Sporty zimowe

Tematy trochę mniej związane z motoryzacją, jednak to forum nie służy do nabijania postów. Proszę zapoznać się z regulaminem na forum ogólnym.

Moderator: SebaSTI

Sporty zimowe

Postprzez Buncol » wtorek, 5 gru 2006, 00:05

Wiadomo, że zimą można jeździć wyczynowo autem, ale ten temat ma na celu skupić uwagę na innych sportach. Uprawiacie narciarstwo? Jeździcie na snowboardzie? Co wolicie i czemu? Jaki macie sprzęt? Gdzie lubicie jeździć itd itd itd. Zapraszam do dyskusji :)
Ostatnio edytowano wtorek, 5 gru 2006, 00:32 przez Buncol, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Buncol
A6

Postprzez LIPciu » wtorek, 5 gru 2006, 00:12

narty bą są zdecydowanie szybsze od deski :)
LIPciu
A5

Postprzez J@ckaSS » wtorek, 5 gru 2006, 00:13

LIPciu napisał(a):narty bą są zdecydowanie szybsze od deski :)

zależy...
J@ckaSS
N2

Postprzez skateman » wtorek, 5 gru 2006, 00:16

Mnie naszła ostatnio ochota na dechę... Ale co z tego wyjdzie zobaczymy...

Od 1995 roku jeżdżę na nartach, i w sume przydało by sie nauczyć czegoś nowego :)

Pozdrawiam
skateman
A6

Postprzez Buncol » wtorek, 5 gru 2006, 00:31

Jak dla mnie tylko narty i tylko narty :wink: Na desce też umiem śmigać, ale praktycznie nie przynosi mi tej frajdy.

Skateman, coś nowego? A fancarving/bodycarving opanowałeś? :wink:
Obrazek
Buncol
A6

Postprzez JoannaXP » wtorek, 5 gru 2006, 03:37

łyżwy!!!
"Janusz żyje wśród nas ,my kibice nigdy o Nim nie zapomnimy" [']
JoannaXP
N4

Postprzez Saruto » wtorek, 5 gru 2006, 07:17

Osobiście wole narty, dlatego że wygodniej mi się jeździ.
GO!!! Loeb & Latvala GO!!!
GO!!! Sandell & Kościuszko GO!!!
GO!!! Al-Attiyah & Hänninen GO!!!
Obrazek
http://batracer.com/-1FrontPage.htm?Buy/ Zapraszam do gry!
Saruto
A6

Postprzez skandal » wtorek, 5 gru 2006, 12:20

Jeżdzę i na nartach - kilkanaście lat
i na desce ... chyba 4 sezon ...

ogólnie mogę potwierdzić to co powiedział ktoś wyżej w kwestii takiej że narty są dużo szybsze ... (oczywiście mowa o skrajnych przypadkach) :lol:

jest tak że jak chcę się dobrze bawić to narty i nosal tuż po ratraku (może 2-3 razy w życiu trafiłem tak że nosal był bez muld przez pół godziny) serdecznie polecam ... duże prędkości i super adrenalina :)

a jak rekreacyjnie polatać ze znajomkami decha jest fajna ... :)

jak ktoś chce tanio , i lubi kolejki (15-20 minut stania) CHOPOK - słowacy mają dobre warunki ale niestety nie wykorzystują ich w 100% ... powyłączane wyciągi itp. .... ale wrażenia są fajne na samej górze i czasem warto postać ...

a w tym roku chcę sprawdzić austrię , ale jeszcze nie wiem czy to się uda ...
ObrazekObrazek
skandal
N3

Postprzez adamusmaximus » wtorek, 5 gru 2006, 16:57

nie lubie jazdy na parapecie dlatego wybrałem narty![/list]
adamusmaximus
N1

Postprzez SebaSTI » wtorek, 5 gru 2006, 18:03

Ja uwielbiam narty tylko ze szkoda ze zimy nie ma bo bym pojeździł i poskakał :lol: :lol: :lol: :lol:
SebaSTI
A6

Postprzez Kostek » wtorek, 5 gru 2006, 18:53

Ja też wole narty, choć próbowałem już deski ale nie wciągneła mnie. Może dlatego że dosć dobrze jeżdze na nartach i nie chce mi sie od nowa uczyć. I jedno jest pewne narty sa szybsze :!: I większa adrenalna ale to jest dyskusja taka sama jak rajdy czy wyscigi :wink: i pasuje do tego ślonski powiedzynie "jedyn woli córa drugi teściowo" :lol:
Kostek
N3

Postprzez THIM » wtorek, 5 gru 2006, 19:32

Ja jeżdżę na nartach już od dawna, a na desce 2 sezony + wcześniejsze mało udane, pojedyńcze próby. Nauka jazdy na desce jest bardziej bolesna, ale oba te sporty są super. Też uważam, że narty są szybsze, może dlatego, że na desce trzeba no-stop skręcać, nawet minimalnie. Gdy jedzie się prosto, po chwili zła krawędź złapie śnieg, a to bardzo boli... To tak jak na rowerze, trza troszkę skręcać, żeby trzymać pion. Ale deska lepiej sprawdza się w puchu, to jest dopiero fun! Tam gleby nie bolą, ale śnieg wpada pod ubranie, poza tym ciężko się podnieść i ruszyć. Generalnie, jak ktoś nie luby bólu, niech wybierze narty.
W Polsce rzeczywiście kolejki są nieziemskie, w Austrii jest o niebo lepiej, choć drożej :? W Czechach jest czasem dużo lepiej niż u nas. Na Słowacji nie jeździłem.
THIM
A6

Postprzez Superleggera » wtorek, 5 gru 2006, 20:50

ja tez smigam na nartach od czwartego roku zycia... czyli juz 12 lat. Moje narty to cus takiego:
http://www.skionline.pl/sprzet/index.ph ... =Rossignol

Jeszcze nie mialem okazji przetestowac... Wczesniej mialem Atomic C-Series czy jakos tak... Ciekaw jestem jak sie bedzie sprawowal moj nowy sprzet...

jazdy na desce nigdy nie probowalem i poki co nie mam zamiaru probowac. Narty sa najlepsze :wink: Od 4 lat jezdze na narty w Alpy-do Szwajcarii, Francji. Tam to jest dopiero zabawa! Te lodowce, te sciany... ahh piekne!
SZYMON OGNIA!!!
Obrazek Zapraszam na swój fanpage: https://www.facebook.com/pages/SnopkowskiArt/190517284345841
Superleggera
A5

Postprzez Buncol » wtorek, 5 gru 2006, 20:56

http://www.skionline.pl/sprzet/index.ph ... grupy=1576

ja upalam coś takiego. Narazie jeździłem na nich 2 dni ale są świetne. Zdecydowałem się na nie po tym jak cały dzień testowałem SL11.

Ja jeżdzę w polskie góry (Białka Tatrzańska). Warunki z pewnością gorsze niż w alpach ale jest bardzo przyjemnie. :wink:
Obrazek
Buncol
A6

Postprzez J@ckaSS » wtorek, 5 gru 2006, 21:15

Buncol napisał(a):Jak dla mnie tylko narty i tylko narty :wink: Na desce też umiem śmigać, ale praktycznie nie przynosi mi tej frajdy.

Skateman, coś nowego? A fancarving/bodycarving opanowałeś? :wink:

wiesz tutaj powstaje pytanie do czego wykorzystasz deske... jesli rekreacyjne zjezdzanie po stokach z emerytami to napwno zero zabawy z tego wynika... natomiast jesli stawiasz na hardride... to tylko kreatywnosc pozwala Ci na stu procentowe wykorzystanie potencjału drzemiacego w boardzie... a fun wtedy jest zacny i przedni :D takie moje zdanie...
J@ckaSS
N2

Następna strona

Powrót do Hyde Park