Polska piłka nożna siegnela dna :(

Tematy trochę mniej związane z motoryzacją, jednak to forum nie służy do nabijania postów. Proszę zapoznać się z regulaminem na forum ogólnym.

Moderator: SebaSTI

Postprzez wallygator » niedziela, 3 wrz 2006, 10:15

to jest ta sama drużyna co na MŚ, proponuje poczekać jeszcze trochę, wierzę że Leo coś jeszcze wymota :) tyko jak na razie nie ma czasu na rewolucję. Wydaje mi się, że wymienić trzeba wielu zawodników bo nie mają serca do gry
wallygator
N3

Postprzez Saruto » niedziela, 3 wrz 2006, 11:08

Nie da się osiągnąć sukcesu, mając piłkarzy którzy grzeją ławe :roll: jeśli przegrają z Serbią to już mają po ME ;)
GO!!! Loeb & Latvala GO!!!
GO!!! Sandell & Kościuszko GO!!!
GO!!! Al-Attiyah & Hänninen GO!!!
Obrazek
http://batracer.com/-1FrontPage.htm?Buy/ Zapraszam do gry!
Saruto
A6

Postprzez żółtodziób » niedziela, 3 wrz 2006, 12:46

Leo niczego juz nie wymota, nie da się nauczyć psa fruwać. mając do wyboru patałachów i superpatałachów nie da się zajść wyżej niż ta drużyna zaszała czyli awansować do finałów MŚ. OK, chłopaki niemają takiego talentu jak Brazylijczycy, ale jak pokazał przykład francji wiele mozna nadrobić pracowitością. ale to by się musiało chcieć. Pamietm urywki meczu z ekwadorem. Nie oglądalem całego bo po pierwsze nie przepadam jak leją naszych a po drugie mecze wtórych nic się ni dzieje mnie nudzą i własnie dlatego poza Copa America i Mistrzostwami siwata nie oglądam piłki kopanej. A taki wlaśnie nudny mecz nasi zagrali, ruszali się jak by wszyscy nazywali się Rasiak. Poza tym typowe polskie robienie na odpieprz. właczyłem przypadkiem jak strzelali wolnego. Było blisko więc należało chociaż usiłować strzelić w światło bramki. Nie pamietam kto to był, ale jak palnął w tę piłkę bez sensu to ja bym też tak umiał. kilometr od brami przy czym widać było ze koncentracji zero, ze w ogóle mu na niczym nie zależy, on chce tylko wykopnąć piłkę żeby się sędzia i trener od niego odpieprzyli.
żółtodziób
A8

Postprzez wallygator » niedziela, 3 wrz 2006, 22:42

według mnie problem leży w psychice, ci piłkarze naprawdę potrafili (a niektórzy jeszcze potrafią) grać w piłke, co można było zauważyć w eliminacjach do MŚ. Tyle, że oni muszą chcieć i wierzyć w to, że można wygrać. Muszą też starać się wygrać nawet z brazylią czy włochami, nawet jak racjonalnie nie wygląda to dobrze. Jeśli nie będą wierzyć w to, że da się wygrać to nie wygrają nawet z san marino. Niestety tej wiary nie widać na boisku.
Więcej widać jej u debiutantów i "świerzych kadrowiczów". Wasilewski, Jeleń itp widać, że się starają. Natomiast stare gwiazdy według mnie się wypaliły.
Leo robi to co może, szybkiej rewolucji nie może zrobić, ale powoli wprowadza nowych zawodników i wierzę w to, że uda mu się zbudować dobrą jak na nasze warunki drużynę.
Tak gadacie, że typowe polskie myślenie itp a to samo widać u was samych :( Engel też zanim wywalczył awans do MŚ to nie wygrał przez 8 miesięcy, obecny trener Finlandii też wygrał swój pierwszy mecz od objęcia kadry i takich przykładów można by mnożyć. Ale nie, przecież można się załamać i narzekać :?
wallygator
N3

Postprzez Saruto » poniedziałek, 4 wrz 2006, 10:52

wallygator napisał(a):Natomiast stare gwiazdy według mnie się wypaliły.

Pozatym w większości te stare "gwiazdy" grzeją ławe w klubach ale nie ma się co martwić bo zaniedługo Fifa nas zawiesi i będzie po kłopocie ;)
Obrazek
Saruto
A6

Postprzez Cendra » poniedziałek, 4 wrz 2006, 13:33

moim zdaniem dobry trener to nie wszystko, naszym potrzeba psychologa :!: zeby dal im spokoj i chec do grania, np Szymkowiak, nie udalo mu sie podanie to spuscil glowe i zatrzymal sie :? odrazu powinien biec za tą piłka. no niestety taki mają zawód i jezeli zle go wykonuja to niech wogole nie grają, widac tylko po mlodych ze maja chec gry np Jelen. niestety grzeja ławy to fakt. stare gwioazdy trzeba powoli wycofywac, bo im sie chyba wydaje ze oni powinni miec te miejsce za dawne zaslugi... w takim razie czemu nie gra jeszcze Lato i Tomaszewski :?:
Cendra
A6

Postprzez żółtodziób » poniedziałek, 4 wrz 2006, 20:21

Moim zdaniem trzeba kija a nie psychologa. Powypieprzać Dudków, Rasiaków i inne święte krowy i wystawić drugi skład. Kto raz spoczął na laurach ten dowiódł że jest pipa a nie sportowiec. to jest po prostu brak profesjonalizmu w podejściu do pracy i dotyczy to 3/4 Polaków w ogóle. Policjantów, lekarzy, a w szczególności rzemieślników. Benhaker nie jest lekarstwem na brak profesjonalizmu i żaden psycholog też nie będzie. W zagranicznych klubach grają dobrze bo widzą że po kilku wpadkach lecą na zbity pysk. U nas są gwiazdami, nie ma na nich bata, pół narodu wstawi się za Dudem który rok grzał ławę a ostatnie jego występy to najlepszy dowód że Janas jednak mial rację ze go nie zabrał.
żółtodziób
A8

Postprzez Miedziu » środa, 6 wrz 2006, 19:44

no i Leon wymeinił poł składu na mecz z Serbiom zobaczymy co to pomoze... Jaki stawiacie wynik ?? Ja stawiam (nie wyśmeijcie mnie)
2:0 dla Polski.
Miedziu
A6

Postprzez Saruto » środa, 6 wrz 2006, 20:29

2:1 dla Serbów :)
Obrazek
Saruto
A6

Postprzez Buncol » środa, 6 wrz 2006, 22:25

sędzia kalosz, a Polacy też nienajlepiej.
Obrazek
Buncol
A6

Postprzez Banan » środa, 6 wrz 2006, 22:27

Saruto napisał(a):2:1 dla Serbów :)

Kurde, juz myslalem, ze takim wynikiem sie zakonczyl mecz ;). Rowniez taki wynik obstawialem. Ale 1:1 tez nie jest najgorzej :lol:
http://www.bielawadrift.pl Bielawa Drift TEAM "...jedna pasja, jeden team"
Banan
A8

Postprzez Racing18 » czwartek, 7 wrz 2006, 01:37

poza Copa America i Mistrzostwami siwata nie oglądam piłki kopanej.

Więc po co się wypowiadasz w tym temacie skoro nie masz zielonego pojęcia o piłce? Ktoś kto ogląda tylko RSMŚ też nie wie dużo o rajdach.

Poza tym typowe polskie robienie na odpieprz. właczyłem przypadkiem jak strzelali wolnego. Było blisko więc należało chociaż usiłować strzelić w światło bramki. Nie pamietam kto to był, ale jak palnął w tę piłkę bez sensu to ja bym też tak umiał. kilometr od brami przy czym widać było ze koncentracji zero, ze w ogóle mu na niczym nie zależy, on chce tylko wykopnąć piłkę żeby się sędzia i trener od niego odpieprzyli.

Czy Ty naprawdę myślisz, że nie zależało mu i tak sobie strzelił? Człowieku to są piłkarze formatu reprezentacyjnego i nawet jak na tym poziomie nie zawsze sobie radzą to napewno nie mają podejścia do meczu jak uczeń na WF. Nawet po meczach ligowych (również na niższym szczeblu) widziałem jak po porażce piłkarze mieli łzy w oczach.

Pozatym z Serbią zagrali świetną 1 połowę i początek drugiej. Szkoda tylko wyniku.

PS.

Do żółtodzioba

Po co próbujesz zabierać głos w każdym temacie skoro o wielu sprawach nie masz pojęcia? Ja rozumiem, że nie każdy jest alfą i omegą, ale chce wymieniać poglądy, ale Ty zawsze piszesz w takim tonie jakbyś zjadł wszystkie rozumy. I już kilka osób na forum zwracało na to uwagę.

Więcej pokory człowieczku :!:
Racing18

Postprzez Saruto » czwartek, 7 wrz 2006, 07:00

Beenhakker widać że wie co robi, choć uważam że ME nie są dla nas.
Obrazek
Saruto
A6

Postprzez żółtodziób » czwartek, 7 wrz 2006, 10:53

Więc po co się wypowiadasz w tym temacie skoro nie masz zielonego pojęcia o piłce? Ktoś kto ogląda tylko RSMŚ też nie wie dużo o rajdach.

Wypowiadam się bo mogę. Poza tym nie trzeba wiele oglądać eby widzieć ze ktoś jest cienki jak kondon a kto inny lepszy. A z tym że piłka kopana mnie średnio kręci nie kryję się od początku mojej działalnosci na tym forum, gratuluję spostrzegawczości.

Czy Ty naprawdę myślisz, że nie zależało mu i tak sobie strzelił?

Jedno z dwóch - albo mu się nie chciało albo lepiej nie umiał. Cokolwiek nie było przyczyną dowodzi że raczej nie powinien grać piłkę.

Człowieku to są piłkarze formatu reprezentacyjnego i nawet jak na tym poziomie nie zawsze sobie radzą to napewno nie mają podejścia do meczu jak uczeń na WF.

LOL! no to żeś popynął... Jakiego są oni formatu to widać po osiągnięciach. Ekwador, teraz Finlandia... Celowo podaje przykład jednej wyrywkowej akcji żeby nie angazować sie emocjonalnie, to na prawde było żenujące.

Nawet po meczach ligowych (również na niższym szczeblu) widziałem jak po porażce piłkarze mieli łzy w oczach.

Wymiękam... i to ma dowodzić ich profesjonalizmu tak?

Po co próbujesz zabierać głos w każdym temacie skoro o wielu sprawach nie masz pojęcia? Ja rozumiem, że nie każdy jest alfą i omegą, ale chce wymieniać poglądy, ale Ty zawsze piszesz w takim tonie jakbyś zjadł wszystkie rozumy. I już kilka osób na forum zwracało na to uwagę.

Więcej pokory człowieczku

Po pierwsze dlatego ze mogę, po drugie nie tobie oceniać na czym ja się znam a na czym nie bo ja zdążyłem więcej zapomnieć niż ty się nauczyć, po trzecie nie zamierzam słuchac gówniarzy którzy są tutaj ode mnie 10 razy krócej i robili w pieluchy jak ja zaczynałem interesować się rajdami i wyścigami. Po czwarte nigdy nie upieram się ze mam rację, nikomu nie odmawiam prawa do własnego zdania i nikogo nie obrażam jeśli ma odmienne zdanie od mojego o ile nie robi wycieczek (wyjątek zrobiłem dla rutino tylko, ale on o dziwo w gruncie rzeczy pokazał ze ma jaja) do mnie tak jak ty w tej chwili. I nigdy nie miałem z nikim problemu dopóki kilku gówniarzom nie zabrakło argumentów do polemiki a bardzo chcieli udowodnic ze wszystko wiedzą jeszcze lepiej. jak chcesz dyskutować to proszę bardzo, jak twoje argumenty rzeczywiscie będą przekonujące to może nawet zmienię zdanie. A jak będziesz się rzucał to najwyżej przeczytasz jakąś wiazankę pod swoim adresem. Ja też potrafię być bezczelny.

Pozatym z Serbią zagrali świetną 1 połowę i początek drugiej. Szkoda tylko wyniku.

Tak, a z Ekwadorem graliśmy świetne 10 minut. Z kolei w Le Mans w zeszłym roku Pescarolo miało świetne 20 godzin przez które prowadziło. Takie gadanie najlepiej dowodzi ile tak na prawde wiesz o sporcie w ogóle i na czym polega sportowa walka.

=============================================

Beenhakker widać że wie co robi, choć uważam że ME nie są dla nas.

Widzę ze nie tylko ja uważam że nasi nie mają szans... Cóż, Saruto, widocznie również nie znasz się na piłce tyak jak ja... Ale jednego się nauczyłem - jak definitywnie odpadną z ME to przynajmniej będą mieli łzy w oczach. Te pipy do niczego się nie nadaja i mówię tutaj o całej piłce z całym PZPNem włącznie, najbardziej rozwalili mnie tym:

http://sport.onet.pl/0,1248713,1399436,wiadomosc.html

Kuźwa, nawet nie umieją głupiej umowy podpisać! I taka organizacja ma się dostać do ME? to jest jakaś kpina...
żółtodziób
A8

Postprzez Buncol » czwartek, 7 wrz 2006, 16:40

haha, Żóltodziub rozwaliłeś mnie tym linkiem. To jest po prostu polskie piekiełko. Nie ma dnia bez afery, błędu czy paradoksu. Żenada, po prostu ŻENADA !!!
Obrazek
Buncol
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hyde Park