Witam
Mimo iż od rajdu minoł prawie tydzień w głowie mojej jak i mojego kolegi Darka Bałazego (Darude) czyli Mnie chodza po głowie mi pewne jakże ważne rzeczy o których chciałbym w tym momencie opisać .
Nie wiem dlaczego wszystcy chwalą organizację tego rajdu ... ?
Zapłacili Wam ? Czy może na siłe chcecie RSMP w beskidach ?
Nie przeszło Wam przez myśl jakie to może za sobą ciągnąć konsekwencje ?
Przytocze w tym momencie pare "drobnostek"
1. Na oesie Ruptawa-Bzie Wasz kolega Darek Bałazy prawie otrzymał mandat w wysokosci 200 zł za stwarzanie niebezpieczeństwa tj. podkrecanie zawodników do szybszej jazdy poprzez tzw. "kręcenie ręką " Stojąc po zakrętu wychyliłem się w strone drogi (jakieś 4-5 m) [Mega ogień z prostej na lewy lekki podbijający łuczek z dojściem do 90-ki]Aby wesprzeć załoge jadącą w Peugeocie 206 Szafraniec/ Wawrzyńczyk . Wg policjanta stworzyłem bardzo duże niebezpieczeństwo ... Czy w tym kraju już nie można kibicować ? Dlaczego stojąc w bezpiecznej odleglosci (naprawde bezpiecznej) Policjant kazał mi zwinąć transparent Eżbi Go ? Mówiąc że to rozprasza zawodników ? No kurde fix czy to jego problem ? Czy może zazdrości tego iż są w tym kraju młodzi ludzie którzy chcą zmienić tych wapniaków co zgarniają tylko kase ?
Może najlepiej organizujmy rajdy bez kibiców ? Ale kto na takim el'mocie zapłaci wejsciówke na Oes ? Kto załogę wyciągnie z rowu ? O tym nikt nie pomyślał .Wszystcy mają nas kibiców w przysłowiowej d****. Nikt nam nie ułatwia tego aby na rajdach było lepiej . Brak oznakowań na drogach do oesów to nie tylko problem jaki widzimy. Dlaczego pomiędzy oesem nr 2 a 3 była bardzo duża dojazdówka na oes który składał się z kilku prostek przejeżdzanych w niecałe 3 minuty ?
Dlaczego zmienione zostały oesy ? Proszę mi tu nie wyjeżdżać w tym momencie z hasełkiem " Bo mieszkańcy w Cisownicy nie chcieli " . Z tego co ja wiem młodzi zapaleńcy rajdów samochodowych poszli po "Wsi" i popytali okazało się że wiekszość chciała by rajd.
Dlaczego Rajd Wisły był w Jastrzębiu ? Po co był ten "super oes" w wiśle ? Nie lepiej wszystko było zrobić w Jastrzebiu ? NIE ! Bo bez pomocy miasta wisły rajd na 1000 % nie zagościł by w kalendarzu RSMP z bazą w Jastrzębiu .
Kolejny problem jaki bym chciał poruszyć to "Safeciarze" O to przykład jednego z Nich ...
O to safeciarz który na pytanie czemu nie gwiżdże odpowiedział " Na tamtym zakrecie i na tamtym gwiżdżą więc po co mam gwizdać" No naprawde brawo !
Nie dość że siedzi po wewnetrznej to jeszcze nagrywa przejazd ... Totalna bezmyślnośc proszę Państwa .
Kolejny problem ... goniące psy po drodze :
http://rajdy.hoga.pl/big_fot_galeria.as ... ala&zdj=92
Podobne przygody na trasie miał Olaf Malm któremu tez psiak przeszkodził na oesie . Wiem że to nie lezy w gesti organizatorów ale takie rzeczy nie mają prawa się dziać .
Brawa w strone organizatorów za to iż na każdym odcinku były inne załogi kończące czyli TZW. K itd. Po zeszłorocznych przygodach szefostwo rajdu postarało się aby w przypadku awarii jednej z załóg rajd bez problemowo mógł by lecieć dalej.
Mam tylko nadzieje że za ten post nie zostaniemy zbanowani (konto nalezy do 4 osób) Napisaliśmy w tym momencie to co chcieliśmy od dawna . Kończy się w tym momencie OT z Naszej strony .
Jeśli kogoś uraźiliśmy to przepraszamy .
Pozdrawiamy Serdecznie
PS. To ja Darude pozdrawiam serdecznie : jedrkarbr mojego ziomka z tras rbr , darude , bartka cieszyn , jarkavfts , majkosa i szambelana.
Dozobaczenia za rok na Rundzie PPZM - 56 RAJD WISLY z bazą w (oswiecimiu ?)
Proszę nie wytykać błędów ortograficznych , interpunkcyjnych - szanujmy się po prostu . Post był pisany w wielkiej frustacji.
Jak wysyłacie mi meile z ostrzeżeniami wysyłajcie lepiej na PW bo meil jest nie aktywny !