Rajd Wawelski

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Postprzez *fly* » czwartek, 6 paź 2005, 23:13

Około tysiącosobowa grupa ustawiła się w najbardziej niebezpiecznym miejscu, przy nawrocie na ulicy Klimeckiego, kończącym prostą prowadzącą przez Most Kotlarski... Awantury z niesfornymi kibicami wybuchły także z drugiej strony mostu.

heh
bylem po drugiej stronie i jedyne co moge powiedziec to gdyby organizacja byla ok to by nie bylo problemow! 3 razy nas przestawiano z miejsca na miejsce bo nikt nie wiedzial gdzie mozna stac! po 2 godzinach czekani jak prolog mial startowac to przylecial jakis koles i oznajmil ze tam gdzie stoimi stac nie mozna i mamy za barierki isc! jak tu sie nie wqrwic! 3 razy mnie przestawili i jak juz wkoncu jedno miejsce wygrzalem sobie przez 2 godz mowia ze tam byc nie moge! kazano isc za barierki skad nic nie bylo widac! a potem to kibicow wina ze jest cos nie tak! :evil: :evil: :evil:
*fly*
A5

Postprzez **FanKuzaja** » czwartek, 6 paź 2005, 23:20

Gdy Oes ruszył i pojechała pierwsza zerówka to ludzie którzy byli na dole kołomostu zucili sie na barierki.. i chyba w tedy już organizatorzy przymkneli oko na to. Jak by po piepierwszym razie że mamy iśc za barierki nie puścić prologu.

Ale dobrze że się odbyło.. bo przez chwile wuczuwało się atmosfere że będzie klapa i rajdówki pojadą na Fermapark.

Dobrze że Potem Rajdowcy nam to zrewanżowali piękną ostrą czystą i agresywną jazdą z duża iloscią boków.
Janusz Kulig 1969-2004
Michael Park 1966-2005
Na zawsze w sercach kibiców

Leszeeek Ogień na Tłoki !!
**FanKuzaja**
A6

Postprzez bzyq » czwartek, 6 paź 2005, 23:33

wiec ....
po pierwsze :
jezeli chodzi o organizacje to TOTALNA ZENADA !!!! ludzie !! zacznijcie orzechy obierac a nie rajdy organizowac !! do tego nie opowiadajcie glupot w informacjach prasowych ze ludzie sie nie podporzadkowywuja, bo to sa glodne kawalki dla ludzi ktorzy tego nie widzieli.bo Ci ludzie stali za DWOMA solidnymi barierkami i byli bezpieczni, a to, ze po drugiej stronie ludzie wisieli nad asfaltem to juz nikt nie wspomina.sorry, ale to jest smieszne.a tak z innej beczki to totslna niekompetencja sedziow i ochrony ( policji zreszta takze ) to juz chyba przesada.bo skoro sie do nich mowi, a Oni to maja w dupie ( sorki za wyrazenie ) to cos jest nie tak.ja przejechalem kupe kilometrow zeby ogladnac rajd.a jak sie jednego pytam to nie wie, drugi twierdzi ze on nie jest od tego...tragedia.
teraz przestane przynudzac i zaczne do rzeczy ( wku** jestem, to dlatego :> )
wiec... najlepiej wedlug mnie jechal Turski : plynnie i widowiskowo. zawiodlem sie troche na Lubiaku, bo to wygladalo jakby rano po bulki jechal. takze ogolnie jak by nie organizator to by bylo zajefajnie :>
szkoda tylko ze byl pomiar czasu, bo bylo by co poogladac
pozdrawiam
Edek z krainy kredek ;p
bzyq
A6

Postprzez Transformer » czwartek, 6 paź 2005, 23:38

organizacja zakrawała na skandal
1. trzy razy przesuwali nas z zapewnieniem ze tu już będzie napewno można stac - Panowie Organizatorzy - taśmy można było wiązać od rana a nie ok 19, tak samo strefy dla kibicow do konca nikt nie wiedzial gdzie mozna stac a gdzie nie.
2. ciekawe jak sie poczuli zawodnicy kiedy im zmienili trase po zapoznaniu (zapewne nic nie mowiac) - na nawrotce z nr 6 na mapce rajdu PO ZAPOZNANIU została zataśmowana szeroka droga nawrotu (czesc zawodnikow jechala wlasnie ten nawrot na zapoznaniu szeroko). I potem komiczne proby wiazania tasmy przez sejfciarzy po zerwaniu jej przez Guzka, chyba Sołowowa i innych.
3. puszczenie w pewnym momencie wszystkich na maxa doprowadzalo to do niebezpiecznych sytuacji - Staniszewski prawie puknal Guzka, Stec chyba Bełtowskiego i pare innych podobnych

Z odczuć bardziej rajdowcych:
- Omlet na nawrotce i z otwartymi drzwiami :)
- Mucha i jego zajebista 106
- nie wiem jak to wytłumaczyć ale na 'oko' widzialem ze Frycz był najszybszy
- Nivette, wszystkie s1600, stec, Turski, Kuchar, Czopik, raz Bębny bardzo fajnie z fantazją na beczce
- Kuzaj i Sołowow okrągło az do zarzygania :)
- w pewnym momencie było widać jak puma Guzka jest szybsza na łuku i prostej od evo6 Staniszewskiego

I mała galeria:
http://www.fanta-team.org/galeria.php?gid=111
http://www.alfa156.pl/ Alfa 156 | http://photomotive.net/ że niby blog | http://www.flickr.com/photos/airsiwy/ Zdjęcia
Transformer
N3

Postprzez Ohlins » czwartek, 6 paź 2005, 23:39

organizacja mega żenada, po prostu katastrofa dlaczego gdzie mozna a gdzie nie mozna stac odpowiadaja ludzie któzy nie maja o tym bladego pojęcia, no i nakoniec ilosc wypuszczanych zawodników to mnie rozjebało juz na maksa.
a co do zawodników to nei wiecie co to było w wykonaniu bebenków??
Ohlins
A6

Postprzez felipe_RS » czwartek, 6 paź 2005, 23:45

a ja stalem na moscie, gdzie bylo bezpiecznie w sumie, ale o ktory byla taka wielka afera. no coz, kociol sie zrobil, ale ja jestem z prologu bardzo zadowolony i tak :) brakowalo mi tyle czasu prologu w krakowie i wreszcie był... najlepiej: mucha 106 max, turas, stec, nivette!! do zobaczenia jutro na oesach :)

www.arabiancrew.republika.pl/1.jpg
www.arabiancrew.republika.pl/2.jpg
www.arabiancrew.republika.pl/3.jpg
www.arabiancrew.republika.pl/4.jpg
www.arabiancrew.republika.pl/5.jpg

pozdrooooooo!
Ostatnio edytowano czwartek, 6 paź 2005, 23:49 przez felipe_RS, łącznie edytowano 1 raz
felipe_RS

Postprzez bzyq » czwartek, 6 paź 2005, 23:49

felipe_RS napisał(a):a ja stalem na moscie, gdzie bylo bezpiecznie w sumie, ale o ktory byla taka wielka afera. no coz, kociol sie zrobil, ale ja jestem z prologu bardzo zadowolony i tak :) brakowalo mi tyle czasu prologu w krakowie i wreszcie był... najlepiej: mucha 106 max, turas, stec, nivette!! do zobaczenia jutro na oesach :)

pozdrooooooo!

wpuscili Cie na most ??
Edek z krainy kredek ;p
bzyq
A6

Postprzez tomi_kl » czwartek, 6 paź 2005, 23:49

no i czym jedzie KUS ?
tomi_kl
A6

Postprzez Ohlins » czwartek, 6 paź 2005, 23:50

tomi_kl napisał(a):no i czym jedzie KUS ?

clio sołowowa
Ohlins
A6

Postprzez Transformer » czwartek, 6 paź 2005, 23:50

aha jeszcze 2 sprawy:
Gabryś nieżle przestrzelił pierwszy zjazd z mostu :) bloki piekne :)
Co się stało z Muchą?? napadał niemiłosiernie a patrze w wynikach - 1:23 straty do frycza
http://www.alfa156.pl/ Alfa 156 | http://photomotive.net/ że niby blog | http://www.flickr.com/photos/airsiwy/ Zdjęcia
Transformer
N3

Postprzez felipe_RS » czwartek, 6 paź 2005, 23:50

tak stałem na moście, bylo naprawde niezle widac wsio ;) pozdrawiam

kus jedzie w clio s1600 :)
felipe_RS

Postprzez bzyq » czwartek, 6 paź 2005, 23:53

felipe_RS napisał(a):tak stałem na moście, bylo naprawde niezle widac wsio ;) pozdrawiam

kus jedzie w clio s1600 :)

czyli kolejny raz pojawia sie niekompetencja organizatora...... bo na moscie nie mialo byc nikogo !
Edek z krainy kredek ;p
bzyq
A6

Postprzez Ohlins » czwartek, 6 paź 2005, 23:54

Transformer napisał(a):Bębny bardzo fajnie

...to ja chyba byłem na innym prologu :roll: :roll: :roll: :roll:
Ohlins
A6

Postprzez felipe_RS » czwartek, 6 paź 2005, 23:57

na moscie mialo nikogo nie byc, ale most byl bezpieczny i wkoncu sporo osob zostalo na moscie od strony wschodniej, tzn. ta czesc dalej od galerii. to był dosyć wolny nawrót, ale było widać też ten po drugiej stronie chamowanie-ciasny i zjazd pod galerie.

zgodzili sie w koncu na most z jednego powodu, ludzie nie mieli gdzie z tego mostu schodzic. wpuszczono nas na niego wczesniej co bylo debilizmem, jezeli tam mial nikt nie stac
felipe_RS

Postprzez bzyq » piątek, 7 paź 2005, 00:01

... mac.tyle powiem.to ja jak pajac zapierdalalem na okolo drugim mostem dokladnie na najdalszy kawalek odcinka, zeby cokolwiek widziec.....wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Edek z krainy kredek ;p
bzyq
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP