Platforma i odpowiedzialność

Tematy trochę mniej związane z motoryzacją, jednak to forum nie służy do nabijania postów. Proszę zapoznać się z regulaminem na forum ogólnym.

Moderator: SebaSTI

Postprzez rutino78 » poniedziałek, 7 lis 2005, 18:42

zażąda, juz kilka razy dyskretnie wspominał że ma swietnych fachowców do obsadzenia różnych agencji rolniczych. niewielka różnica czy okrada je psl czy samoobrona. tylko że na tym nie sie skonczy, są jeszcze rady nadzorcze, fundusze ochrony srodowiska, nfz i dziesiątki podobnych tłustych instytucji dla których warto co 4lata wygłuipiać się przed gawiedzią :D Lepper bedzie miliarderem po tak udanej kadencji.
rutino78
N3

Postprzez Kimi » wtorek, 8 lis 2005, 06:39

No to fakt Lepper się dorobi na tym rządzie . Natomiast PiS przestanie istnieć :lol:
Kimi
N3

Postprzez rutino78 » wtorek, 8 lis 2005, 14:41

http://gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33211,3003723.html
cos dla zwolenników fachowców z pisu

a szefem ABW ma byc płk Nowek, był szefem w latach AWS, w czasach rozkwitu mafii paliwowej, najtłustszych latach Dochnala i Kulczyka, przekrętów Wieczerzaka w pzu itd

do strefy euro tez nam się juz nie spieszy, głupia slowacja będzie miec euro, "Prawym i Sprawiedliwym" się to nie widzi :?
rutino78
N3

Postprzez stein911 » wtorek, 8 lis 2005, 16:53

Proponuję wrócić do tego tematu za jakiś czas, zobaczymy kto wykazał się zmysłem politycznym, a kto nie. 8) 8) Teraz to możemy się tylko bezsensownie kłócić...
"Skoro Rosjanie robią kulki łożyskowe puste w środku, to wszystko się da zrobić!"
stein911
A6

Postprzez Kimi » wtorek, 8 lis 2005, 16:53

A po co nam euro ? Tylko na tym stracimy .
Kimi
N3

Postprzez rutino78 » wtorek, 8 lis 2005, 19:13

niemcom opłacało sie pożegnac z marką niemiecką, tak silną waluta, francuzom, wszystkim, nawe litwie czechom słowacji będzie sie opłącało a nam nie? wydaje mi sie ze lepiej miec silną walutę, rozliczac sie w obrębie jednym pieniądzem, bez jakis różnic kursowych zmiennych itd. czemu wszyscy biora kredyt w euro czy franku szwajcarskim? bo jest niżej oprocentowany czyli tanszy
rutino78
N3

Postprzez Slee_ » wtorek, 8 lis 2005, 20:06

rutino78 napisał(a):czemu wszyscy biora kredyt w euro czy franku szwajcarskim? bo jest niżej oprocentowany czyli tanszy

Ci co wzieli kredyty we frankach czy euro, niezle po wyborach poplyneli.

Poza tym jak przed chwila obejzalem wiadomosci to mnie doslownie zatkalo... becikowe.
buhahaha, juz widze jak żul mowi do baby - Mańka, robimy bachora. bedzie na wino....
Slee_
N3

Postprzez żółtodziób » środa, 9 lis 2005, 03:58

niemcom opłacało sie pożegnac z marką niemiecką, tak silną waluta, francuzom, wszystkim, nawe litwie czechom słowacji będzie sie opłącało a nam nie?

sprawdź najpierw debilu jak to im się świetnie opłaciło, sprawdź ile z tych krajów chciałoby z powrotem swoją walutę zanim wypalisz z czymś podobnym.

Ci co wzieli kredyty we frankach czy euro, niezle po wyborach poplyneli.

Bez przesady, jesli ktoś wział rok temu to i tak jest do przodu, przecież w zeszłym roku EU podd 5 zeta podchodziło. A jeśli ktoś był na tyle głupi żeby brać krechę w obcej walucie przed wyborami to ma problem.

Poza tym jak przed chwila obejzalem wiadomosci to mnie doslownie zatkalo... becikowe.
buhahaha, juz widze jak żul mowi do baby - Mańka, robimy bachora. bedzie na wino....

No i tutaj mamy już pierwszy przykład do czego prowadzi konieczność targowania się z LPR. Jestem zawiedziony jednak że PIS tak łatwo na to przystał, wspieranie rodzin poprzez rozwój gospodarczy poszło w pizdu jak koalicja. Absurd absurdów, mózg chyba komuś odjęło. Najgorsze jest to, ze gdy dojdzie do przyspieszonych wyborów to będzie jeszcze gorzej, a w najlepszym razie tak samo. Czasem myślę sobie, że demokracja jest jednak do dupy, tak na prawdę nie ma żadnego wyboru, wszystko to jedna banda która stołki stawia nad narodowy interes. Prosiak Urban to chociaż miał odwagę się przyznać że rząd sie wyżywi, ale obecnym orzełki choć tego nie mówią to myślą podobnie, dopóki będą ptrzy korycie to się wyżywią, o wyborcach przypomną sobie za 4 lata.

Jak sięgnąć do historii to okazuje się że w Polsce działo siędobrze dopóty, dopóki była silna władza królewska, źle sie zaczęło dziać , jak waszmościowie zaczęli się w sejmy bawić, szybko były rozbiory i z największego europejskiego moocarstwa, siegającego od morza do morza, potrafiącego obronić kontynent przed najazdem Turków staliśmy się popychadłem. Jedyne lata, w których można było mówić o uczciwości w polityce to była dyktatura Piłsuidskiego, jak sejm zaczął się za bardzo mądrzyć to pewnego majowego dnia zebrał wojsko i pogonił chłopczyków do piaskownicy. Teraz też by się tak przydało.
żółtodziób
A8

Postprzez Kimi » środa, 9 lis 2005, 06:15

Becikowe :lol: normalnie od razu wiedziałem kto to wymyślił .
A waluty nie ma co zmieniać ;) Po zmianie waluty w Niemczech , bezrobocie wzrosło :!:
Kimi
N3

Postprzez rutino78 » środa, 9 lis 2005, 10:15

debila szukaj sobie w rodzinie. bliskiej. po zmianie waluty było tez tsunami w azji. i co z tego? bezrobocie w niemczech rosnie bo mają najdroższą siłe roboczą na swiecie, niezależnie od waluty. zależna od waluty jest konkurencyjność gospodarki, o której łatwiej w przypadku jednej waluty, dzieki czemu odpadają m.in. koszty różnic kursowych

bez sięgania do historii mozemy smiało założyc, ze mamy obecnie najgłupszą minister finansów wszeczasów. kazdy jej wywiad to tragedia. w ogóle kadry partii "Prawie jak Sprawiedliwość" są wzruszające
rutino78
N3

Postprzez żółtodziób » środa, 9 lis 2005, 10:46

Większego debila od ciebie to nie znajde nawet w rodzinie Leppera... chociaż nie wiem, bo w ostatnim wpisie jednak momentami myślisz prawidłowo, tyle że wnioski są od czapy.

Właśnie o to chodzi że waluta taka czy śmaka nie ma żadnego wpływiu na wydarzenia, które decydują o kryzysie, POMAGA JEDNAK ZWIĘSZYĆ KONKURENCYJNOŚĆ produktów danego kraju w razie gdyby zaistniała taka potrzeba. Fakt wprowadzenia wspólnej waluty w żaden sposób nie przyczyni się do rozwoju gospodarki, a w razie kłopotów uniemożliwo pobudzanie eksportu poprzez osłabienie kursu. Niemcy w tej chwili bardzo chętnie obniżyliby stopy procentowe, ale nie mogą, bo by się UE musiało na to zgodzić, a nie zgodzi się bo to z kolei nie leży w interesie innych krajów. Do dupy taka robota.

bez sięgania do historii mozemy smiało założyc, ze mamy obecnie najgłupszą minister finansów wszeczasów. kazdy jej wywiad to tragedia.

medialnie to i owszem, jej wypowiedzi budzą przerażenie, merytorycznie jednak trudno odmówić jej racji. Krytyka supermarketów jest jak najbardziej słuszna, bo Polska jako kraj faktycznie gówno z tego ma. Miejsca pracy to też fikcja, bo taki supermarket zatrudni 200 osób przy czym będzie im płacił minimalną krajową, jednocześnie wykosi kilka okolicznych mniejszych sklepów w których inne 200 osób zarabiało godziwe pieniądze. Podatków też nie płacą, zyski transferują do swoch central. Na cholerę nam takie inwestycje!!!
żółtodziób
A8

Postprzez Kimi » środa, 9 lis 2005, 14:41

A jak się kończy okres bez podaków dla supermarketu , wtedy zmieniają nazwe i wszystko od początku :lol:
Kimi
N3

Postprzez bounder » czwartek, 10 lis 2005, 17:47

rutino78 napisał(a):niemcom opłacało sie pożegnac z marką niemiecką, tak silną waluta

Nie masz racji. poczytaj niemiecką prasę, polecam artykuł "Haben wir uns an Euro verschlukt?" ze spiegla gdzies tak sprzed pół roku (znajdziesz w wyszukiwarce). Opłacało się państwom słabszym, straciły na tym państwa duże i silne (konkurencja). Przecież dlaczego WB nie przystąpiła do strefy? Na pewno nie dlatego, że tam wszyscy kochają funty :)
bounder
N3

Postprzez rutino78 » piątek, 11 lis 2005, 15:17

nie wiem, pewnie masz racje z tymi niemcami. dalej jednak uważam ze jedna waluta generalnie podnosi konkurencyjnosc, znosi różnice w kursach itd. i wydaje mi sie, że jesli wszyscy dookoła chcą euro to my tez powinnismy.
rutino78
N3

Postprzez Kimi » piątek, 11 lis 2005, 20:20

Niemcy chcą wycofać euro .
Z tego co słyszałem to nie tylko oni .
Nie ma co się spieszyć z wymianą .
Kimi
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hyde Park