Maluch a kjs

Dla tych, którzy zaczynają i tych, którzy już wygrywają - dajcie sobie znać, gdzie się można poganiać!

Moderator: SebaSTI

Postprzez Albert(Zambrów) » środa, 12 lip 2006, 08:32

Włozyc silnik wiekszy to nie jest zaraz jakas magia. Ja mam zamiar, właściwie mialem wkladac 900 cm3, rozmawialem z kolesiem ktory zrobil cos takiego, to mowi ze koszt czegos takiego ok 400 zł (jeśli wkladasz sam) a auklad chlodzenia jest banalnie prosty, jedyne czego sam sie bym obawial to elektryki.
...każdy ponad każdym, wszyscy najmądrzejsi...

Rajdy wporzO!

Banasik Rally Team OGIEŃ :!:
Albert(Zambrów)
A6

Postprzez SAL » środa, 12 lip 2006, 21:22

Tak sie składa, że pilotowałem takiego 903 i trochę go oglądałem - dla mnie niewykonalne :) Ale autko zbiera się całkiem ładnie jak na malucha :wink: Z przodu konkrenta płyta chroniąca przewody od wody (jak były w środku to działały latem jak kaloryfer) i inne, a silnik z tyłu - więc można szaleć :D No i hydrauliczny ręczny - z takim cudeńkiem to mały zawraca w miejscu :)
http://www.turewracingteam.go.pl
SAL

Postprzez Kisiel » środa, 19 lip 2006, 21:12

A czy ktoś z Was pomyślał o ZASTAVIE?? FWD, niskie utrzymanie.
zielony listek
Kisiel
A5

Postprzez chodek » czwartek, 20 lip 2006, 00:46

mi pomysł na zoskę w kjasch narodził się jakis czas temu, samochod dosc wdzieczny, jesli się dobrze poszuka mozna złapac jakąs naprawdę dobrą okazje i dostac do tego wagon czesci, pasuje do niej cała gama fiatowskich silników, mozna sobie zaaplikowac 1300 z fiata 128 a nawet 1500 :) Poza tym czesci tanie i łatwo dostepne no i to taki kundelek do ktorego bedzie pasowało sporo rzeczy z innych fiatów.Zastava to dobra alternatywa dla malucha, w najnizszym przedziale cenowym bardzo dobra sprawa, to ze samochod się sprawdza w sprocie mozna potwiedzic ze dwie zastavy jezdzą w wyscigach górskich.
C20XE
chodek
A6

Postprzez Pałka » sobota, 5 sie 2006, 23:38

A ja już mam kupionego i stoi u mnie w garażu mój pierwszy wymarzony Fiat Super 650 i jestem przekonany że to najlepsze auto do KJSów ! ! !
Pałka
N3

Postprzez MSG Racing » piątek, 11 sie 2006, 17:21

Maluch już pomału zaczyna być dobry ale tylko na sam początek do KJSów. Coraz więcej rajdów jest coraz szybszych i tylko monca grA moze się nadawać ale to są koszta. Co innego jakaś grB czyli maluch + silnik min 900. U nas taka 900 nieźle wymiatała. Myśle że jakieś 1.1 lekko dłubane i maluchem można walczyć o wygrane ale auto też trzeba poszerzyć aby lepiej się prowadziło.
Ja myślałem robić Malucha z silnikiem 1.4 Uno Turbo lub Golfa 2 Gti (1.8 turbo) poszerszyć z każdej strony o 10-15cm i wydłużyć budę o ok 10cm. Zrobić trakiego potwora grB tak do zabawy.
A moze niebawem w PPZM dopuszczą auta bez homologacji ale zgodne z zał J. Podobno coś tam się dzieje.
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez misiek_wrc » sobota, 23 wrz 2006, 03:08

Jaki jest koszt przebudowania fiacika do KJS ??? Oczywiscie bez zakupu samego auta?? Moze pochwalicie sie badz zdradzicie swoje tajemnice??
..:: !! QHR MAJCHER OGIEN NA TLOKI !! ::..
misiek_wrc
A5

Postprzez Kisiel » sobota, 23 wrz 2006, 17:58

Wszystko uzależnione jest od tego jak bardzo chcesz aby samochód był zaawansowany. Czy chcesz kubełki, pasy, czy silnik ma być dłubany, czy felgi 13, czy klatka, czy inne amortyzatory.... zliczając to wszystko moze wyjść całkiem spora sumka. Wszystko od tego jak bardzo jesteś zdolny i jak dobrze umiesz kombinować. Przykładowo: idziesz na złom kupujesz sprężyny, a amortyzatory wynosisz w plecaku. Wiem wiem to się nazywa kradzież, ale ową kradzież praktykuje kilku osiedlowych "sportowych" maluchów. Gościu ze złomu nawet nie bedzie świadom ze mu to znikneło, a Tobie się przyda.
zielony listek
Kisiel
A5

Postprzez Buncol » wtorek, 10 paź 2006, 20:57

A teraz konkretne pytanie do ludzi bezpośrednio związanych z f126p i kjsami. Ile pięniedzy powinienem przeznaczyć na działający zestaw Fiat 126p + klatka + zawieszenie + kubły + pasy i może hamulce (czy seryjne wystarczą na początek? o silniku narazie nie wspominam, ale możecie napisać :wink:
Obrazek
Buncol
A6

Postprzez Albert(Zambrów) » środa, 11 paź 2006, 15:03

do 2000 kupisz juz w miare niezlego(zawias, klatka, silnik dłubniety). Tylko czy warto :?: Ja kupilem za niewielka kase Kadetta GSi i jestem zadowolony. Przejehal rajd i nawet śladu nie ma :)

Rajdy wporzO!

Albert(Zambrów)
A6

Postprzez Buncol » środa, 11 paź 2006, 15:54

A co będzie jak sie kiedyś zesra? :wink: Jednak maluch to mniejsze koszty. Myślę o tym, bo mam mieć też inne autko do normalnej jazdy, które średnio się będzie nadawać do KJSów, chociaż ma właściwy napęd :wink:
Obrazek
Buncol
A6

Postprzez Albert(Zambrów) » czwartek, 12 paź 2006, 16:25

Nie no, jak masz miec dwa auta to na bogato :) ja swoim KJSowym do pracy, szkoly, na imprezy :) to brzmi jak jakas reklama :)

Rajdy wporzO!

Albert(Zambrów)
A6

Postprzez psz » sobota, 4 lis 2006, 14:22

Obrazek

Widział ktoś kiedyś coś takiego na żywo? ;)
Wiecie może, czy takie lawety pod malucha były produkowane, czy to raczej czyś prywatny wynalazek?
"měl bych se smát ale mám úsměv Mikymauze"
psz
A5

Postprzez skateman » sobota, 4 lis 2006, 14:24

Ja widziałem podobną na GSMP Sienna.... Pan Cebulla przywiózł swojego malara na takiej, więc może były produkowane kiedyś, kto wie.. ;)
skateman
A6

Postprzez qbus » sobota, 4 lis 2006, 15:21

Eeee to jest auto mojego kolegi... moge Ci dac do niego nr gg ale to na priva jezeli bedziesz zainteresowany. pozdrawiam.
"Janusz żyje wśród nas. My kibice nigdy o Nim nie zapomnimy."
www.racingshop.pl
qbus
S1600

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do KJS