(PPZM) Rajd Kaszub

Archiwum

Moderator: SebaSTI

Postprzez rav » piątek, 5 sie 2005, 09:46

Od tego są kary nakładane przez organizatora, żeby zawodnik złapany na radar przy 100km/h na ograniczeniu do 90 dostał wyższą karę niż 100zł i 1 punkt. Przepisy ruchu są już tak wymyślone, żeby nie można było szaleć.

Nie wierzę, że przygotowując się do startu porównujesz prędkości przy jeździe nieoptymalnym i optymalnym torem jazdy. Poza tym i tak w żadnym wypadku nie będziesz mógł sprawdzić prędkości na naprawdę szybkich łukach. Argumentujesz trochę mało przekonywująco.

Na pewno łatwiej jest to ocenić przy 90 niż przy 50.

Nie wiem jak jest we Francji, ale ja jeżdżę w Polsce, i jeśli ustalamy na początku że jeździmy z maksymalnymi przepisowymi prędkościami, to jeśli ogranizator łamie tą zasadę działa nie fair na kożyść miejscowych zawodników. Bo prawda jest taka, że jeśli ktoś przyjedzie na te odcinki 2 tygodnie przed rajdem cywilnym samochodem i nie będzie za bardzo szalał, to nikt o jego wizycie się nie dowie.
rav
A6

Postprzez bounder » piątek, 5 sie 2005, 10:06

rav, rok temu wlasnie z baltyku wykluczyli zawodnika za nielegalne zapoznanie, wiec dzialacze tego rajdu nie spia
bounder
N3

Postprzez fluff » piątek, 5 sie 2005, 10:28

bounder napisał(a):rav, rok temu wlasnie z baltyku wykluczyli zawodnika za nielegalne zapoznanie, wiec dzialacze tego rajdu nie spia

Nalezalo by dodac, ze zawodnika wlasnie "miejscowego", wiec nie widze tu faworyzacji lokalnych zawodnikow.
Power Is Nothing Without Control!
Duval ognia!!!
fluff
A5

Postprzez dlugi » piątek, 5 sie 2005, 14:23

Musze przyznac WB, ze to co napisales oddaje dokladnie to co ja chcialem powiedziec w tym temacie. Nie mozna miejscowym ludziom dezorganizowac zycia przez kilka dni tylko dlatego zeby 60 gosci moglo potrenowac boki. Tak, tak, wiem dokladnie jak te "zapoznawcze" przejazdy na szutrze wygladaja. Wlasciwie 2 i 3 przejazd idzie sie pelna bomba (na ile cywil pozwala), nikt grzecznie prawa strona nie jezdzi. Przez to ze nie ma praktycznie szutrowych rajdow na poziomie pucharu PZMot, jak tylko pojawia sie mozliwosc szybszego przejechania odcinka po szutrze, to kazdy daje ile wlezie byle tylko zapiac "boka". A ryzyko pieprzniecia w kogos jest naprawde duze, bo przy tych trasach jest sporo pojedynczych domow przy samej drodze i nie ma naturalnego odruchu hamowania, tak jak w przypadku zobaczenia wiekszej wiochy. Dlatego dobrze rozumiem i popieram decyzje organizatora.
A tak na marginesie trzymam Macku kciuki, zeby w tym roku organizacja wam dobrze wyszla i wiekszych wpadek nie bylo. Wszystkim nam na tym zalezy. Polaczenie sil musi wyjsc na dobre. Pozdrawiam
dlugi
N2

Postprzez rav » piątek, 5 sie 2005, 14:58

OK. Lepiej powiedzieć że wszystko jest OK i zrobić tak, jak większość zawodników na Rajdzie Polski - na pierwszym przejeździe zapoznawczym wyjąć gotowy opis.

Nikt nikogo nie złapał.
rav
A6

Postprzez losiu » piątek, 5 sie 2005, 21:17

Generalnie doswiadczenia z rajdu Baltyku wskazuja na takie wnioski:
- najlepsze szutrowe trasy w polsce
- bardzo twarde i rowne szutry
- os piekielko ktory jest w tym roku to najlepszy oes jaki widzialem w zyciu

Juz pelna para przygotowujemy auto do Kaszub do A7 wiec Rav pewnie sie poscigamy.
Milym gestem organizatora jest wpisowe jak w zeszlym roku 700zl
--------------------------
Sawicki Rally Team
Astra GT
losiu
N2

Postprzez qiel » sobota, 6 sie 2005, 12:36

oesy masłowo i piekielko to z poprzednich edycji, ale os kosowo nie kojarze.

dobrze że te 2 oesy nie idą lasem i dzięki temu można oglądać spory kawałek trasy.

kandydat do MP- niby szutry twarde ale jak przejedzie po nich 2 razy z 10 samochodów 4x4 to będzie czołgowisko.

prolog na GKSie- to rozumiem, a nie jak 2 lata temu na GOSIR
Obrazek
qiel

Postprzez Quper » niedziela, 7 sie 2005, 14:43

Witam,

Pilnie poszukuje pilota na "Rajd Kaszub". Jak jest ktoś chętny to proszę o kontakt.

Więcej info na gg: 3726799, email : kuba@profitbets.com

Pozdrawiam,
Kuba
Quper

Postprzez raikkonen » niedziela, 7 sie 2005, 18:21

Staniszewski wystartuje treningowo w rajdzie kaszub :)
raikkonen
N2

Postprzez dlugi » poniedziałek, 8 sie 2005, 07:33

Kosowo to jest ten odcinek "Leśny" sprzed 2 lat, a w zeszlym roku jechany w przeciwna strone jako "Wielkie Łąki". Powoli wyrasta na klasyka tego rajdu. Osobiście bardziej mi się podoba kiedy jest jechany własnie tak jak rok temu.
NIUNIEK GO!!!
dlugi
N2

Postprzez wrobel321 » poniedziałek, 8 sie 2005, 11:34

lubiak tez bedzie
wrobel321
A5

Postprzez rav » poniedziałek, 8 sie 2005, 17:35

dlugi napisał(a):Kosowo to jest ten odcinek "Leśny" sprzed 2 lat, a w zeszlym roku jechany w przeciwna strone jako "Wielkie Łąki". Powoli wyrasta na klasyka tego rajdu. Osobiście bardziej mi się podoba kiedy jest jechany własnie tak jak rok temu.

Nie wydaje mi się. Start Kosowa jest 2 kilometry od serwisu. Serwis jest w Kartuzach, a odcinek o którym mówisz jest 10 kilometrów od Kartuz, chyba że serwis nie jest dokładnie w Kartuzach, tylko obok.
rav
A6

Postprzez losiu » poniedziałek, 8 sie 2005, 18:48

To mam pytanie do kogos z miejscowych zorientowanego. Czy odcinki bede takie same jak rok temu? Piekielko i Maslowo to wiem ze tak. Ale co z Kosowo?
--------------------------
Sawicki Rally Team
Astra GT
losiu
N2

Postprzez rav » poniedziałek, 8 sie 2005, 19:28

Nie pamiętam żeby rok temu Masłowo miało 16 kilometrów.
rav
A6

Postprzez mjp » poniedziałek, 8 sie 2005, 20:53

rav napisał(a):Nie pamiętam żeby rok temu Masłowo miało 16 kilometrów.

A ja nie pamietam zeby wogole byl taki OS rok temu :D
mjp

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Archiwum