Rally Japan

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Postprzez mda » poniedziałek, 3 paź 2005, 13:10

Loeb Jest Wielki // Solberg w tym sezonie ma pecha tak samo jak Grzyb w RSMP :wink:
all we do is kiteboarding...
mda
A6

Postprzez Ohlins » poniedziałek, 3 paź 2005, 14:26

speed-x napisał(a):dlatego wlasnie wole RSMP :roll:

tzn dlaczego??
Ohlins
A6

Postprzez Banan » poniedziałek, 3 paź 2005, 14:47

Ohlins napisał(a):

tzn dlaczego??

Pewnie dlatego, ze jest fanka Solberga, a ciagle wygrywa Loeb ;) A w Polsce ciagle wygrywa Kuzaj (jak nie dzwoni)...
http://www.bielawadrift.pl Bielawa Drift TEAM "...jedna pasja, jeden team"
Banan
A8

Postprzez JoannaXP » wtorek, 4 paź 2005, 00:38

Banan napisał(a):
Ohlins napisał(a):

tzn dlaczego??

Pewnie dlatego, ze jest fanka Solberga, a ciagle wygrywa Loeb ;)

tez dlatego ,ze jest wlasnie nuda,bo i tak wiadomo kto wygra.I juz kawal czasu wczesniej wiadomo i tak kto bedzie mistrzem swiata.Nie to co w RSMP,do ostatniej eliminacji nie wiadomo kto bedzie tym najlepszym z najlepszych,a po drugie niespodziewane zwroty akcji. Juz nawet nie mowie ze dzwony czy co,bo akurat nie o to chodzi
"Janusz żyje wśród nas ,my kibice nigdy o Nim nie zapomnimy" [']
JoannaXP
N4

Postprzez żółtodziób » wtorek, 4 paź 2005, 01:03

No cóż, Subaru jest średnie w tym roku, 307 ciągle niedopracowane, Ford też jeździ starym modelem a do tego nie ma składu, już przed sezonem typowałem że Cytryna będzie mocna, choć wielu mówiło ze to przestarzałe auto. mnie wkurza co innego, tak narzekają ze dla nich ta zabawa jest za droga, a po tym jak miażdżą chyba wnioskować nalezy ze oni akurat kasę mają. Z jednej strony dobrze że ich nie będzie, na pewno sezon będzie ciekawszy, nie będą mogli homologować nowego wozu a na takim Kronosie za długo nie pojadą, tak jak Peugeot za długo nie pojechał na 206stce, jak przestali ją rozwijać, takie przetasowanie pod wzgledem rywalizacji będzie korzystne.

Co do Solberga to nie ma chłop szczęścia w sensie wyniku spotowego, biorąc jednak pod uwagę ile w tym miejscu było drzew i co się wydarzyło w GB to nad Solbergiem chyba czuwa jakis anioł, było szybko w tym miejscu, całe szczęscie że nie postawiło auta bokiem. Coraz bardziej nabieram przekonania że moc wurców wypadałoby ograniczyć, klatki jeszcze bardziej wzmocnić.

Zastanawiam się czemu SWRT trzyma się tak kurczowo Pirelli to ja nie wiem, na mokrym staje się konkurencyjną gablotą, problem w tym że na ogół jedzi się po suchym. Ile przez te gumy rajdów umoczyli to trudno już policzyć, Solberg to obecnie obok Gronholma najszybszy kierowca, ciężko jest mi pojąć ich logikę.
żółtodziób
A8

Postprzez Ohlins » wtorek, 4 paź 2005, 07:49

ja mam tylko nadzieje że nowy focus będzie tak wymiatał w stosunku do konkurencji jak aktualna wersja na początku :idea:
Ohlins
A6

Postprzez Fryta » wtorek, 4 paź 2005, 11:12

A ja mam nadzieje, ze bedzie wymiatal do pojawienia sie na oesach C4 WRC - a potem to juz zeby tylko byla rownorzedna walka ;)
Fryta
N3

Postprzez voytec » wtorek, 4 paź 2005, 16:15

Hey!

żółtodziób napisał(a):Zastanawiam się czemu SWRT trzyma się tak kurczowo Pirelli to ja nie wiem, na mokrym staje się konkurencyjną gablotą, problem w tym że na ogół jedzi się po suchym. Ile przez te gumy rajdów umoczyli to trudno już policzyć, Solberg to obecnie obok Gronholma najszybszy kierowca, ciężko jest mi pojąć ich logikę.

Eee, naprawde ciezko??
Michelin w zamian za promocje i ew. testowanie nowych rozwiazan oferuje produkt + wsparcie logistyczne i inzynierskie, natomiast Pirelli dokladnie to samo + konkretna, wcale nie taka mala ilosc biletow platniczych[$]. Uwazasz, ze Pug przeszedl do obozu Pirelli, bo nagle okazaly sie w ich mniemaniu bardziej konkurencyjne?;o) Sytuacja finansowa zespolu Mitsubishi jest w tym kontekscie jeszcze bardziej wymowna. "Nie jestesmy w stanie przebic oferty konkurencji" - tak brzmiala odpowiedz na pytanie, dlaczego Michelin nie bedzie juz dostawca opon dla Puga.
Nie zapominaj, rajdy, wyscigi & etc. to dla "fabryk" i sponsorow przede wszystkim biznes, dopiero potem sport(ewentualnie), czyli kolejnosc zupelnie odwrotna niz w przypadku rozumowania kibica.
Mam nadzieje, ze nieco rozjasnilem powody, dlaczego SWRT caly czas obstaje przy swoim dotychczasowym partnerze oponiarskim.
;-)

Pozdrawiam,
voytec
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka, gdyby się nie przewrócił byłaby rzecz wielka..."
voytec
N3

Postprzez skateman » wtorek, 4 paź 2005, 17:14

Na testach rozmawiałem z Tomkiem Kucharem na teamt RSMŚ. Twierdził, że jak Gronholm wsiądzie do lepszej fury w przyszłym roku, pozamiata wszystkich. Mówił ze 307 to straszna chujówka...
skateman
A6

Postprzez Ohlins » wtorek, 4 paź 2005, 20:51

skateman napisał(a):Twierdził, że jak Gronholm wsiądzie do lepszej fury w przyszłym roku, pozamiata wszystkich.

to to ja wiedziałem od kąd mu zaczęło nie iść za dobrze
Ohlins
A6

Postprzez !ADI! » środa, 5 paź 2005, 17:56

żółtodziób napisał(a):Coraz bardziej nabieram przekonania że moc wurców wypadałoby ograniczyć

No chyba nie oglądałęś relacji. Widziałeś te tarcze hamulcowe co leżały koło kamienia?? To raczej nie chodziło o moc.
!ADI!
S1600

Postprzez Saruto » środa, 23 sie 2006, 18:23

Wygląda na to że Pons nie pojawi się w Japonii :? pojawi się tylko 11 WRC :(
GO!!! Loeb & Latvala GO!!!
GO!!! Sandell & Kościuszko GO!!!
GO!!! Al-Attiyah & Hänninen GO!!!
Obrazek
http://batracer.com/-1FrontPage.htm?Buy/ Zapraszam do gry!
Saruto
A6

Postprzez Anonymous » środa, 23 sie 2006, 18:29

Ważne, że Kuzi będzie n12 :!:
Anonymous

Postprzez Saruto » środa, 23 sie 2006, 18:33

W PCWRC ma kilku rywali ale w eNce jest strasznie dużo zawodników.
Myśle że Teiskonen wygra, a Kuzaj będzie piąty.
GO!!! Loeb & Latvala GO!!!
GO!!! Sandell & Kościuszko GO!!!
GO!!! Al-Attiyah & Hänninen GO!!!
Obrazek
http://batracer.com/-1FrontPage.htm?Buy/ Zapraszam do gry!
Saruto
A6

Postprzez Anonymous » środa, 23 sie 2006, 18:35

Ja stawiam, że Kuzaj będzie 4 może 3 :!:
Anonymous

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata