2X CINKUŚ A-grupa sprzedam !!!!!!!!!!!!!!!!!

Co słychać w wyścigach: płaskich i górskich...

Moderator: SebaSTI

Postprzez Karol » niedziela, 25 gru 2005, 19:42

nick555 napisał(a):chodzi Ci o starty w górach czy w płaskich?

No właśnie jak wychodzą góry?? Jak z oponami ??(zużyciem) W ogóle to jaką trzeba mieć licencje??
https://www.facebook.com/10tonsband?fref=ts
Karol
A6

Postprzez nick555 » niedziela, 25 gru 2005, 20:05

w górach jest ważna każda licencja, crossowa, W r1 i r2. opony wychodzą różnie. zależy jak możesz się doinwestować. Jeśli chcesz startować żeby się dobrze bawic i moze przy okazji coś osiągnąć to mysle że 6 deszczy i 6 slicków starczy. Na sezon a i znam takiego co przejeździł trzy :) Mówie oczyiście tutaj o avonie slicku i Michelin P2a na deszcz. Myślę że to dobre rozwiązanie. Oczywiście matador bedzie tańszy i do cc trzeba 13 a nie 15 wiec i koszt takiej opony jest od razu inny. Jeśli posiadasz auto na własność, auto nie psujące sie czesto i zakładamy że nie dzwonisz, to koszty startu to wpisowe ,wacha , mechanikiem może byc twój kumpel bo w sumie masz tylko koła do zmiany, i ewentualnie olej do sprawdzenia. oczywiście doliczyć trzeba wyjazd i nocleg, chyba że macie kampera... Jeśli chcesz więcej serwisu albo pożyczasz auto to jak Ci pewnie powiedzą startujący to bedzie studnia bez dna :) Możesz pożyczyc Kitcara za około 6-8 tyś za podwójną eliminacje, możesz pożyczyć lancera za wielokrotność tej sumy. Równie dobrze możesz kupić od Nowika auto za 8 i bawisz sie :)
nas wyjazd wynosił około 1000-1200 na 2 na dwie najdalsze eliminacje (Sopot, Rościszów)

PS. Aha i musisz mieć plandeke pod auto. Obowiązkowo!!! :)
PS2. Mop zabiera ze sobą basen więc jest się gdzie umyć!
PS3 Sorry za off...
Skupuję stare radzieckie zegarki. Jak coś masz niepotrzebnego, zapraszam, może się dogadamy.
nick555
A6

Postprzez Karol » niedziela, 25 gru 2005, 20:17

no to Cinkuś od Nowika, w miare rozsądny ekwipunek, pełny cykl i jest szansa, że wyjdzie 15 tyś?? Bo taka kwota oznaczałaby, że moge zacząć o tym myśleć :twisted:
Karol
A6

Postprzez mm » niedziela, 25 gru 2005, 20:59

plus wpisowe oczywiscie.
mm
N3

Postprzez MSG Racing » niedziela, 25 gru 2005, 21:02

Chodzi mi o płaskie.
Góry to liczyłem od zawsze na 20 000. Tak na wszelki wypadek.
A płaskie to czyba trzeba mieć 50 000 + zakup auta. Ale nie jestem pewien dlatego pytam. A moze na upartego zmieści się w tej kwocie razem z zakupem auta (tak do 10 000).
MSG Racing
S2000

Postprzez nick555 » niedziela, 25 gru 2005, 21:59

Miłosz niektóre kluby płacą wpisowe nie? :)
Mam zamiar sie do was zapisać...
A w między czasie kupic Twoje auto :)
Skupuję stare radzieckie zegarki. Jak coś masz niepotrzebnego, zapraszam, może się dogadamy.
nick555
A6

Postprzez mm » niedziela, 25 gru 2005, 23:12

niektore placa, ale nie kazdemu - wpierw trzeba samemu cos osiagnac, a pozniej mozna liczyc, ze klub pomoze - pokrywajac np. koszty wpisowego. do tego trzeba byc wychowankiem klubu, itp...
wiec z tego co wiem jak jest w automobilklubach to radze liczyc wpisowe.
chyba, ze ktos mysli o rallycrosie - zawodnicy rzemieslnika nie placa wpisowego w eliminacjach rozgrywanych w slomczynie.

wysle Ci maila, bo juz prawie to zrobilem,ale musialem kompa zrestartowac i teraz pisanie od nowa...
mm
N3

Postprzez nick555 » poniedziałek, 26 gru 2005, 10:42

Z tym klubem to żartowałem ale mam jeszcze czyste konto więc mogę zapisać się gdziekolwiek :) A na maila czekam z utęsknieniem...
nick555
A6

Postprzez Karol » poniedziałek, 26 gru 2005, 14:29

Mój klub to pewnie będzie ukochany Auto Moto Klub Tarnów. Z tego co wiem Miłosz to ty się bawiłeś w RallyCross. Wydaje mi się, że kosz takiego samochodu jest troszku droższy niż na góry i płaskie. W silnik, skrzynie itp trzeba więcej włożyć, kompozytowe drzwi (lewe), okna. Do tego bude to trzeba chyba klepać po każdej rundzie :wink: Do tego opony, paliwo. Z 3 silniki na sezon, do tego pewnie tyle samo skrzynek. A góry to rekreacyjnie, bezstresowo. Bezdzwonów, spokojnie pojechać pare razy pod góre. A i dla kieszeni bezstresowo :wink: znaczy mniej stresowo :wink:

Jeszcze małe pytanko odnośnie RC. W regulaminie uzyskania licencji na stronie PZMotu napisane jest, że trzeba być sklasyfikowanym w kartingu lub w KJST czyli jeździć w SzayoCrossie. Czy można jakoś to obejść?? Czy musze koniecznie jeździć na SzayoCrossie, żeby dostac licencje??
Karol
A6

Postprzez yapko » poniedziałek, 26 gru 2005, 17:27

Ja a propos tych 6 deszczy i 6 slickow (sorry za OT)...

Wlasnie planuje sezon w HS GSMP i mam zamiar zakupic komplet na deszcz i na suche. W gre wchodza Markgumy Primo (nada sie to na "weta"?) i N-rally (slick), Matadory SM2, ew. jakies wysokiej klasy cywilne opony 175/50/13 (Conti SportContact, Pirelli Drago, Yokohama). Co byscie polecali, szczegolnie na mokre, bo na suche to glownie kwestia kasy (Markgum czy Matador). Jak sie ma na suchym/mokrym takie np.Drago do Markguma? Samochod bedzie mial stosunek mocy do masy taki jak mocna A-grupa CC/SC.
yapko
N2

Postprzez nick555 » poniedziałek, 26 gru 2005, 18:48

yapko jeździłem cywilnie na P5000 Drago i na markgumie. Tym takim deszczowym. I jak makgum jest cały w sensie nie zużyty no to jest prawie tak samo. niestety później jest różnica. oczywiście mówie o jeździe cywilnej ale w czasie jazdy sportowej podejrzewam że wymagania jeszcze wzrastaja. no i ciekawi mnie czy znajdziesz takie małe drago w co szczerze watpie.
nick555
A6

Postprzez NOWIK » wtorek, 3 sty 2006, 23:26

SZYBKO POTRZEBUJE SOS TAKZE KTO JEST ZAINTERESOWANY NA SZYBKO 7 KLOCKOW DOLOZE JAKIS KOMPLET ALU FELG I CZESCI ZAPAS
:?: :?: :?: :?: :?: :?: :idea: :idea: :idea:
Kazdy Wyscig Jest Wazny Bo Nigdy Nie Wiemy Ktory Bedzie Tym Ostatnim !!!

Tylko prawdziwy sportowiec cieszy się ze szczęścia innego sportowca !!!
NOWIK

Postprzez nick555 » środa, 4 sty 2006, 00:31

od ręki to Ci mogę dać 3500...
nick555
A6

Postprzez NOWIK » środa, 4 sty 2006, 00:47

ZA TA CENNE CO TY PROPONUJESZ TO OD REKI TO WSADZ SOBIE W GACIE I OD REKI ZJEDZ SOBIE NA RECZNYM.
Kazdy Wyscig Jest Wazny Bo Nigdy Nie Wiemy Ktory Bedzie Tym Ostatnim !!!

Tylko prawdziwy sportowiec cieszy się ze szczęścia innego sportowca !!!
NOWIK

Postprzez POL-CAR » środa, 4 sty 2006, 09:33

NOWIK: Wyłącz wreszcie tego CAPS LOCKa, bo się źle czyta :!: :D
www.pol-car.pl, www.racing-team.pl
POL-CAR
N2

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wyścigi