http://www.autoklub.pl/15807,hotnews.html?
Przeczytaj sobie tego niusa... a potem pomyśl przez chwilę jak ludzie którzy nie potrafią z sensem ulożyć listy startowej, wykładają się na prostej rzeczy i postępują wbrew realiom tego sportu mają zorganizować rundę MŚ? Wreszcie ciekawe co powiedza obserwatorzy FIA jak zobaczą że jeden blokuje drugiego. Możesz mnie nazywać heretykiem, i nawet się o to nie obrażam bo bardzo często idę pod prąd, nie dla samej zasady, ale jeśli coś uważam za głupie to tk to nazywam choćby największe autorytety twierdziły, że to nieprawda.
Co do samego RP ja osobiście uważam, że dobrymi chęciami to jest piekło wybrukowane i nie wystarczy się starać - czasem jak się widzi że jest się za cienkim i własne starania nie wystarczają trzeba albo starać się bardziej, albo dać się wykazać innym a nie tylko smarować dupę cyjanopanem, żeby dobrze przywarła do stołka i walić dobrą minę do złej gry. Zestaw sobie to co jest z szumnymi zapowiedziami - zagraniczni kierowcy w Wurcach, Hołek w Xsarze, a jest burdel totalny i nieumiejętność sensownego ustawienia zawodników na starcie, pokaz umysłowej impotencji, wtopa jeszcze przed rozpoczęciem rajdu.
Przy okazji jest jeszcze kolejna wtopa związana z kalendarzem - mamy przecież długi weekend. Wcześniej na to nie zwróciłem uwagi, ale skutki łatwe są do przewidzenia. Nie dość że równo z końcem rajdu pół polski będzie wracało do domów to jeszcze mazury i żagle, są jedną z bardzo modnych ostatnio form wypoczynku rodzinnego. W to wszystko wdepną również obserwatorzy FIA... A może ta lista startowa to wynik czjejś źle pojętej pobożności, jak jeden gostek przyblokuje kilku inych to będzie taka rajdowa procesja, zupełnie jak w Boże Ciało buahahahhaha... To będzie cud jak nam dadzą tę rundę, a jak uda nam się nie zbłaźnić to chyba z tej radości dam na mszę...