6. Rajd Nikon 2005

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Postprzez Redbull » czwartek, 23 cze 2005, 08:31

hairpin napisał(a):a co do OS włodowice - świerki to duuużo ciekawszy jest w drugą stronę.

Zgadzam sie w 100%,oes bedzie szedł w wiekszosci pod gore,a obecne auta to nie to co kiedys(celika hołka ktora latała bokami pod gore),asfalt zajechany szczegolnie w polowie odcinka we wsi Krajanów,gdyby odcinek jechał w drugą stroną to bybylo duzo ciasnych 180-tek i fajne spadnia...no ale cóż,i tak jest dobrze...Kurcze mogl by organizator jeszcze postarać sie o prowrto innego klasyka Karłów-Radków czy jakos odwrotnie...ale niestety PNGS.
Redbull
N2

Postprzez andy31 » czwartek, 23 cze 2005, 08:50

Mieszkam przy 1 oesie. :D
Powiem tyle od Sichowa do stanisławowa droga szeroka z szybkimi zakrętami niektóre zdradliwe. Droga była ostatnio naprawiana czyli dużo żwiru. Podczas raju będzie brudno na zakrętach. Przy drodze gęsto rosną "grube drzewka" :twisted: no i jest strumyczek. Wizyta za droga może oznaczać koniec rajdu.
W Stanisławowie kilka bardzo ostrych zakrętów zaciski. Jedyny problem brak dojazdu ale pomyślimy nad tym. Przy końcu Stanisławowa droga staje sie gładka i równa aż do Pomocnego są spadania przez szybkie zakręty jaki i podjazdy. w Stanisławowie na końcu wioski jest hopka przy dużej dzidzie auta polecą. :twisted:
Wjazd do Pomocnego przez serie zakrętów (polecam!!! tylko kilometr dojścia). Jak ktoś nie dohamuje to będzie dzwon! Przez Pomocne bez rewelacji droga szeroka wybijająca w końcowej części wsi.
Wjazd do lasu no i spadanie do Bogaczowa i Męcinki droga wyboista dziur nie ma za wiele w niektórych miejscach ciecie może zakończyć się urwaniem koła lub flakiem. Jest parę zdradliwych zacisków. Po weekendzie będę więcej wiedział o innych oesach 1 dnia. Myślę, że 6 oesów można zobaczyć bez problemu :D .
andy31

Postprzez Gucio » środa, 29 cze 2005, 21:14

Podobno sponsorem miał być Age Computer....zaglądajac na stronke rajdu nie ma nic o tej firmie... :?
EOS 7D,400D/50 1.8/17-50 2.8/70-200 F4 L/580EX II :mrgreen:
http://www.image-sport.net moja stronka :)
Leszek!!
Gucio
S2000

Postprzez maciekbaran » czwartek, 30 cze 2005, 12:49

OGLOSZENIE:
Poniewaz mam serdecznie dosc rozmow na temat nielegalnego zapoznania, oraz zapewnien moich Kolegow Zawodnikow jak i Organizatorow uciekam się do tej formy „walki”. Już za 3 tygodnie odbedzie sie rajd Nikon, który w dużej czesci będzie rozgrywany na nowych trasach. Mam uzasadnione podejrzenia,ze czesci moich konkurentow nadal obca jest zasada fair play i wykorzystają najbliższe tygodnie na poznanie oesow. W związku z tym proponuje „dorobienie” sobie na wakacje. Zapłacę 500 pln za każdy udokumentowany przypadek nielegalnego zapoznania. Nagranie wideo, zdjęcia czy notatka policyjna – forma jest dowolna. Warunkiem jest bezsprzeczne stwierdzenie tożsamości kierowcy, daty i miejsca zdarzenia. Oferta jest wazna od 30.06 do 19.07 Kontakt i informacje pod mailem nielegalnezapoznanie@wp.pl Żeby uniknąć domysłów podpisuje się imieniem i nazwiskiem, jednoczesnie informuje, ze jest to moja propozycja i nie należy jej wiazac z Zespolem którego barwy reprezentuje w RSMP i ME.
maciekbaran

Postprzez Cobra » czwartek, 30 cze 2005, 13:04

cos czuje ze teraz bedzie wiecej fotografow na trasach przed rajdem niz w jego trakcie :D a tak powaznie to strasznie sie ciesze ze inicjatywa zakonczenia tego procederu wychodzi od zawodnikow i wypadalo by zaapelowac do kibicow zeby pomogli zawodnikom nie tylko dla tej kasy ale dla poprawy sytuacji w tym sporcie. korzysci z pewnoscia beda obopolne :D jeszcze raz wielkie wyrazy poparcia dla akcji!
Janusz Kulig, Marian Bublewicz - pamiętam...
Cobra
A5

Postprzez PAT » czwartek, 30 cze 2005, 13:18

Maæku: inicjatywa ze wszech miar s³uszna i podpisujê siê pod ni± rêkami i nogami. Tak jak napisa³ Cobra, ¶wietnie ¿e wychodzi ona od jednego z czo³owych polskich zawodników!
Wed³ug mnie, w tym co napisa³e¶ jest jednak jedno ma³e "ale": Obawiam siê, i¿ w ¶wietle prawa, jedynym wiarygodnym, niepodwa¿alnym dowodem w tym przypadku mo¿e byæ policyjna, albo sêdziowska notatka. Elektroniczne pliki graficzne i video, mo¿na na tyle swobodnie edytowaæ, ¿e stworzenie w ten sposób fikcyjnych dowodów nie stanowi wiêkszego problemu, a co za tym idzie, dowody takie s± stosunkowo ³atwe do podwa¿enia.
Mam nadziejê, ¿e siê jednak mylê i akcja pomo¿e w oczyszczeniu atmosfery zwi±zanej ze ¶mierdz±cym procederem nielegalek.

Pozdrawiam
PAT
Site Admin

Postprzez Cogonieznajom » czwartek, 30 cze 2005, 14:05

brawo! :D
Jeżeli szukasz pilota na KZK, KJS lub imprezę o podobnym charakterze z łódzkiego lub najbliższych okolic napisz PW, lub mail: aro1@o2.pl
Cogonieznajom
A6

Postprzez rak818 » czwartek, 30 cze 2005, 17:08

Rewelacja :!: :shock: :D
Trasa A2 Świecko-Terespol - Najdłuższy w Europie tor wyścigowy ciężarówek
rak818
A5

Postprzez Albert(Zambrów) » czwartek, 30 cze 2005, 17:31

Chwalić można, ale trzeba sie za to wziąść. Ja, biorąc pod uwagę to ze mam wakacje i pracy tez nie mam, siedziałbym na oesach albo sie przynajmniej po nich krecił. Zważywszy na fakt miejsca mojego zamieszkania, apeluję do tych którzy mogą, przyczyńcie sie do tego, przecierz wszystkim nam zależy na tym, żeby rajdy w polsce powoli zaczynały zdrowieć, więc, powstań i wychodzić na odcinki :!: :)
...każdy ponad każdym, wszyscy najmądrzejsi...

Rajdy wporzO!

Banasik Rally Team OGIEŃ :!:
Albert(Zambrów)
A6

Postprzez RajducH » czwartek, 30 cze 2005, 18:15

pomysl dobry :) najlepeij jakby wziely sie za to osoby mieszkajace przy trasach pierwszego etapu:) bo beda to nowe trasy i napewno upalaczy bedzie sporo :?
Zawsze Jest Nadzieja :D KUZI OGNIA !!!
RajducH
A6

Postprzez Roxi » czwartek, 30 cze 2005, 18:39

super traski i jeszcze tylko 3 tygodnie :) jak pogoda dopisze to rajdzik będzie cud miód :)
"Wiem jedno - gdyby szybkie podróżowanie samochodem należało do łatwych zajęć nie trzeba by się tego uczyć, a ja uczę się wciąż i będę jeździł dopóty, póki ściganie będzie dla mnie trudną, lecz pasjonującą zagadką".
Roxi
N2

Postprzez Redbull » czwartek, 30 cze 2005, 20:17

caly drugi etap do okolo mojej miejscowosc,poswiece troche czasu wieczorami na przejazd niektorych miejsc z aparatem w schowku;)

Panie Maćku,gratuluje pomysłu!!!
Redbull
N2

Postprzez adamusmaximus » czwartek, 30 cze 2005, 22:02

Dobry :idea: tylko szkoda,że pomysł nie padł jeszcze przed polskim,bo może i ja bym coś zarobił :)
adamusmaximus
N1

Postprzez sumo » czwartek, 30 cze 2005, 23:10

Panie Maćku : pomysł super, wszyscy popierają, ja również.
Ale co potem?
Dostanie Pan zdjęcia i co z nimi zrobi ? Pokaze organizatorowi, opublikuje gdzies?

A moze ten caly news to glupi żart kogoś niekompetentnego...
sumo
N4

Postprzez GrYzLy » czwartek, 30 cze 2005, 23:30

Andrzej Gorski sie dolaczyl... http://rallyonline.pl/pn.php?id=5929
"Mam nadzieję, że ten francuski wynalazek wytrzyma." L.Kuzaj
GrYzLy
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP