Robert Kubica

Wszystko co dotyczy królewskiej kategorii wyścigowej

Moderator: SebaSTI

Postprzez Fryta » środa, 25 sty 2006, 22:04

Świetnemu bolidowi Williamsa i przede wszystkim doskonałemu silnikowi Renault... Była to dość powszechna opinia, głoszona również przez tych co w F1 sporo osiągnęli i znaczyli, a więc jak dla mnie jest to w pełni obiektywne zdanie...
Fryta
N3

Postprzez MSG Racing » środa, 25 sty 2006, 23:22

Vill mieł dużo szczęścia, był też zupełnie innym kierowcą.
Pamiętacie że walczył z Hillem jak równy z równym rok wcześniej a był debiutantem. Po przjciu do BAR (dzięki jego menegerowi-szefowi BARu)
zaczęły się scody. Kiepskie auto, słaba forma ale jeszcze długio Vill był szybszy od Panisa, nawet wybijał się wysoko (2 sezon BAR) na kwalifikacjach. Ale nadal kiepski zespół/samochód chyba pogłebiały zapaść Jaqa i dlatego teraz nie jest tak dobry jak był, nawet w jakimś stopniu. Nie może się odrodzić.

Kiedyś słyszałem że kierowca jak się nie rozwija to się trochę cofa i traci swoje zdolności (chodzi również o psychykię). Myśle że tak jest z Villem. Kilka sezonów dało się we znaki, zamiast gnać do przodu stał w miejscu lub się cofał.
Niestety też ma złe przeczucie że opuści F1 jeszcze w trakcie sezonu. Niepowiem ale lubiałem go, choć był czasami arogancki, ale fajny z niego gość. Niestety obawiam się że jego dni w F1 są już policzone. Tak myślę przed sezonem a co bedzie w trakcie. Who knows? :?: ? :?:
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez Martin_B » czwartek, 26 sty 2006, 12:20

Jak narazie Robert wykręcił o prawie 1 s. lepszy jak wczoraj. Przy temp. niższej o 3 stopnie. Co nie jest bez znaczenia. Jak narazie zrobił czas 1:19.339. Czyli cały czas postep. Super!! Dzis na pewno da radę zejść na 1:18 xxx a to już jest bardzo przyzwoity czas.

Jeszcze ciekawostka:

Obrazek

To wyniki pierwszych testów Raikkonena w 2000 roku. Do Mclarena który posiadał w tamtym okresie jeden z najlepszych bolidów tracił prawie 5 s. Czy nadal ktoś uważa że Robertowi słabo idzie?? A Maca prowadził na tych testach Panis a nie Hakkinen czy Coulthard którzy mogli by zrobić jeszcze lepszy czas a tym samym zwiększyć różnicę.
Ostatnio edytowano czwartek, 26 sty 2006, 14:49 przez Martin_B, łącznie edytowano 1 raz
Martin_B
N2

Postprzez Krecik » czwartek, 26 sty 2006, 12:45

Tu jest więcej tego min. jeszcze jest Button

http://www.f1ultra.pl/forum/viewtopic.p ... &start=570
Krecik
A5

Postprzez adamlen » czwartek, 26 sty 2006, 13:10

Chłopak się rozkręciał :D

Robert Kubica 1'18.445
"Nie wiedziałem co robić, więc jechałem szybko" - Robert Kubica po wygraniu pierwszego oesu Rajdu Monte Carlo 2014
adamlen
A6

Postprzez Cobra » czwartek, 26 sty 2006, 13:21

to jest gosc normalnie !!!! ciekawe czy zejdzie dzis ponizej 1:18 :D
Janusz Kulig, Marian Bublewicz - pamiętam...
Cobra
A5

Postprzez Ari_Krakow » czwartek, 26 sty 2006, 13:28

Na pewno Vil zawdzięczał swój tytuł williamsowi renault, tak jak alonso renault, schumi ferrari. Taki sport :wink:
www.witekmotorsport.com
Ari_Krakow
N3

Postprzez Saruto » czwartek, 26 sty 2006, 14:37

Schumiego do nich nie porównuj :!: to jest zniewaga , Schumi ma wrodzony talent , natomiast Alonso i Vil mieli szczęście... taki sport :?
GO!!! Loeb & Latvala GO!!!
GO!!! Sandell & Kościuszko GO!!!
GO!!! Al-Attiyah & Hänninen GO!!!
Obrazek
http://batracer.com/-1FrontPage.htm?Buy/ Zapraszam do gry!
Saruto
A6

Postprzez Martin_B » czwartek, 26 sty 2006, 15:20

Zauważyłem że Robert bardzo często wyjeżdża na jedno okrążenie pomiarowe. I za każdym razem poprawia czas! Rewelacja! To swiadczy o jego dużym potencjale, bo duzo łatwiej jest zrobić lepszy czas przy wiekszej serii okrążeń. Jest dobrze :)

Robert jak na razie wykręcił 1:17.992 :) Najlepszy czas Heidfelda w C24B w tym roku to 1:18.471. Robert 0,5 sek. szybszy :)
Martin_B
N2

Postprzez Krecik » czwartek, 26 sty 2006, 15:41

Jest po po prostu wielki, tak naprawdę to jego drugi poważny dzień testów, a to co robi jest wręcz niewiarygodne. Chyba władze BMW zacierają ręce że taki ktoś się im trafił
Ostatnio edytowano czwartek, 26 sty 2006, 15:54 przez Krecik, łącznie edytowano 1 raz
Krecik
A5

Postprzez Cobra » czwartek, 26 sty 2006, 15:42

i Robert jak zwykle dał rade!! :D tak sie zastanwialem czy 17-tka jest realna ale ten gosc jest po prostu niesamowity :D To teraz co ? Czekamy na czasy ponizej 17,5 ? :D:D
Janusz Kulig, Marian Bublewicz - pamiętam...
Cobra
A5

Postprzez MSG Racing » czwartek, 26 sty 2006, 15:51

Nie uważam że mu słabo idzie (szło bo dziś nie mogę włączyć pomiarów) ale byłem zaskoczony że był na przykład za Coulthardem z którym wygrał na swoich pierwszych testach z Renault. Ale moze to bolid i silnik, bo to że Robert się musi wjeździć to normalne. Z Renault też przejechał ok60 kółek.

Co do talentów. To że Schumi to talent to zgadzają się wszyscy i niema tu żadnych zaprzeczeń. Natomiast Raikonen jest uznawany za największy talent ostatnich lat ( w chwili obecnej) i dopuki Robert się nie pokaże w GP. Alonso też ma niezwykły talent i jest w rankingach tuż za Finem. Tak twierdzą znawcy, byli kierowcy, dziennikaże i obserwatorzy i najwęksi śiwta F1> Roberta jeszcze nie "oceniano" choć został okrzyknięty talentem na miarę Senny po jego wygranej w debiucie w F3.

PS
Jasna cholera niemogę obserwować na żywo wyników ze strony toru. PIszcie moze jakie kręci czasy i który jest albo jak wygladają całe wyniki.
Pokręci mnie zaraz jak mi się o nie włączy :evil: :twisted: :evil: :twisted:

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

MSG Racing
S2000

Postprzez Karol » czwartek, 26 sty 2006, 15:55

zapadajcie linka do wyników live :twisted:
https://www.facebook.com/10tonsband?fref=ts
Karol
A6

Postprzez MSG Racing » czwartek, 26 sty 2006, 15:59

http://www.circuitcat.com/ingles/index.asp#

Z prawej strony jest dostęp do wyników live java/html w dole strony.
W górze jest zaś możliwosć wyboru kamery polecam jedynkę bo ona coś pokazuje. 2 to chyba zdjecie.

MSG Racing
S2000

Postprzez GrzegorzChyla » czwartek, 26 sty 2006, 16:01

MSG Racing napisał(a):PS
Jasna cholera niemogę obserwować na żywo wyników ze strony toru. PIszcie moze jakie kręci czasy i który jest albo jak wygladają całe wyniki.
Pokręci mnie zaraz jak mi się o nie włączy :evil: :twisted: :evil: :twisted:

chyba zabiliśmy serwer :-)
Pewnie jeszcze nie było takiego ruchu w czasie testów :-)

ech, a pamiętam czasy jak się cieszyłem jak w empiku dorwałem miesięcznik Motor (angielski) z wynikami testów...

Grzegorz
GrzegorzChyla
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Formuła 1