przez żółtodziób » poniedziałek, 14 maja 2007, 00:01
xsarawrc - nawet 5 C2 to jest zupełnie inny rząd wielkości jeśli chodzi o kasę niż jedno WRC. Poza tym ani przez momenty nie przyszła mi do głowy współpraca z PZm bo ci kolesie są niereformowalni trzeba nie mieć mózgu żeby z nimi wchodzić w jakieś układy. Tak więc od poczatku chodziło mi o zaangażowanie we wspieranie zawodników, nie pojawiło się ani żadne polskie Saxo ani C2 S1600, nigdy nie było Xsary Kit Car, Citroen nigdy jeszcze nie położył na nikogo żadnej takiej kasy jaką teraz trzeba wyłożyć na to WRC więc jest to bardzo zaskakujące posunięcie którego raczej nie można było się spodziewać.
Hultay - tak do konca to nie wiadomo skąd ma być ta Xsara, czy z Citroen Sport czy z Kronosa i wcale nie jest powiedziane że Xsara po Carlssonie jest wolna - Van Dalen cały czas kombiinuje żevby jednak wystawić tą Xsarę w Grecji, w najgorszym razie Carlsson ma zjechac z rampy. Ale nawet takie zjechanie z rampy to sa jakieś tam koszty i chciałby zapewny chociaż wyjść na zero i nie wykluczone, że puści komuś tą Xsarę po kosztach - zeby nie być w plecy i wcale się nie zdziwię, jeśli wózek wystartuje w Akropolu.
Co do Corollek - zwróc uwagę jaki jest plan B, napisali o tym w rallyonline. Paln B jest taki, zeby razem z Jackiem Ptaszkiem jechać Corollami prolog jeśli PZM nie dopuści A8 do tej rundy PPZM. Dwie Corolle i Ptaszek plus brak pewności czy PZm wyda zgodę na udział takich wozów w rajdzie. To w zasadzie jednoznacznie wskazujena to, że chodzi o Toyki Ptaka, po pierwsze dlatego ze nie rezerwuje się wurca nie mając pewności czy pojedzie się nim cały rajd czy tylko prolog, a tym bardziej nie rezerwuje się dwóch wurców, w tej sytuacji w grę najprawdopodobniej wchodzą własne auta, po drugie nie wiem czy gdzieś jeszcze można wynająć dwie Corolle WRC, na tej długosci i szerokosci geograficznej nikt już tym nie jeździ i raczej nie da się czegoś takiego w pobliżu pożyczyć , bo ściaganie tych wozów na tą okazję z drugiego końca Europy to byłby przejaw poważnego odjechania w jakąś równoległą rzeczywistość. Tyle ze Corolle Ptaka z WRC to one mają tylko nadwozia, cała reszta jest z innej bajki, przyznam się szczerze że nie wiem co tam za flaki siedzą, ale jak znam życie i ogólne trendy w budowaniu rallycrossówek to wydaje mi się że mechanicznie jest to Celica, auto które juz dawno wypadlo z rajdowego interesu, zresztą nawet gdyby nie wypadło to każda Barbóra pokazywała jak się te wozy do rajdowania nadają albo jak się nie nadają. Tak więc raczej nie podniecałbym się przedwcześnie.