Moderator: SebaSTI
Pancin napisał(a): Może to zmotywuje kieleckich bywalców do odwiedzin na Waszych bardzo fajnych zawodach i odwrotnie. Na pewno dodałoby to pikanterii sportowej rywalizacji.
yapko napisał(a):A ja mam sugestie do kolegow z AZT: Bardzo podobalo mi sie u was ale dlaczego impreze na Torze rozgrywa sie w formie rajdu? Chodzi mi o koniecznosc posiadania pilota z fotelem, PKCe, obowiazkowe zderzaki czy dopuszczenie samochodu do ruchu podczas gdy impreza jest rozgrywana na zamknietym torze a dojazdowka to 100m prostej miedzy meta a startem. Czy takie zmiany byly rozwazane czy jestem jedyna osoba ktora chcialby to zmienic?
od sezunu 2009 pilot będzie wymagany na każdej imprezie pod patronjatem PZM
Dopuszczenie do ruchu - Wszelkie imprezy , czy to na obiekcie zamkniętym czy otwartym odbywają się w świetle przepisów ruchu drogowego
yapko napisał(a):od sezunu 2009 pilot będzie wymagany na każdej imprezie pod patronjatem PZM
Chyba nie dokonca masz racje bo GSMP i WSMP i MP RallyCross nadal beda rozgrywane pod patronatem PZMPoza tym nie kojarze zeby na GSMP ktos sie wpychal i panowal chaos na starcie - wiem ze tak bylo i tak jest prawie zawsze na imprezach amatorskich ale wasze rozwiazanie to tylko jedno z wielu.
Dopuszczenie do ruchu - Wszelkie imprezy , czy to na obiekcie zamkniętym czy otwartym odbywają się w świetle przepisów ruchu drogowego
Rajdy to nie "wszelkie imprezy" sa jeszcze WSMP, GSMP, RC, KJS RC i wiele innych a nawet rajdy nie sa rozgrywane zgodnie z pelnym kodeksem drogowym (np. predkosc). Samochody wychodza z fabryki rowniez z seryjnymi wydechami, seryjnym zawiasem i wieloma rzeczami ktorych rajdowkom brakuje.
Nie chce sie klocic, uwazam ze robicie fajne imprezy, macie fajny obiekt ale macie bardzo sztywne i jednostronne podejscie do przepisow co wyraznie widac tez w Twoim poscie.
Zycze wesolych swiat, szczesliwego nowego roku i udanego sezonu 2009.
p-hojdem napisał(a):chłopaki czy 11 stycznia na zimowej slizgawce mozna wystartowac szayowozem, jest on przygotowany według regulaminu KJS-RC, oto zdjecie:
http://www.rallycross.com.pl/gal/2008_4kjs_pm/24.jpg
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości