Rajd Subaru 2007

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Postprzez Krzysiek_WrC » środa, 18 lip 2007, 17:38

Tak myslę i dochodze do wniosku że jesli my jako prawdziwi kibice rajdowi nie wezmiemy w swoje rece chodzisz kwesti zabazpieczenia to niestety będziemy mieli tak jak jest.
Nie wyobrażam sobie aby do safet dalej rekutowano z łapanki z pod sklepu.Mysle że powinno powstac coś na wzór profesjonalnej firmy (nawet no-profit) odpowiedzialnej za zabezpieczenie takiego typu imprezy.
Jeśli nie my kibice,to kto? ci z przypadku i z zalozonymi rękami wyglądajacych na przestraszonych? (bo i takiego safeciarza we czwartek widziałem :lol: )
Krzysiek_WrC
A6

Postprzez rallyfan2 » środa, 18 lip 2007, 17:42

Haha Automobilklub przeprasza.A co z nami kibicami ? Nasz nikt nie przeprosił za ten syf ktory mial miejsce.Wracajac do pan z ochrony. Widzialem 2 na prologu. Jedna madrzejsza od drugiej.Jedna z nich zaczela usuwac kibicow -robotnikow , ktorzy zrobili sobie miejsca widokowe na barakach przy budowie.Pan z budowy probowal ja uswiadomic ze teren jest prywatny i moga sobie robic co chca. Ta ostro tlumaczyla ze jednak nie mogą tam przebywac. Za chwile przychodzi madrzejsza z kolorowymi wlosami(jakas wazna :lol: )ktora rowniez tlumaczyla ze nie wolno im tam przebywac , ze jednak moga zostac bo to prywatny teren inwestora.Qrde nie wiem gdzie oni tak bezmyslne panienki znajduja. Mialem do czynienia wiele razy z ochrona ale ci to byli naprawde lolowaci.Wiadomo normalni wyjechali a tacy ciemniacy i jakies panny z lapanki zostali i mysla ze jak maja napis ochrona to maja wladze wiekszą jak policja. Jakim prawem usuwaja kogos z prywatnego terenu. Nie wiem czy ich nic nie ucza zasad. Ochrona jak z koziej du@# trąbka,
rallyfan2
A6

Postprzez Tomek K » środa, 18 lip 2007, 17:43

Banan: To moze sie przyznasz i podzielimy sie we dwoch :)
A na powaznie to boje sie ze nic z tego nie bedzie. Za nielegalki tez nikt kasy nei dostał. Chociaz z drugiej strony za taka kase moze ktos sie skusi podkablowac kumpla - debila...
www.RallyMedia.pl
Tomek K
A5

Postprzez Saruto » środa, 18 lip 2007, 18:10

Banan napisał(a):No to niezle, 39 patykow do zgarniecia juz :shock:

nikt tego nie zgarnie :roll:
widać że akcja była zaplanowana bo byle kogo "nie chcieli" się pozbyć, więc nie liczyłbym na to że ktoś kogoś nakabluje lub coś z tych rzeczy.
GO!!! Loeb & Latvala GO!!!
GO!!! Sandell & Kościuszko GO!!!
GO!!! Al-Attiyah & Hänninen GO!!!
Obrazek
http://batracer.com/-1FrontPage.htm?Buy/ Zapraszam do gry!
Saruto
A6

Postprzez bzyq » środa, 18 lip 2007, 18:32

rallyfan2:
prawda jest też taka, że na prologu, rok rocznie kuleje zabezpieczenie. Już nie pamiętam czy to w zeszłym, czy dwa lata temu, to zawodnicy odsuwali, bądź wręcz wyganiali kibiców z miejsc, gdzie wcześniej ochromaniacze i safety pozwalało im stać.

Prawda jest też taka, że nie można generalnie powiedzieć, że wszyscy safeciarze są z pierwszej łapanki. Na rajdzie było wiele znanych mi twarzy, i o tych ludziach nie można powiedzieć, że nie mają doświadczenia w przeprowadzaniu i zabezpieczaniu imprezy. Niestety inną sprawą jest, że w wielu miejscach to kulało, a rzutuje to na całość imprezy, i na opinie o niej.

Tak myslę i dochodze do wniosku że jesli my jako prawdziwi kibice rajdowi nie wezmiemy w swoje rece chodzisz kwesti zabazpieczenia to niestety będziemy mieli tak jak jest.

Obawiam się, że podejście stricte kibicowskie nie pozwoli Ci na zachowanie bezpieczeństwa. Trudno jest wypośrodkować to wszystko, ale nie ma to jak doświadczenie. Jeden poradzi sobie z tłumem kibiców w sposób taki, że wszyscy się będą śmiali, i się odsuną ( znam takiego kolesia ), a drugi będzie starał drzeć się na ludzi, co napewno nie wpłynie na relację kibic-organizator w sposób poprawny.
Edek z krainy kredek ;p
bzyq
A6

Postprzez Krzysiek_WrC » środa, 18 lip 2007, 19:10

bzyq; ależ mi nie chodzi tutaj o to aby wchodzic w tłum kibiców z pała lub telewizorami pod pachami zgrywac cfaniaka.
Nie wskazuje tez że wszyscy 100% safeciarze to z lapanki ( ale większosc niestety przyznaj sam że takowych jest..).
Przydąło by sie przynajmniej wesprzec tych co mają pojecie o tym co i jak bo jest ich za mało.
Pod tym wzgledem to my kibice musimy tez o to zadbac.
Jak widac po óznorakich wydarzeniach nawet odpowiednie AK nie wiedza jak zorganizowac zabezpieczenie.
Krzysiek_WrC
A6

Postprzez Marcin z Mtl » środa, 18 lip 2007, 19:26

Krzysiek_WrC napisał(a):Typowe polskie rozumowanie...zlikwidowac wszystko aby niczego nie było.(bo mi coś przeszkadza)
Myśłaem ze w XXI wieku zbiorowej odpowiedzialnosci się nie stosuje.

Typowe polskie - czyżby? :)
Nie cierpię porównań do Ameryki, ale teraz jest super po temu okazja. W mistrzostwach SCCA, gdy po rajdzie zostaną śmieci (juz nawet nie bezczelnie wrzucane komuś na posesję, tylko zwyczajnie w leśnych ostępach), ktoś z okolicy będzie się skarżył na hałas itp. - są duże szanse, że rajd za rok się nie odbędzie. W 2003 r. po śmiertelnym wypadku z udziałem kibiców całe mistrzostwa zostały zawieszone. Nie jestem zwolennikiem takiego radykalizmu, ale gdybym musiał sam sprzątać ze swojego podwórka śmieci, które gawiedź beztrosko wrzuca przez płot, to z całego serca popieram Lindę. Kolców na drodze nie komentuję. Po takim rajdzie powinno się zawiesić całe RSMP do czasu wyjaśnienia i poprawy.
Rajdy na surowo - wpadnij, obejrzyj, powspominaj :)
https://www.youtube.com/playlist?list=PLhhfJHl8yZJdyxOSkcyCBqytamF3PJ2Eg
Marcin z Mtl
N3

Postprzez Linda » środa, 18 lip 2007, 19:48

Marcin z Mtl dzięki za poparcie.Mam nadzieje że jeżeli odbędzie się w przyszlym roku rajd na nieszczęsnym os-ie Podolany -Kamyk to będzie lepiej zorganizowany .
Pozdrowienia dla Milych Kibiców :)
Linda

Postprzez Krzysiek_WrC » środa, 18 lip 2007, 20:02

Cytat z komentarzy na rallyonline:

Tak brawo, dobra inicjatywa jak to byli jakieś wieśniaki(bo któż inny) to jest szansa że za tą kase jeden drugiego wsypie oby tak sie stało zeby wszystko wyszło. Popieram "mk" info dla mieszkajacych w okolicy rajdu zeby porozwieszac to ogłoszenie
Mysle ze incjatywa godna pochwały.... :)
Krzysiek_WrC
A6

Postprzez Linda » środa, 18 lip 2007, 20:15

Krzysiek_WrC napisał(a):Cytat z komentarzy na rallyonline:

Tak brawo, dobra inicjatywa jak to byli jakieś wieśniaki(bo któż inny) to jest szansa że za tą kase jeden drugiego wsypie oby tak sie stało zeby wszystko wyszło. Popieram "mk" info dla mieszkajacych w okolicy rajdu zeby porozwieszac to ogłoszenie
Mysle ze incjatywa godna pochwały.... :)

i myślisz że ktoś coś powie ,jezeli to był ktoś z okolicy to teraz będzie siedzial cicho ,może coś kiedys dopiero po pijaku się wygada
Linda

Postprzez Buncol » środa, 18 lip 2007, 20:23

coś mi się wydaje, że nagroda może podskoczyć nawet i do 100k, a sprawcy nie znajdą tak czy siak. :roll:
Obrazek
Buncol
A6

Postprzez Linda » środa, 18 lip 2007, 20:31

Jeżeli to byl ktoś z miejscowych to po pewnym czasie pocztą pantoflową coś dojdzie, ale to na światło dzienne nie wyjdzie , bo większość będzie się bala coś konkretnego powiedzieć , jak to zwykle w takich sytuacjach na koniec wszyscy się wyprą że coś wiedzą, A nie myślcie że o nagrodzie się ktoś dowie w prasie o tym nie piszą ,internetu większość nie posiada :D . więc nie liczcie że coś się szybko wyjaśni.
Linda

Postprzez Krzysiek_WrC » środa, 18 lip 2007, 20:57

Linda napisał(a):
i myślisz że ktoś coś powie ,jezeli to był ktoś z okolicy to teraz będzie siedzial cicho ,może coś kiedys dopiero po pijaku się wygada

Nie wiesz co pieniądze potrafią z człowiekiem zrobic.....jak był to wybryk czysto chuligański,pewnych smarkaczy to nie martw sie bo któreś parę w końcu pusci.
Jestem nie mal pewien że tego incydentu nikt szybko nie zapomni i chodziaszby sprawa miała wyjsc dopiero za rok to i tak wyjdzie.A niech tylko stawka jeszcze urośnie to zobaczysz.....
Krzysiek_WrC
A6

Postprzez Linda » środa, 18 lip 2007, 21:13

Mam nadzieje że to się wyjaśni .... i to szybko , bo teraz wszyscy obrzucają się "błotem" oskarżają na wzajem że to miejscowi, i tak dalej .. no ale nie myślcie że wszyscy miejscowi są przeciwko , to że znalezli się jacyś debile ,co mają nierówno pod sufitem , nie znaczy że wszyscy są źli i pojeba... Myśle że jak to byli miejscowi to będą się kryć, pieniądze tak moga duzo , ale jak ktoś o tym coś wie to będzie się bał cokolwiek powiedzieć żeby go nie wmieszać w sprawe .
Szkoda mi tylko tych co poprzebijali sobie opony na tych kolcach .
Linda

Postprzez Kubus » środa, 18 lip 2007, 21:17

Ja w sprawie onboardu Frycza. Wydaje mi się że w 1 min 45-46 sek filmiku uderza w te kolce. Najlpiej oglądać tak gdzieś od 1 min 40 sek
www.facebook.pl/rajdomaniacy/
Kubus
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP