"Sołowow rozjeżdża konkurencję..."

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Postprzez Saruto » piątek, 2 lut 2007, 14:55

ciapulek napisał(a):
No i Fiat zrobił mi na złość.

A pan Michał zmienił zdanie. Nagle konkurencja, stanowiąca dla niego do niedawna sól rywalizacji, zeszła na plan dalszy. No chyba, że uważa auto S2000 za mniej konkurencyjne niż dzisiejsze auta klasy N4.

Widocznie S2000 jest lepsze od eNki planuje starty nim też w Polsce.
GO!!! Loeb & Latvala GO!!!
GO!!! Sandell & Kościuszko GO!!!
GO!!! Al-Attiyah & Hänninen GO!!!
Obrazek
http://batracer.com/-1FrontPage.htm?Buy/ Zapraszam do gry!
Saruto
A6

Postprzez Kubus » piątek, 2 lut 2007, 15:19

ciapulek napisał(a):
ciapulek napisał(a):
Hultay WRC napisał(a):Ale czy było mówione że będzie startował wyłącznie za granicą? Może będzie jeździł w MP np Lancerem, wkońcu już trochę go zna, ma swój zespół, który do Grande Punto raczej się nie dotknie. Poczekmy, zobaczymy.

Lancer w MP, "Lubiakowe" Punto w Europie.

No i Fiat zrobił mi na złość.

A pan Michał zmienił zdanie. Nagle konkurencja, stanowiąca dla niego do niedawna sól rywalizacji, zeszła na plan dalszy. No chyba, że uważa auto S2000 za mniej konkurencyjne niż dzisiejsze auta klasy N4.

Bardzo rozsądna decyzja. Najwidoczniej Sołek zamierza ostro walczyć o ME a jazda tym samochodem w MP pomoże poznać się z samochodem i rozjeździć się.
www.facebook.pl/rajdomaniacy/
Kubus
A5

Postprzez Booogi » piątek, 9 mar 2007, 22:10

Michał Sołowow nie został mistrzem w rajdach, ale za to pobił wszystkich w innej dziedzinie. Otóż w najnowszym rankingu |Forbesa zajmuje pierwsze miejsce na liśćie najbogatszyh Polaków ( w zeszłym roku był 6).
Janusz na zawsze w naszej pamięci...[ ' ]
Booogi
A5

Postprzez Marmetal » piątek, 9 mar 2007, 22:20

Booogi napisał(a):Michał Sołowow nie został mistrzem w rajdach, ale za to pobił wszystkich w innej dziedzinie. Otóż w najnowszym rankingu |Forbesa zajmuje pierwsze miejsce na liśćie najbogatszyh Polaków ( w zeszłym roku był 6).

No to nieźle :). Nie spodziewałem się, że będzie kiedyś najwyżej na tej liście :).
Marmetal
S2000

Postprzez MSG Racing » piątek, 9 mar 2007, 22:32

I nie stać go na wystawieni jednego czy dwóch podopiecznych :roll:
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez Banan » piątek, 9 mar 2007, 23:14

MSG Racing napisał(a):I nie stać go na wystawieni jednego czy dwóch podopiecznych :roll:

Solek zapewne nie ma czasu na uczenie mlodych.
http://www.bielawadrift.pl Bielawa Drift TEAM "...jedna pasja, jeden team"
Banan
A8

Postprzez Booogi » piątek, 9 mar 2007, 23:29

myślę, że w przyszłości Sołek weźmie kogoś pod skrzydła, cierpliwości:)
Janusz na zawsze w naszej pamięci...[ ' ]
Booogi
A5

Postprzez MSG Racing » sobota, 10 mar 2007, 01:36

Banan napisał(a):
MSG Racing napisał(a):I nie stać go na wystawieni jednego czy dwóch podopiecznych :roll:

Solek zapewne nie ma czasu na uczenie mlodych.

Czy ja wiem uczyć ich nie musi.
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez Karol » sobota, 10 mar 2007, 09:21

Wiecie co...

Z jednej strony ma dużo kapuchy że by mógł Subaru WRT wykupić i łożyć na jego starty. Więc mógłby wziąć kogoś pod swoje skrzydła (a wydaję mi się, że już coś takiego nieśmiałego było, pamiętam Abramowskiego w Evo VI w paskudnym oklejeniu Czerwono Cersanitowym). Ale z drugiej strony...

Czy wy naprawde myslicie, że jak coś łoży kase na rajdy to na kazde zawołanie może wyciągnąć dodatkowe 100 tyś na kogoś albo na jakiś rajd? Pamiętam sytuacje z cieszynką, dużo głosów (nie tylko tutaj) było typu: Lotos ma tyle kasy to 50 tyś mu nie zrobi różnicy a rajd pojedzie.

Pod tym względem to się niektórzy zastanówcie!

Pzdr
https://www.facebook.com/10tonsband?fref=ts
Karol
A6

Postprzez Pancin » sobota, 10 mar 2007, 11:19

Szanuję Sołka za to co robi, ale też uważam, że byłoby miło gdyby zainteresował się wprowadzeniem kogoś młodego. Jest wielu zdolnych, którym wcale nie trzeba poświęcać mnóstwa czasu na przekazywanie wiedzy. Wystarczyłoby wsparcie finansowo - sprzętowe. Pewnie nie jest tak łatwo, że wyciągasz 100 tys na rajd dla jakiegoś podopiecznego i już. Ale przy perspektywie zdobycia tytułu znalazło się trochę grosza, żeby dorzucić do Nikona. Pewnie gdyby nie szansa na poprawę lokaty to mogło być różnie.
Pancin

http://www.scyzzor.com]www.scyzzor.com
http://www.superoes.pl]www.superoes.pl
Pancin
N3

Postprzez Zajcev » sobota, 10 mar 2007, 12:00

946 osób zmieściło się na tegorocznej liście najbogatszych miesięcznika "Forbes" - pisze "Rzeczpospolita". Na listę trafiają ci, których fortuna przekracza miliard dolarów. Polacy wypadają raczej skromnie. W zestawieniu uwzględniono pięciu rodzimych krezusów.
Ich listę otwiera inwestor giełdowy i aktualny wicemistrz Polski w rajdach samochodowych Michał Sołowow z majątkiem ocenianym na 2,3 mld dolarów.

onet.pl

taka mala ciekawostka:)
Zajcev
N4

Postprzez żółtodziób » sobota, 10 mar 2007, 12:38

Jakież to polskie. Solek ma kasę, Sołek powinien się podzielić... Sołek przestał być fajny bo kupił Punto a nie tlucze się Lancerami dla zabawy. Kuźwa - jego kasa, jego cyrk i jego małpy, nigdzie nie jest napisane że trzeba wspierać młodych janków muzykantów w ich rozwoju.

A tak swoją drogą nie widzę w tej chwili nikogo w PL na kogo wyłożenie kasy miałoby jakis sens dłgoterminowy, a nie wspominając już o krótkoterminowym. Może młody Kościuch, ale on akurat pieniążki ma. Największe dwa zmarnowane talenty u nas to wedlug mnie Grzyb i Frycz, ale wydaje mi się ze sprawa jest już nie do odkręcenia, chłopy są juz za stare.
żółtodziób
A8

Postprzez Hultay WRC » sobota, 10 mar 2007, 12:46

Taaa, jak masz kasę i nie rozdajesz na prawo i lewo to już jesteś zły...Cieszmy się zę położył kasę na rajd(miał w tym interes, ale skorzystaliśmy i my), że dzieki niemu zobaczymi drugie Grande Punto. To i tak ogromne pieniądze!
Tak na marginesie to Abramowski jeździł w barwach Cersanitu w formie podziękowania Sołkowi, bodajże za to że tanio sprzedał mu samochód, czy coś w tym rodzaju. Ale to nie było jakies duże wsparcie, bardziej jednorazowa pomoc i ładne podziekowanie za nią. Dokładniej nie pamiętam, jak ktoś wie to niech napisze.
Jaki tam Hultay, po prostu Arni :)
Kubeł turbo i LSD... ta zabawa po nocach się śni :)
Hultay WRC
A6

Postprzez Banan » sobota, 10 mar 2007, 13:28

Hultay WRC napisał(a):Tak na marginesie to Abramowski jeździł w barwach Cersanitu w formie podziękowania Sołkowi, bodajże za to że tanio sprzedał mu samochód, czy coś w tym rodzaju. Ale to nie było jakies duże wsparcie, bardziej jednorazowa pomoc i ładne podziekowanie za nią. Dokładniej nie pamiętam, jak ktoś wie to niech napisze.

Pozatym Solek mu dawal czesci z tego co wiem ;).
http://www.bielawadrift.pl Bielawa Drift TEAM "...jedna pasja, jeden team"
Banan
A8

Postprzez misiek_wrc » sobota, 10 mar 2007, 14:02

wydaje Mi sie że Sołek nie byłby dobrym trenerem dla kogoś, osobiście go nie znam, dla mnie jest to typowy rzemieśnik który sam mozolna pracą doszedł do takiego poziomu w rajdach jak widzimy... Choć wydaję się na pierwszy "rzut oka" dość nieprzystępny, troszkę nie medialny, ale myślę że w życiu prywatnym jest ciekawą osobą. Ja przynajmniej darze go sympatią. Ale wydaje mi się że nie ma daru do przekazywania wiedzy, mógłby oczywiście coś podpowiedzieć, ukierunkować ale nie nadawałby się do nauki kogoś młodego. Uważam, że do tego trzeba mieć pewne predyspozycje w charakterze a on takich nie posiada... Choć jeszcze raz podkreślę jest pewnie miłym i fajnych kierowca rajdowym...
Co do kasy to macie rację stać go na dużo, ale czemu on sam ma sponsorować RSMP ??!! Chyba nie tędy droga, od tego są sponsorzy jeżeli powstałby rajd Cersanitu to co innego ale na razie takiego w kalendarzu jeszcze nie ma :) Chłop ma głowę do interesów i tego mu pozazdrościć :)
Branie kogoś pod skrzydła wiąże sie może z duża rezerwą czasową np. na testy spotkania itp.. Przy jego zarobkach pewnie nie ma na to po prostu czasu... Dlatego nikogo nie sponsoruje :)
..:: !! QHR MAJCHER OGIEN NA TLOKI !! ::..
misiek_wrc
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP