Krzysztof Hołowczyc

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Postprzez skateman » wtorek, 12 cze 2007, 18:43

hmm dlaczego reszta w takm razie startowała tak jak to mieli wpisane w książce drogowej? Niektórzy przecież jechali w kurzu...
skateman
A6

Postprzez Marmetal » wtorek, 12 cze 2007, 18:45

Nie mam pojęcia, ale wiem tylko, że Hołek walczył o zwycięstwo w rajdzie i kurz bardzo utrudniłby mu robienie dobrych czasów.
Marmetal
S2000

Postprzez Miedziu » wtorek, 12 cze 2007, 19:09

No na Polskim zachował się Fair. Szczególnie jak wniósł protest na karę która dostał słusznie. Jak można wymusić sobie 2 minuty późniejszy start,żebby mieć lepsze warunki. Każdy mógł sobie wymuśić w takim razie... Czemu sędziowie nie wpadli na taki pomysł, żeby przedłużyć oczekiwanie na start. Hołek łamał w tym momencie reguilamin....

Słyszłaes jak to było? Bo po tym co przeczytałem dochodze do wniosku ze nie. Hołek nic nie wymuszał tylko grzecznie sie spytal czy mogłby jechać w odstepie 2 minut od poprzedzającego go zawodnika. Sędziowie zaczęli sie motać podawać sobie nawzajem karte , niewiedzieli co zrobić. Krzysiek mowil ze jakby oddali mu karte i powiedzieli ze nie ma takiej mozliwości to pojechał by w normalnym odstepie. A że sędziowie nie oddali mu karty na czas to juz chyba nie jego wina...
Miedziu
A6

Postprzez Buncol » wtorek, 12 cze 2007, 19:19

Marmetal napisał(a):Nie mam pojęcia, ale wiem tylko, że Hołek walczył o zwycięstwo w rajdzie i kurz bardzo utrudniłby mu robienie dobrych czasów.

Kuchar też walczył o zwycięstwo i jazda za Bouffierem skutecznie zepchnęła go na 10 pozycje. Kierowcy niższych klas też walczyli o zwycięstwo w poszczególnych grupach i też jeździli w kurzu. Każdy walczy o jak najlepszy czas, ale nie każdy ma takie same warunki.
Obrazek
Buncol
A6

Postprzez martin.h » wtorek, 12 cze 2007, 19:21

Marmetal napisał(a):Nie mam pojęcia, ale wiem tylko, że Hołek walczył o zwycięstwo w rajdzie i kurz bardzo utrudniłby mu robienie dobrych czasów.

Ja się wogóle zostanawiam po co do drugiego etapu oprócz Hołka i Svedlunda startowali inni zawodnicy, przecież oni już nie walczyli o zwycięstwo.
skateman napisał(a):hmm dlaczego reszta w takm razie startowała tak jak to mieli wpisane w książce drogowej? Niektórzy przecież jechali w kurzu...

Dokładnie. Zaraz za Hołkiem startował Bouffier, który w tym przypadku zamiast dwóch minut odstępu miał tylko jedną. Czy Hołek o tym nie pomyślał?

To, że Hołek jest szybki to nikt tego nie podważy, ale obecnie to on jest szybki tylko u siebie. Więc czekamy na start w innym rajdzie RSMP. Może Kaszuby? Może Rajd Orlenu? Mamy jeszcze Magurski, więc jakiś wybór jest.
Ostatnio edytowano wtorek, 12 cze 2007, 19:34 przez martin.h, łącznie edytowano 1 raz
martin.h
A6

Postprzez kremer » wtorek, 12 cze 2007, 19:25

skateman widze, ze zadne argumenty nie przemawiaja
czy jak holek bedzie mial 60 lat? to kazesz mu jechac na rajd wawelski i cos udowadniac?
on juz tyle udowadniał i tylu ludzi zlał w swoim zyciu ze starczy
wiadomo, ze by dostal na wawelskim skoro nie jechal rajdu asfaltowego od 2001 - a tak naprawde przestal udzielac sie regularnie na asfaltach od 98 roku

holek moze jest gwiazdor i dobrze - moze nie wszystkim to odpowiada, ale trzeba przyznac ze zlał naszych jak bande szczurów...
sam skateman mieszkasz w terenach rajdowych obstawiasz bełta i kuchara (gratulacje za zajebisty wystep twoich pupili) i pewnie nie raz widziales czy slyszales o nielegalach (nie mowie o kucharku) i poznawaniu "terenu" wiec nie spiewaj, ze holek to niewiadomo jak znal tereny, a inni to wogole tylko 2 razy przejechali oesy hehe ale k... trzeba jeszcze umiec pojechac 13 odcinków szybko, a nie wypalowac jak kuzaj na pierwszy dwoch trudnych zakretach rajdu

badzcie obiektywni patrzcie na czasy - a to ze holek chcial 2 minut to tak samo jak czopik zostal przesuniety na liscie startowej z 20 pozycji - chyba logiczne skoro gosc idzie po zwyciestwo / czolowe miejsce to chce tak a nie inaczej...
szkoda slow

martin h niezly tekst :) widac, ze sie rajdami zajmujesz od 2 lat
dla przypomnienia holek nie ma 25 lat a 45 i troche w rajdach osiagnal :)

a ja mam pomysl, zeby zasada wystartował bo niby taki mistrz europy i swiata z niego niech udowodni ze jest szybki !!!!!!!!!!!!
kremer
S2000

