wydech SC

Wszystko o rajdówkach "od środka" :)

Moderator: SebaSTI

wydech SC

Postprzez ramon » wtorek, 26 lip 2005, 16:07

witam!zastanawiam się nad zamontowaniem wydechu do SC sportinga-tłumik przelotowy od poldka lub 125p.podobno wiele osób to ma starujących w NO.Ale czy to będzie tylko fajnie "ryczeć",a nie spadną mi osiągi :?: w silniku nie mam żadnych zmian :( I jeszcze jedna sprawa.Czy białe pola na numery na bocznych drzwiach to można samemu je namalować,czy to jest jakaś folia?Mówi coś o tym załącznik J,czy wymiary są obojętne :?: dzięki za każde info
ramon

Postprzez sumo » wtorek, 26 lip 2005, 22:35

moge powiedziec tak - tłumiki takie jak mowisz miały zastosowanie (chodziasz nie wiem czy w rajdach pzm, ale w kjs napewno) - z tego co wiem to sprawowało sie bardzo fajnie... ale ekspert super nie jestem, bo do tego etapu w moim SC nie doszedłem :lol:

a co do białych pól, to widzialem ze niektore rajdowki po prostu wogole ich nie miały, a powstawało ono gdy naklejało sie nr. startowy na białym tle .. ;) .. tyle co wiem, zielony jestem ;)
sumo
N4

Postprzez !ADI! » środa, 27 lip 2005, 01:01

Białe pole jest dla wygody. BO bardzo ciężko jest równo i bez baniek nakleić numer startowy, gdyż on ZAWSZE JEST WIELKIM BIAŁYM PROSTOKĄTEM Z NUMEREM STARTOWYM dlatego nei potrzebujesz "pola".
A jak byś już je chciał mieć, to pole zazwyczaj jest naklejane.
!ADI!
S1600

Postprzez LuiG » środa, 27 lip 2005, 09:56

Ja mam tłumiora 125p u siebie w Uno dzwięk jest świetny, nie tam jakieś samo buczenie tylko z głośnym bzyczeniem w tle, jak w rajdówkach.

Co do samych osiągów to ciężko powiedzieć bo nic nie sprawdzałem, napewno nie jest gorzej, a zwraca uwage :wink:

A co do białych pól to idź do papierniczego i kup białą folię samoprzylepną 1m na 1m za ok 7zł 8) ja tak mam...
LuiG
N3

Postprzez Cobra » środa, 27 lip 2005, 10:41

kumpel ma taki wydech w cc 900 dzwiek jest zajebisty, nie tam jakis basowy shit tylko fajny rajdowy :D co do jakiegolwiek wplywu na osiagi to chyba raczej takiego nie ma ale moge spytac
Janusz Kulig, Marian Bublewicz - pamiętam...
Cobra
A5

Postprzez ramon » środa, 27 lip 2005, 13:40

dzięki wszystklim za info :D Cobra jak możesz to się upewnij.Zamontowanie takiego tłumika nie jest chyba trudne???
ramon

Postprzez ramon » środa, 27 lip 2005, 21:26

acha,czy tak samo jak z tym polem na numery jest ze strzałką na przednim zderzaku wskazującej hak do zaczepienia samochodu?Obojętne jakich jest ona rozmiarów i jakiego koloru?
ramon

Postprzez LuiG » środa, 27 lip 2005, 22:03

Musi kontrastować z kolorem nadwozia/zderzaka chyba nic więcej, jakoś konkretnie to muszą wyglądać naklejki od wyłącznika prądu i systemu gaśniczego. Zreszą zobacz w zał "J".
LuiG
N3

Postprzez Cobra » czwartek, 28 lip 2005, 10:05

kumpel mowil ze zmiany osiagow nie zauwazyl. temat ten jest poruszany ta forum autokacik

http://autokacik.pl/showflat.php?Cat=&N ... =2&fpart=1

moze nie ma tam za wiele ciekawych informacji ale zawsze mozesz stamtad wziasc namiary na gosica ktory taki tlumik wsadzil
Janusz Kulig, Marian Bublewicz - pamiętam...
Cobra
A5

Powrót do Mechanika rajdowa