozegrany zostanie jeden cykl składający się z ok. 9 eliminacji, z czego niektóre letnie będą łączone z 4turbo, co da min 100 załog na starcie.
rallyfilip
N1

Postprzez Philippe » czwartek, 11 gru 2008, 11:58

Witam imiennika. Pytanie od niezorientowanego Filipa, co nie śmigał w Tychach. dają cenny punkt do licencji? albo te zawody w Kielcach?
Philippe
A5

Postprzez rallyfilip » czwartek, 11 gru 2008, 12:22

Niestety zawody w Tychach nie spełniają wymogów KJS, pomijając długość i średnią prędkość prób czy brak dojazdówek.

Nie dostaniemy więc punktu do licencji, a pięknie by było, bo przy średniej liczbie 80 załóg na starcie, ilu byśmy mieli licencjonowanych driverów !!
rallyfilip
N1

Postprzez cycu » poniedziałek, 15 gru 2008, 22:30

Philippe napisał(a): albo te zawody w Kielcach?

Jak masz na myśli superoes, to też nie
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia :D :D :D
cycu
N1

Postprzez rallyfilip » piątek, 19 gru 2008, 11:59

Jest już kalendarz imprez na torze w sezonie 2009. Czeka na zatwierdzenie, pierwsza runda ma być 8 marca.

Sumowane bedzie 7 najlepszych wyników.
rallyfilip
N1

Postprzez WRX_STI » poniedziałek, 22 gru 2008, 21:55

Oficjalny Kalenarz Imprez organizowanych przez AZT w 2009 roku.

http://www.azt.tychy.pl/pliki/Kalendarz_%20AZT_2009.doc

Info o pierwszej imprezie w sezonie 2009 :

Noworoczny Rajdzik 11.01.2009

ZIMOWA SZKOŁA BEZPIECZNEJ JAZDY INAUGURACJA SEZONU SPORTU SAMOCHODOWEGO - 2009 W TYCHACH

NOWOROCZNY RAJDZIK NA TORZE FIATA

Automobilklub Ziemi Tyskiej zaprasza wszystkich miłośnków sportów samochodowych na zawody samochodowe w ramach szkoły doskonalenia jazdy.

Zawody pod nazwą NOWOROCZNY RAJDZIK - INAUGURACJA SEZONU SPORTU SAMOCHODOWEGO 2009 W TYCHACH,odbędą się w dniu 11.01.2009(niedziela)na TORZE FIAT AUTO POLAND w Tychach ul. Oświęcimska.

Zapisy na adres e-mail azt-tychy@o2.pl

Opłata startowa do dnia 06.01.2009.(WTOREK) wynosi 90 zł wpłacona na konto klubu do - Pko-bp/o Tychy nr.33 1020 2528 0000 0102 0114 0524.
W dniu zawodów 120 zł.

Zapisy na Torze FAP w dniu zawodów w godz. 7.15-9.15.
Badanie kontrolne od 7.20-9.20
Start do pierwszego przejazdu o godz. 11.00

Maksymalna ilość zgłoszeń to 60 załóg.

Załogę stanowi kierowca i pilot. Pilot musi mieć ukończone 17 lat.

OBOWIĄZUJĄ KASKI STOSOWANE W SPORTACH SAMOCHODOWYCH.
STARTUJEMY PARAMI NA ZMIANĘ - 4 BIEGI

Obowiązuje podział na 4 klasy:

Klasa 1-do 903 cm3
klasa 2 powyżej 903cm3 do 1400 cm3
klasa 3 powyżej 1400cm3 do 2000 cm3
klasa 4 powyżej 2000cm3 i z turbiną.

W zawodach mogą startować wszyscy kierowcy amatorzy i kierowcy z licencjami sportu samochodowego.

Dyrektor zawodów : Marcin Kobryń tel. 512-046-747
Odpowiedzialny za kontakt z zawodnikami: Jacek MichalskiI tel. 501-760-240

ZAWODY SPORTÓW SAMOCHODOWYCH UCZĄ POKORY ZA KIEROWNICĄ.

ZAPRASZAMY DO UDZIAŁU.
Obrazek
WRX_STI
A5

Postprzez Pancin » poniedziałek, 22 gru 2008, 23:39

Fajnie, że udało się - bez konsultacji :) - zgrać terminy z Super OESem w Kielcach i poza jednym weekendem mamy całkowicie inny kalendarz. Mam nadzieję, że spowoduje to atrakcyjną dla zawodników i kibiców roszadę między dwoma imprezami. Niejednokrotnie spotykałem się z głosami startujących regularnie w Tychach, że ogarnąć Śląsk i Kielce podczas jednego tygodnia to spory problem. Może to zmotywuje kieleckich bywalców do odwiedzin na Waszych bardzo fajnych zawodach i odwrotnie. Na pewno dodałoby to pikanterii sportowej rywalizacji.

Kalendarz kieleckiego Super OES'u.

Obrazek
Pancin

http://www.scyzzor.com]www.scyzzor.com
http://www.superoes.pl]www.superoes.pl
Pancin
N3

Postprzez WRX_STI » wtorek, 23 gru 2008, 01:24

Pancin napisał(a): Może to zmotywuje kieleckich bywalców do odwiedzin na Waszych bardzo fajnych zawodach i odwrotnie. Na pewno dodałoby to pikanterii sportowej rywalizacji.

W takim razie można porozmawiać z organizatorami obu cykli aby zorganizowali rally cup - Kieleczczyzna VS Górny Śląsk ?

np. : jedna i druga ekipa wyznaczyła by po 2 imprezy do pucharu , z każdej strony musiało by być wystawionych min. 5 załóg etc.

Warto by nad tym pomyśleć bo napewno uatrakcyjniło by to zawody :)

Zapraszam do dyskusji na maila klubowego : azt-tychy@o2.pl
Obrazek
WRX_STI
A5

Postprzez Pancin » wtorek, 23 gru 2008, 12:50

Pomysł jest ok i ja wyrażam pełną akceptację. Mam nadzieję, że zainteresowani zawodnicy też wyrażą swoją opinię o projekcie. W dłuższej wolnej chwili skrobnę coś na maila.
Pancin

http://www.scyzzor.com]www.scyzzor.com
http://www.superoes.pl]www.superoes.pl
Pancin
N3

Postprzez yapko » wtorek, 23 gru 2008, 15:46

A ja mam sugestie do kolegow z AZT: Bardzo podobalo mi sie u was ale dlaczego impreze na Torze rozgrywa sie w formie rajdu? Chodzi mi o koniecznosc posiadania pilota z fotelem, PKCe, obowiazkowe zderzaki czy dopuszczenie samochodu do ruchu podczas gdy impreza jest rozgrywana na zamknietym torze a dojazdowka to 100m prostej miedzy meta a startem. Czy takie zmiany byly rozwazane czy jestem jedyna osoba ktora chcialby to zmienic?
yapko
N2

Postprzez WRX_STI » środa, 24 gru 2008, 11:09

yapko napisał(a):A ja mam sugestie do kolegow z AZT: Bardzo podobalo mi sie u was ale dlaczego impreze na Torze rozgrywa sie w formie rajdu? Chodzi mi o koniecznosc posiadania pilota z fotelem, PKCe, obowiazkowe zderzaki czy dopuszczenie samochodu do ruchu podczas gdy impreza jest rozgrywana na zamknietym torze a dojazdowka to 100m prostej miedzy meta a startem. Czy takie zmiany byly rozwazane czy jestem jedyna osoba ktora chcialby to zmienic?

Ciekawa sugestia . Już ci tłumacze dlaczego to wszystko jest potrzebne :

Pilot - od sezunu 2009 pilot będzie wymagany na każdej imprezie pod patronjatem PZM . Jeżeli chodzi o fakt startu z pilotem na celu ma to przygotowywanie zawodnika do ewntualnych dalszych startów tj. PPZM czy RSMP. Sprinty czy Kjs-y nie są przygotowaniem do wyścigów płaskich ani na 1/4 mili .

Zderzaki - Nie odłączna cześć samochodu. Fabrycznie jest - na starcie ma być . Jeżeli uważasz tę zasade za głupią to zapraszam na stację diagnostyczną bez zderzaków . Ciekawe czy przejdzie przegląd ?

