Ostrzeżenie !!!

Jak sama nazwa wskazuje, dyskusje na ogólne tematy.

Moderator: SebaSTI

Ostrzeżenie !!!

Postprzez RaQ » środa, 11 cze 2008, 20:22

Nie rozumiem kompletnie dlaczego ten temat został usunięty i czyja jest to inicjatywa. W tym miejscu pragnę zaznaczyć, że temat nie służy oczernianiu i obrażaniu kogokolwiek, ma na celu tylko i wyłącznie przestrzeganie przed oszustwem i cwaniactwem, z jakim mamy do czynienia w rajdach przez pewne osoby.

Zamieszczam zatem jeszcze raz treść:

Zostałem zmuszony do napisania tego na forum z uwagi na to, że czyta je dużo osób. Zacznę od początku przedstawiając problem. Przed Rajdem Polski, dokładnie w środę wieczorem do mojego kolegi Tomka Romana zadzwonił Janusz Majek z prośbą o pomoc w zorganizowaniu treningu dla dwóch załóg w czwartek przed rajdem. Oczywiście obiecał za to zapłatę w wysokości kilkuset złotych. Z racji tego, że Majek znał się z moim kolegą dobrze, uznaliśmy że pomożemy i zorganizujemy coś na szybko.

Znaleźliśmy drogę w okolicach Mrągowa, załatwiliśmy zgodę pobliskich gospodarzy.
Głównymi organizatorami byli Janusz Majek i Tomasz Filipiak z Olsztyna.
Przyjechały następujące załogi: Tomasz Porębski/Tomasz Spurek - C2 R2 oraz Przemysław Zabrocki/Szymon Gospodarczyk - 206. Drogę zamknęliśmy zaczęli jeździć, wykonali kilka przejazdów, łącznie może po 30 km treningowych każdy z zawodników. Później wieczorem zrobiliśmy jeszcze krótki trening dla załogi Grzegorz Bonder/Daria Dziwisz, których także przyprowadził Majek z Filipiakiem. Obiecane pieniądze za nasz wysiłek i zrobione km miały być nam przekazane w piątek na superoesie. Jak się okazało Majek się wypiął i wyłączył telefon, a przypadkowo spotkany Filipiak udawał idiotę, że nic nie wie.
Załogi, które przyciągnął Majek z Filipiakiem także się wyparły mówiąc, że wogóle ich nie znają. No i w ten oto sposób zostaliśmy na lodzie z niczym, z kupą wydanych pieniędzy na paliwo i po zainwestowaniu w opłacenie gospodarzy przydrożnych. Filipiak do dziś nie odbiera ode mnie telefonów, Majek tak samo.

Generalnie sami daliśmy się zrobić jak dzieci w bambuko, ale już nie o to chodzi. Chciałbym wszystkich mocno przestrzec przed jakimikolwiek kontaktami czy robieniem treningów i innych interesów z Januszem Majkiem i Tomaszem Filipiakiem. To banda dwóch oszustów, którzy zmienili profesję i wzięli się za robienie treningów, bo jednemu nie wychodziła kariera rajdowa, a drugi to jakiś nieudacznik fotograf.

Także mocno wszystkich ostrzegam przed tymi ludźmi, bo robią w konia nawet swoich znajomych. Jak już napisałem kolega Tomek Roman, z którym to robiłem znał się z tymi panami wcześniej bardzo dobrze i okazało się jakie to przekręty i zwyczajni złodzieje.

Chciałbym żeby przeczytało ten apel jak najwięcej osób, żeby nie dać się oszukać tym dwóm złodziejom. A wiem, że zwęszyli dobry biznes w organizowaniu pseudo treningów i poprostu oszukiwaniu ludzi. My już straciliśmy na tym kupę kasy, oby innych to nie spotkało.

Po raz kolejny apeluję do moderatorów tego forum o nieusuwanie tego tematu, jeśli będziemy przymykać oczy na takich oszustów, to poprostu wpędzamy innych ludzi w kanał, bo ci panowie z pewnością będą nie raz jeszcze próbować organizować jakieś treningi i tym podobne przedsięwzięcia, gdyż widzą w tym sposób na kasę.

Gwoli wyjaśnienia dodam nowe fakty.
Dziś zadzwonił do mnie oburzony Filipiak, który powiedział, że może zapłacić nam co najwyżej za jedną załogę (Bonder/Dziwisz) i na dodatek zanim to zrobi żąda ode mnie publicznych przeprosin. Kpina jakaś.

Oprócz tego udało mi się dodzwonić dziś do Janusza Majka. Po tym jak przedstawiłem się i powiedziałem o co chodzi on obrzucił mnie wszystkimi przekleństwami jakie znał i powiedział żebym przyjechał do Warszawy to się rozliczymy grożąc jakimś pobiciem czy czymś takim.
Czyli moje prośby o rozliczenie kończą się groźbami karalnymi.

Nie wydaje mi się żeby należało ten temat lekceważyć. Takich ludzi trzeba eliminować z tego sportu. Jeśli temat zostanie usunięty po raz kolejny świadczyć to będzie tylko i wyłącznie o tym, że jest to wpływ którejś z powyższych osób. Każdy z czytających będzie potrafił wyciągnąć z tego wnioski. Same tematy z forum nie znikają,..

Filip Raczkowski
Ostatnio edytowano środa, 11 cze 2008, 20:46 przez RaQ, łącznie edytowano 1 raz
RaQ
A5

Postprzez Niedźwiedź » środa, 11 cze 2008, 20:28

popieram cie całkowicie.....

Temat jest bardzo śliski, wiec na twoim miejscu nagrywał bym każdą rozmowę telefoniczną bo większość telefonów ma taką funkcje , a to w razie niepowodzenia bardzo ci pomoże.

Walczmy z draństwem..... choć wiadomo że polak potrafi drugiemu z ust jedzenie wyjąść.
Niedźwiedź
N2

Postprzez dziq » środa, 11 cze 2008, 20:57

Nieładnie... cenzura na forum?
dziq
N3

Postprzez TOOMI » środa, 11 cze 2008, 21:02

No tak wychodzi na to, że niektórzy są nietykalni...
Jestem w stanie potwierdzić przebieg rozmowy Filipa z Filipiakiem, bo u mnie w podobny sposób przebiegała... I bardzo ich poruszyła ta sprawa, bo powiedział mi, że to miało pójść dalej ale jak widać ktoś chciał to powstrzymać...
TOOMI

Postprzez M.Stoklosa » środa, 11 cze 2008, 21:23

grzesiek napisał(a):Nieładnie... cenzura na forum?
Jak byś dostawał tyle kasy w łape za to tez byś ocenzurował....

1.) Zanim co kolwiek zrobisz podpisz umowę :!:
2.) Nie znasz dobrze tych osób nie rób z nimi interesów
3.) Nie odzyskasz teraz ani kasy ani honoru
4.) Podaj ich do sądu za nielegalne upalanie jedyne wyjście by ich udupić jak masz zdjęcia to daj do PZM :lol:
5.) Zrobiłeś im nielegalkę (nie miałeś zgody zarządu dróg) Chyba, że jesteś Marszałkiem to cie to nie interesuje 8)
6.) Dobrze, że o tym napisałeś zawsze ktoś musi sie przejechać aby inni zrozumieli pewne rzeczy
Pozdrawiam
M.Stokłosa
www.rallykjs.pl
"Ryzyko istnieje dopóki istnieje ten sport"
M.Stoklosa
N2

Postprzez Mroowa » środa, 11 cze 2008, 21:36

StoRally napisał(a):
grzesiek napisał(a):1.) Zanim co kolwiek zrobisz podpisz umowę :!:

4.) Podaj ich do sądu za nielegalne upalanie jedyne wyjście by ich udupić jak masz zdjęcia to daj do PZM :lol:
5.) Zrobiłeś im nielegalkę (nie miałeś zgody zarządu dróg) Chyba, że jesteś Marszałkiem to cie to nie interesuje

No ty jak coś palniesz... znowu... nielegalka proszę Cię
Mroowa
S2000

Postprzez www.rajdy.olsztyn.pl » środa, 11 cze 2008, 21:41

StoRally, nie wiem czy się śmiać czy płakać ?
"wolniej wolniej mamy przewagę"

www.Doktor-Abram.pl
www.rajdy.olsztyn.pl
N2

Postprzez M.Stoklosa » środa, 11 cze 2008, 22:18

www.rajdy.olsztyn.pl napisał(a):StoRally, nie wiem czy się śmiać czy płakać ?
Każdy ma prawo wypowiedzi wiec nie rób ani tego ani tego :!:

Mroowa napisał(a):No ty jak coś palniesz... znowu... nielegalka proszę Cię
Fakt już ten temat poruszałem nie raz i jestem w nim bez słowa ale napisałem to dlaczego :?: Ty wiesz dlaczego. Miałem problemy przez to i wolę niktórym odradzać to.
Pozdrawiam
M.Stokłosa
www.rallykjs.pl
M.Stoklosa
N2

Postprzez www.rajdy.olsztyn.pl » środa, 11 cze 2008, 22:46

StoRally napisał(a):
Mroowa napisał(a):No ty jak coś palniesz... znowu... nielegalka proszę Cię
Fakt już ten temat poruszałem nie raz i jestem w nim bez słowa ale napisałem to dlaczego :?: Ty wiesz dlaczego. Miałem problemy przez to i wolę niktórym odradzać to.

Ale kto normalny robił by Ci nielegalkę dzień przed rajdem ?

No nic ale to nie ten temat.
www.rajdy.olsztyn.pl
N2

Postprzez THIM » środa, 11 cze 2008, 22:49

3) Honor stracili tylko i wyłącznie wymienieni zawodnicy, jeśli to czytają, niech się wypowiedzą, może Kolega RaQ ściemnia... Niemniej, jeśli mówi prawdę, to po prostu pomógł znajomemu, który niby był w potrzebie. I został wykiwany, ot, co.

A czerwony kolor służy moderatorom...

I nagrywanie rozmów jest dobrym pomysłem, wystarczy jedna, nawet "sprowokowana" ;)
Timon

http://blmotors.blog.pl/
http://www.facebook.com/BLmotors
THIM
A6

Postprzez RaQ » środa, 11 cze 2008, 22:59

Zawodnicy już się wypowiedzieli nam, ściemniając i kręcąc, chociaż sami nie wiedzą że pakują się w kanał jawnie mijając się z prawdą.

Takich rzeczy się nie robi, bo ja zamiast wyjechać stamtąd przynajmniej po kosztach, to zostałem na wielkim minusie. I jeszcze gdy próbuje cokolwiek wyegzekwować, rzuca się we mnie mięsem i mi grozi. To jest poprostu sk******. Inaczej tego nie można nazwać.
RaQ
A5

Postprzez M.Stoklosa » środa, 11 cze 2008, 23:03

Kolego @www.rajdy.olsztyn.pl w polsce jest wszystko mozliwe. Ale w twoich słowach jest sporo racji którą ci przyznaję :!:

A kolego @THIM Rozumiem, że czerony służy moderatorą ale jakos nie miałem innego pod ręką :lol: No oki. Niech pomaga dalej. A co do telefonu to już po sprawie jak kolega mówi prawde to już nikt nie odbierze od nich telefonu.

Brak dowodów.
Brak sprawy.
Pozdrawiam
M.Stokłosa
www.rallykjs.pl
M.Stoklosa
N2

Postprzez PAPIK » środa, 11 cze 2008, 23:05

Gratuluje Panu Raczkowskiemu robienia smrodu zawodnikom! Zupelnie niepotrzebnie i w niektorych przypadkach bezpodstawnie. Jezeli masz problem z rozliczeniem sie z organizatorami tych treningow to pisz o nich, albo ich scigaj. A nie robisz antyreklame ludziom, ktorzy poprostu chcieli zrobic sobie testowy przed rajdem w bezpiecznych warunkach. A teraz rozni "znawcy" beda pisac o nielegalkach i o tym ze zawodnicy stracili honor etc. itd. Do Ciebie z tego co piszesz ani Porębski, ani Zabrocki ani Bonder nie dzwonili po pomoc, wiec ostrzegaj przed organizatorami a nie przed nimi! Troche to nie dobre... problem wystapil miedzy Wami a ludzmi ktorzy organizowali testy, wiec czemu mieszacie w to zawodnikow, ktorzy prawdopodobnie rozliczyli sie za to?
-------------------------------
Paweł Skrzywan
GG: 482314
PAPIK

Postprzez RaQ » środa, 11 cze 2008, 23:11

Moment, czytaj z uwagą treść, bo ta jednoznacznie wskazuje na panów organizujących trening zawodnikom. A zawodnicy poprostu zostali wymienieni żeby nie było, że wyciągnąłem sobie znikąd całą sytuację. Na dodatek sami zawodnicy wypierają się znajomości z Januszem Majkiem, co jest kompletną nieprawdą, bo nawet razem mieli noclegi. Ale to już mniejsza o to. Gdyby nie kręcili, to nikt by nie miał do nich zastrzeżeń.

Po raz kolejny zaznaczam, że temat skierowany jest jako ostrzeżenie przeciwko organizatorom treningu, którzy zostali już wymienieni. Zawodnicy stali się częścią tej farsy, więc trudno żeby o nich nie mówić. My zostaliśmy poszkodowani i potraktowani jak śmiecie. Tak się chyba nie robi, nie sądzisz?
RaQ
A5

Postprzez THIM » środa, 11 cze 2008, 23:11

PAPIK, przecież RaQ wyraźnie napisał, z kim się umawiał, a z kim nie. Ale skoro są niewinni, to dlaczego ściemniają, że kogoś nie znają, albo nie wiedzą, o co chodzi?
Timon

http://blmotors.blog.pl/
http://www.facebook.com/BLmotors
THIM
A6

Następna strona

Powrót do Forum ogólne