55 Rajd Wisły

Puchar Polskiego Związku Motorowego

Moderator: SebaSTI

Postprzez qbus » niedziela, 7 wrz 2008, 16:14

Stasiu Knapczyk wypisał sie ze szpitala juz wczoraj, Aga została na obserwacji do pon, lekarz ma podjac decyzje czy nie przetrzymaja jej do konca tygodnia, dobrze ze to wszystko sie tylko tak skonczylo.
"Janusz żyje wśród nas. My kibice nigdy o Nim nie zapomnimy."
www.racingshop.pl
qbus
S1600

Postprzez kirloy » poniedziałek, 8 wrz 2008, 20:22

Pozostaje zyczyc szybkiego powrotu do zdrowia poszkodowanej zalodze.

Juz mi sie przypomnialo kogo jazda mi sie jeszcze podobala:
http://pl.youtube.com/watch?v=0C2olCTLGVM

Dziwily mnie takie sobie czasy przy agresywnej jezdzie - ale widac ze ten panu Tomaszczykowi przydazylo sie zwiedzac pobocza - inna sprawa to czy machanie na co drugim zakrecie nie rozprasza?
kirloy
N3

Postprzez bociek » środa, 10 wrz 2008, 13:04

kilka moich fotek z tego fajnego rajdu:) a odnosnie safeciarzy to oby w calej rajdowej polsce byli tacy jak na wisle;)
http://www.autoklub.pl/1220947325,,galeria.html
bociek
N2

Postprzez rubens » piątek, 12 wrz 2008, 15:52

wreszcie troche informacji z walki w klasach w ppzm
http://www.sportowefakty.pl/moto/rozgrywki/puchar-pzm/
fakt ze z wisly nie ma jeszcze wszystkich ale sukcesywnie sa dodawane
takze pewnie wszystkie klasy lub te wazniejsze sie pokaza
http://www.sportowefakty.pl/moto/zawody/rajd-wisly/
rubens
N2

Postprzez wiatrzysko » piątek, 12 wrz 2008, 17:17

Kto jechał tym Porsche co tak ładnie bączki strzalało ??

Pozdrawiam
Jak wysyłacie mi meile z ostrzeżeniami wysyłajcie lepiej na PW bo meil jest nie aktywny !
wiatrzysko
N2

Postprzez domel321 » piątek, 12 wrz 2008, 18:45

Doskocz.
domel321

Postprzez wiatrzysko » piątek, 12 wrz 2008, 22:19

Witam

Mimo iż od rajdu minoł prawie tydzień w głowie mojej jak i mojego kolegi Darka Bałazego (Darude) czyli Mnie chodza po głowie mi pewne jakże ważne rzeczy o których chciałbym w tym momencie opisać .

Nie wiem dlaczego wszystcy chwalą organizację tego rajdu ... ?
Zapłacili Wam ? Czy może na siłe chcecie RSMP w beskidach ?
Nie przeszło Wam przez myśl jakie to może za sobą ciągnąć konsekwencje ?

Przytocze w tym momencie pare "drobnostek"

1. Na oesie Ruptawa-Bzie Wasz kolega Darek Bałazy prawie otrzymał mandat w wysokosci 200 zł za stwarzanie niebezpieczeństwa tj. podkrecanie zawodników do szybszej jazdy poprzez tzw. "kręcenie ręką " Stojąc po zakrętu wychyliłem się w strone drogi (jakieś 4-5 m) [Mega ogień z prostej na lewy lekki podbijający łuczek z dojściem do 90-ki]Aby wesprzeć załoge jadącą w Peugeocie 206 Szafraniec/ Wawrzyńczyk . Wg policjanta stworzyłem bardzo duże niebezpieczeństwo ... Czy w tym kraju już nie można kibicować ? Dlaczego stojąc w bezpiecznej odleglosci (naprawde bezpiecznej) Policjant kazał mi zwinąć transparent Eżbi Go ? Mówiąc że to rozprasza zawodników ? No kurde fix czy to jego problem ? Czy może zazdrości tego iż są w tym kraju młodzi ludzie którzy chcą zmienić tych wapniaków co zgarniają tylko kase ?
Może najlepiej organizujmy rajdy bez kibiców ? Ale kto na takim el'mocie zapłaci wejsciówke na Oes ? Kto załogę wyciągnie z rowu ? O tym nikt nie pomyślał .Wszystcy mają nas kibiców w przysłowiowej d****. Nikt nam nie ułatwia tego aby na rajdach było lepiej . Brak oznakowań na drogach do oesów to nie tylko problem jaki widzimy. Dlaczego pomiędzy oesem nr 2 a 3 była bardzo duża dojazdówka na oes który składał się z kilku prostek przejeżdzanych w niecałe 3 minuty ?

Dlaczego zmienione zostały oesy ? Proszę mi tu nie wyjeżdżać w tym momencie z hasełkiem " Bo mieszkańcy w Cisownicy nie chcieli " . Z tego co ja wiem młodzi zapaleńcy rajdów samochodowych poszli po "Wsi" i popytali okazało się że wiekszość chciała by rajd.

Dlaczego Rajd Wisły był w Jastrzębiu ? Po co był ten "super oes" w wiśle ? Nie lepiej wszystko było zrobić w Jastrzebiu ? NIE ! Bo bez pomocy miasta wisły rajd na 1000 % nie zagościł by w kalendarzu RSMP z bazą w Jastrzębiu .

Kolejny problem jaki bym chciał poruszyć to "Safeciarze" O to przykład jednego z Nich ...

Obrazek
O to safeciarz który na pytanie czemu nie gwiżdże odpowiedział " Na tamtym zakrecie i na tamtym gwiżdżą więc po co mam gwizdać" No naprawde brawo !
Nie dość że siedzi po wewnetrznej to jeszcze nagrywa przejazd ... Totalna bezmyślnośc proszę Państwa .

Kolejny problem ... goniące psy po drodze :
http://rajdy.hoga.pl/big_fot_galeria.as ... ala&zdj=92
Podobne przygody na trasie miał Olaf Malm któremu tez psiak przeszkodził na oesie . Wiem że to nie lezy w gesti organizatorów ale takie rzeczy nie mają prawa się dziać .

Brawa w strone organizatorów za to iż na każdym odcinku były inne załogi kończące czyli TZW. K itd. Po zeszłorocznych przygodach szefostwo rajdu postarało się aby w przypadku awarii jednej z załóg rajd bez problemowo mógł by lecieć dalej.

Mam tylko nadzieje że za ten post nie zostaniemy zbanowani (konto nalezy do 4 osób) Napisaliśmy w tym momencie to co chcieliśmy od dawna . Kończy się w tym momencie OT z Naszej strony .

Jeśli kogoś uraźiliśmy to przepraszamy .

Pozdrawiamy Serdecznie

PS. To ja Darude pozdrawiam serdecznie : jedrkarbr mojego ziomka z tras rbr , darude , bartka cieszyn , jarkavfts , majkosa i szambelana.

Dozobaczenia za rok na Rundzie PPZM - 56 RAJD WISLY z bazą w (oswiecimiu ?)

Proszę nie wytykać błędów ortograficznych , interpunkcyjnych - szanujmy się po prostu . Post był pisany w wielkiej frustacji.
Jak wysyłacie mi meile z ostrzeżeniami wysyłajcie lepiej na PW bo meil jest nie aktywny !
wiatrzysko
N2

Postprzez martenzyt » piątek, 12 wrz 2008, 23:39

Co do zdjęcia z psem. Nie ma co obwiniać organizatorów takie rzeczy zdarzają się (wpadki ze zwierzętami) w RSMŚ. Powiedz sam jak byś rozwiązał problem z psem, który ładuje Ci się na drogę jak jedzie załoga? Zabić dechami wyjście z budy? Zwabić kiełbasą? Co do reszty zarzutów niestety nie mam pojęcia bo z mojego punktu widzenia tzn. oesu Cisówka było ok. Być może masz (macie) racje np. z tym, że rajd Wisły jest tylko z nazwy bo zawodnicy gdyby nie prolog nie widzieli by tych okolic. Natomiast z tego co czytam komentarze zawodników to im się podobało. Może poprostu mieliście pecha do miejsc i safeciarzy bo pamiętajmy, że jeden czy dwóch czy nawet trzech safeciarzy nie powinno wyrabiać nam opini o pozostałych. i o całym rajdzie.
martenzyt
N3

Postprzez wiatrzysko » piątek, 12 wrz 2008, 23:48

Zaprzeczasz sam sobie.

Sam napisałeś iż miałeś tam jakieś kłopoty z Panią safeciarz godzine przed oesem . Mimo iż załatwiliscie sprawe tak jak należy - jej to nie usprawiedliwia.
Nie znam szczegółów dotyczących tego zajścia ale sam się spotkałem z tym iż 1,5 godziny przed samochodem 000 kazano mi iść polem z 500 m aby dojść do miejsca oddalonego 15 m.

Pozdrawiam
wiatrzysko
N2

Postprzez młody_FFRT » sobota, 13 wrz 2008, 00:19

Zgadzam się z wiatrzyskiem choć bardzo lubie Rajd Wisły i jak najlepiej mu życzę , ale byłem w tym samym miejscu na oesie co na zdjęciu. Jedna rzecz mnie zadziwiła tam ,my kibice rozumiemy po co są taśmy ale ci co je rozkładają już chyba nie bardzo :shock: ludzi odganiali jak najdalej a sami stali na wypadkowej to nie Colin 2 że auto się odbija od ludzi taśm i banerów :shock:
Obrazek

A druga rzecz to prolog .fajna sprawa poza jednym incydentem :P :
Obrazek
akurat miejsce tej taśmy powinno być troche wyżej tam gdzie są ci ludzie bo stali dokładnie na wypadkowej ,dookoła malutkiej (jak na to miejsce) koperty i przed radiowozem.

No jeśli z mojej strony to na tyle. Jak mówie rajd Wisły lubię i życzę aby RSMP znów powróciło na te trasy i mam nadzieję że tam gdzie byłem na 1 pętlę (to na focie)to tylko jeden wyjątek z błędem zabezpieczenia bo reszta miejsc gdzie byłem była OK pod każdym względem :D Pozdro
www.sport-klatka.pl
http://www.youtube.com/user/JimmyWRC
młody_FFRT
N2

Postprzez martenzyt » sobota, 13 wrz 2008, 07:15

wiatrzysko napisał(a):Zaprzeczasz sam sobie.

Sam napisałeś iż miałeś tam jakieś kłopoty z Panią safeciarz godzine przed oesem . Mimo iż załatwiliscie sprawe tak jak należy - jej to nie usprawiedliwia.
Nie znam szczegółów dotyczących tego zajścia ale sam się spotkałem z tym iż 1,5 godziny przed samochodem 000 kazano mi iść polem z 500 m aby dojść do miejsca oddalonego 15 m.

Pozdrawiam

Tak tak zaraz przed pierwszym przejazdem mnie opierniczyła że godzine przed przejazdem wchodz na droge jak widze ze zataśmowane. No ale powiedziałem, że jeszcze godzina a pani na to, że przez to odwołają odcinek. To wytłumaczyłem, że nie i już luzik. Ale mówie to tylko ta jedna sytuacja, które np. na rajdzie krakowskim miałem nagminnie. No ale domyslam się, że swoich zdarzeń nie zmyślasz i może akurat poprostu oes Cisówka był tylko jak należy zabezpieczony a co do reszty to nie wiem bo raz tylko przeszedłem na 3 oes pętli a był odwołany jak wiemy.
Również pozdrawiam
martenzyt
N3

Postprzez wiatrzysko » sobota, 13 wrz 2008, 09:55

Odnosząc się do tych dwóch safeciarzy ...
Widzicie jak idzie droga ? Po odcinku po przejeździe policji itd chcieliśmy przejść ulicą z miejsca gdzie jest słup do miejsca za safeciarzy na to usłyszałem że mam iść górą albo zostać w miejscu w którym jestem .
Bo rajdzie zostaje mi bardzo duży niedosyt ... Jest to normalne aby nie czekać do końca pętli i jechać do domu ? Jest to normalne aby na rajdzie się nudziło ?

A tego cwaniaka safeciarza w białej czapeczce który okrzyczał dzieciaki i powiedział że jest z policji pozdrawiam serdecznym spier... Jak i ja i reszta naszej paczki . Oby tak dalej chłopak !
wiatrzysko
N2

Postprzez wiatrzysko » niedziela, 14 wrz 2008, 17:00

Joł

Jeszcze jeden minus który chciałbym wytknąć tej imprezie , a mianowicie :

http://pl.youtube.com/watch?v=58winCl1_m4 Pan jadący na rowerze pod prąd oesu :shock: :roll:
wiatrzysko
N2

Postprzez Gucio » niedziela, 14 wrz 2008, 17:25

Wiatrzysko czy jak ci tam... nie dalej jak wczoraj miałeś podpis, że "69"to niby ostatni twój post miał być na tym forum czy coś... :roll:
EOS 7D,400D/50 1.8/17-50 2.8/70-200 F4 L/580EX II :mrgreen:
http://www.image-sport.net moja stronka :)
Leszek!!
Gucio
S2000

Postprzez wiatrzysko » niedziela, 14 wrz 2008, 17:27

Lepiej Ci ?

Zmieniłem zdanie i oświadczyłem iż bede dyskutować tylko na temat Rajdu Wisły .

Twój post był nie potrzebny . :lol:
Ostatnio edytowano poniedziałek, 15 wrz 2008, 18:40 przez wiatrzysko, łącznie edytowano 1 raz
wiatrzysko
N2

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Puchar PZM