Namioty serwisowe

Wszystko o rajdówkach "od środka" :)

Moderator: SebaSTI

Namioty serwisowe

Postprzez prezes-tk » poniedziałek, 15 maja 2006, 16:48

W ostatnich dniach w sieci sklepów JYSK pokazały się namioty pn. "ogrodowe", ale skonstruowane i rozkładane tak jak typowe namioty serwisowe. Niestety, na razie są tylko w rozmiarze 3x3 m i tylko w kolorze zielonym, ale cena przebija wszystko :200,00 zł/sztuka, więc nawet jaby kupić dwa, to w porównaniu z "profesjonalnymi" to darmocha. Stelaż wykonany z aluminium, wagi nie znam, ale niesie się jak siatkę z zakupami, w jednym ręku. Posiadają estetyczny pokrowiec.
Prezes-tk
www.pensjonatrafa.ta.pl
prezes-tk
N3

Postprzez nick555 » poniedziałek, 15 maja 2006, 21:15

i właśnie to że są z aluminium i ważą mało je dyskwalifikuje. Byle wiatr je porwie pognie i zniszczy. Owszem można je pewnie przypiąć ale jakoś nie przekonuje mnie to...
Skupuję stare radzieckie zegarki. Jak coś masz niepotrzebnego, zapraszam, może się dogadamy.
nick555
A6

Postprzez prezes-tk » poniedziałek, 15 maja 2006, 22:00

Stalowe nieobciążone również wiatr potrafił przewrócić, a aluminiowe wcale nie są nowością. Poza tym chciałem tylko zasygnalizować, że na rynku pojawiła się oferta znacznie korzystniejsza cenowo od innych, a w zasadzie za ten sam towar. A z drugiej strony, nie raz widziałem, jak powiedzmy że mniej zasobni zawodnicy (tacy też chcą się ścigać) walczyli z rurkami zwykłych namiotów ogrodowych (też aluminiowych, jeszcze lżejszych), to oferta tej sieci, za te pieniądze może byc atrakcyjna.
I zaznaczam od razu, że nie mam żadnych powiązań z tą firmą, ani też producentem, ale od momentu zamieszczenia informacji na różnych stronach, odebrałem już kilka maili z różnymi słowami od tych, którzy kupują za 100 zł i sprzedają jako "profesjonalne" z 10-krotnym albo i większym przebiciem. Prawo tego nie zabrania, ale również nie zabrania mi podpowiedzenia mniej obrotnym kolegom rozwiązań alternatywnych, spełniających swoje zadanie i jednocześnie tańszych. I żeby było jasne: nie jestem zwolennikiem tanich zakupów w hipermarketach.
Mogę jeszcze dodać, że posiadam jeszcze inne, podobne informacje i patenty pozwalające zaoszczędzić parę dudków w tej branży. Ale nie wystrzelam się ze wszystkiego od razu :D.
www.pensjonatrafa.ta.pl
prezes-tk
N3

Postprzez yapko » poniedziałek, 15 maja 2006, 22:47

W klasie HS 750/1500 w GSMP to sie uzywa namiotow ogrodowych za 69,90 brutto :) Ja zamierzam jeszcze zakupic podnosnik hydrauliczny TOYA (tzw "zaba"), kompresor 12v i wkretarke akumulatorowa z marketu :) No i obowiazkowo grill za 9,90!
yapko
N2

Postprzez nick555 » wtorek, 16 maja 2006, 09:12

grilla za 9,90 to ja w Lausitz miałem na VWCC :) Sprawdził się! A co do namiotów to owszem cena przemawia do umysłu. Ale naprawde tylko cena! Nasz za 2500 po promocji po dwóch imprezach ma zgięta lekko nóżkę a wiatr był taki sobie. Nie daj ktos nie obciąży takiego alu i ma wygiete 6 nóg :) pozdro!
Skupuję stare radzieckie zegarki. Jak coś masz niepotrzebnego, zapraszam, może się dogadamy.
nick555
A6

Postprzez dembol SC » wtorek, 16 maja 2006, 12:10

Owy namiot na folderze reklamowym JYSKu wyklada nawet fajnie :)
Chyba sie przejade zobaczyc jak to wygląda :)
pozdro
Rajdowy Poznań
dembol SC
N1

Postprzez prezes-tk » wtorek, 16 maja 2006, 16:54

Kolega nick555 ma rację, ale ja tylko mogę powiedzieć, że jednemu z moich kolegów wiatr również wygiął stalowy namiot za ponad 2500,00 zł., bo zostawił go na silnym wietrze i nie umocował. Więc namiot poleciał i wymagał działań reanimacyjnych. Ale ten z JYSKA porównywaliśmy z tymi z oferty dostawców "profesjonalnych" namiotów (z aluminiowymi) i po prostu jest to dokładnie ten sam wyrób, zbudowany z tych samych profili aluminiowych. A złamać można wszystko. Trzeba tylko nie chcieć zadbać o swoją własność. Zwłaszcza, jeżeli dostaliśmy ją w prezencie a nie kupiliśmy za małe lub duże ale własne pieniądze.
Prezes-tk
www.pensjonatrafa.ta.pl
prezes-tk
N3

Postprzez MSG Racing » środa, 17 maja 2006, 18:26

Prezes ma rację za takie pieniądze jest do nawet bardzo dobry pomysł.
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez nick555 » środa, 17 maja 2006, 20:58

tylko jeszcze muszą być większe w ofercie bo 3x3 to ciut mało... dwa brać? i co dalej? rynna w środek?
nick555
A6

Postprzez dembol SC » środa, 17 maja 2006, 21:31

Na seja starczy :P
pozdro
Rajdowy Poznań
dembol SC
N1

Postprzez nick555 » środa, 17 maja 2006, 22:40

no nie wiem czy wystarczy czy ci deszcz nie napada... bo boków nie ma... a jak rzucisz się pod spód to nogi będą wystawać poza namiot :) Ale lepszy taki niz żaden tak naprawde.
nick555
A6

Postprzez prezes-tk » czwartek, 18 maja 2006, 16:51

Boki pasują od takich za 49,90 (można je dokupić osobno, chyba za ok. 40,00 zł).
A co do rynny, to masz dobry pomysł - w środek kawałek materiału w kształcie rynny. Mocowanie do częsci dachowej każdego z namiotów to już pestka (guziki, rzepy, klamerki, agrafki itp.)
Właśnie zakupiliśmy z kolegą po jednym takim namiocie i będziemy ćwiczyć na żywym organiźmie więc życie pokaże. W każdym razie ryzyko niewielkie.
Prezes-tk
Ostatnio edytowano czwartek, 18 maja 2006, 18:35 przez prezes-tk, łącznie edytowano 1 raz
www.pensjonatrafa.ta.pl
prezes-tk
N3

Postprzez dembol SC » czwartek, 18 maja 2006, 17:29

W takim razie daj znac jak sie sprawuje :)
pozdro
Rajdowy Poznań
dembol SC
N1

Postprzez GDorman » piątek, 7 lip 2006, 02:36

Macie panowie moze jakies strony, gdzie mozna zakupic takie wasze extra namioty za 2500?

Dzieki
Grzegorz Dorman

Postprzez nick555 » piątek, 7 lip 2006, 20:50

nasz jest stąd: http://www.gm.katowice.pl/

niezły jak sie go dobrze traktuje. Raz cciał odlecieć ale nie był umocowany do niczego.
nick555
A6

Następna strona

Powrót do Mechanika rajdowa