3 el. WSMP - 3-4.06 Kielce

Co słychać w wyścigach: płaskich i górskich...

Moderator: SebaSTI

Postprzez Glitol » poniedziałek, 6 cze 2005, 08:58

A ja jak zwykle jestem zadowolny :D hihih
Tradycyjnie najciekawszy wyścig to SCS i CCS, bardzo ciekawa i emocjonujaca walka na całym torze, dużo ataków, sporo błędów wynikających z emocji (tutaj pije do mopa :) ).
W GP też walka w środku stawki była ciekawa, szkoda Cotica (piękne są te Cliówki).
Niestety klasa formuł w tej eliminacji nie była zbyt pasjonujaca.
W Golfie po zmianie kól było w zasadzie wszystko poukładane, trochę pozycji stracił Litwinowicz (problemy z samochodem), niespodzianką było dla mnie wyprzedzenie Kupcikasa przez Lukasa i Gelzinisa przez Paska.
Ozdoba polskich dróg - pijany chłop w rowie przykryty rowerem
Glitol
A5

Postprzez Gokart » poniedziałek, 6 cze 2005, 09:38

YOG - ja też byłem na PO 15 (byliśmy razem z Transformerem) - chyba nawet staliśmy przez pewien czas obok siebie po tej samej stronie bariery :-) pozdr

Co do profesjonalizmu organizacji zawodów: na własne oczy widzieliśmy, jak:
- po zakończeniu DSMP gość próbował odjechać karetką (Polonezem) i przez DWIE MINUTY nie mógł zapalić! w końcu odpalił i ruszył z prędkoscią 25 km/h w momencie, kiedy nadjeżdżały właśnie samochody robiące ostatnie kółko. po prostu w głowie się nie mieści
- goście z samochodu ratowniczego oczywiście byli profesjonalnie ubrani (kaski, kombinezony OMP), ale po torze jeździli bez pasów :-). a jeden z nich przez prawie cały czas spał. no comments.

Natomiast same wyścigi były czadowe. Zwłaszcza CC i SC - te boki... :lol:

zrobiłem sporo zdjęć, muszę tylko wywołać. jak będę miał coś ciekawego to wrzucę gdzieś.

pozdr
Gokart
N3

Postprzez mop » poniedziałek, 6 cze 2005, 11:30

nie chce sie chwalic ale mialem 3 czas podczas wyscigu :)

i gdyby nie "kolega" z rzemieslnika ktory kompletnie po chamsku mnie wypchnal w bande to bylbym 3 :(

i wciaz nie moge odzalowac tego przedostatniego zakretu.. :)
mop
A5

Postprzez Gokart » poniedziałek, 6 cze 2005, 11:36

jeszcze a propos Kusiaka: b. mocno uderzył w te opony ustawione na wejściu w zakręt - tak, że wyleciał w powietrze i przez moment jechał na dwóch lewych kołach. Ale potem nie było widać żadnych uszkodzeń samochodu... miał szczęście, bo było szybko...
Gokart
N3

Postprzez SeBa » poniedziałek, 6 cze 2005, 15:50

mop napisał(a):i gdyby nie "kolega" z rzemieslnika ktory kompletnie po chamsku mnie wypchnal w bande to bylbym 3 :(

nie chce nic mówić ale jechałem zaraz za wami i wszystko widziałem to ty wypchęłeś kolege z rzemieślnika centralnie na bnde a nie on ciebie i wszyscy którzy to widzieli potwierdza moja wersje. z resztą to samo zrobiłeś Kubie Buziukowi w trakcie przerwanego wyścigu tylko udeżyłes go swoim prawym bokiem. takie zachowanie nie powinno mieć miejsca na torze wyścigowym
:!:
SeBa
N2

Postprzez mop » poniedziałek, 6 cze 2005, 16:12

nie chce nic mowic, ale:

1. na poprzednim kolko gregor zlozyl mi lusterko spychajac mnie na trawe
2. gdyby to byla moja wina, to gregor chyba by nie dostal ostrzezenia od sedziow?
3. jadac z przodu wg regulaminu mam prawo wyboru swojego toru jazdy
4. juz nie mowiac o niepisanej zasadzie ze jak ktos jest ewidentnie szybszy to mu sie ustepuje (przynajmniej my tak mamy, zeby nie bylo wlasnie takich ch** akcji na torze)

jak mi nie wierzysz ze bylem szybszy to polecam czas najlepszego okrazenia, moj jest sekunde lepszy niz gregora.

jakiekolwiek argumenty? niestety wg regulaminu i sedziow nie ma tu ani grama mojej winy, wiec nie wiem gdzie wy sie jej doszukujecie.

co do kuby, to juz wiem kogo winic, tez malo w bande nie polecialem, a juz na pewno nie bylo tam mowy o zajedzaniu drogi, poniewaz jechalem PROSTO SRODKIEM toru, wiec bylo miejsce po mojej wewnetrznej. z lewej strony mialem przytulonego do mnie raczkowskiego.

jak widze po prostu niektorzy nie uznaja czegos takiego jak czysta walka, radze brac przyklad z poznaniakow, szurgota i garsteckiego, oni jezdza bardzo czysto, i mimo ze z szurgotem i sikora walczylem przez 4 kolka to nawet przez moment nie bylo miedzy nami kontaktu.
mop
A5

Postprzez YOG » poniedziałek, 6 cze 2005, 17:11

no Gokart teraz to Cie kojarze; robiles zdjecia Zenkiem 11 badz TTLkiem (nie widzialem dokladnie); pozdrawiam i mam nadzieje ze zawitacie z ekipa w lipcu do nas???

no ten pacjent z karetki (czytaj kierowca) byl rzeczywiscie mocarny; puscil na luza i chcial z rozpedu zapalic ale sie nie udalo; a potem to tak jak Gokart pisze, rzęzil i jechal 25km/h pomiedzy autami wyscigowymi;
Ci z ratowniczej sieny to zwsze spia; jak bylem w piatek na treningach (na zjezdzie z krajowki) to tam tez ratownicy spali:)

ale najbardziej to mnie rozwalili Ci kolesie od grania w zoske :)

YOG
www.poldimex.pl
YOG
N2

Postprzez Conic » poniedziałek, 6 cze 2005, 22:12

ps. rozpoczne temat przekretow :) wiecie kto ma najbardziej przekrecony samochod? karniewicz, najlepsze kolko 1:14, szybciej nawet od formul, ten to ma samochod :))))))))[/quote] HEHEHE MOP wiem do kogo pijesz ale nietety nie byłem w Kielcahc więc sie nie przyłacze do rozmowy pozdrawiam :roll: .ALE po opowiadaniach ziomków to heba Tobi niezle za Nowika A-grupą poganiał krok w krok ehhehe :lol:
Conic
N1

Postprzez mop » wtorek, 7 cze 2005, 00:26

tez tak slyszalem, tez bylem pod wrazeniem jego czasu :)

ale chyba nie mozecie miec juz podejrzen o przekretach, na wyscigu tez zrobil swietny czas, a pierwsza 5 rozbierali naprawde dokladnie, siedzieli w parku maszyn chyba z 2 godziny.

ps. ktos wie jak efekty rozbierania? bo jak wyjezdzalem to podobno wynik badania kuby byl jeszcze zawieszony
mop
A5

Postprzez mop » wtorek, 7 cze 2005, 00:29

ps. wcale nie pije do Ciebie, tylko jak zobaczylem ten czas i przypomnialy mi sie dyskusje to po prostu nie moglem sie powstrzymac :) no offence :)

BTW, ciekawie jak by to rozwiazali jakby byl to czas z treningu. bo tak jak w przypadku skindera ktory mial czasy podwojne (4 minuty z hakiem) to zsumowali i wyciagneli srednia, niezbyt sprawiedliwie..

chyba powinni cos z tym zrobic
mop
A5

Postprzez cotic » wtorek, 7 cze 2005, 07:01

Eh az smieszne to jest co sie w waszej klasie dzieje....dobrze ze sie wydostałem z tego bagna..
Nie wiem jak mozna zrobić czas 2.13 w kielcach regulaminową nką jadąc na vivo....
Oby p.Szczechura sie wziął za was bo powoli robi sie klasa A 1150 z naklajką N
www.bth.pl/sponsoring/ +48697969707 gg: 642954 lukasz@bth.pl
cotic
N3

Postprzez SeBa » wtorek, 7 cze 2005, 07:17

mop napisał(a):nie chce nic mowic, ale:

1. na poprzednim kolko gregor zlozyl mi lusterko spychajac mnie na trawe
2. gdyby to byla moja wina, to gregor chyba by nie dostal ostrzezenia od sedziow?
3. jadac z przodu wg regulaminu mam prawo wyboru swojego toru jazdy
4. juz nie mowiac o niepisanej zasadzie ze jak ktos jest ewidentnie szybszy to mu sie ustepuje (przynajmniej my tak mamy, zeby nie bylo wlasnie takich ch** akcji na torze)

co do kuby, to juz wiem kogo winic, tez malo w bande nie polecialem, a juz na pewno nie bylo tam mowy o zajedzaniu drogi, poniewaz jechalem PROSTO SRODKIEM toru, wiec bylo miejsce po mojej wewnetrznej. z lewej strony mialem przytulonego do mnie raczkowskiego.

\

no faktycznie dobry argument- gregor złożył ci lusterko wieć ty wyjeb**eś go na bande- bardzo mądre zachowanie... zauważyłem że ty chyba podczas wyścigu całkowicie wyłaczasz rozum i pamięc bo jakos po wyścigu wszystko opowiadasz zupełnie inaczej niż było faktycznie.

oczywiście masz prawo wyboru toru, możesz sobie jechać jak chcesz pod warunkiem że nie jedziesz szlaczkiem spychając innych zawodników zajeżdżać im droge i powodując niebezpieczeństwo na torze :!: :!:

nie zauważyłes że po wyścigu to jakoś wszyscy popierali gregora a nie ciebie jakoś nikt do gregora nie miał pretensji o jego jazde.

a co do sytuacji z Kuba to ine bądź śmieszny to było chamskie świadome udeżenie :!: :!:
SeBa
N2

Postprzez S-LOGISTICS » wtorek, 7 cze 2005, 07:53

Skoro Mop podczas wyściguwyłącza pamiec i rozum, to Gregor popuszcza wodze fantazji. Seba, skad możesz wiedzieć jak było naprawde? Siediząłes w lesie i widziałeś? Czy opierasz sie tylko na głosach z tłumu? Igor to bardzo ambitny i szybki kierowca, nie dopuszcza do siebie mysli, ze kto może go wyprzedzić. To stary kartingowiec z nawykami. Seba dokonale zdajesz sobie sprawe jak działa na psychike kierowcy fakt, że drugi wbija mu sie na bok skłądajac lusterko. Mówie tu o stresie jaki towarzyszy takiem zdarzeniu. Mop faktycznie jest szybszy od Igora. Wiem jak Gregor jechał. Jego styl jazdy jest potwornie agresywny.

Seba, dedukujac z Twojej wypoiedzi, jeżeli ktoś jest 3/4 auta przed kimś innym to zahamowac i go przepuścić? Proponuje zajrzeć do regulaminów.
Poza tym mimo wszystko wierze w robote sedziów na PO. Oni chyba widza kto jedzie zgodnie a kto nie. Ten dostaje ostrzezenie lub inna kare. Mop ani w Moście ani w Kielcach nie dostał ostrzezenia. Sugerujesz, że są ślepi? Albo wola bardziej Mopsa niż Igora:) hahahahahahahhaa

A teraz najciekawsze: zauważyłeś jakie forum było przy Igorze? Obok niego było z 10os. A przy Mopie stałem tylko ja. Poza tym nie wiesz co działo sie dalej. Igor odgrażał sie, że wszystko jest na filmie i zostanie to pokazane. Jakims dziwnym trafem nie zostało. 30 min po wyścigu przyszedł ojciec Igora (też jakaś fanaberia, tatuś poszedł załątwić sprawy synka) i zagroził, że jeżeli jeszcze raz Mop dotknie auta Igora, to on go zabije. W dzisiejszych czasach jest na to paragraf i można pójść do pierdla. Tylko dzieki Grześkowi Baranowi nie doszło do rękoczynów.

Seba, widziałeś to uderznie? Bo ja tak. Stałem na górce w Moście i widziałem całe zdarzenie. Tak sie skłąda, że Kuba wszedł w ten zakret wolniej od Mopa, ale po wewnetrznej. Na wyjsciu byli na tej samej wysokosci. Tylko (zapewne wynikalo to z toru) Kuba zaczał wypychać Mopa za tor, tak, że jechał on już 4 kołami po zielonym. Akurat na tym zakrecie było szybko. Wiec to kuba wypchnał Mopsa poza tor. Czy to jest ok? A to, że Mop chciał jak najszybciej wrócić na tor, Kuba postanowił cały czas go zamykać i być na blokujacej pozycji to juz inna bajka.

Zawsze wyścigi podobały mi sie, ponieważ był to sport gentelmanów. Takimi napewno jest Sikora, Szurgot, Garstecki...i jeszcze paru by sie znalazło.
S-LOGISTICS
N1

Postprzez S-LOGISTICS » wtorek, 7 cze 2005, 07:58

Aaaa i jeszcze jedno. Czy zdajesz sobie sprawe Seba, jaka jest wielkośc zniszczeń po takim uderzeniu? Jeśli wydaje CI sie, że sa to zadrapania blacharskie i delikatne wklęśniecia, to sie grubo mylisz. Naprawa auta po Moście była naprawde droga. Auto trafiło na rame, po Kielcach jest jeszcze gorzej. Czy myślisz, że ktokolwiek świadomie rozwala soje auto, które sie krzywi?
S-LOGISTICS
N1

Postprzez Berni » wtorek, 7 cze 2005, 09:21

ja sie nie znam.. nie mam doswiadczenia... sytuacji nie widzialem....

ale w praku maszyn doswiadczony zawodnik powiedzial:

"na tym torze nie ma sedziowania,tu nikt nie sedziuje"
"Zycie jest walka":)
Berni
N1

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wyścigi