Odcinek Specjalny w Radiu LUZ

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Postprzez Gucio » poniedziałek, 21 maja 2007, 19:14

Karolu!
A nie lepiej na nikonie czy świdnickim?
Poprostu robić łapanke tak jak normalna telewizja robi wywiady z ludźmi tak wy moglibyście zaczepiać i wypytywać o rajd, faworytów, ulubionych kierowców itd :)
W studio to będzie trema itd :)
Poza tym są kibice, którzy mają daleko do Wrocławia, bo wiadomo...zawodnika stać, a nas ? :P
EOS 7D,400D/50 1.8/17-50 2.8/70-200 F4 L/580EX II :mrgreen:
http://www.image-sport.net moja stronka :)
Leszek!!
Gucio
S2000

Postprzez Kafe » poniedziałek, 21 maja 2007, 22:30

Gucio napisał(a):Karolu!
A nie lepiej na nikonie czy świdnickim?
Poprostu robić łapanke tak jak normalna telewizja robi wywiady z ludźmi tak wy moglibyście zaczepiać i wypytywać o rajd, faworytów, ulubionych kierowców itd :)
W studio to będzie trema itd :)
Poza tym są kibice, którzy mają daleko do Wrocławia, bo wiadomo...zawodnika stać, a nas ? :P

ależ takie coś można zrobić zawsze i nie trzeba się do tego specjalnie szykować. Robiliśmy to już zresztą wielokrotnie - na Strzelińskim, czy też na Elmocie. Cała zabawa polega na tym, aby to kibice i słuchacze mogli przybyć do radia, zobaczyć jak to wszystko działa i poczuć też tę adrenalinę występu w studiu i na żywo. Taki więc będzie plan:) i trzeba go będzie spełnić.

Jeżeli jest ktoś chętny do odwiedzenia studia - proszę na priva, ustalimy termin i zrobimy audycję o kibicach:)

pozdrawiam

Karol
Kafe
A5

Postprzez dziq » poniedziałek, 21 maja 2007, 22:45

Taka moja mala uwaga... mianowicie wolalbym zeby wczesniej pojawiala sie wiadomosc kto bedzie gosciem, wiem ze do konca nie jest nigdy pewne, ale informacja w piatek na ostatnia chwile jest malo komfortowa... Pozdrawiam :wink:
dziq
N3

Postprzez Kafe » środa, 23 maja 2007, 13:32

grzesiek napisał(a):Taka moja mala uwaga... mianowicie wolalbym zeby wczesniej pojawiala sie wiadomosc kto bedzie gosciem, wiem ze do konca nie jest nigdy pewne, ale informacja w piatek na ostatnia chwile jest malo komfortowa... Pozdrawiam :wink:

Czasami sie po prostu nie da wysłać informacji wcześniej - zależy to od wielu czynników, a docelowo newsletter może i zniknie. któż wie? O piątkowych gościach poinformuję do jutra rano na pewno:)

pozdrawiam

Karol
Kafe
A5

Postprzez Kafe » czwartek, 24 maja 2007, 10:38

W najbliższym programie Odcinek Specjalny moimi gośćmi będą: Norbert Guzek i Krzysztof Zubik - załoga zespołu Xelion Doradcy Finansowi Rally Team. W zeszłym roku startowali na trasach Rajdowych Samochodowych Mistrzostw Polski Fordem Pumą Super 1600 i Citroenem C2 Super 1600. Jakie plany mają związane z tym sezonem? Tego dowiemy się już w najbliższym Odcinku Specjalnym.

Serdecznie zapraszam do słuchania programu w piątek (25 maja) o godzinie 18.00. Ciekawych tematów do rozmowy z pewnością nie zabraknie!

Polecam słuchanie stacji w winampie, a także na 91.3 FM na terenie Wrocławia
(aby słuchać, kliknij na poniższy link)
http://www.radioluz.pwr.wroc.pl/listen.pls

Liczę na Waszą obecność i czynny udział w programie.
Zachęcam do pisania maili i zadawania pytań Norbertowi i Krzysztofowi pod adresem:
rajd@radioluz.pwr.wroc.pl

Zapraszam również do pisania na radiowe GG 8704567 i do telefonicznej
dyskusji (071) 320 44 55

www.radioluz.pwr.wroc.pl/odcinek_specjalny

Do usłyszenia!

Karol Ferenc
Kafe
A5

Postprzez Kafe » piątek, 25 maja 2007, 19:43

czyli jest szansa na Peugeota 207 S2000!
Kafe
A5

Postprzez Anonymous » piątek, 25 maja 2007, 19:48

jest jest , z czego się bardzo cieszę ;) Karolu zaproś do studia Marcina Bełtowskiego np albo Szymona Rutę :wink: . Dzisiejsza audycja jak zwykle - super :)

Pozdrawiam !
Anonymous

Postprzez dziq » piątek, 25 maja 2007, 20:04

Ja proponuje Adamusa lub Polońskiego, chetnie cos bym sie o nich dowiedzial :wink:
dziq
N3

Postprzez Kafe » czwartek, 31 maja 2007, 23:41

Rajd Polski zbliża się wielkimi krokami, a my w kolejnym Odcinku Specjalnym chcielibyśmy przedstawić Wam rajdy samochodowe z nieco innej strony...

Tym razem w programie usłyszycie wypowiedzi kibiców, zagorzałych fanów, ale i osób obsługujących rajdy. Nie zabraknie wywiadów z osobami zajmującymi się przekazywaniem wyników podczas rajdu, a także z ludźmi, którzy dbają o to, aby nikt w czasie trwania takiej imprezy nie był głodny. Jeżeli chcecie się dowiedzieć, jak przygotowuje się opony na rajd, czy auta zasilanym gazem ziemnym mają przyszłość w rajdach samochodowych, czym różni się grupa A od N-ki i czyją przyszłą teściową udało nam się spotkać podczas 35 Rajdu Elmot Remy musicie koniecznie słuchać kolejnego wydania Odcinka Specjalnego.

Kilkadziesiąt minut ciekawych wypowiedzi przeplatamy pozdrowieniami od czołowych zawodników rajdowych.

Serdecznie zapraszam do słuchania programu w piątek (1 czerwca) o godzinie 18.00.

Polecam słuchanie stacji w winampie, a także na 91.3 FM na terenie Wrocławia
http://www.radioluz.pwr.wroc.pl/listen.pls

Liczymy na Waszą obecność!
Zachęcam do pisania maili i zadawania pytań na adres: rajd@radioluz.pwr.wroc.pl

Do usłyszenia

Karol Ferenc
Kafe
A5

Postprzez misiek_wrc » wtorek, 5 cze 2007, 14:31

ze tak zapytam ale czy jest w planach jakaś relacja z Rajdu Polskiego w Radiu LUZ ?

Albo ktoś może wie czy jest jakaś inna relacja która będzie można odsłuchać w necie bądź na falach ogólnopolskich ??
..:: !! QHR MAJCHER OGIEN NA TLOKI !! ::..
misiek_wrc
A5

Postprzez Kafe » środa, 13 cze 2007, 21:08

Witam serdecznie!

Mam prawdziwą przyjemność i zaszczyt zaprosić Was na setną audycję „Odcinek Specjalny”. Jest to mój autorski program poświęcony sportom motorowym, a na antenie Akademickiego Radia Luz jest obecny od 2005 roku.

Audycja odbędzie się już w najbliższy piątek, 15 czerwca, o godzinie 18.00.

Po programie, o godzinie 19.00 w budynku siedziby Radia, odbędzie się podsumowanie wszystkich „Odcinków Specjalnych”. Na spotkaniu tym pojawią się zawodnicy i dziennikarze, którzy często gościli na antenie naszego Radia.

W tym roku audycja „Odcinek Specjalny” została wyróżniona przez Polski Związek Motorowy i Auto Klub Dziennikarzy Polskich w Konkursie Złotego Koła 2006. Myślę, że powodów do radości jest wiele – ponad sześćdziesięciu gości zaproszonych do studia, 100 audycji i coraz szersze grono słuchaczy.

Program „Odcinek Specjalny” powstał tuż przed 33 Rajdem Elmot Remy. Początkowo zakładałem, że uda mi się zrealizować jedynie kilka audycji poprzedzających naszą relację w Radiu Rajdowym Luz. Ku mojej uciesze słuchacze, środowisko kibiców i zawodników w bardzo pozytywny sposób odebrało pomysł na audycję rajdową. Tak naprawdę do końca nie zdawałem sobie sprawy, jak trudne to będzie zadanie. Teraz jednak wiem, że warto było zmierzyć się z tym wyzwaniem.

Rozmowa z każdym gościem była dla mnie ciekawym i niepowtarzalnym doświadczeniem. W studiu wrocławskiego radia mogliśmy gościć najlepszych w kraju i w Europie rajdowców. Wielokrotnie też prowadziłem rozmowy z organizatorami ważnych imprez motorowych.
Do programu zapraszałem także zawodników, którzy są na początku swojej rajdowej kariery.
Z rozmów czerpię ogromną radość, a „Odcinek Specjalny” to godzinne spotkanie, podczas którego dyskutujemy o naszych zainteresowaniach i o naszej pasji.

Setna audycja to dobra okazja do podsumowań, ale i świetny czas do przemyśleń o przyszłości programu. Mam nadzieję, że „Odcinek Specjalny” będzie się rozwijał w dobrym, rajdowym tempie.
Korzystając z okazji chciałbym podziękować wszystkim słuchaczom za wytrwałość, władzom i pracownikom radia za wyrozumiałość, a moim gościom za niesamowitą otwartość, chęć do rozmowy i poświęcenie cennego czasu.

Pozdrawiam serdecznie.

Z poważaniem,
Karol Ferenc
Kafe
A5

Postprzez Kafe » czwartek, 14 cze 2007, 23:06

Dodam jedynie, że jutro w programie m.in. wywiady z Grzegorzem Grzybem, Maciejem Szczepaniakiem i Marcinem Majcherem, a także... ze mną:)

www.radioluz.pwr.wroc.pl/listen.pls

pozdrawiam

Karol Ferenc
Kafe
A5

Postprzez misiek_wrc » piątek, 15 cze 2007, 17:58

Karolu 100 lat !!! i kolejnych 300 odcinków "Odcinka Specjalnego"

Pozdrawiam
..:: !! QHR MAJCHER OGIEN NA TLOKI !! ::..
misiek_wrc
A5

Postprzez kowar1 » piątek, 15 cze 2007, 19:06

Gratulacje za pomysł na świetny program i równie dobrą realizację :D i wielkie podziękowania za 100 odsłon Odcinka Specjalnego :!: Toż to prawdziwy rajd-maraton :lol:
Dzięki Karol :!:
kowar1
N3

Postprzez Gucio » piątek, 15 cze 2007, 22:47

Karol były może na antenie moje słowa podziękowania itd? :wink:
Niestety nie było mi dane słuchać...ma ktoś ? :(
EOS 7D,400D/50 1.8/17-50 2.8/70-200 F4 L/580EX II :mrgreen:
http://www.image-sport.net moja stronka :)
Leszek!!
Gucio
S2000

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP