6. Rajd Nikon 2005

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Postprzez Banan » środa, 20 lip 2005, 19:02

Arti napisał(a):Natomiast w Dzikowcu OES drugie etapu zostanie skrocony o jakies 300 metrów ...

Jaki powod ?

Mars jeszcze nie wiem jakie oesy, wiem ze jutro jade do Jodlownika na zapoznanie :P
http://www.bielawadrift.pl Bielawa Drift TEAM "...jedna pasja, jeden team"
Banan
A8

Postprzez Arti » środa, 20 lip 2005, 19:07

DO Banan: Powód - urwany kawałek brzegu koło drogi - rzeki przez gwałtowny deszcz ...
Arti
N3

Postprzez skateman » środa, 20 lip 2005, 21:48

Głupi ci ludzie z tej Sierpnicy... ale chyba rajd sie odedzie bez problemow...mam nadzieje
skateman
A6

1 oes w petli Sichów Bogaczów

Postprzez andy31 » czwartek, 21 lip 2005, 13:42

Witam,

Informacje dla tych co wybieraja się na 1oes (5 i 9) Sichów - Bogaczów. Odcinek kiler! :twisted:
http://www.rajdnikon.pl/rajd.php?id=sichow

1. Do Stanisławowa do centrum wioski mozna dojechac z miejscowości Leszczyna. Jedziemy jak rajdówki przez Sichów prosto rajdówki skreca w lewo my dalej prsto przez Sichów i do nastepnej wioski czyli Prusic tam jest tki drogowskaz na Dymarki kaczawskie w lewo jedziemy obok takich starych pieców hutniczych pod góre do znaku Leszczyna od tego znaku 1,2km jest droga w Lewo szutrowa do stanisławowa mamy tylko ok 2 km i wpadamy w centrum wioski wprost na oes! do miejsca Nr 4 na mapce mamy 100 metrów duzo ciekawych zakretów jest w wiosce Szutrówka jest twarda wysypana grysem bazaltowym zapierniczałem 80km/h dobry dojazd mniej dziur niż na Michałkowej :wink: .

2. Dojazd do Pomocnego do miejsca nr8 mozna od Świerzawy prze Kondratów (szkoda ze tam nie ma oesu) lub od leszczyny jedziemy dalej przez całą Leszczyne do Wilkowa i w Wilkowie w lewo na Kondratów. Z Kondratowa prosto prze woske do Pomocnego pod sam punkt Nr 8. polecam wdrapac sie wyżej jakieś 500 m za partia zakretów sa dwa podbicia jedno z nich przy dzużej predkości a taka tam bedzie bedzie hopa! :D

3. Dojzad od Chełmca do spadania na Bogaczów (za punktem 9 piereszy ostry zakret na mapie). W Chełmcu w centrum wioski koło kościołą jest droga w prawo troszke wyboista ale mozna spokojnie jechac. jeziemy do góry ta droga az do szlabanu w Lesie (zadbam o to aby był otwarty od 8 rano przez cały rajd). Gdy dojedziemy pod sam oes polecam pierwszy widoczny zakret i całe spadanie. całe spadanie jest przez zakrety nie ma gdzi ciać jest wybijajaco i bardzo ślisko. na poboczach pułapki mozna
urwac koło lub wydzwonić.

4. Dojazd do Bogaczowa jedziemy droga E363 W kierunku Złotoryji lub Jawora zaleznie od tega skad jedziemy w Chroślicach skrecamy do wioski jedziemy wyboista droga przez wioske dalew za wiaska droga ma jeszcze wiecej dziur. ale dojedziemy nia do Bogaczowa pod samo Oes. Dale polecam iść w góre do lasu jakieś 500m jest jkila zakretów w tym jeden przez mostek obok jest parking i sporo miejs do ogladania rajdu

Zapraszam!
andy31

Postprzez RajducH » czwartek, 21 lip 2005, 14:11

no i to mi sie podoba :) dzieki andy31 :) dzieki tobie wiem jak skrocic sobie droge zeby nie jechac na okolo:)

mam jeszcze jedno pytanko: czy w pkt. nr 8 w pomocnym ten nawrocik jest ciekawy? tzn jak myslicie bedzie sie tam cos dzialo? jakies reczniaki? :P
Zawsze Jest Nadzieja :D KUZI OGNIA !!!
RajducH
A6

Postprzez Mars » czwartek, 21 lip 2005, 14:23

Dzieki Andy za opis :)
Jednak bede sie poruszał ostro po oesach (6 moze sie uda zobaczyc :) ) i cza sie szybko przemieszczać
RajducH - ja jade na ten nawrocik, jak bedzie mokro to bedzie sie działo a jak nawet sucho to mysle ze tez beda boki robione....specjalnie albo nie :lol:
3xFSO + 1xFSM + na jesieni jakieś E36 :D
Mars
A6

Postprzez Superleggera » czwartek, 21 lip 2005, 14:37

Nawrocik jest dosyc ciasny wiec powinni na rekawie wchodzic.Mysle ze boooki beda :lol: :wink:
SZYMON OGNIA!!!
Obrazek Zapraszam na swój fanpage: https://www.facebook.com/pages/SnopkowskiArt/190517284345841
Superleggera
A5

Postprzez Szambelan » czwartek, 21 lip 2005, 14:38

Nawroty są przeważnie mało ciekawe. Ale z tego co napisał Andy chyba warto pójść nieco dalej.
Szambelan
N3

Postprzez RajducH » czwartek, 21 lip 2005, 15:01

ja na 1 oesie wlasnie bede w pomocnym na nawrocie i licze ze jakies boki beda:) na 9 oesie znowu tam wracam tylko pojde wyzej poszukac jakiejs hopki:) ciekawe czy pogoda dopisze bo jak narazie zapowiada sie deszczyk:/ oby nie duzy:/
Zawsze Jest Nadzieja :D KUZI OGNIA !!!
RajducH
A6

Postprzez Arti » czwartek, 21 lip 2005, 17:23

Same złe informacje:

Właśnie wróciłem z rekonesansu drugiego etepu. Czy ktos wie czy Czopik jedzie ??? Na liscie jest a doszly mnie sluchy, ze kasy brak na start :( Na rekonesansie brak.

Kilku czolowych zawodnikow nie bedzie jutro na odcinku testowym :(
Arti
N3

Postprzez Banan » czwartek, 21 lip 2005, 17:30

Arti napisał(a):Kilku czolowych zawodnikow nie bedzie jutro na odcinku testowym :(

Kogo ? Pewnie beda jezdzic gdzies indziej.

PS. Fajnymi autami jezdzili Niemcy na zapoznaniu :shock:
http://www.bielawadrift.pl Bielawa Drift TEAM "...jedna pasja, jeden team"
Banan
A8

Postprzez Arti » czwartek, 21 lip 2005, 17:37

Banan napisał(a):
Arti napisał(a):Kilku czolowych zawodnikow nie bedzie jutro na odcinku testowym :(

Kogo ? Pewnie beda jezdzic gdzies indziej.

PS. Fajnymi autami jezdzili Niemcy na zapoznaniu :shock:

O ile dobrze pamietam to: Kuchar - testowal tydzien temu w Krakowie (napewno PZM-ot), Kosciuszki tez nie bedzie ... - tak oni mowili dzis.
Arti
N3

Postprzez JoannaXP » czwartek, 21 lip 2005, 18:02

Arti napisał(a):Same złe informacje: Na liscie jest a doszly mnie sluchy, ze kasy brak na start :( Na rekonesansie brak.

jak nie bedzie startowal to straszna lipa :(
"Janusz żyje wśród nas ,my kibice nigdy o Nim nie zapomnimy" [']
JoannaXP
N4

Postprzez Łukasz » czwartek, 21 lip 2005, 18:54

Szkoda jakby zabrakło CZopika :(
Tommi Makinen - My name is Legend
Łukasz
N3

Postprzez skateman » czwartek, 21 lip 2005, 19:29

no szkoda szkoda :( a co do kosciuszki to on bedzie testowal pewnie gdzie indziej...do zobaczenia jutro :)
skateman
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP