Rajd Subaru 2007

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Postprzez Buncol » poniedziałek, 16 lip 2007, 22:46

Ja myślę, żę Subaru powinno zostać, bo odcinki są naprawdę ciekawe, trzeba by tylko zmienić organizatora.
Obrazek
Buncol
A6

Postprzez Zajcev » poniedziałek, 16 lip 2007, 22:48

a ja to bym chcial zeby wrocily odcinki z przed kilku lat;) ehh ta Lanckorona, Kunice, Siepraw, Mucharz... :roll: :roll: :roll: heh

watpie aby Subaru pozegnalo sie z eliminacja RSMP...
Zajcev
N4

Postprzez Ziggy » poniedziałek, 16 lip 2007, 22:53

No właśnie i niech to będzie Wawelski a nie Subaru, tylko niech organizacją zajmą się odpowiedzialni i normalni ludzi
Ziggy
A5

Postprzez Krzysiek_WrC » poniedziałek, 16 lip 2007, 23:01

KuziFanMyslenice napisał(a):a ja to bym chcial zeby wrocily odcinki z przed kilku lat;) ehh ta Lanckorona, Kunice, Siepraw, Mucharz... :roll: :roll: :roll: heh

Marzenie....raczej... :(
Krzysiek_WrC
A6

Postprzez no_fear900 » poniedziałek, 16 lip 2007, 23:02

jeszcze trochę wszystkie rajdy uciekną na północ ! . te ździerskie asfalty nie mają żadnej przyszłości.
Obrazek
no_fear900
N1

Postprzez Banan » poniedziałek, 16 lip 2007, 23:34

Czyzby juz znalezli sprawce? Bo info zniknelo z glownej autoklubu :roll:
http://www.bielawadrift.pl Bielawa Drift TEAM "...jedna pasja, jeden team"
Banan
A8

Postprzez LuiG » wtorek, 17 lip 2007, 00:07

Jak już znalazłem jakąś miejscówkę, siadłem na miejscu i zawodnicy pojechali to oglądało się świetnie, bardzo podobają mi się takie odcinki + dość mocna stawka, warto było

ale z tym dojściem na miejscówkę czy wkońcu puszczeniem odcinka było nienajlepiej :?

zabezpieczenia gorszego nie widziałem, fatalne,

w pierwszy dzień byłem na oesie 1h i 20min przed startem zawodnika....
zakaz przechodzenia za taśmę, wysyłali w pole, a po kiludziesięciu metrach zabezpieczenia już brak i można iść spokojnie do następnego skrzyżowania...

na drugi dzień byłem 40 minut przed startem,

idioci nie puścili nas jakieś 100metrów oesem, chcieliśmy iść polem ale było straszne błoto, nawet na drugą stronę nie dało się przejść...

mówię że do 0 nawet jeszcze dużo czasu, a "safeciarz" do mnie "sam jesteś zero" porażka

przeszliśmy polem uwaleni po kostki w błocie, i oczywiście po kilkudziesięciu metrach po zabezpieczeniu ani śladu i można spokojnie iść oesem z 1km......

na ostatnim oesie też safeciarze dość przesadzali, nie można było wejść na oes po przejezdzie K..... taśmy i koperty w idiotycznych miejscach itd...

to wszystko oczywiście w miejscach gdzie można było dojechać, jak się przeszło dalej to długo, długo nic

nigdy nie spotkałem się z tak fatalnym traktowaniem kibica

na rajdzie polski pozwalali przejść po trasie jak zawodnicy jezdili, byle zaraz po zawodniku i jak tylko usłyszymy gwizdek to w pole, i tak było na większości rajdów na jakich byłem :roll:

kolejna sprawa
jechałem sam, sam też musiałem patrzeć na mapę, nie znam okolic i nie widziałem jak dojechać do oesu żeby gdzieś dobrze stanąć

wszędzie policja, wkońcu zatrzymałem się tam gdzie policjant powiedział że najbliżej...

do mety szedłem 30 minut....

jak dla mnie strasznie antykibicowski był ten rajd, ale jak już się gdzieś umiejscowiło to dobrze się oglądało i za rok napewno też bym pojechał
LuiG
N3

Postprzez pchachaj » wtorek, 17 lip 2007, 01:10

Teraz, przy Rajdzie Subaru, wyszło wiele patologii obecnych w polskich rajdach. Miejmy nadzieję że wszyscy z tego wyciągną wnioski.
Mój komentarz i mam nadzieję trochę konstruktywna opinia. (nie będe wklejać całego tekstu)

Pozdrawiam
pchachaj

Postprzez bzyq » wtorek, 17 lip 2007, 03:03

Banan napisał(a):Czyzby juz znalezli sprawce? Bo info zniknelo z glownej autoklubu :roll:

Albo Subaru wycofało się z tego, żeby większego syfu nie robić.
Nic mnie nie zdziwi
Edek z krainy kredek ;p
bzyq
A6

Postprzez adamlen » wtorek, 17 lip 2007, 07:26

Na głównej autoklubu jest opinia Frycza i narzeka w niej, że Kuchar nie chce się podzielić onboardem na którym widać te kolce na drodze. trudno mu się dziwić po tym co zrobiło SPRT, oskarżając go o nieczystość samochodu.
"Nie wiedziałem co robić, więc jechałem szybko" - Robert Kubica po wygraniu pierwszego oesu Rajdu Monte Carlo 2014
adamlen
A6

Postprzez Kubus » wtorek, 17 lip 2007, 08:54

Zachowanie Kuchara mnie dziwi. Jeżeli ma faktycznie onboard na którym widać te kolce to bezdyskusyjnie powinien go upublicznić i przekazać odpowiednim organom ścigania. Kwestia SPRT i ich protestu co do auta Kuchara nie ma tu nic do znaczenia. Oni mieli prawo to zrobić, a Kuchar ma obowiązek moim zdaniem taki materiał przedstawić.
www.facebook.pl/rajdomaniacy/
Kubus
A5

Postprzez pchachaj » wtorek, 17 lip 2007, 10:03

Pewnie Tomek zaraz ochłonie z emocji i udostępni on-board. Swoją drogą ciekawe jak się sprawa rozwinie. Jak policjanci będą prowadzić dochodzenie? Na podstawie -boardów, na których wiele to widać pewie nie będzie? Trzeba pomyśleć teraz jak nie dopuścić do powtórzenia sytuacji.
pchachaj

Postprzez żółtodziób » wtorek, 17 lip 2007, 12:18

a dlaczegóż to tylko na podstawie onboardów oceniać, czy gwiazdki były czy nie? dowód rzeczowy w postaci znalezionych kolców nie wystarczy? Co możemy zrobić żeby takie sytuacje się nie zdarzały? Otóz NIC, bo działacze od zawsze mają w głębokim poważaniu sugestie i żądania kibiców, można co najwyżej olać RSMP. To organizator odpowiada za zabezpieczenie trasy, można tylko produkt w postaci widowska "kupić" albo zostać w domu. Można też złożyć doniesienie do prokuratury, zarówno na sprawców jak i na organizatora, ale nie da sie nikogo zmusic, aby poważnie traktował sygnały o zagrożeniu na OSach (bo sama analiza onboardów to jest jak wytarcie sobie dupy zawodnikami, dowody były ewidentne, ludzie znaleźli gwiazdki wielkości dłoni i nie da się powiedzieć że nic się nie stało) ani żeby poważnie potraktował kwestię zabezpieczenia rajdu. Nie pierwszy raz zdarza się, ze na trasę wyjeżdża cywil, nie pierwszy raz pseudokibole robią głupoty, koszulki to jest nowość, ale stawanie w niewłaściwych miejscach to już nie nowość i w sumie nie ma w tym nic niezwykłego że nieleczona patologia się pogłębia. ja tylko zadaje sobie pytanie ile jeszcze podobnych cyrków może się wydarzyć żeby ci z góry poszli po rozum do głowy, bo tym razem patrząc po ich podejsciu nie będzie żadnych wniosków ani konsekwencji wobec winnych za ten cały bajzel.
żółtodziób
A8

Postprzez Miko » wtorek, 17 lip 2007, 20:33

Miko
N3

Postprzez Buncol » wtorek, 17 lip 2007, 21:13

żółtodziób napisał(a):ja tylko zadaje sobie pytanie ile jeszcze podobnych cyrków może się wydarzyć żeby ci z góry poszli po rozum do głowy

podejrzewam, że ktoś musi zginąć na rajdzie żeby cokolwiek ich zainteresowało. :roll:
Obrazek
Buncol
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP