Rajd Barbórka Cieszyńska 2008

Puchar Polskiego Związku Motorowego

Moderator: SebaSTI

Postprzez machoony » sobota, 22 lis 2008, 20:47

martin.h napisał(a):Ja byłem na OS'ach i uważam że odwołanie dwóch pierwszych odcinków było dobrym rozwiązaniem, warunki na trasie były masakryczne (sam lód). Gdyby chłopaki jechali na kolcu to wtedy co innego. Jadące jako '0' Subaru miało problemy z trakcją, a co dopiero przednionapędówki.

to je rally. cały urok cieszynki. decyduesz sie na start w tym rajdzieto powinienes byc swiadomy tego jakie moga byc warunki. jesli boisz sie sniegu lodu to mozesz jezdzic rajdy w lipcu. zwlaszcza ze co roku na cieszynke spada sniego i jest ciezko. lod jak nie z rana to wieczorem na ostatniej petli.

a jadacy jako 0 Lipski miał problemy z trakcja wszedzie. tam gdzie on wolna jadac poszedl w pole (goleszow) panowie w sejach i maluchach pelna bomba dawali rade.
http://www.it-technologies.pl
machoony
A5

Postprzez martin.h » sobota, 22 lis 2008, 21:37

machoony, mówiąc o trakcji miałem na myśli napędzanie, Lipski po wyjściu z nawrotu nie umiał się napędzić.

szirer205xs, chyba byliśmy w tych samych miejscach :)

Rzeczywiście Zbyszek trochę miał problemy z ogarnięciem dziewiątki.
martin.h
A6

Postprzez Bujaka Jamajka » sobota, 22 lis 2008, 21:53

martin.h napisał(a):szirer205xs, chyba byliśmy w tych samych miejscach

Rzeczywiście Zbyszek trochę miał problemy z ogarnięciem dziewiątki.

Trochę ? Mało powiedziane :wink: na dwóch przejazdach Zamarsków w miejscu gdzie prawie sie oesy łączą obrócił 3 razy ;)

To w takim razie ja tez byłem z Wami :wink:

Rajd bardzo pozytywny :D Clio R3 mnie wystraszyło wystrzałem z rury zaraz koło mojego ucha goście pełnym bokiem ;) Maluszki i czołówka nie trzeba komentowac ;) dwa przejazdy Zamarsków i jeden Goleszów to jest to :D akurat udało mi sie wejsc na oes kiedy zerówka mięciutko wylądowala w rowie :D
Pozdrawiam i do zobaczenia 6 grudnia na Kręciołku w Wieliczce ;)
Ostatnio edytowano sobota, 22 lis 2008, 22:02 przez Bujaka Jamajka, łącznie edytowano 1 raz
"RWD jest jak SEX, po co jeździć na ręcznym skoro można dać w pizdę" ...

Zdobysław Bucki fotografia rajdowa (i nie tylko) :)
Bujaka Jamajka
N3

Postprzez mortonrally » sobota, 22 lis 2008, 22:00

Generalnie rajd bardzo fajny dla maluszków,Waldka i Szebli wielki RESPEKT !!! szkoda Michala Elzbieciaka
POGANUS ; WALDEK ; ADAŚ -- GOOO !!!!!!!!!!!!
Obrazek
mortonrally
N3

Postprzez Kamińsky » sobota, 22 lis 2008, 22:05

Kamińsky
N3

Postprzez Andrzej » sobota, 22 lis 2008, 22:42

Zajcev napisał(a):
Pirelli napisał(a):Podpisuje się pod słowami Grecko. Gość wynajął auto i boi się do niego wsiąść. To co będzie jeździł tylko przy słonecznej pogodzie ? Doprawdy wykwintny niedzielny kierowca...

widocznie wynajal auto po to by dobrze sie bawic, stwierdzil ze nie bedzie sie dobrze bawil w takich warunkach, co mnie nie dziwi, jego kasa, jego zabawa, robi co chce:)

ahh ta zazdrosc...

No dobrze ale co z ludżmi ,którzy przyjeżdżają z mazur, pomorza (jak ktoś zauważył) tylko dla Kuziego, a tu się okazuje ,że on nie jedzie z jakiegoś kaprysu.Nie jestem mistrzem kierownicy (dopiero zacząłem robić prawko) ale albo się jest kierowcą rajdowym albo nie.
Co do samego rajdu - dla mnie był bardzo nieudany, z niczyjej winy.Tak się złożyło ,że obstawiałem Chybie.Miałem więc jeden przejazd + stresujący powrót do domu,ze względu na pogodę :?
www.msg-rally.pl
Andrzej
A6

Postprzez Ziggy » sobota, 22 lis 2008, 22:46

hihi Waldi na ostatnim rozegranym oesie wykręcił 5 czas :shock:

znowu szucuneczek
Mistrz Polski RWD-1
Ziggy
A5

Postprzez Ziggy » sobota, 22 lis 2008, 22:57

Ziggy
A5

Postprzez Anonymous » sobota, 22 lis 2008, 23:00

:lol: rajd był spox
Ostatnio edytowano niedziela, 23 lis 2008, 15:42 przez Anonymous, łącznie edytowano 1 raz
Anonymous

Postprzez Cogonieznajom » niedziela, 23 lis 2008, 12:23

Witajcie!
nie czytalem poprzednich postów dotyczacych przebiegu rajdu, ale zauważyłem że ktoś pisał o barbórce cieszyńskiej - niewypał czy porażka.

Jako że przejechaliśmy na ten rajd w sumie 300km w jedną stronę i byliśmy w okolicach Cieszyna od 8 rano do 20 wieczorem mogę napisać kilka słów.

Otóż rajd mimo odwołania pierwszej pętli bardzo dobry!
-Zawodnicy w większości pokazali "jaja" w tak trudnych warunkach pogodowych. Lód i śnieg na niemal całej trasie. Błoto i woda w pozostałych miejscach. Wielu zawodników naprawdę szła bombą i dla nich uznanie!
-Organizacja naprawdę dobra. Otaśmowanie i zabezpieczenie w większości bardzo dobre.
-Mnóstwo kibiców, co mnie zaskoczyło bardzo mocno:)
-Świetne trasy!
-Mroźna pogoda i wspaniałe krajobrazy.

Zobaczyliśmy 3 odcinki w tym jeden wolny przejazd, ale uważam że warto było pojechać tyle kilometrów. Więc jeżeli ktoś siedzi za monitorem i piszę o tym rajdzie "porażka" bo odwołali pętle to proponuje strzelić sobie główką o monitor. Według mnie świetna decyzja organizatora, żeby puścić pierwsze dwa oesy wolnym przejazdem, by zawodnicy sprawdzili czego oczekiwać na drodze...a naprawdę warunki były ciężkie.

ps.poskładam relację lada dzień i myślę, że się spodoba szczególnie jeden przejazd... To miejsce:
Obrazek
Totalnie oblodzone i pod śniegiem. W całej stawce na palcach jednej ręki można policzyć tych, którzy tam...nie wypakowali w skrapę. Nawet Kajto wykręcił spina i oparł się przodem o nasyp! Będzie co pooglądać i śmiechu co nie miara:)

POZDRAWIAM SZALONĄ EKIPĘ NASZEJ TOYOTY - BZINEK, MARCIN I PIOTRKOWSKA ZAŁOGA RAJDOWEJ MAZDY. DZIĘKI ZA RAJD!
Jeżeli szukasz pilota na KZK, KJS lub imprezę o podobnym charakterze z łódzkiego lub najbliższych okolic napisz PW, lub mail: aro1@o2.pl
Cogonieznajom
A6

Postprzez MOTORECORDS.PL » niedziela, 23 lis 2008, 12:26

Witam,

jestem zainteresowany kupnem materiału filmowego (z kamer amatorskich-kasety mini dv format obrazu 4:3) z Cieszyńskiej Barbórki '08.

Interesują mnie ujęcia całej stawki z odcinków specjalnych.

kontakt: motorecords@wp.pl
tel.: 500 26 76 19 - jeśli ktoś jest poważnie zainteresowany współpracą to proszę o smsa - ja oddzwonię.

POZDRAWIAM
NOCLEGI NA RSMP, RPP, GSMP: http://motorecords.pl/noclegi.html
MOTORECORDS.PL
A6

Postprzez Anonymous » niedziela, 23 lis 2008, 12:32

straszną kase trzepiecie na tych nagraniach :lol:
Trzeba was wyleczyć :wink:

Co do rajdu nasuwa mi się jedno :
KAMIL SUMA dzik niesamowity .
Marcin Talar na zamarskach koło Mnie jako jedyny nie hamował i przeszedł pięknie bez uślizgów . Kamil Kapitan na szutrze w goleszowie na drugiej pętli bardzo szybko , Pochłopienia poobracało .
Szkoda Elżbieciaka ... poległ w tym samym miejscu co 4 lata temu astra (Gieroyić bodajże).

Pozdrawiam
Anonymous

Postprzez gabrally » niedziela, 23 lis 2008, 13:00

Hej, wczoraj wróciłem z Barbórki. :)

Byłem na 3 przejazdach oesu Zamarski, niestety pierwszy przejazd odwołali. Drugi na dość znanym miejscu Bród, przejazd przez "watersplash". Baran, Elżbieciak mega dzidą, również Wisełka i Suma szybko. Grochal zakończył tam swój rajd "płynąc" strumykiem do rowu. Potem goście, parę zakrętów wyżej. Bez rewelacji.

Gdyby nie przerwy pomiędzy oesami spędzone z Maćkiem i Kamilem na herbatce, nie wiem jakbym przeżył tą zimną zimę... :lol: :lol:

Potem trzeci przejazd, taki lewy 3 pod górę z wypadkową w pole. Wtedy zaczęła się masakra ( padły 2 kamery z trzech bo "Wykryto wilgoć ) no i zostało mi oglądać... A było co! Malm, Polok, Kapłan zwiedzali, pare sejów i cieniasów również. Janecki, Gaś... zamiatali równo. Suma jeszcze szybciej :o

Ogólnie rajd bardzo fajny :) Pozdro dla wszystkich spotkanych
Coraz częściej zastanawiam się, czemu zamiast rajdów nie wybrałem szachów. Na przykład. ;)
gabrally
N4

Postprzez Miro14 » niedziela, 23 lis 2008, 13:43

A tutaj panowie najbardziej profesjonalnie komentowany film z rajdu, w tym roku! Pozdrawiam!

http://pl.youtube.com/watch?v=uPzKwKWrjBI
Miro14
N1

Postprzez matik » niedziela, 23 lis 2008, 13:58

no super material, juz sama nazwa jest bardzo wymowna...
matik
N1

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Puchar PZM