PKC - Ułatwia prace organizatorowi ,a przedewszystkim pomaga zawodnikom ( systematyczne wjezdzanie do strefy zgodnie z numerami, brak wpychania między inne załogi - co kiedyś było nagminne )

Dopuszczenie do ruchu - Wszelkie imprezy , czy to na obiekcie zamkniętym czy otwartym odbywają się w świetle przepisów ruchu drogowego ,a te stanowią że auto musi być ubezpieczone ( OC i NW ) oraz zarejestrowane. Wszczególnych wypadach można odstąpić od konieczności rejestracji np gdy auto startuje w GSMP i zawodnik przyjechał w formie treningu ( Auto musi być dostarczona na lawecie ). Takowy delikwent kontaktuje sie z dyrektorem rajdu i może otrzymać zgode na start ale poza klasyfikacją imprezy np jako 00 , K .
Obrazek
WRX_STI
A5

Postprzez yapko » środa, 24 gru 2008, 16:47

od sezunu 2009 pilot będzie wymagany na każdej imprezie pod patronjatem PZM

Chyba nie dokonca masz racje bo GSMP i WSMP i MP RallyCross nadal beda rozgrywane pod patronatem PZM :twisted: Poza tym nie kojarze zeby na GSMP ktos sie wpychal i panowal chaos na starcie - wiem ze tak bylo i tak jest prawie zawsze na imprezach amatorskich ale wasze rozwiazanie to tylko jedno z wielu.

Dopuszczenie do ruchu - Wszelkie imprezy , czy to na obiekcie zamkniętym czy otwartym odbywają się w świetle przepisów ruchu drogowego

Rajdy to nie "wszelkie imprezy" sa jeszcze WSMP, GSMP, RC, KJS RC i wiele innych a nawet rajdy nie sa rozgrywane zgodnie z pelnym kodeksem drogowym (np. predkosc). Samochody wychodza z fabryki rowniez z seryjnymi wydechami, seryjnym zawiasem i wieloma rzeczami ktorych rajdowkom brakuje.

Nie chce sie klocic, uwazam ze robicie fajne imprezy, macie fajny obiekt ale macie bardzo sztywne i jednostronne podejscie do przepisow co wyraznie widac tez w Twoim poscie.

Zycze wesolych swiat, szczesliwego nowego roku i udanego sezonu 2009.
yapko
N2

Postprzez WRX_STI » środa, 24 gru 2008, 23:05

yapko napisał(a):
od sezunu 2009 pilot będzie wymagany na każdej imprezie pod patronjatem PZM

Chyba nie dokonca masz racje bo GSMP i WSMP i MP RallyCross nadal beda rozgrywane pod patronatem PZM :twisted: Poza tym nie kojarze zeby na GSMP ktos sie wpychal i panowal chaos na starcie - wiem ze tak bylo i tak jest prawie zawsze na imprezach amatorskich ale wasze rozwiazanie to tylko jedno z wielu.

Dopuszczenie do ruchu - Wszelkie imprezy , czy to na obiekcie zamkniętym czy otwartym odbywają się w świetle przepisów ruchu drogowego

Rajdy to nie "wszelkie imprezy" sa jeszcze WSMP, GSMP, RC, KJS RC i wiele innych a nawet rajdy nie sa rozgrywane zgodnie z pelnym kodeksem drogowym (np. predkosc). Samochody wychodza z fabryki rowniez z seryjnymi wydechami, seryjnym zawiasem i wieloma rzeczami ktorych rajdowkom brakuje.

Nie chce sie klocic, uwazam ze robicie fajne imprezy, macie fajny obiekt ale macie bardzo sztywne i jednostronne podejscie do przepisow co wyraznie widac tez w Twoim poscie.

Zycze wesolych swiat, szczesliwego nowego roku i udanego sezonu 2009.

Mój cały teks jest odnośnie imprez amatorskich . Jeżeli chodzi o jednostronne myślenie , to niestety musisz Nas zrozumieć . Powiedz czemu 95 % załgó niema takich problemów jak ty ? Odpowiedź jest bardzo prosta poprostu czytają regulaminy i się do nich stasują .

Pozdrawiam i Życzę Wesołych Świąt
Obrazek
WRX_STI
A5

Postprzez p-hojdem » poniedziałek, 29 gru 2008, 01:19

chłopaki czy 11 stycznia na zimowej slizgawce mozna wystartowac szayowozem, jest on przygotowany według regulaminu KJS-RC, oto zdjecie:
http://www.rallycross.com.pl/gal/2008_4kjs_pm/24.jpg
p-hojdem

Postprzez WRX_STI » poniedziałek, 29 gru 2008, 12:09

p-hojdem napisał(a):chłopaki czy 11 stycznia na zimowej slizgawce mozna wystartowac szayowozem, jest on przygotowany według regulaminu KJS-RC, oto zdjecie:
http://www.rallycross.com.pl/gal/2008_4kjs_pm/24.jpg

Proponuje z tym pytaniem przedzwonić do Marcina Kobryńa tel. 512-046-747 - Dyrektora zawodów
Obrazek
WRX_STI
A5

Następna strona

Powrót do KJS