RAJD CYPRU

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Postprzez tomas » piątek, 20 cze 2003, 21:31

żółtodziub: a ja uważam, że startując Focusem w Kormoranie stworzy większe widowisko niż startując Lancerem na Cyprze. tegoroczne starty Krzyśka są jednymi z jego ostatnich [niestety], Hołek jest kierowcą kótry się już nie rozwija, nie uczy się. startując na cyprze prawie nitk by nie wspominał o nim. startując w Kormoranie i to samochodem WRC, stworzy piękne widowisko, pokaze się kibicom. ja osobiście mam nadzieję na walkę pomiędzy Hołkiem i Kucharem. gdyby chodziło o Kuchara, Sztuke czy Kuliga to zdecydowanie lepiej by było dla kierowcy startować na Cyprze, uczyć się, ale Hołek już nic wielkiego się nie nauczy, więc wystartuje w Kormoranie, pokaże się krajowym kibicom i pokaze wszystkim jak sie jeździ po polskich szutrach :) bardzo lubię Krzyśka, szanuję go, ale prawda jest smutna :( sponsorzy wolą sponsorować potencjalnego zwycięzcę największej imprezy sportowej na mazurach niż kierowce, którzy jedzie gdzieś tam na cyprze, w jakiejś tam klasyfikacji PC.... mam nadzieję, że rozumiesz co mam na myśli.
pzdr
tomas
A5

Postprzez Schumi03 » piątek, 20 cze 2003, 22:02

żółtodziób napisał(a):to że Shumacher jechał jak gdyby nigdy nic wyscig tuż po śmierci własnej matki to tylko źle o nim samym świadczy. Zgoda, może został naciśnięty przez Ferrari ale:

1. on ma tyle kasy i tak silną pozycję w zespole że g... by mu zrobili jak by się wyłamał

2. zakladając nawet że faktycznie nie miał wyjścia to dowodem na to jak strasznie się przejął śmiercią swojej mamy jet to jak kiepsko pojechał. Wygrał wyścig więc wygląda na to że nie zrobiło to na nim większego wrażenia. Miałem kiedyś kolegę który stracił ojca i przez tydzień nie mógł dojść do siebie, w ogóle nie wychodził z domu... Dla normalnego człowieka śmierć bliskiej osoby to straszne przeżycie, ale nie dla braci .Schumacherów... no cóż...

Może pomyśl zanim coś napiszesz Żółtodziób.To, że parę godzin po śmierci matki postanowił wystartować i wygrał, dowodzi nie tylko żelaznej niemal psychiki Schumachera.Przytaczasz przykład swego qmpla...Dobrze,ale każdy różnie reaguje na to co mu przyniesie życie. A,że Schumacherowi przyniosło tragedię... Właśnie wtedy pokazał ,'życiu' że nie da się i zrobi to co powinien,a zwycięstwo ofiaruje w hołdzie matce. I nie pierdziel takich smutów ,o zmuszaniu do startu przez Ferrari- ci ludzie musieliby nie mieć uczuć ,jeśli rzeczywiście by tak było.A Ty, oskarżając kogoś o brak uczuć do zmarłej matki (!) sam wystawiasz sobie świadectwo... :(
Obrazek
Schumi03
N3

Postprzez +RAFAŁ+ » piątek, 20 cze 2003, 22:53

A zauważyliście, że Kulig wyprzedza wszystkie inne miśki? Dobrze się spisuje nasz kierowca. :lol:
Odszedł wielki kierowca, jeden z największych, jacy kiedykolwiek pojawili się w polskich rajdach...

ryspol.net.pl
+RAFAŁ+
A6

Postprzez Rallypl - Artur » piątek, 20 cze 2003, 23:01

A mialbyc topik o Cyprze...

To ja wracam do tematu.

Kulig jedzie bardzo ladanie, mysle ze jutro powalczy o podium.
Martin Rowe jest do przejscaia :wink: 11 sek. to zadna przewaga...

