Jak już jeden z kolegów napisał z WRC, dokładnie wywiad z Kościuszko nr 58 ( powiedział tam 800 kg) , w tym samym WRC też jest napisana oficjalna info że ważył 1000, ale jak wiadomo oficjalne info to nie zawsze prawda

Moderator: SebaSTI
Saruto napisał(a):Marmetal napisał(a):Citroen C2 R2 to auto z dużym potencjałem. Fajnie, że przynajmniej trzy egzemplarze będą jeździć w kraju, bo to fajna i widowiskowa ośka, którą dobry kierowca może nawiązać walkę z Super 1600 (patrz: Meeke).
Chyba że Meeke zaliczy pełny cykl w PolsceC2 R2 może być lepszym wyjściem od awaryjnych aut N3/A7, osobiście licze na to że kilka takich aut będzie jeździć w następnym sezonie
szirer205xs napisał(a):Saruto napisał(a):Puchar C2 R2 to bardzo dobry pomysł![]()
Jak długo jeszcze będzie Puchar Peugeota
no wlasnie odnosnie tego drugiego pytanka to nie wiecie moze czy gdzies np we francji jezdzi puchar 207?? no bo to w sumie logiczne ze 206 powoli powina ustepowac miejsca swojemu mlodszemu braciszkowi
Philippe napisał(a):a tak powaznie mowiac to slyszal ktoś aby w r2 mialy jezdzic inne wozy niz c2?
martin.h napisał(a):To że Junior powiedział że auto Krisa ważyło 800 kg, no cóż jakoś musiał wytłumaczyć swoją kompromitację. W tej chwili C2 R2 waży ok.1000kg, a gdy zostanie wprowadzona klasa R2 minimalna waga będzie wynosić 1030kg.
Pałka napisał(a):Nie powiedziałem że jest to S1600 ( czytaj uważnie a puźniej komentuj ) powiedziałem że S1600 jest w klasie A6, samochód Meeke też był tam zgłoszony.
28 5 SUZUKI SHELL HELIX Michał KOŚCIUSZKO Jarosław BARAN A6 S1600 Suzuki Swift S1600 02:36:34,6 00:20 02:36:54,6 +00:44:57,6 +00:00:35,1
SUZUKI SHELL HELIX
RALLY TEAM Michał KOŚCIUSZKO
Jarosław BARAN PL Suzuki Swift S 1600 A 6
majkos napisał(a):Panowie - wy się tak kłócicie, a zaden z was nie wie chyba co to jet grupa, a co klasa samochodu rajdowego....... Poszukajcie na hodze jest fajny słownik rajdowy.
Pozdrawiam i mniej emocji na przyszłość
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 11 gości