przez Kafe » środa, 13 cze 2007, 21:08
Witam serdecznie!
Mam prawdziwą przyjemność i zaszczyt zaprosić Was na setną audycję „Odcinek Specjalny”. Jest to mój autorski program poświęcony sportom motorowym, a na antenie Akademickiego Radia Luz jest obecny od 2005 roku.
Audycja odbędzie się już w najbliższy piątek, 15 czerwca, o godzinie 18.00.
Po programie, o godzinie 19.00 w budynku siedziby Radia, odbędzie się podsumowanie wszystkich „Odcinków Specjalnych”. Na spotkaniu tym pojawią się zawodnicy i dziennikarze, którzy często gościli na antenie naszego Radia.
W tym roku audycja „Odcinek Specjalny” została wyróżniona przez Polski Związek Motorowy i Auto Klub Dziennikarzy Polskich w Konkursie Złotego Koła 2006. Myślę, że powodów do radości jest wiele – ponad sześćdziesięciu gości zaproszonych do studia, 100 audycji i coraz szersze grono słuchaczy.
Program „Odcinek Specjalny” powstał tuż przed 33 Rajdem Elmot Remy. Początkowo zakładałem, że uda mi się zrealizować jedynie kilka audycji poprzedzających naszą relację w Radiu Rajdowym Luz. Ku mojej uciesze słuchacze, środowisko kibiców i zawodników w bardzo pozytywny sposób odebrało pomysł na audycję rajdową. Tak naprawdę do końca nie zdawałem sobie sprawy, jak trudne to będzie zadanie. Teraz jednak wiem, że warto było zmierzyć się z tym wyzwaniem.
Rozmowa z każdym gościem była dla mnie ciekawym i niepowtarzalnym doświadczeniem. W studiu wrocławskiego radia mogliśmy gościć najlepszych w kraju i w Europie rajdowców. Wielokrotnie też prowadziłem rozmowy z organizatorami ważnych imprez motorowych.
Do programu zapraszałem także zawodników, którzy są na początku swojej rajdowej kariery.
Z rozmów czerpię ogromną radość, a „Odcinek Specjalny” to godzinne spotkanie, podczas którego dyskutujemy o naszych zainteresowaniach i o naszej pasji.
Setna audycja to dobra okazja do podsumowań, ale i świetny czas do przemyśleń o przyszłości programu. Mam nadzieję, że „Odcinek Specjalny” będzie się rozwijał w dobrym, rajdowym tempie.
Korzystając z okazji chciałbym podziękować wszystkim słuchaczom za wytrwałość, władzom i pracownikom radia za wyrozumiałość, a moim gościom za niesamowitą otwartość, chęć do rozmowy i poświęcenie cennego czasu.
Pozdrawiam serdecznie.
Z poważaniem,
Karol Ferenc