Szkoda Martina i Tommiego... ale takie sa rajdy.
http://www.rallypl.com/forum/

http://www.rallypl.com/ Obrazek
Rallypl - Artur
N2

Postprzez tomas » piątek, 20 cze 2003, 23:31

ja bardzo liczyłem na dobry występ Martina, szkoda, że narazie jest na siódmej pozycji, a nie np. drugiej ;) mam jednak nadzieję, że jutro będzie się piął do góry. colin jakby poniżej oczekiwań. wygląda na to, że Xsara nie najlepiej jest przygotowana na takie wolne rajdy. wysoko za to Loeb i to jest jakby sprzeczne z tym o czy pisałem wcześniej ;) bardzo ładnie zaczął Panizzi. Marcus poraz kolejny udowadnia kto jest najlepszym kierowcą rajdowym na świecie.
jeśli chodzi o Kuliga to jedzie świetnie jak dla mnie. wyprzedzają go tylko Subaru Imprezy, a te podobno są szybsze niż Lancery. wierzę, że Janusz wskoczy na trzecią pozycję i jeśli konkurenci będą mili pecha to może nawet wyżej. fajnie by było gdyby powtórzył się wynik ze szwecji, wynik na odcinkach, nie wynik rajdu :|
pzdr
tomas
A5

Postprzez żółtodziób » sobota, 21 cze 2003, 00:12

tomas: masz rację, w zasadzie jak i tak nie ma szans na sensowne zakończenie PCWRC to lepiej niech zrobi dobry show na miejscu... Ja bym wolał obserwować jego walkę w PCWRC, ale być może sam doszedł do wniosku że lepiej już nie będzie i postanowił się wycofać, nie wiem.

Schumi03: no wiesz, Twoja interpretacja jest naiwna do granic możliwości... Są ludzie o żelaznych nerwach, sa ludzie łatwo się załamujący, ale nie spotkałem jeszcze nikogo kto by mógł nad NAGŁĄ śmiercią bliskiej osoby przejść do porządku dziennego. Może Twój idol ma nerwy z tytanu albo berylu (już nawet nie ze stali) ale w takim układzie to już są tylko żelazne nerwy a nie człowiek... Są mnisi w Tybecie co śpią na mrozie, całe życie nie uprawiają seksu, całymi dniami siedzą i myślą, potrafią zapanować nad własnym układem nerwowym przywspółczulnym, nie mają żadnych słabości, ale to moim zdaniem nie ma nic wspólnego z dążeniem człowieka do samodoskonalenia się, to jest przerost formy nad treścią, facet kosztem człowieczeństwa staje się niezniszczalną maszyną, tylko komu to potrzebne... Wiem że dla ciebie to zadne argumenty, bo przecież Twój idol jest wielki, ale takie jest moje zdanie, tak to odbieram i nie uważam żebym sobie takim poglądem wystawiał złe świadectwo. Zresztą nie tylko ja mam taki pogląd. Na tym forum to ludziska boją się gadać kontrowersyjne rzeczy, ale z kim nie gadam na ten temat na realu to nikt nie jest w stanie pojąćtakiego zachowania.
żółtodziób
A8

Postprzez TommiCrazy » sobota, 21 cze 2003, 00:32

Ważne jest jedno !! kierowcy z całego swiata już wiedzą na co stać Kuliga!!!
Gratulacje dla Janka!! oby ten wzrost formy z konca dnia było początkiem następnego!!
Obrazek
Mitsubishi Starion Turbo EX2000
TommiCrazy
A6

Postprzez !ADI! » sobota, 21 cze 2003, 00:34

żółtodziób uważam, że jeśli pogrzeb matki odbywałby się w niedziele, to rozumiem, że mógł nei barć udziału w GP. Ale I Ralf też pojechał. To jest profesjonalizm, możnaby go nazwać chorym ale jest to na pewno lepsze niż szukanie wymówek, chańbiących siebie i swój team. Dlatego popieram Schumi'ego03.

Ale jeśli chodiz o sytuację w Polsce, to takie wymówki stają się codziennością. Takie argumenty są poniżej pasa, lecz cóż zrobić. Wydaje mi się, że Michael wiedział, że jeśli nie pojedzie to matce życia nie zwróci. Może właśnie pojechał ten wyścig dla Niej ale nikomu o tym nie powiedział.
Nie wiem w jakiej sytuacji jest Hołek ale mógł poprostu tam przyjechać, postawić auto na starcie i się wycofać. Mógł nawet użyć swojej treningówki, czy bylejakiego Lancera z homologacją. Byleby to pchnąć do przodu.

A czy nie sądzicie, że taki rajd lub wyścig, pozwalają na chwilę zapomnieć o problemach. Bo kiedy się walczy o sekundy, to ta walka i te mistrzostwa stają się światem, a problemy jedynie jego odległą częścią, nad którą nie ma czasu myśleć.
!ADI!
S1600

Postprzez stoTYSIECYbarbarzyncow » sobota, 21 cze 2003, 09:42

......
Dzisiaj rano kupilem sobie "wspaniala" Gazete Wyborcza, i z ciekawosci zerknalem na Sport. -Moze napisza cos o cyprze sobie pomyslalem. No i znalazlem, jakies taki male gdzies z boku, ale jest. Po przeczytaniu dowiedzialem ze ze Groenholm jest 1 Harri 2 spoko, a ze Kulig 22, no wlasnie i jak tu promowac rajdy jak tu cokolwiek robic, skoro jesli juz przecietny polaczek znajdzie w ej gazetce info o rajdzie cypru to dowie sie ze jedyny Polak w tym rajdzie jest dopiero 22. No wiec od razu bedzie: a po co on tam jechal blabla... Bo oczywiscie szanowna gazeta wyborcza nie mogla napisac ze jest 22 w generalce ale 4 w PWRC, i ze to jak na razie dobry wynik, ze niewiele traci do poprzedzajacego go kierowcy, zeby ktos kto to czyta mogl powiedziec: O, dobrze im idzie, to moze by tak zasponsorowac;) No comments. Pozytywnie zaskoczylo mnie natomiast znienawidzone ostatnio RMF FM ktore w porannych wiadomosciach podalo info o rajdzie cypru, tyle ze u nich Kulig byl 3 w PWRC:P
.hoes caretaker
stoTYSIECYbarbarzyncow
N1

Postprzez +RAFAŁ+ » sobota, 21 cze 2003, 09:46

Ale się dzieje :shock: ! Tyle samochodów wykruszyło się na 7 OS-ie. Oby tylko Kulig dojechał do mety!
Odszedł wielki kierowca, jeden z największych, jacy kiedykolwiek pojawili się w polskich rajdach...

ryspol.net.pl
+RAFAŁ+
A6

Postprzez TommiCrazy » sobota, 21 cze 2003, 09:55

Co robi Makinen !!! na zmiane Pierwszy w tabeli i ostatni :/ !!!! Skubaniec
No to janusz dostał w plecy pare minutek na 7mym Os :( szkoda to juz spora strata do czołówki N4
Obrazek
Mitsubishi Starion Turbo EX2000
TommiCrazy
A6

Postprzez Piotrek » sobota, 21 cze 2003, 10:01

straszny pogrom, jak tak dalej pojdzie to okaże się że Kulig N-ką, będzie wyżej w generalce na koniec rajdu (oby tylko dojechał) niż Kuchar WRC-ówką w poprzednim :D
Piotrek
N1

Postprzez Rallypl - Artur » sobota, 21 cze 2003, 10:06

Janusz przed Tommim :shock:

Rallypl - Artur
N2

Postprzez WAPNO » sobota, 21 cze 2003, 10:11

No i stało sią :(. Kulas złabał kapcia. Ale mam nadzieję, że to odrobi :)
WAPNO
A6

Postprzez Rallypl - Artur » sobota, 21 cze 2003, 12:19

Jak narazie ten etap nalezy do Subaru. Widac japonski samochod najlepiej znosi trudy tego rajdu. Bardzo szkoda Makinena, bo kreci b. dore czasy, ale ta awaria wspomagania i guma pozbawily go szans na wysoka lokate :(

Szkoda chlopakow z Forda, jednak tak to juz jest: raz na wozie raz...

Ciekawa walka jest miedzy Burnsem a Sainzem... :D

Rallypl - Artur
N2

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata