Jakie piwko lubicie najbardziej?? :P

Tematy trochę mniej związane z motoryzacją, jednak to forum nie służy do nabijania postów. Proszę zapoznać się z regulaminem na forum ogólnym.

Moderator: SebaSTI

Postprzez Redbull » środa, 20 kwi 2005, 11:56

FAXE strong alc.10%,w litrowej puszce,jeden i śpie,hehe,kiedys sie kimnelem nawet z myszka w ręce;),i przerwalem rozmowe na gg na jakies 3 h;),eh mocne piwko.

a tu wypowiedzi o tym towrku na forum: http://www.browar.biz/forum/archive/ind ... t-772.html
Redbull
N2

Postprzez vitek » poniedziałek, 30 sty 2006, 23:15

Leszek, Tysiaczek, Żywczyk. wyśmienite!!
Wojaczek wszechmocniutki może nie smakuje wysmienicie ale poszarpie czape :lol:
W życiu nie ma miejsca na chwile nieuwagi...
vitek
N2

Postprzez Mroowa » wtorek, 31 sty 2006, 17:00

Hmmm pifffo mówicie :]

1. Żubr - nie ma Bata na niego :D
2. Żywiec
3. Piast
4. Tyskie :]
Lecha nie trawię ale po prostu przejechałem się na nim kiedyś i teraz już w podświadomości mam żeby nie ruszać :]

Absolwent, Bols, Smirnoff :D te browarki też dobshe wchodzą :]
Mroowa
S2000

Postprzez żółtodziób » wtorek, 31 sty 2006, 17:26

Piwo ktore najbardziej mi smakowalo, to byl Paulaner na Octoberfest. Piwo samo w sobie moze nie jest najlepsze na swiecie, ale kiedy dosypie sie do niego klimat tego miejsca, to wtedy.... uhhh

Właśnie, też mi się zdarzyło kiedyś w reichu pić Paulanera, IMO wyśmienite. Nidawno zobaczyłem takie u nas, w Geantcie, kupiłem parę butelek i się mocno rozczarowałem, w smaku rzeczywiście przypominało trochę prawdziwego Paulanera, ale zupełnie jak by ktoś dolał wody do połowy, i wcale nie było to rozlewane w Biłgoraju tylko w Reichu... Tyle mamy z UE, rzucają do nas towary II kategorii tak jak cały czas robili.

Z dostępnych browarków nie mam lidera w zależnosci od nastroju Żywiec (to jest typowe piwo Premium, nie da się tego pić w dużej ilości i trzeba mieć nastrój na coś rzeczywiście gorzkiego) Tyskie i Carlsberg. Nie specjalnie lubię Zubra i Królewskie, ale jak ktoś postawi to nie pogardzę, w zasadzie tylko raz w życiu piłem tak kiepskie piwo że musialem wylać - niemiecki Licher... Tak strasznego ścierwa to sobie nie wyobrażałem wcześniej w ogóle. Bardzo lubiłem też REDa produkowanego przez EB, szkoda że tego już nie robią. Chętnie wlewam w siebie także Warkę i Lecha, a nawet Tatrę czy Harnasia, ale jeśli mam wybór to biorę zawsze coś z pierwszej trójki.
żółtodziób
A8

Postprzez bounder » wtorek, 31 sty 2006, 17:42

dla mnie numer jeden to Tyskie, lubię też Heinekena.
apropos najgorszych piw, to Frater (lub Vrater). Pamiętam jak w zeszłe wakacje piłem je na plaży około 6 nad ranem i była totalna porażka, nie dało się tego przełknąć. Kiedyś jeszcze było takie piwo TOP czy TOPP w takich śmiesznych butelkach pękatych niskich, też ochydne, no ale kosztowało chyba 1,3 PLN :lol:
bounder
N3

Postprzez Mars » wtorek, 31 sty 2006, 18:20

Men....Ty siedobrze czujesz? :lol: :lol: Frater to zajefajne piwko za zajefajną cene. Nie smieje się, mi bardzo smakuje. Dużo ekstraktu ma i smaczek niczego sobie. Do tego jest naprawde tanie.
A co do super piw to jeszcze raz powiem .... Łomża Export i Specjal ... więcej nie trzeba ;)
3xFSO + 1xFSM + na jesieni jakieś E36 :D
Mars
A6

Postprzez PawelRally » wtorek, 31 sty 2006, 18:26

Jak dla mnie tylko i wyłącznie LECH! Lepszego piwa nie ma.

Nie pogardzę Łomżą Eksport i Harnasiem ; ]
Rajdy wporzO!
(BRT) - Banasik Rally Team ;)
PawelRally
A6

Postprzez Buncol » wtorek, 31 sty 2006, 18:46

heineken, specjal, tyskie, carlsberg
Obrazek
Buncol
A6

Postprzez fluff » wtorek, 31 sty 2006, 19:04

A znacie 'piwo jasne pelne'? W sieci Albert 1,15 kosztuje :wink: ... Ale od biedy mozna wypic, niektore drozsze sa duuuzo gorsze.
Power Is Nothing Without Control!
Duval ognia!!!
fluff
A5

Postprzez ŁukaszWRC » wtorek, 31 sty 2006, 19:53

Po pierwsze Żywiec, po drugie Zagłoba, po trzecie Tatra Mocne. Poza tym może byc Harnaś, Redds, Palone i Lech. Wybór zależy od...nastroju.
ŁukaszWRC
A5

Postprzez Pawlo » wtorek, 31 sty 2006, 22:33

Ja jestem abstynentem i nie lubie alkoholu... :D :) :wink:
Obrazek
Pawlo
N2

Postprzez Albert(Zambrów) » środa, 1 lut 2006, 23:36

Leszek to leszek, kiler po drugim juz jak w studnie :) Łomża Eksport - wspomnienia z mazur, miłe wspomnienia :D a Harnas :?: Letnie Kryterium Żerań :) i "elo ziomm" :lol:
...każdy ponad każdym, wszyscy najmądrzejsi...

Rajdy wporzO!

Banasik Rally Team OGIEŃ :!:
Albert(Zambrów)
A6

Postprzez psz » czwartek, 2 lut 2006, 00:20

Frater jak dla mnie niby dobry w smaku, ale wali kapuchą, musze to pić z zatkanym nosem ;) Jak również wspomniany przez Siergiey'a Rybnicki Full nie wchodzi bez zatkania nosa ;)

absolutny nr 1 - "cepovany" (lany) Radegast w Czechach - bez porównania z zadnym innym piwem.
2. Z eksportowych Fosters (niby australijski, ale rozlewany w Szkocji) i Pilsner Urquell.
3. Z polskich kiedys Tyskie, teraz Lech. Harnas jak nie jest cieply tez jest OK, zresztą tak nazwalem psa i z sentymentu czasem wlasnie to piwo pije ;-)

Totalnie nie smakuja mi slodkie piwa, np warka :x Chyba mam takie jakieś przekonanie z dzieciństwa, że piwo powinno być gorzkie ;-)
"měl bych se smát ale mám úsměv Mikymauze"
psz
A5

Postprzez piter306 » czwartek, 2 lut 2006, 09:23

Też kiedyś Tyskie wciągałem, ale nie uśmiecha mi się sponosorowanie Wisły.
Teraz to najlepszy jest dla mnie Vratislav, idealne połączenie ceny i smaku :D , wogóle czeskie piwo jest najlepsze.
Czas leci a człowiek jakby coraz głupszy.
piter306
A5

Postprzez WRX_STI » wtorek, 4 kwi 2006, 15:39

Mroowa napisał(a):Hmmm pifffo mówicie :]

Lecha nie trawię ale po prostu przejechałem się na nim kiedyś i teraz już w podświadomości mam żeby nie ruszać :]

Podobne doświadczenie mam ze spirolem rozwadnianym z meliny :)

Jeżeli chodzi o piwko , pomimo tego że jestem z tychów to nienawidze Tyskiego jest wstrętne : litrami za to spijam Heinekena ,a jak niema to usiłuje się zadowolić Lechem lub Carlsbergiem.
Obrazek
WRX_STI
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hyde Park