(RSMP) 60 Rajd Polski !!!

Archiwum

Moderator: SebaSTI

Postprzez pwrc » niedziela, 18 maja 2003, 23:40

marcin napisał(a):Moje typy:
1) Kuzaj 8)
2) Thiry
3) Campos
4) Kopecky

Bardzo optymistyczna wersja, choc nie powiem, ze niemozliwa :wink:

pozdr 8)
pwrc
A5

Postprzez maciekd » niedziela, 18 maja 2003, 23:47

Jeśli nie będzie awarii podobnych jak przed rokiem to Kuzi wygra na 100%. Jest świetnym kierowcą a OS'y Rajdu Polski zna niemalże na pamięć. Jeśli spadnie deszcz, to jego szanse jeszcze wzrastają. Bronek może tylko stanowić zagrożenie, ale Leszek ma lepszy sprzęt. Moim zdaniem Campos nie będzie mógł się odnaleźć na naszych asfaltach.

No to zaraz - mamy 6 WRC na bank. Nie wiadomo co z Tercjakiem i Kucharem, który jeszcze niedawno zarzekał się że wystartuje. Fajnie by było gdyby przyjechali Węgrzy. W S1600 jest piątka naszych mocnych aut + Lesnikov w Clio S1600 plus te dwie Łady, i Bełtowski. Ktoś coś kiedyś wspominał o Włoskich gościach. Dodatkowo myśle sporo ponad 10 Lancerów.

Konkluzja? Life's a bitch! :evil: 30.05 mam egzamin a zaraz potem następne i to wszystko mnie ominie... :cry:
maciekd
A6

Postprzez żółtodziób » poniedziałek, 19 maja 2003, 00:30

Wilu:
no jak to z kąd z Prodrive przecież ma, Jolly Club tylko raz przy niej majstrował w Czechach

Do tej pory święcie byłem przekonany że to Czesi na Elmot przywieźli Kuzajowi brykę. Ale przeczytałem Twój post i patrzę na zdjęcia... wszystko jasne, wózek przyjechał z Anglii... Czyli Kuzi jednak kasę miał, Prodrive za free wozu by mu nie dał... wygląda na to że faktycznie zerwali z Jolly Clubem współpracę a nie JC z Kuzajem...
żółtodziób
A8

Postprzez Baca » poniedziałek, 19 maja 2003, 09:20

grandmaster napisał(a):[b]Całkiem możliwe, że pojawią się Węgrzy...

W ubiegłym roku Węgrowi Zsoltowi Penzesowi udało się pokonać jeden odcinek (Spalona). Wskutek awarii wycofał się przed oesem 2. Jechał Lancerem Evo III.

W związku,że w różnych działach pojawiają się typy dotyczące Rajdu Polski mam propozycję. Aby wszystko uporządkować wpisujmy nasze prognozy w założonym już przed Elmotem temacie: Jestem ciekaw jak typujesz.
Baca
A5

Postprzez LIPciu » poniedziałek, 19 maja 2003, 10:45

maciekd: ja mam ustną zaraz po ale to co ma się tam dziać nie może nie być oglądane livi :P
panowie z tego co widać szykuje sie dobra impreza (może powoli wracamy do dawnych rajdów polskich)
oby tylko te wszystkie zapowiedzi sie sprawdziły
LIPciu
A5

Postprzez Tomisny » poniedziałek, 19 maja 2003, 11:11

Do tej pory święcie byłem przekonany że to Czesi na Elmot przywieźli Kuzajowi brykę. Ale przeczytałem Twój post i patrzę na zdjęcia... wszystko jasne, wózek przyjechał z Anglii... Czyli Kuzi jednak kasę miał, Prodrive za free wozu by mu nie dał... wygląda na to że faktycznie zerwali z Jolly Clubem współpracę a nie JC z Kuzajem...

zoltodziob: Nie czytales listu Kuzaja do kibicow? Kuzi tam wyjasnia ze zerwali jakakolwiek wspolprace z Jolly Clubem, po tym jak ich nieodpowiedzialne zachowanie doprowadzilo do rezygnacji ze startu we Wloszech (chyba we Wloszech...)

Ja mam nadzieje,ze Kuzi ostro bedzie pocinal i pokarze kto rzadzi w Polsce (pod nieobecnosc Kuliga :wink: ) no i pojedzie chlopakow z dalekich krajow.
Tomisny
Tomisny
N3

Postprzez żółtodziób » poniedziałek, 19 maja 2003, 11:56

tak, tylko że JC mówi co innego i sam nie wiem komu wierzyć, zwłaszcza że to nie pierwsza awantura w którą zamieszany jest Kuzaj... Na początku skłonny byłem z tego powodu wziąc stronę Jolly Clubu, teraz jak przeczytałem sobie w jednym z postów (chyba koval'a) że szef JC właśnie z paki wyszedł bo robił przekręty finansowe oraz uświadomiłem sobie że na Elmocie nie obsługiwał go JC (co z punktu widzenia logistyki byłoby jak najbardziej wskazane) doszedłem do takich wniosków jak wyżej.
żółtodziób
A8

Postprzez maciekd » poniedziałek, 19 maja 2003, 17:41

LIPciu napisał(a):maciekd: ja mam ustną zaraz po ale to co ma się tam dziać nie może nie być oglądane livi :P

Nosz kurde! Wczoraj dogadałem się z kolegą, że mimo jazdy na uczelni, chronicznego braku czasu i braku transportu wybierzemy sie pociągiem na jeden dzień do Kłodzka. Ponieważ w piątek mam exam wybraliśmy sobotę. I co się dzisiaj okazuje?! Luj od staty matematycznej wymyślił sobie, że zrobi nam koło z całego semestru w sobotę! :evil: Przeciwności piętrzą się okrutnie i chyba nici z Polskiego... :cry:
maciekd
A6

Postprzez LIPciu » poniedziałek, 19 maja 2003, 17:57

w takim razie trzeba go "jakoś" przekonać... :P
ale tak naprawde to szkoda że tak ci wyszło :(
LIPciu
A5

Postprzez pwrc » poniedziałek, 19 maja 2003, 18:23

żółtodziób napisał(a):..... oraz uświadomiłem sobie że na Elmocie nie obsługiwał go JC (co z punktu widzenia logistyki byłoby jak najbardziej wskazane)

zółtodziób-rzeczywiscie z punktu widzenia logistyki byłoby to zrozumiałe, ale jak moga Leszkowi serwisowac auto zaraz po tym, jak zerwali z nim umowe i skierowali sprawe do sadu, bo jak twierdzą jest im winny niemałe pieniadze :?

pozdr 8)
pwrc
A5

Postprzez żółtodziób » wtorek, 20 maja 2003, 00:02

pwrc: a mnie właśnie wskazuje to na fakt że to Kuzi zerwał umowę. Bzdurą jest że nie miał kasy dla JC skoro miał kasę dla Prodrive'u. Niemożliwe że nie rozliczył się z JC a potem ni stąd ni z owąd ściągnął furę z Anglii żeby urządzić sobie trening. Kasę Kuzi niewątpliwie miał, JC nie zerwałby umowy z kierowcą który ma kasę, może są oszustami ale nie idiotami... Sprawa sporu z JC wypłynęła po Elmocie a ja nie przywiązywałem uwagi do daty rozwiązania umowy. Jolly Club pisał coś o oponach w swoim oświadczeniu, odniosłem mylne wrażenie że JC zerwał współpracę krótko przed Turcją z powodu tych opon, ale okazuje się że gumy w ogóle Jolly Clubu nie dotyczyły bo już dawno Kuzi i Prodrive kazali iść im się j...ć. Fakt że szef JC włączył ten tekst z oponami do swojego oświadcznia dowodzi że więcej w tym oświadczeniu żółci niż prawdy. Drugi fakt, że Kuzi pojechał Elmocik Subaryną sprowadzoną z drugiego końca Europy świadczy że problemy finansowe go nie dotyczą. Stąd właśnie ten fakt rzuca inne światło na sprawę.
żółtodziób
A8

Postprzez rav » wtorek, 20 maja 2003, 10:41

maciekd napisał(a):
LIPciu napisał(a):maciekd: ja mam ustną zaraz po ale to co ma się tam dziać nie może nie być oglądane livi :P

Nosz kurde! Wczoraj dogadałem się z kolegą, że mimo jazdy na uczelni, chronicznego braku czasu i braku transportu wybierzemy sie pociągiem na jeden dzień do Kłodzka. Ponieważ w piątek mam exam wybraliśmy sobotę. I co się dzisiaj okazuje?! Luj od staty matematycznej wymyślił sobie, że zrobi nam koło z całego semestru w sobotę! :evil: Przeciwności piętrzą się okrutnie i chyba nici z Polskiego... :cry:

Dlaczego w tym kraju rajdy odbywają się w piątek i w sobotę, a nie jak za dawnych lat w sobotę i w niedzielę. Jaki jest sens paraliżowania ruchu w dzień roboczy, kiedy można to zrobić w weekend. Chyba kościół się nie buntuje że rajdy odbierają zawodnikom możliwość pójścia do kościoła, bo każdy może pójść w niedzielę na 18.00, bo rajdy kończą się w południe. Po drugie dlaczego ludzie mają się w piątek zrywać z pracy żeby obejżeć rajd. Po trzecie dlaczego puchar PZM-otu rozgrywa się w sobotę a nie w niedzielę. Kierowcy tam jeżdżący na ogół pracują, albo studiują i niepotrzebnie muszą się zrywać już w połowie tygodnia.
rav
A6

Postprzez Wilu » wtorek, 20 maja 2003, 11:26

gdzie ta lista zgłoszeń :?:
Wilu
N4

Postprzez rav » wtorek, 20 maja 2003, 12:01

Pod jakim adresem jest strona rajdu polski? Pod www.rajdpolski.pl nie ma
rav
A6

Postprzez Wilu » wtorek, 20 maja 2003, 12:38

Wilu