Postprzez chodek » wtorek, 12 cze 2007, 19:32

on juz tyle udowadniał i tylu ludzi zlał w swoim zyciu ze starczy

Ciekawy jestem po co jezdzi na własnych śmiechac, jak nie po to, zeby udowodnic, ze mimo rajdowej emerytury jest nadal najlepszy...

a Dakary to niby czemu jezdzi, bo lubi potaplac sie w piasku? taa....
C20XE
chodek
A6

Postprzez Buncol » wtorek, 12 cze 2007, 19:45

Podsumujmy:

1. Hołek jest znakomitym kierowcą, potrafi klepać innych zawodników pomimo okazyjnych startów.
2. Hołek nie jest najlepszym kierowcą w kraju. Na dzień dzisiejszy jest nim Kuzaj.
3. Hołek szedł pełną bombą. Inni też chcieli tylko nie mogli, bo chyba nie wynaleziono jeszcze "noktowizora" na kurz.
4. Hołek startuje bo taka jest jego wola i pasja. I fajnie bo jeździ widowiskowo.
Obrazek
Buncol
A6

Postprzez martin.h » wtorek, 12 cze 2007, 19:49

kremer napisał(a):martin h niezly tekst :) widac, ze sie rajdami zajmujesz od 2 lat
dla przypomnienia holek nie ma 25 lat a 45 i troche w rajdach osiagnal :)

Może źle się wyraziłem, ale chodziło mi o czasy teraźniejsze czyli ostatnie cztery lata odkąd Hołek przestał regularnie startować.
A jak już tak bardzo chcesz zabłysnąć to jego ostatni start na asfalcie był w Niemczech w 2003 roku (choć tam dużo się nie najeździł).

Nikt nie karze Hołkowi nic udowadniać. Ale fajnie byłoby go zobaczyć w jakimś innym rajdzie w MP (szutrowym).
martin.h
A6

Postprzez Karol » wtorek, 12 cze 2007, 20:47

Dlaczego Hołek miałby udowadniać, że jest szybki nie tylko na swoim podwórku skoro to już zrobił nie raz, ma jakieś tam rajdy wygrane na swoim koncie oprócz Kormorana, ma jakiś tam tytuł mistrza Polski, więc o co chodzi w ogóle?

Bartosz Furtak : Tak dla lepszego się zrozumienia: nie pisałem tego, że Hołek zna tamte trasy od 30 lat w kontekście, że tylko dlatego złoił Svendlunda. Tylko troszkę mi się śmieszne wydało stwierdzenie, że Svedlund po 3 przejechaniu rajdu zna tak trasy jak Hołek. Co nie zmienia jednak faktu, że przy małej rotacji tras i bardzo podobnej charakterystyce ogółu OS, może własciwie jechać na 100 %. Dobry kierowca rajdowy to nie ten, który wyklepie trasy na pamięc i dopiero wtedy pociśnie, ale ten, który potrafi sobie tak opisać odcinek w dwóch przejazdach zapoznawczych, że może w pełni zaufać swojemu opisowi, i zdać się tylko na niego.
https://www.facebook.com/10tonsband?fref=ts
Karol
A6

Postprzez kremer » wtorek, 12 cze 2007, 20:49

martin ja nie chce zablysnac bo na tym forum to naprawde nie jest trudno
ostatnim rajdem asfaltowym byla barborka 2005 jak sie czepiasz - w ogole to nie odchodzmy od tematu
na niemczech przejechał 1-2 osy wiec bez jaj

chodek oczywiscie, ze KH chce cos udowodnic - i pewnie glownie sobie, ze nadal nie przegrywa oesow nawet tych jechanych u siebie i tez jestem obiektywny i potrafie przynac ze na widowiskowych szczytach/hopach niestety nie szedl bokiem 2 metry nad ziemi i nie zamiatał 10 drzew jak 5 lat temu tylko jechal na czas po sznurku

pozatym wedle waszej tezy to, ze jedzie na wlasnych smieciach to go dyskwalifikuje 8)

koniec tematu holka do nastepnego rajdu za rok - szkoda nafty

ja teraz czekam na 3 rajdy pcwrc i "udowodnienie" kuzaja, ze jest kierownikiem nie tylko polskiej czolowki, a europejskiej i ze te przypadlosci to potworny pech

i jeszcze jedno - odszczekuje co zlego powiedzialem na kosciuszke - jechal gosc naprawde dobrze myslalem, ze go zmiota w lancerze, a widze ze to wiekszy talent niz lubiak - 9 miejsce to sukces dla tego rzemieslnika - nawet kuchar jest dalej o dziwo :?
kremer
S2000

Postprzez skateman » wtorek, 12 cze 2007, 20:56

Cenzura. Więcej kultury w stosunku do innych użytkowników forum :roll: .

Hołek jako driver jest ok, szybko śmiga na swoich szutrach. Wkurzają mnie jego wypowiedzi nt. powolnego poruszania się innyc polskich kierowców po szutrach. Nie wszyscy maja czas, pieniądze i talent, żeby tak dużo trenować na szutrach. RSMP to nie tylko Kormoran czy RP, to też Elmot, Magurski itd. Holowczyca zapraszamy na asfalty. Zobaczymy czy Polska czołówka jest też taka wolna na tej nawierzchni.
:twisted:

Kremer Kuchar stracił sporo czasu jadąc za zdefektowanym Bouffierem. Aczkolwiek to go nie usprawiedliwia. Podczas I etapu jechał tragicznie.
skateman
A6

Postprzez killer wrc » wtorek, 12 cze 2007, 21:07

Co ty skateman wypisujesz?Holo złamał regulamin????To jakiś niesmaczny żart.Chcieli chłopcy rozegrać rajd przy "stoliku" a tu się okazało że Hołek nie da się wyćwikać i karę musieli cofnąć.
Fani Hołka w przeciwieństwie do teamu Kuzaja zachowują sie bardzo fair a jeżeli uwazasz ze radość po kapciu była ok to pozostaje mi współczuć.
Pisać jednak możesz co chcesz ,a fakty są takie że Krzysztof Hołowczyc pokazał polskiej czołówce jak się jeżdzi i to po tak długiej przerwie.Załuję tylko ze Kuzi wydzwonił bo na bank by wyłapał od Hołka i musiałbyś wymyśleć lepsze tłumaczenie:-)

PS Buncol Twoja wyliczanka jest ok,ale punkt drugi to jakiś żart.
Hoło Go!Kajto Go!
killer wrc
A5

Postprzez skateman » wtorek, 12 cze 2007, 21:23

killer wrc napisał(a):Co ty skateman wypisujesz?Holo złamał regulamin????To jakiś niesmaczny żart.Chcieli chłopcy rozegrać rajd przy "stoliku" a tu się okazało że Hołek nie da się wyćwikać i karę musieli cofnąć.
Fani Hołka w przeciwieństwie do teamu Kuzaja zachowują sie bardzo fair a jeżeli uwazasz ze radość po kapciu była ok to pozostaje mi współczuć.
Pisać jednak możesz co chcesz ,a fakty są takie że Krzysztof Hołowczyc pokazał polskiej czołówce jak się jeżdzi i to po tak długiej przerwie.Załuję tylko ze Kuzi wydzwonił bo na bank by wyłapał od Hołka i musiałbyś wymyśleć lepsze tłumaczenie:-)

Nie jestem fanem Kuzaja dla Twoich informacji. Ja najbardziej kibicowałem Svedlund'owi i bardzo mnie cieszy ze chłopak wygrał. Należało mu się. Kto chciał rozegrać rajd przy stoliku? Svedlund?? Chyba mu na tym zbytnio nie zależało.
Dobry człowieku, na jakich zasadach możesz uznać Hołowczyca najszybszym kierowcą?? Gdyby jeździł cały sezon, wtedy moża cokolwiek porównywać, a po jednym rajdzie hmm zastanów się.... Buncol ma rację.
Ostatnio edytowano wtorek, 12 cze 2007, 21:25 przez skateman, łącznie edytowano 1 raz
skateman
A6

Postprzez Buncol » wtorek, 12 cze 2007, 21:24

killer wrc napisał(a):PS Buncol Twoja wyliczanka jest ok,ale punkt drugi to jakiś żart.

Niby czemu? W zeszłym roku tytuł MP zdobył Kuzaj deklasując wszystkich rywali, wygrał nawet RP o które co roku rozchodzi się wielki dym. Tak wiem Hołkowi spalił się auto, jekdnak nie jesteśmy pewni czy by sklepał Leszka. Na cały sezon składa się kilka rund na różnych nawierzchniach, wygrywa ten kto zdobędzie najwięcej punktów. Nie można mówić autorytarnie, że Hołowczyc jest najlepszym drajwerem bo sklepał wszystkich Polaków jak chciał.
Obrazek
Buncol
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP