Krzysztof Hołowczyc

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Postprzez żółtodziób » środa, 6 cze 2007, 02:12

http://www.autoklub.pl/15807,hotnews.html?

Przeczytaj sobie tego niusa... a potem pomyśl przez chwilę jak ludzie którzy nie potrafią z sensem ulożyć listy startowej, wykładają się na prostej rzeczy i postępują wbrew realiom tego sportu mają zorganizować rundę MŚ? Wreszcie ciekawe co powiedza obserwatorzy FIA jak zobaczą że jeden blokuje drugiego. Możesz mnie nazywać heretykiem, i nawet się o to nie obrażam bo bardzo często idę pod prąd, nie dla samej zasady, ale jeśli coś uważam za głupie to tk to nazywam choćby największe autorytety twierdziły, że to nieprawda.

Co do samego RP ja osobiście uważam, że dobrymi chęciami to jest piekło wybrukowane i nie wystarczy się starać - czasem jak się widzi że jest się za cienkim i własne starania nie wystarczają trzeba albo starać się bardziej, albo dać się wykazać innym a nie tylko smarować dupę cyjanopanem, żeby dobrze przywarła do stołka i walić dobrą minę do złej gry. Zestaw sobie to co jest z szumnymi zapowiedziami - zagraniczni kierowcy w Wurcach, Hołek w Xsarze, a jest burdel totalny i nieumiejętność sensownego ustawienia zawodników na starcie, pokaz umysłowej impotencji, wtopa jeszcze przed rozpoczęciem rajdu.

Przy okazji jest jeszcze kolejna wtopa związana z kalendarzem - mamy przecież długi weekend. Wcześniej na to nie zwróciłem uwagi, ale skutki łatwe są do przewidzenia. Nie dość że równo z końcem rajdu pół polski będzie wracało do domów to jeszcze mazury i żagle, są jedną z bardzo modnych ostatnio form wypoczynku rodzinnego. W to wszystko wdepną również obserwatorzy FIA... A może ta lista startowa to wynik czjejś źle pojętej pobożności, jak jeden gostek przyblokuje kilku inych to będzie taka rajdowa procesja, zupełnie jak w Boże Ciało buahahahhaha... To będzie cud jak nam dadzą tę rundę, a jak uda nam się nie zbłaźnić to chyba z tej radości dam na mszę...
żółtodziób
A8

Postprzez misiek_wrc » środa, 6 cze 2007, 08:32

Z bólem serca ale muszę się zgodzić z żółtodziobem.. :( Kto ustalał ta listę startową ??? Ludzie przecież organizatorzy KJS-ów lepiej by ułożyli ta listę !!! :evil: Tomasz Czopik nr 21 ?? !! Simon Jean-Joseph nr 5 w C2R2 chylę czoła przed umiejętnościami SJJ ale chyba za dużo to on nie powojuje w tym C2 R2 będzie blokada na długich OS-ach.. A pozycja Grzegorza Grzyba !!! no to jest już mega posunięcie :twisted: Jak to sam Grzegorz powiedział to jest walenie głową w mur :evil:

Co jak co ale byłem nieracjonalnym zwolennikiem władz Rajdu Polskiego o kandydaturę do MŚ ale boję się że ta edycja rajdu będzie wielka klapą :( Ale ciągle wierzę że nam się uda.... :?
..:: !! QHR MAJCHER OGIEN NA TLOKI !! ::..
misiek_wrc
A5

Postprzez Kostek » środa, 6 cze 2007, 11:06

Tylko że SJJ ma priorytet FIA i musi jechać w grupie kierowców z priorytetami. Nie mogli do przesunąć na 20 pozycje nawet jakby jechał maluchem.
"Życie jest piękne, tylko ludzie skur****ny"
Kostek
N3

Postprzez KaMiLL WRC » środa, 6 cze 2007, 13:53

Odkąd rajd Polski zawitał na Mazury co roku lista startowa jest krytykowana przez zawodników jak i kibiców... Zawodnicy piszą listy do PZM-tu, a do władz nic nie dochodzi i twierdzą, ża wybrali najlepsze ustawienie z możliwych i tak co roku... A odnośnie SJJ ... Rok tego Meeke jechał z numerem 28 (chyba również posiada priorytet FIA) i ta odległa pozycja na starcie nie przeszkodziła w dojechaniu na 10 miejscu w generalce...
KaMiLL WRC
A5

Postprzez MSG Racing » środa, 6 cze 2007, 15:00

O czym wy piszecie :?: Udzieliło się Wam się już z tym narzekaniem na ten Rajd. Żóltodziobowi się nie dziwie bo narzeka na niemal wszystko i niemal zawsze. Przeczytajcie chociażby tytuł dokładnie. To nie jest lista startowa a lista zgło9szeń ułożona według priorytetów. Ostateczna lista startowa jest ogłaszana po BK. Wtedy ustawienie może być odmienne. A nawet jak nie to organizator może czasowo rozdzielić zawodników dając większe odstępy miedzy nimi. Wiec swoje dywagacje na na temat listy startowej zostawcie do jej oficjalnego ogłoszenia. Sam się nieco zdziwiłem ale chyba organizator wyciągnął wnioski z dwóch ostatnich lat i z tego zamieszania z WRCami. Skończcie już narzeka czas cieszyć najważniejszą i największą imprezą w kraju :D
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez żółtodziób » środa, 6 cze 2007, 19:37

MSG - chyba sam nie wierzysz w to co piszesz... Kto pomyśli o tym żeby dać większy odstęp czasowy między wolniejszym a szybszym zawodnikiem? Nikt nie pomyślal o wiele prostszych rzeczach...

A co do naszej kandydatury - mogę się założyć (choć nie o duże pieniądze, bo FIA też nie zawsze działa z sensem), że g***o będziemy mieli a nie rundę WRC. Po tym jak nie wypaliła sprawa wurców to było mi przykro (choc od początku wiele były niedopowiedzeń i poniekąd mozna się było spodziewać takiego obrotu sprawy) ale jak zrobią wielki obciach to będę z tego miał polewkę, zupelnie jak taki jeden łysy gliniarz z filmu Dobermann, który stwierdził że jego kumple są tak cieńcy że nie znależliby Ala Capone w paczce makaronu. PZM jest właśnie też tak cienki, oni ledwo ogarniają ten rajd w randze rundy ME...

Może i jestem pesymista i heretyk, ale oprócz fajnych szutrowych tras jak do tej pory widzę same minusy. Na te wszystkie obsuwy (tak na marginesie wyobrażacie sobie jaki to obciach najpierw wystąpić o zgodę na udział w WRC a potem nie pokazać ani jednego?) nakładają się jeszcze takie rzeczy jak:

-kiepskie drogi
-kiepski rynek nowych samochodów
-słabe wyniki i niewielka frekwencja polaków w MŚ

A więc mamy na starcie kilka punktów w plecy w porównaniu np. do Irlandii. Dlatego jedyna nasza szansa to była perfekcyjna organizacja, a a chwilę obecną jest już kilka co prawda na razie niewielkich, ale zawsze ZGRZYTÓW, a rajd jeszcze się nie zaczął.
żółtodziób
A8

Postprzez Gucio » środa, 6 cze 2007, 20:21

-słabe wyniki i niewielka frekwencja polaków w MŚ

Niezgodze się z tym stwierdzeniem.
To, że teraz Kuzajowi nie idzie to nie znaczy, że kiedyś naszym nie szło...przykład Hołka.
Jak by nie patrzec mamy też kilka tytułów mistrzów i wicemistrzów europy...
Poza tym jakby miało tak byc to grecja też nie zasługiwała by na rangę MŚ, bo greków to jak napłakał w cyklu MŚ...
EOS 7D,400D/50 1.8/17-50 2.8/70-200 F4 L/580EX II :mrgreen:
http://www.image-sport.net moja stronka :)
Leszek!!
Gucio
S2000

Postprzez MisiekClio » środa, 6 cze 2007, 20:44

Żółtodziób: musze przyznac, ze w wiekszosci tematow przy innych okazjach sie z Toba calkowicie zgadzam. Tutaj w zasadzie tez...
Ale czy to nie jest akurat tak, ze w wielu przypadkach negujesz wszystko tak na wszelki wypadek??

Tzn. np: cos nie wyjdzie to zawsze mozna powiedziec "ha, a nie mowilem?? Jak zwykle mialem racje! "
A jesli akurat przypadkowo sie uda to wtedy i tak nikt nie bedzie pamietal o sceptykach, wiec bedzie to czas na zajecie sie krytyka czego innego...

Wiem, czepiam sie teraz Ciebie osobiscie, a nie Twojego glosu w dyskusji, z ktorym paradoksalnie sie zgadzam... Ale czy kiedys przyjdzie mi przeczytac pozytywny i entuzjastyczny komentarz Żółtodzioba??
Zwlaszcza, ze wiedze i pojecie o sporcie masz...

Pozdrawiam!!
MisiekClio
N3

Postprzez MSG Racing » środa, 6 cze 2007, 22:05

No kurcze trzeba mieć jakąś nadzieję.
Tak masz racje sam nie wierzę w to co pisze bo po tym co zrobili to bedzie to trochę zaskoczenie.A dyrektor rajdu woli komentować w stylu eee yyyy albo Dani Soberg czy Petter Araujo niz zająć sie pilnowaniem organizacji rajdu. Ale trzeba w coś wierzyc bo jak my polacy będziemy tak podchodzić do wszystkiego to ten cholerny bezie trzeba komuś oddać bo nigdy nie bezie lepiej. :?
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez żółtodziób » środa, 6 cze 2007, 22:11

Gucio - od czasu wicemistrzostwa Europy Kuliga w zasadzie nie było dobrych występów Polaków w imprezach rangi wyższej niż krajowa. I smiem twierdzić, że prędko nie będzie. Poza tym to jest tylko jeden z drobnych myków które zebrane razem mogą przesądzić o porażce RP. To, że nie mamy nikogo liczącego się w MŚ to oczywiscie nie przesądza o tm, że nie będzie u nas rundy, ale też nie daje nam żadnych punktów extra, tym bardziej powinno nam zależeć na tym, zeby zdobyć te kilka punktów gdzie indziej.

Misiek - Ja po prostu wyciagam wnioski ze zdarzeń przeszłych. I nawet jeśli jestem nieobiektywny to tylko dlatego ze pamiętam jak wyglądały rajdy parę lat temu i widzę jak tewn sport stacza się po równi pochyłej i to nie tylko w Polsce. Tak to niestety widzę.

MSG - wiara, nadzieja i miłość - chrześcijańskie cnoty główne... Ale zawsze twierdziłem ze kiepski ze mnie chrześcijanin. Nadzieję oczywiście można mieć, poza tym po tym jak nam się trafiło Euro 2012 podczas gdy nie mamy ani jednego stadionu i parę kilometrów autostrad na krzyż, o szybkiej trakcji kolejowej nie wspominając to w sumie nie da sięł wykluczyć ze i WRC dostaniemy, ale jak na razie nie ma ku temu zbyt wielu racjonalnych przesłanek.
żółtodziób
A8

Postprzez szirer205xs » czwartek, 7 cze 2007, 10:13

No mysle ze jedyna racjonalna przeslana za przyznaniem przez FIA Rundy WRC polskiemu to wycofanie sie kandydatury afrykanskiej :) w koncu nasz jedyny rywal bedzie tylko kolejnym taim samym rajdem jak grecja np.

Co do tych polakow startujacych w MS to mysle ze to nie ma rzadnego wplywu na decyzje FIA bo z wiekszosci krajow majacych rundy WRC nikt w MS nie jezdzi.

Na liste startowa tez mysle ze narazie nie ma co narzekac bo wystarczy dac wieksze odstepy miedzy zawodnikami, a na priorytety nic sie nie poradzi. Najbardziej denerwoje mnie narzekanie Lubiaka :/ trzeba bylo wiecej punktow w RSMP zdobyc do tej pory to by mial wyzszy numer startowy.....
jaskiniatrolla.eu
szirer205xs
A5

Postprzez Kruk » czwartek, 7 cze 2007, 14:31

Te dywagację powinny być w zupełnie innym temacie :? :roll: , ale kogo na tym forum to intersuje :evil: .
To córka mojego kolegi.
http://www.dlamartynki.com.pl/ Wszystkich ludzi dobrego serca prosimy o pomoc każdy grosz i wszelka inna pomoc to dla nas nadzieja.
KONTO:55 1690 0013 3068 0011 5720 0002 Dominet Bank z dopiskiem , dla Martyny.
Kruk
A6

Postprzez żółtodziób » piątek, 8 cze 2007, 15:31

http://www.autoklub.pl/15833,hotnews.html

No i zajebiście się zaczęło. Biednemu to i wiatr w oczy wieje, bez względu na to czy OS był dobrze zabezpieczony czy nie jest to kolejna rzecz która na pewno nie pomoże naszej kandydaturze.
żółtodziób
A8

Postprzez martin.h » piątek, 8 cze 2007, 16:39

żółtodziób napisał(a):http://www.autoklub.pl/15833,hotnews.html

No i zajebiście się zaczęło. Biednemu to i wiatr w oczy wieje, bez względu na to czy OS był dobrze zabezpieczony czy nie jest to kolejna rzecz która na pewno nie pomoże naszej kandydaturze.

Mam pytanie. Gdzie w tym newsie jest choć jedno zdanie o Hołku? Do dyskusji o Rajdzie Polski jest inny temat.
martin.h
A6

Postprzez Marmetal » piątek, 8 cze 2007, 17:39

Zapewne żółtodziób się pomylił, gdyż tak często były tu rozmowy o RP, że pewnie z przyzwyczajenia wrzucił tego newsa właśnie do tematu o Hołku ;).
Marmetal
S2000

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP