Rajd Monte Carlo

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Postprzez RaQ » piątek, 28 sty 2005, 12:23

Ale Bartoś nie mówił tylko o samym Monte, ale ogólnie o niebezpieczeństwach jakie są związane z rajdami asfaltowymi. Jakoś nie uważam, żeby jego postać działała w tym momencie na moją niekorzyść.
RaQ
A5

Postprzez Wilu » piątek, 28 sty 2005, 12:39

yhm powtóka z historii,

nie dość, że Monte traci swój urok, to zamiast się wstawić, krytykujecie. powołując się na goście, który popełnił błąd i się nawet nie potrafi przyznać. zwala na kibiców. szkoda wogóle, nerwów.

asfalty były, są i powinny być niebezpieczne, a Monte wieczne - kropka.
Wilu
N4

Postprzez RaQ » piątek, 28 sty 2005, 12:45

Wilu napisał(a):asfalty były, są i powinny być niebezpieczne, a Monte wieczne - kropka.

To na szczęscie tylko Twoje zdanie :wink: pozdro
RaQ
A5

Postprzez **FanKuzaja** » piątek, 28 sty 2005, 14:47

LIPciu napisał(a):
RaQ napisał(a):
**FanKuzaja** napisał(a):Troszku mnie smuci wiadomosć że FIA idzie w stronę rajdów szutrowych. :cry:

Co takiego tu może smucić. Przecież te asfalty są cholernie niebezpieczne, co pokazało zresztą nie tylko tegoroczne Monte.

Według mnie asfalty powinny całkowicie zniknąć z kalendarza. Dla mnie te rajdy nie mają żadnego uroku. Ale to tylko moje zdanie. :wink:

cholernie niebezpieczne ?? a zapier... 200km po lodzie w szwecji albo hopy w finlandi???
w każdych warunkach można potężnie zadzwonić...
poprostu taki jest ten sport
twierdzisz że rajdy asfaltowe nie mają dla ciebie żadnego uroku. nie zazdroszcze ci bo chyba cierpisz żyjąc w tym kraju(90%asfaltów)

Chciałem sprostować bo miałem napisać szutrowe rajdy a nie asfaltowe. Wiadomo że każdy rajd niesie za soba niebepieczeństwa. Ale nie wyobrażam sobie by Rajd Monte Carlo był rrozgrywany na naiwerzchni szutrowej. Monte Carlo zawsze było rozgrywane na Aslafcie przełamujący sie z śniegami. Monte Asfalty i śnieg i kropka.
Janusz Kulig 1969-2004
Michael Park 1966-2005
Na zawsze w sercach kibiców

Leszeeek Ogień na Tłoki !!
**FanKuzaja**
A6

Postprzez LIPciu » sobota, 29 sty 2005, 11:13

RaQ napisał(a):
Wilu napisał(a):asfalty były, są i powinny być niebezpieczne, a Monte wieczne - kropka.

To na szczęscie tylko Twoje zdanie :wink: pozdro

wcale nie bo moje jest takie samo :) myśle że osób myślących podobnie jest cały ogrom
LIPciu
A5

Postprzez !ADI! » sobota, 29 sty 2005, 23:07

Wilu napisał(a):yhm powtóka z historii,

asfalty były, są i powinny być niebezpieczne, a Monte wieczne - kropka.

Moje też :D
!ADI!
S1600

Postprzez RaQ » niedziela, 30 sty 2005, 01:24

Tylu na jednego, to niesprawiedliwe hehehe :D :D :wink: :wink:
RaQ
A5

Postprzez żółtodziób » niedziela, 30 sty 2005, 12:18

1. Zgadzam się z tezą, że wszystkie rajdy są niebezpieczne, w każdych jednakowo można wydzonić. Dzwoni się jednak na ogół na zakrętach, a luźna nawierchnia wymusza mniejszą prędkość w zakrętach własnie. Niemniej jednak wszystko jest do obejścia konfiguracją trasy, w ostrym łuku z dobrą nawierchnią pojedzie się wolniej niż na szutrowym łagodnym łuku. Asfalty bezwzględnie powinny zostac i to w większej ilości niż dotycczas, należy się tylko zastanowić czy taki Deutschland nie jest za szybki.

2. FIA zabrrała się jednak za wyrzucania asfaltów w sposób całkowicie kretyński, na pierwszy ogień poszło San Remo, gdzie średnia prędkosc nie przekracza 100 km/h... Zupełnie nie zauważyli że najbardziej niebezpieczny jest Deutschland, gdzie betonowe bloki "rosną" zaraz przy drodze po której chłopaki pomykają 200 km/h. To jest moim zdaniem właśnie kandydat nr. 1 do uszutrowienia, nr.2 to Katalonia.

3. MC powinni dla przykładu na sezon lub dwa zawiesić, na tym rajdzie regularnie dochodzi do przekrętów, organizator zachowuje się jak by jego nie dotyczyły żadne ograniczenia. Afery, brak panowania nad bandą pseudokibiców - to wszystko powinno zostać ukrócone, z roku na rok jest tylko ściema ze od nastepnego razu będzie lepiej.
żółtodziób
A8

Postprzez +RAFAŁ+ » niedziela, 30 sty 2005, 14:23

żółtodziób napisał(a):Zupełnie nie zauważyli że najbardziej niebezpieczny jest Deutschland, gdzie betonowe bloki "rosną" zaraz przy drodze po której chłopaki pomykają 200 km/h. To jest moim zdaniem właśnie kandydat nr. 1 do uszutrowienia, nr.2 to Katalonia.

W tegorocznej edycji Deutschlandu nie będzie już odcinków po byłym poligonie.
Odszedł wielki kierowca, jeden z największych, jacy kiedykolwiek pojawili się w polskich rajdach...

ryspol.net.pl
+RAFAŁ+
A6

Postprzez mda » wtorek, 17 sty 2006, 22:45

Przydaloby sie odswiezyc temat, juz za 4 dni rajd. Jak myslicie jak spisza sie samochody w nowych specyfikacjach?

Moje typy:
1. Loeb

reszta nie jest wazna... :wink:
all we do is kiteboarding...
mda
A6

Postprzez SiwY » wtorek, 17 sty 2006, 22:49

mda napisał(a):Przydaloby sie odswiezyc temat, juz za 4 dni rajd. Jak myslicie jak spisza sie samochody w nowych specyfikacjach?

Moje typy:
1. Loeb

reszta nie jest wazna... :wink:

Mam nadzieje ze nie i :wink: rywalizacja bedzie troche bardziej wszechstronna...stawiam na Peter-a
....:: Janusz w naszej pamięci[*] ::...
SiwY
N3

Postprzez adamlen » wtorek, 17 sty 2006, 22:50

Teraz prywatni to prawie jak fabryki więc będzie przemieszanie bo kilku dobrych kierowców jeździ w prywatnych teamach.Wydaje mi sie że na wygranie Monte ma największe szanse Loeb.Może takżę powalczyć Gronholm, ogólnie ten sezon bedzie niespodzianką ale większość wątpliwośco rozwieje pierwszy rajd.Kiedy ostatnio prywatny kierowca wygrał rajd bo zapowiada się na to że w tym sezonie tak będzie?
"Nie wiedziałem co robić, więc jechałem szybko" - Robert Kubica po wygraniu pierwszego oesu Rajdu Monte Carlo 2014
adamlen
A6

Postprzez *fly* » wtorek, 17 sty 2006, 22:51

a ja jestem ciekaw jak skody sie spisza! a dokladnie Duval! Colin pokazal juz ze skoda mozna szybko pojechac! mam nadzieje ze teraz Duval pokaze jak bardzo....
no i chialbym by Solberg wygral ale to chyba nie jego rajd!
*fly*
A5

Postprzez !ADI! » wtorek, 17 sty 2006, 23:10

Ja bym chciał, żeby Pirelli podgoniło Michelin, łups :oops: miąłem na byśli BFGoodrich :lol:

No i oczywiście chciałbym, zeby na topie był Solbi
!ADI!
S1600

Postprzez Jason » środa, 18 sty 2006, 01:32

Ja licze na to że Petter dobrze pojedzie chociaż to nie jego rajd... Ale najważniejsze jest to żeby ten rajd nie wyglądał tak jak rajdy w poprzednim sezonie. Od początku do końca tylko Loeb. Najważniejsza jest rywalizacja :wink:
win or die
Jason
N2

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata