Kto mistrzem S1600?

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Postprzez bzyq » sobota, 8 paź 2005, 23:17

majkos napisał(a):Najlepszym rozwiązaniem dla co poniektórych tutaj wydaje się proste:
zróbcie sobie "ustawkę" weźcie kije basbolowe, łańcuchy itp i idźcie na całość........

w woli przypomnienia nie jestesmy KIBOLAMI tylko kibicami :) to jest zupelnie niepotrzebne ;]
Edek z krainy kredek ;p
bzyq
A6

Postprzez enka » sobota, 8 paź 2005, 23:18

Kopernik napisał(a):enka: niech tylko przypomnę. Jakiś czas temu wszyscy śmiali się z Sołowowa, że jeździ tempem furmanki. A teraz jest jednym z naszych najlepszych kierowców

nie powiedzialabym. jakos rajd do tej pory jeden wygra i to dlatego ze reszta sama sie wyeliminowala. to ten sam typ co kosciuszko, ma kase ale wielkim telentem nie jest.

wracajac do prologu i kusia. chcielibyscie zeby w przyszlosci inni poszli w slady pan kosciuszki i o mistrzostwie decydowala nie jazda tylko jakies zagrania taktyczne i to nie zawsze fair? takie zachowania trzeba napietnowac zeby to sie nie powtarzalo. i nie wazne czy to robi kosciuszko, bebenek czy plucha
enka
A5

Postprzez bzyq » sobota, 8 paź 2005, 23:21

doklanie !!!
gramjy fair, i bawmy sie w rajdy, bo naprawde zaczynam sie tym wszystkim martwic. Nie obrazajac bogatych rajdowcow, nie pozwolmy zeby pieniadze przyslonily chec i wole walki, i nie pozwolmy, by zagrania przepisowo-taktyczne przyslonilo umiejetnosci !!
Edek z krainy kredek ;p
bzyq
A6

Postprzez Kopernik » sobota, 8 paź 2005, 23:28

Pierwszej części twojej wypowiedzi nie komentuję, bo podważasz fakt oczywisty.

Pomyśl trochę enka, wprowadzenie do rajdu kusia i tak niewiele zmieniło. Ten zabieg taktyczny prowadził tylko do tego, że zwycięzca rywalizacji Fycz vs. Kościuszko zgarniał tytuł. tak naprawdę obaj mieli równe szanse.
Kopernik
N2

Postprzez majkos » sobota, 8 paź 2005, 23:41

Bzyqu: co poniektórzy zachowują się jak kibole niestety.......

piszesz:"gramjy fair, i bawmy sie w rajdy, bo naprawde zaczynam sie tym wszystkim martwic. Nie obrazajac bogatych rajdowcow, nie pozwolmy zeby pieniadze przyslonily chec i wole walki, i nie pozwolmy, by zagrania przepisowo-taktyczne przyslonilo umiejetnosci !!" - widziałes biednego rajdowca?? bo ja nie, słyszałes kiedyś o "team orders"??? bo ja tak, zabawa w rajdy??? od tego są KJS-y... Zejdź na ziemię kolego. Wciąz sie mówi, że nasze rajdy takie sa bo brak sponsorów - a co oni dają?? pewnie dobre słowo.....
Pozdrawiam
majkos
A5

Postprzez bzyq » sobota, 8 paź 2005, 23:59

majkos napisał(a):Bzyqu: co poniektórzy zachowują się jak kibole niestety.......

piszesz:"gramjy fair, i bawmy sie w rajdy, bo naprawde zaczynam sie tym wszystkim martwic. Nie obrazajac bogatych rajdowcow, nie pozwolmy zeby pieniadze przyslonily chec i wole walki, i nie pozwolmy, by zagrania przepisowo-taktyczne przyslonilo umiejetnosci !!" - widziałes biednego rajdowca?? bo ja nie, słyszałes kiedyś o "team orders"??? bo ja tak, zabawa w rajdy??? od tego są KJS-y... Zejdź na ziemię kolego. Wciąz sie mówi, że nasze rajdy takie sa bo brak sponsorów - a co oni dają?? pewnie dobre słowo.....
Pozdrawiam

i to sie nazywa konstruktywna krytyka :)
ja wiem ze rajd = kasa, ale skoro tak sie bawimy, to moze troche wiecej jezdzenia a mniej ....ja mam troche nierealne wyobrazenia o rajdach, nie mniej jednak troche uptoii by sie przydalo ;]
pozdrawiam
Edek z krainy kredek ;p
bzyq
A6

Postprzez Buncol » niedziela, 9 paź 2005, 09:35

Kopernik napisał(a):Pomyśl trochę enka, wprowadzenie do rajdu kusia i tak niewiele zmieniło. Ten zabieg taktyczny prowadził tylko do tego, że zwycięzca rywalizacji Fycz vs. Kościuszko zgarniał tytuł. tak naprawdę obaj mieli równe szanse.

Ty dalej czegos nie rozumiesz. To, ze to zagranie nie wplynelo na nic to wcale nie ma znaczenia. Tu sie liczy fakt w jaki sposob walcza Kosciuchy i co zrobili zeby Junior zdobyl za wszelka cene mistrza.
Obrazek
Buncol
A6

Postprzez sumo » niedziela, 9 paź 2005, 13:34

Dajcie już spokój Juniorowi. Zdobył co mial zdobyć, Sebastianowi się nie udało, nie skończył rajdu. Jest takie powiedzenie : zwycięzcy są na mecie.
Junior regularnie dojeżdzal i to zaowocowało takim wynikiem.... chodziasz ja sam chcialbym zeby to Frycz był mistrzem w s1600, ale to nie znaczy że bede kogoś gnoił.
sumo
N4

Postprzez PASZA » niedziela, 9 paź 2005, 14:03

to bylo taktyczne zagranie na wypadek kiedy Kosciuszko zajaby 1 miejsce a Frycz drugie.Gdyby na liscie startowej pojawilo sie 6 aut ,a nie siedem wtedy Frycz zajmujac druga lokate mialby mistrza...
takie sytuacje w sporcie sie zdarzaja gdzie oprocz zdrowej rywalizacji decyduje tez taktyka.moze nie jest to do konca czysto sportowe zachowanie ale nie jest tez niezgodne z przepisami...niesmak wzbudza przede wszystkim to ,ze Kus wycofal sie po prologu i nie jechal dalej...
pozdrawiam
i zapraszam do Wroclawia na RMPST 14.10
(zeby zdobyc tytul mistrza musialbym zastosowac podobny myk do w/o) :)
PASZA

Postprzez Kopernik » niedziela, 9 paź 2005, 17:54

Buncol: nie będę już się powtarzał. Dobrze to również wyjaśnił majkos. Nie szukajmy afery tam, gdzie jej nie ma. Zagranie z Kusiem nie było przestępstwem. Ba, nie było nawet wykroczeniem.
Jedyną osobą, która mogłaby czuć niesmak, jest Seba Frycz. Ale ten wie, że pretensje może mieć tylko do siebie. Skoro dla niego nie ma problemu, to dlaczego Was tak to boli?
Kopernik
N2

Postprzez LIPciu » niedziela, 9 paź 2005, 18:03

widze ze znowu jakies kolki roztropki pisza ze michal nie ma talentu tylko kase. jestescie smieszni i zalosni.
co do postawy fair play to nie wiem czy ktos tu to pisal ale w noc przed rajdem zespol fiata proponowal 30 tys zl guzkowi zeby ten nie wystartowal...
wiec po co to gadanie

michal jestes najlepszy!!!!
LIPciu
A5

Postprzez kosiu » niedziela, 9 paź 2005, 18:25

... a ja słyszałem że "Chłopskie Jadło" dzień przed rajdem proponowało Adamusowi pięć kg kiełbasy wiejskiej i trzy kg smalcu staropolskiego z capa, za to żeby na dojazdówce zepchnął Frycza z drogi. :D
Obrazek
Mój kanał YouTube http://www.youtube.com/user/kosiu3?feature=mhee
kosiu
N1

Postprzez Buncol » niedziela, 9 paź 2005, 18:55

Kopernik napisał(a):Buncol: nie będę już się powtarzał. Dobrze to również wyjaśnił majkos. Nie szukajmy afery tam, gdzie jej nie ma. Zagranie z Kusiem nie było przestępstwem. Ba, nie było nawet wykroczeniem.

Pewnie, ze nie ale ladnym gestem to nie bylo. Proponuje na tym skonczyc.

LIPciu napisał(a):co do postawy fair play to nie wiem czy ktos tu to pisal ale w noc przed rajdem zespol fiata proponowal 30 tys zl guzkowi zeby ten nie wystartowal...
wiec po co to gadanie

Moze powiesz skad te informacje?
Obrazek
Buncol
A6

Postprzez LIPciu » niedziela, 9 paź 2005, 18:55

kosiu napisał(a):... a ja słyszałem że "Chłopskie Jadło" dzień przed rajdem proponowało Adamusowi pięć kg kiełbasy wiejskiej i trzy kg smalcu staropolskiego z capa, za to żeby na dojazdówce zepchnął Frycza z drogi. :D

o co ci chodzi czlowiku. tylko ze guzek wysiusial sie na te 30 tysiecy.
slyszalem to przed startem w czwartek. stalem w grupie kilkunastu osob. mowil to jakis koles ubrany w media.
Ostatnio edytowano niedziela, 9 paź 2005, 19:00 przez LIPciu, łącznie edytowano 1 raz
LIPciu
A5

Postprzez enka » niedziela, 9 paź 2005, 18:57

dobra po co teraz rozbijac gówno na atomy. bylo jak bylo i juz. kazdy sie wypowiedzial i koniec. co to teraz da. junior zdobyl tego mistrza nie da sie tego zmienic. pojedzie w przyszlym sezonie w JWRC i okaze sie ile jest wart. osobiscie kariery mu nie wroze. moze sie myle.
w kazdym razie nie podobaja mi sie takie zagrania jakie zastosowalo Chlopskie jadlo". junior jest dla mnie tylko miszczem, ktory zdoby tytul na takiej samej zasadzie jak rysio plucha.

miejmy nadzieje, ze przyszly sezon bedzie lepszy i tyle. proponuje skonczyc temat.
enka
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP