Rajd Wawelski

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Postprzez Zajcev » niedziela, 11 wrz 2005, 13:12

duchpl napisał(a):kurde dlaczego ktos nei mysli i robi w pt-sob !!!! ost rajd w polsce !! jak mozna !! powiedzcie mi !!

W hisotrii Rajdu Krakowskiego często zdażało się tak , że rajd rozpoczynał się prologiem w czwartek , piątek - sobota normalne przejazdy przez OS , tak było w erze rajdów 3 dniowych . Niestety niektórzy przywykli do tego , że rajdy są w soboty . Chodzę do szkoły i niewiem jak to będzie , prawdopodobnie nie pójdę do szkoły wtedy . Nie przeszkadza mi to wogule , że rajd zaczyna się w czwartek .

Pozdrawiam

http://zajcev.go.pl - my homepage
Zajcev
N4

Postprzez Mars » niedziela, 11 wrz 2005, 14:26

KuziFanMyslenice napisał(a):
duchpl napisał(a):kurde dlaczego ktos nei mysli i robi w pt-sob !!!! ost rajd w polsce !! jak mozna !! powiedzcie mi !!

W hisotrii Rajdu Krakowskiego często zdażało się tak , że rajd rozpoczynał się prologiem w czwartek , piątek - sobota normalne przejazdy przez OS , tak było w erze rajdów 3 dniowych . Niestety niektórzy przywykli do tego , że rajdy są w soboty . Chodzę do szkoły i niewiem jak to będzie , prawdopodobnie nie pójdę do szkoły wtedy . Nie przeszkadza mi to wogule , że rajd zaczyna się w czwartek .

Pozdrawiam

http://zajcev.go.pl - my homepage

Niestety innym to przeszkadza...nie moge sobie teraz szkoly odpuszczać i na rajdzie sie nie pojawie...
3xFSO + 1xFSM + na jesieni jakieś E36 :D
Mars
A6

Postprzez matash » niedziela, 11 wrz 2005, 23:31

ja rzucam wszystko i jestem przez 3 dni na rajdzie dobrze ze mam niedaleko

szkoda jednej rzeczy: nie bedzie klasycznych oesow z krakowskiego wokol lanckorony i kalwarii zamiast tego beda gdzies kolo limanowej ale na razie razie na stronie nie ma zadnej mapy

a na prologu moze przypomni sie atmosfera polskiego'99 i prologu wokol blon (widze ze wszyscy to wspominaja ja to pamietam jak dzis najpiekniejszy rajd na jakim bylem)

co do nazwy to rajd lajkonik... nie brzmi tak zle i chyba nie ma sie do czego przyczepiac zreszta niewazne najwazniejsze zeby rajd wogole sie odbyl i wszyscy dojechali szczesliwie do mety a nie jakas nazwa

pozdroooooooo

kuzi go!!! :D
matash

Postprzez -=KrzysiekWRC=- » sobota, 17 wrz 2005, 16:45

"We wtorek zapadnie ostateczna decyzja na temat Rajdu Wawelskiego. - Czekamy na oferty. Na razie brakuje nam stówki. Podejrzewam, że wszysztko rozstrzygnie się dzisiaj lub jutro" - powiedział dyrektor końcowej rundy RSMP, Marek Oziębło.

Czy ktoś wie o co chodziło temu Panu? Przecież niezależnie od kosztów Rajd Wawelski miał sie odbyc na 100%
-=KrzysiekWRC=-
N3

Postprzez Fryta » sobota, 17 wrz 2005, 20:03

Chodzilo o to, ze w przypadku nie uzbierania budzetu przez organizatorow to wspomoc finansowo impreze mial PZMot. I pewnie jak to w PZMocie, chca sie wycofac z tej obietnicy :D
Fryta
N3

Postprzez hermik » poniedziałek, 19 wrz 2005, 07:45

Fryta napisał(a):Chodzilo o to, ze w przypadku nie uzbierania budzetu przez organizatorow to wspomoc finansowo impreze mial PZMot. I pewnie jak to w PZMocie, chca sie wycofac z tej obietnicy :D

Budżet będzie, bo Junior nie ma mistrza! :twisted:
hermik
N2

Postprzez qbus » poniedziałek, 19 wrz 2005, 14:45

I Leszek ma szanse na tytuł... myśle że kasa się znajdzie... no i w sumie Sołkowi też powinno zależeć żeby rajd się odbył...
"Janusz żyje wśród nas. My kibice nigdy o Nim nie zapomnimy."
www.racingshop.pl
qbus
S1600

Postprzez KMart » poniedziałek, 19 wrz 2005, 14:55

Być może pojade na wawelski... Będę akurat na miejscu... Nie odzywałem się bo padł mi komp... mam nadzieję że spotkam się z wami na rajdzie... Będę miał plakietkę....
KMart
A5

Postprzez Jucek » poniedziałek, 19 wrz 2005, 20:31

Po czterech latach przerwy do Krakowa wracają Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski. Ostatnia, szósta runda RSMP rozegrana zostanie tu od 6 do 8 października. Organizacji eliminacji podjął się prywatny Klub Sportowy "PROF". W Krakowie poznamy tegorocznego rajdowego mistrza Polski.

W poprzednich latach w Krakowie odbywały się regularnie eliminacje RSMP pod nazwą Rajd Krakowski. Organizatorem zawodów był Automobilklub Krakowski, który jednak miał coraz większe trudności ze znalezieniem pieniędzy na przeprowadzenie zawodów. Od czterech lat Rajd Krakowski stracił rangę mistrzowską, a był rozgrywany jako eliminacja Pucharu Polskiego Związku Motorowego, w których to zawodach startują młodzi zawodnicy.

"Chcieliśmy podtrzymać tradycje samochodowych mistrzostw Polski w Krakowie i dlatego wzięliśmy na swoje barki organizację zawodów - powiedział PAP prezes do spraw sportowych KS "PROF" Janusz Szerla. - Wyręczamy nieudolnych działaczy Automobilklubu Krakowskiego, którzy nie byli w stanie przez ostatnie lata zorganizować rajd rangi mistrzostw Polski. Podjęliśmy się trudnego przedsięwzięcia przy współudziale Polskiego Związku Motorowego. Krakowska eliminacja będzie nosić nazwę Rajd Getin-Subaru, w której uwzględniliśmy naszych sponsorów. W wersji roboczej eliminacja nosiła nazwę Rajd Wawelski".

Rajd Getin-Subaru rozegrany zostanie w dniach 6-8 października. Bazą zawodów będzie Kraków, a start i metę zlokalizowano obok nowego centrum handlowego Galeria Kazimierz. W czwartek wieczorem na ulicach Krakowa rozegrany zostanie prolog. W piątek i sobotę rajdowcy walczyć będą na odcinkach specjalnych w okolicach Łapanowa, Limanowej, Trzciany i Żegociny. 8 października około godziny 17 poznamy zwycięzcę rajdu i mistrza kraju.

"Klub Sportowy "PROF" powstał niecałe dwa lata temu -poinformował prezes klubu, znany kierowca rajdowy Jan Kościuszko. - Naszym celem jest pomaganie młodym kierowcom oraz działania zmierzające do rozwoju sportu samochodowego. Podjęliśmy się też organizacji ostatniej rundy samochodowych mistrzostw Polski. W przyszłości chcielibyśmy, aby rozgrywane w Krakowie rajdowe mistrzostwa Polski były zarazem jedną z eliminacji mistrzostw Europy. Taką rangę miał już kilkanaście lat temu".

www.sport.wp.pl
GG 3389645
Jucek
N3

Postprzez Zajcev » poniedziałek, 19 wrz 2005, 21:53

Jak widać Leszkowi zależy na tym aby się ten rajd odbył .
Nawet podoba mi się ta nazwa "Rajd Getin-Subaru" :] Do zobaczenia na OSach:D
Zajcev
N4

Postprzez skateman » poniedziałek, 19 wrz 2005, 22:29

KuziFanMyslenice napisał(a):Jak widać Leszkowi zależy na tym aby się ten rajd odbył .
Nawet podoba mi się ta nazwa "Rajd Getin-Subaru" :] Do zobaczenia na OSach:D

Nie tylko. Getin bank to sponsor (lub jego bank nie wiem dokladnie) Sołowowa :) tak mi sie wydaje
skateman
A6

Postprzez bzyq » poniedziałek, 19 wrz 2005, 23:41

heh. Kuzajowi zalezy, bo bodajze prolog, albo jakas proba odbywa sie pod jego firma, wiec ma za free reklame :P
Edek z krainy kredek ;p
bzyq
A6

Postprzez -=KrzysiekWRC=- » wtorek, 20 wrz 2005, 10:46

Getin to bank należący do znanego biznesmena p.Czarneckiego. Swojego czasu planował nawet podróż w kosmos za pieniadze, także przy kasie jest. Rekalma banku Getin widnieje na Lancerze Michala Solowowa, także obaj panowie chyba dobrze współpracują ze sobą:)
-=KrzysiekWRC=-
N3

Postprzez d-z rallyfans » wtorek, 20 wrz 2005, 10:51

witam,ma ktos moze juz jakies info na temat harmonogramu czasowego,szczegolnie interesuje mnie sobota,pozdrawiam :wink:
d-z rallyfans
A5

Postprzez Zajcev » wtorek, 20 wrz 2005, 13:00

Zajcev
N4

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP