No to czas przejs do konkretow. Album SEVEN YEARS jest to swoiste "The best of..., czyli podsumowaniem 7 letniej karriery Andre Tanneberger'a jako ATB. Na plycie znajduje sie 20 utworow z czego 6 jest nowych. Reszta to piosenki z singli (no oprocz In love with the DJ

Dobra juz plytke przedstawilem to teraz napisze co sadze o poszczegolnych utworkach.

1.HUMANITY- Piekny utowor! Piekny wokal Tiff Lacey! Mi po pierwszym przesluchaniu nie wpada w ucho, jednak gdy sie troszke dluzej posluchamy to wtedy dopiero odkrywamy pieknosc tej piosenki!!! Naprawde cudny utwor! Ocena: 10/10
2.LET U GO (2005 REWORKED)- Jest to juz 3 odslona tego utowru. Tym razem mozemy uslyszec meski wokal Jana Löchel. Piosenka wogole nieprzypomina starszej wersji Let U Go znanej z plyty DEDICATED. Jest to taka ballada spiewana.

3.BELIEVE IN ME- Utowor juz znany i mi sie juz niestety troszke osluchal.

4.TRILOGIE PART 2- Jest to kontynuacja utworu znanego z plyty DEDICATED. Jest do niego niesamowicie podobny ale jednak inny!

5.TAKE ME OVER- Jest to kolejny calkiem nowy utwor. Zanim zacze sie nim zachwycac, napisze ze w tym utworze pierwszy raz woklau uzyczyla Nicole McKenna! No to zaczynam! JEST TO NAJLEPSZY UTWOR NA CALEJ PLYCIE! I niema w tym zadnej przesady! Zaaaajebisty wokal, i fajny bit wogole niepodoby do tych ktore mielisc my okazje slyszec wczesniej. Ale najpiekniejszy w tym utworze jest ten motyw ktory pojawia sie niespodziewanie! Jak slyszalem to poraz pierwszy to sie az przestraszylem! Kto tego nieuslyszy ten nieskuma o co mi chodzi!

6.FAR BEYOND- To niestety najgorszy utwor na tej plycie..

Podsumowanie
Dla mnie ta plyta jest czym wspanialym! Wlasnie cos takiego chcialem usyszec! Choc jest tylko 6 nowych utworow to i tak jest piekna! Najbardziej jednak zaskoczylo mnie to, ze Andre niepodazyl tropem No Silence. Na tamtej plycie bylo duzo piosenek wolnych, chilloutowych (cholera wie co to za styl muzyki...

Ps. Aaaale zem sie rozpisal...

Goraco polecam ten album! Zwlaszcza dlatego ze jest tani jak barszcz

Czekam na jakies ciekawe recenzje plyty!

Pozdrawiam!