Colin McRae Rally 3

oczywiście tylko rajdy, wyścigi i tp ;-)

Moderator: SebaSTI

Postprzez Max9 » środa, 4 cze 2003, 22:32

Jeden WRC? To ja musiałem gdzies przysnąć jak była mowa o tej grze. A co z Subaru Impreza, Lancer i Xsara które są na screenach? To będą auta słabszych klas?
Max9
A5

Postprzez tomas » środa, 4 cze 2003, 22:34

Lancer i Suabru są w dwóch wersjach. w wersji N i cywilnych. to samo Xsara. jest wersja KitCar [chyba] i cywilna [coś około 280koników]
to jest smutne ale niestety prawdziwe. cały czas piszę o wersji XBoxowej w którą miałem okazję grać, ale wydaje mi się, że w wersji na PC to się nie zmieni :(
pzdr
brawura to nie odwaga - (c) extreme.pl | gg:6662113
tomas
A5

Postprzez Max9 » środa, 4 cze 2003, 22:39

:cry: :cry:
nie będzie Subaru Impreza WRC. To już więcej aut tej klasy jest na polskich rajdach.
No tak, żeby Ford zaczął wygrywać to trzeba mu dać konkurentów z grupy N. :evil:

(to złosliwa uwaga jest do twórców gry za jedno auto WRC, a nie do teamu Forda)
Max9
A5

Postprzez tomas » środa, 4 cze 2003, 23:09

Max9: ale popatrz na to z drugiej strony. nie będzie tak jak wcześniej: kilka WRC i to wszystko. samochody nie różniące się nawet dźwiękiem silnika [cmr2] teraz jest kilka samochodów z kilku klas i wedłóg mnie jest ciekawiej. chociaż fakt, przydałoby się jeszcze chociaż jedno WRC. ale ta Impreza grupy N jest bardzo fajna, super się jeździ, a barwy jak najbardziej prawidłowe. granatowe z żółtym motywem. to samo Citroeny: oba [saxo i xsara] czerwone ze srebrnym logo cytrynki. mimo wszystko uwarzam, że pod względem samochodów mogło być lepiej, ale nie jest tak tragicznie:
WRC - Focus 01, Focus 02
N - Lancer , Impreza
S1600 - Puma, Saxo, Punto
plus Xsara [chyba 2,0 litra pojemność, ośka]
plus są jeszcze cywilne wozy
plus starsze: Metro o ile się nie mylę i coś jeszcze, nie pamiętam
więc będzie czym jeździć, mnie najbardziej cieszy obecność S1600. naprawdę fajnie się jeździ S1600 po krętych odcinkach w Japonii
przypomniało mi się, że jest jeszcze jedna Impreza. troszke starsza. nie pamiętam czy to było WRC, wątpię, ale nie jstem pewien. czyli w sumie są 3 Imprezki. dodam że cywilna jest czarna a dwie pozostałe niemieskie/granatowe. może w sobotę znowu sobie pogram to zanotuję jakie konkretnie są samochody :D
pzdr
brawura to nie odwaga - (c) extreme.pl | gg:6662113
tomas
A5

Postprzez Max9 » środa, 4 cze 2003, 23:20

To jest WRC, ale chyba nie będzie można nim przejść trybu chamiopnship:
http://www.bhmotorsports.com/CMR3/screenshot/6544
http://www.bhmotorsports.com/CMR3/screenshot/2488
Max9
A5

Postprzez Wilu » środa, 4 cze 2003, 23:21

s1600 jak dla mnie za szybko wkręcają się na obroty ale trzeba znowu uważać na asfaltach bo jak się je na odjazdach katuje to gubią oponki przednie. troszki chyba przesadzili.
Wilu
N4

Postprzez maciekd » środa, 4 cze 2003, 23:54

Tak tak, jest w Colinie 3 "Czopikowa" Impreza WRC. Nie jest ona dostępna w trybie championship, tu wcielamy się po prostu w Colina. A mi się bardzo podoba, że będę mógł sobie zrobić z kolegami JWRC albo mistrzostwa grupy N. Tego w "dwójce" bardzo brakowało. Potwierdzam, że jazda ośką w japonii to wspamniałe wyzwanie i nie ma nic wspólnego z prowadzeniem Mini w colinie 2.0 (na szczęście!!!). Już widze te pojedynki na sekundy - zamówiłem sobie Punto. Fajne jest też to, że grupa N jest wyraźnie wolniejsza od WRC i trzeba naprawde płynnie jechać żeby wykręcić dobry czas - jak w realu. A ta Xsara to normalne F2. To samo, którym bugalski wygrał Korsykę 2000. Ostry potwór!
maciekd
A6

Postprzez Gustaw » czwartek, 5 cze 2003, 00:08

Patch bardzo pozytywnie mnie zaskoczyl. Tylko nie wiem dlaczego musielismy na niego kilka dni poczekac, za ten czas wsrod ludzi rozeszly sie zjeby chocby za sterowanie i to juz rzuca cien na finalna versje gry. Mogli albo poczekac kilka dni, albo od razu puscic demo z finalnej versji, bo to co dostalismy to byl produkt z przed okolo 2 miechow i codies wrzucilo patch w ktorym bylo to co bedzie w finalnej versji. No wiec konkrety. Nareszcie bardzo dobrze sie steruje, przy max saturation mozna bardzo precyzyjnie kierowac(jak na wrc), mniej wiecej jak 2.0 oraz FF zostal dopracowany, wyraznie czuc roznice nawierzchni, dziury, i przedewszystkim hopy! Zmiany dzwieku z zewnatrz dla mnie nie wyczuwalne ale za to w srodku swietnie slychac syf uderzajacy o podwozie, na dodatek im szybciej tym glosniej i z odpowiedniej strony (na ciecach). Mam wrazenie ze troszke zmieniona jest fiza ( a moze to przez sterowanie?) na korzysc lepszego odejscia od zera, od latwiejszych kontr(juz sie nie da strzelic baczka na wysciu z nawrotu). Jesli chodzi o grafe, to faktycznie poprawiono jej jakosc, elementy 3D ladnie sie lacza, co szczegolnie widac na poczatku OS w UK, jest ladniej no i w menu jest video w lowres dzieki czemu mozna bezstresowo poruszac sie po menu. To by bylo na tyle wrazen z dema, teraz odliczac dni do fulam aczkolwiek bardziej bede w to gral dlatego ze ze tego potrzebuje (jazdy po nowych OS) i moj orgaznim sie tego domaga, niz z wlasnej woli. Jakbym mogl wybierac to narazie nie ma takiej gry co bym chcial :cry: Poki co najblizej jest WRC2, ale tam sa tylko wurce w sumie, a mnie bardziej rajcuja slabe oski :D
Colin, simply the best
Gustaw
A5

Postprzez wartek » piątek, 6 cze 2003, 23:27

z terazniejszych wurcow mogli dac tylko focusa (wiadomo), bo sony wykupilo licencje na WRC i wszystko dookola zwiazane z ISC, od menu po fabryczne fury, wiec mysle ze jest dobrze
szkoda ze nigdzie mi na pelnej wersji :(
wartek
N2

Postprzez Gustaw » sobota, 7 cze 2003, 09:57

Tutaj: http://www.bhmotorsports.com/CMR3/downloads/261 do pobrania jest Lancer evoVII do Colina 3. Pliki sa przekonwertowane z Xboxa i nalezy je podmienic zamiast focusa. Zmienia to tylko model 3d i texture, auto nadal identycznie sie prowadzi. Kolejny dowod na to ze to enka- kierowca zmienia biegi normalnie lewarkiem a nie joystickiem.
Colin, simply the best
Gustaw
A5

Postprzez rally_fan1 » sobota, 7 cze 2003, 11:09

dzięki Gustaw za tego linka do lancera,a na interii przeczytałem,że nawet w polskim wydaniu gry będzie można zmienić pilota z Kuliga na Nicky'iego Grista jakby ktoś wolał orginał...

pozdro&peace4all
rally_fan1
N3

Postprzez Gustaw » sobota, 7 cze 2003, 23:53

siedzi Janusz i gada sam do siebie :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Colin, simply the best
Gustaw
A5

Postprzez TommiCrazy » niedziela, 8 cze 2003, 15:15

Kurcze dajcie linka do tego patha bo coś niemoge go znaleść :/
Obrazek
Mitsubishi Starion Turbo EX2000
TommiCrazy
A6

Postprzez koval » poniedziałek, 9 cze 2003, 18:43

Jakby ktos chcial pomigac w CMR3 na kierownicy - zapraszam do topicu "sprzedam kierownice" - nie sugerowac sie cena jest tylko dla orienacji.
http://www.pwr.wroc.pl Obrazek
koval
N2

Postprzez kirloy » środa, 11 cze 2003, 22:40

Qrde wlasnie ide sobie w akademcu patrze i oczom wlasnym nie wierze - nowy Colin, ale trasa Finlandia jak nic no i punciak.
Skad taki cud mozna sciagnac?
kirloy
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Gry komputerowe