Robert Kubica

Wszystko co dotyczy królewskiej kategorii wyścigowej

Moderator: SebaSTI

Postprzez Saruto » środa, 1 lut 2006, 20:20

Brawa dla Roberta powoli się rozkręca :) całkiem nieźle Rossi :D
GO!!! Loeb & Latvala GO!!!
GO!!! Sandell & Kościuszko GO!!!
GO!!! Al-Attiyah & Hänninen GO!!!
Obrazek
http://batracer.com/-1FrontPage.htm?Buy/ Zapraszam do gry!
Saruto
A6

Postprzez Marmetal » sobota, 4 lut 2006, 16:13

Wczoraj Robert poprawił się już o 0,7 sekundy! Renault nadal rządzą - Alonso i Kovalainem "wykręcili" 1:10. Warto wspomnieć, że za Polakiem znalazł się sam Montoya ;).
Marmetal
S2000

Postprzez P.I.M.P. » sobota, 4 lut 2006, 18:07

Kwestia czasu jest nadanie przez telewizje relacji live z wyscigu F1. Z udzialem Roberta. 8)
P.I.M.P.
N3

Postprzez Chris » piątek, 10 lut 2006, 19:56

No wreszcie Robert dostał najnowszą broń BMW . na pierwszych testach był 7. Dla niego jeszcze nie to jest najwazniejsze. ważne ze sie objeżdza w F1. Ale z drugiej strony był szybszy od Marka Webbera i Alexandra Wurza, wiec nie było najgorzej. ciekawe jak pojedzie na suchym torze
Chris
N1

Postprzez MSG Racing » piątek, 10 lut 2006, 20:15

Super, super, super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :) :) :D :) :) :D :)
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez Krecik » wtorek, 14 lut 2006, 11:16

Dla spragnionych zdjęć naszego rodaka mam tutaj takie coś:

http://www.motorsport.com/photos/select ... ert_Kubica
Krecik
A5

Postprzez MSG Racing » czwartek, 16 lut 2006, 12:48

Ostatnio czytajac wiele newsów ze świata F1 doszedłem do takiego wniosku.
Robert już teraz pokazuje, że ma giga talent i jego posada testera jest conajmniej nie dokońca dobra. Jeżeli będzie tak, a nawet lepiej w trakcie sezonu może on bez problemu dostać drugi bolid od BMW pod koniec sezonu na GP. (Uważam że BMW bedzie zespołem ze środka stawki.)
Przez cały ten okres będą go również obserwować szefowie innych zespołów (teraz też już to robią). I może dostać propozyzję przejscie do jednego z najlepszych zespołów.
Wedłu Berniego jeżeli Schumi odejdzie po tym sezonie to jego miejsce zajmie Raikonen. Montoya ponoć prechodzi do Renault. McLaren jest pusty.
Alonso ma przejść do Mclarena. Wtedy druga srebrna strzała moze trafić w ręce Roberta.
Jest też możliwość, że z Renault odejdzie Fisico. Wtedy szefowie zespołu mogą siegnąć po Roberta. W końcu już go znają, a po tym sezonie będą widzieli ile jest wart.
W Williamsie też moze dojść do zmian.
A w Ferrari wiele będzie zależało od Luci di Montezemolo. Jak mu Robert zaimponuje to go zwerbuje do Scuderii. chociaż może to być zależne od długości kotraktu Massy. Chyba, że po odejsciu Schumachera, i pozostaniu Kimiego u srebrnych bedzie wolny etat we Włoszech.

Dlaczego piszę o tych zespołach bo to one bedą według mnie czołówka MŚ 2006. Jeszcze doliczył bym Honde. Dopiero za nimi będzie BMW/Red Bull/Midland.
A wnioskuję tak ( o zespołach) po testach, bo po wynikach testów (postępach), wypowiedziach, zawodników i szefów można zobaczyć kto jak jest przygotowany i ile ma potencjału.

Daję jakieś pół roku na to że będziemy słyszeli i czytali o tym że Robert podpisuje kontrakt na sezon 2007 (moze też zostać w BMW).
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez Krecik » czwartek, 16 lut 2006, 13:19

Myslę, że jeśli wszystko pójdzie w tym roku tak jak do tej pory to BMW w przyszłym roku go nie puści i zostanie w BMW a testerem zostanie Vettel.
Wilenef zajmnie się karierą piosenkarza bo jest w tym ponoć dobry...
Krecik
A5

Postprzez Rambis » środa, 22 lut 2006, 17:25

Wczoraj wpadło mi w rece grudniowe wydanie brytyjskiego Autosportu z rankingiem 50 najlepszy kierowców roku 2005. Kubica na 27 miejscu, wyprzedził min, Barichello i Colina Mcrae
Rambis
N1

Postprzez Krecik » czwartek, 23 lut 2006, 14:12

No no nieźle....

ciekawe jak dzisiejsze testy....

wczoraj padało na imoli cały czas
Krecik
A5

Postprzez Marmetal » czwartek, 23 lut 2006, 21:27

Rambis napisał(a):Wczoraj wpadło mi w rece grudniowe wydanie brytyjskiego Autosportu z rankingiem 50 najlepszy kierowców roku 2005. Kubica na 27 miejscu, wyprzedził min, Barichello i Colina Mcrae

Należało się Robertowi za świetny sezon w WSbR i równie dobry wynik w Makau. Na Imoli w deszczu Kubica uzyskał trzeci czas na czterech zawodników (chyba tylko Scott Speed z Toro Rosso był wolniejszy), ale dopiero się przecież wjeżdża w nowego Saubera.
Marmetal
S2000

Postprzez grizlyyy » czwartek, 23 lut 2006, 21:29

Macie moze jakies informacje, jak ida prace przy stronie: kubica.pl ?
Od dluzszego czasu jest podpis: nowa strona wkrotce... Czy to ma szanse ruszyc w niedalekim terminie ?
Los Nartos Unitos Muciacos
grizlyyy
N1

Postprzez Picias » czwartek, 9 mar 2006, 13:17

Witam zbliża sie Bahrain inauguracja, w TV4 o 15.15 pokażą skrót treningu więc jest szansa na zobaczenie Roberta w akcji. Strasznie jestem ciekaw jaki będzie układ sił w F1 w tym sezonie pozmieniane fury nowe silniki mogą być niespodzianki.
Picias
N2

Postprzez grizlyyy » czwartek, 9 mar 2006, 16:36

a ja dodam, ze oficjalna strona Roberta Kubicy juz ruszyla.
Na razie jest skromnie i za bardzo "flashowo", ale przynajmniej jest cos na poczatek :-)
Los Nartos Unitos Muciacos
grizlyyy
N1

Postprzez Marmetal » czwartek, 9 mar 2006, 21:16

W obecnym numerze gazety telewizyjnej "TO & OWO" jest wywiad z Robertem :).
Marmetal
S2000

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Formuła 1