(PPZM) Rajd Mera-Pokale 2005

Archiwum

Moderator: SebaSTI

Postprzez piter306 » sobota, 28 maja 2005, 17:32

Bardzo fajny rajd, warto było sie smażyć cały dzień.
Czas leci a człowiek jakby coraz głupszy.
piter306
A5

Postprzez ZOWA » sobota, 28 maja 2005, 19:21

najwieksze gratulacje za Rewelacje rajdu naleza sie zalodze Majek-Siatkowski mimo ze nie bylem na rajdze ale wynik mowi sam za siebie.Dany gratulejszyn dla Ciebie i dla kierowcy.no i gratsy dla pasia za 2 miejsce w N0.brawo chlopaki
ZOWA
A6

Postprzez Robecki » sobota, 28 maja 2005, 19:43

Kurde a moim ziomalom coś nie poszło - Czeredys/Sawicki Peugeot 106 A6 nr 20 - odpadli na OS 2, Strzałkowski/Bojar Peugeot 306 N3 nr 26. Szczególnie szkoda mi "tych drugich" bo to ziomki z Płońska (właściwie połowicznie bo tylko kierowca) i całkiem dobrze im szło - 2 w N3 i 11 w gen. po OS 9.
Jakieś refleksje co do stylu jazdy obydwu załóg :?: :)

Aha i jakby ktoś miał jakieś fotki z nimi w roli głównej to bardzo bym prosił o przesłanie na robecki2@o2.pl - z góry WIELKIE DZIĘKI :!: :)
Robecki
N3

Postprzez Gustaw » sobota, 28 maja 2005, 19:55

bardzo dziekuje wszystkim ktorzy wysylali sms z wynikami, super sprawa :D
pogoda wypasiona, wszyscy kibice sie smazyli

tak na szybko to Majek, Serafin, Mankiewicz ( nie wiedzialem ze tym puntem tak sie da), pelny ogien, kilku kierowcow ponizej moich oczekiwan np Nivette, pare brzydkich dzwonow np Szypuła, grubo za szybko wszedl w slynny lewy zakret na ERGu, tam gdzie jebal rok temu Starowicz, i na dodatek cial wejscie wiec nie mial prawa sie zmiescic
fotki z motoroli wiec wiadomo

Obrazek
Obrazek
Obrazek

lub Kmiecik, dupa sie odbil od drzewo o ktore jest oparty rower, pozniej przodem w nastepne rolka

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kris co z Kaziem ?
Ostatnio edytowano sobota, 28 maja 2005, 20:03 przez Gustaw, łącznie edytowano 1 raz
Colin, simply the best
Gustaw
A5

Postprzez piter306 » sobota, 28 maja 2005, 20:01

Ten winkiel co rozwaliła się Felka jest nieludzki (w sumie cały ERG), było pora ratowań im się niestety nie udało, jakby znaleźc pora takich oesów jak ERG to widza na Górnym Śląsku rajd do MP.
Czas leci a człowiek jakby coraz głupszy.
piter306
A5

Postprzez el_misios » sobota, 28 maja 2005, 20:19

Rajd pierwsza klasa jutro wrzuce ponad 200 fot na stronkę a w krótce klip. Mam te ujęcia jak wypadali zawodnicy na Wygorzele. :D
aha pozdrowienia dla pana nerwowego ratownika :D :D :D
Obrazek
Ostatnio edytowano sobota, 28 maja 2005, 20:25 przez el_misios, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
www.rallyfans.republika.pl
el_misios
N3

Postprzez qbus » sobota, 28 maja 2005, 20:21

Kris co z Kaziem ?

Może nie jestem Kris ale opisze... autodrom... prosta startowa... może zdąrzył 4 zapiąć a i to nie napewno. auto po prostu zgasło. na pierwszym "zakręcie" rajdu. jakaś awaria. problemy z elektroniką? chyba tak.

a tak btw. to rajdzik całkiem udany... gdyby nie ten upał.
"Janusz żyje wśród nas. My kibice nigdy o Nim nie zapomnimy."
www.racingshop.pl
qbus
S1600

Postprzez radwb » sobota, 28 maja 2005, 20:34

no było nieźle niestety musiałem jechać do domu po 2 pętli :(
poraz pierwszy na moich oczach 00 wpadło do zeczki :) i były problemy z wyciągnięcim
jeszcze dziś dam klipa :)
radwb
N3

Postprzez mx.art design » sobota, 28 maja 2005, 20:41

A ja coś napisze o starcie zespołu Serafin Rally Sport:

1.Skoda Felicia - Paweł Serafin - 2 miejsce w generalce i 1 w klasie gości, w sumie mogło być ostatecznie 1 ale lekki "pocałunek" przodem na odcinku Wygorzele i kilka sekund straty (motor zgasł), po 2 ślizgające się sprzęgło, mimo że Skoda ma skrzynie kłową i zmiana jest bez sprzęgła było troche strat przy ruszaniu na starcie do oddcinka, no i ten "super oes" na Tychach też kilka sekund zabrał (nawrota na beczce) pozatym ok.

2.Opel Astra - Bogdan Choma - 6 miejsce w generlace i 4 w klasie gości, początkowo nauka samochodu potem już lepiej, na jednym z odcinków doszło do uszkodzenia przewodu hamulcowego z tąd troche strat czasowych, ogólnie start dobry.

8)
..::Fotografia i projekty || www.mx.art.uk.pl
mx.art design
N2

Postprzez TSRALLY » sobota, 28 maja 2005, 21:23

mx.art design napisał(a):1.Skoda Felicia - Paweł Serafin - 2 miejsce w generalce i 1 w klasie gości, w sumie mogło być ostatecznie 1 ale lekki "pocałunek" przodem na odcinku Wygorzele i kilka sekund straty (motor zgasł)

Stałem niecały 1 metr od miejsca gdzie Paweł walnął(później postanowiłem pójść w trochę bezpieczniejsze, aczklwiek na tym przejeździe taką sytuacje miał tylko Serafin), trzeba przyznać twardy murek był i samochód też

Oprócz tego 2 mocne dzwony 1 na wygorzelu z przerwanym oesem załoga CC wjechała na słynnym zacisku w betonowy słup nieciekawie to wygładało. A 2 na ERGu zaraz za bramą wyjazdową na lewym zakręcie Felka mocno oberwała i leżała na dachu( zdjęcia są powyżej od Gustawa)

Spoko rajd naprawdę udany szkoda że tak dużo załóg nie ukończyło zawodów no i trzeba zabezpieczenie poprawić bo nie wszyscy wiedzilei na czym rajd polega i jakimi prawami się rządzi :(
Ja:Ile kosztuje u Ciebie wypożyczenie Lancera za kilometr??
Janusz Kulig:Przyjedź do Krakowa, na pewno się dogadamy

Tych słów nie zapomnę do końca życia, Janusza także
TSRALLY
N3

Postprzez kolo115 » sobota, 28 maja 2005, 23:03

To moze ja cos napisze...
Na poczatku stalem na ERGu i widzialem dzwon tego CC. Tak w sumie to tez nieciekawie wygladalo...(radwb to Ty stales tam na takim pienku na ERG? Bo ujecia z twojego klipa jakies znajome sie wydaja...:P) Pozniej przenoslem sie na Wygorzele i tam to dopiero cyrk byl. :) Pieknie wszyscy (no prawie wszyscy:)) wypadali! :D Jaja byly jak trza bylo uciekac przed Astra p. Giedroycia (a stalem dosyc daleko i przedemna byly ok 2 rzedy ludzi :P) Potem sie przenoslem na Autodrom. Poszlem tam na 2 koniec toru gdzie jest taki syf na wyjsciu. Pieknym bokiem tam poszedl Tomek Cecot, az mnie ciarki przeszly....:D Potem znow na Wygorzele, ale niestety niebylo juz takich atrakcji jak na 1 petli. :) Pozniej poszlem jeszcze raz na ERG tam przy drugiej bramie. Ostro dawali tam niektorzy :) A jedna czarna Fela przesadzila ale na szczescie uniknela spotkania z drzewem... ufff...
aaaa ten koles ratownik byl przerabany...:D:D:D Totalna panika jak ludzie chcieli przejsc na 2 strone ulicy ok 20 min przed 1 zawodnikiem.... :P
Ogolnie rajd bardzo udany, ale stanie ok godziny na wygorzelu przy pelnym sloncu grzejacym w czache bez zadnej czapki nienalezy do przyjemnych.. :roll: Jakby tak bylo jak w tam tym roku.. :wink:
Obrazek
"Nigdy nie bądz pewny siebie i swoich sukcesów, nigdy nie mów, że wygrasz..."
Janusz Kulig
kolo115
N3

Postprzez mtr » sobota, 28 maja 2005, 23:15

ja tez stalem na ergu i widzialem dzwon szypuły w cc :) Zaraz sie okaze, ze tam pol autoklubu stalo :))) a ochroniarz na zdjeciu juz slynny. Rajd zaliczam do ciekawych i udanych :)
http://www.akzamkowy.org
tlen: rally-3qpl@tlen.pl
gg: 4517826
mtr
N3

Postprzez radwb » sobota, 28 maja 2005, 23:22

nie pieniek był juz odsadzony :P. widzać ze sie lubisz przemieszczać sie po OS ja tam wole spokojnie se siedzieć na jednym oesie i tak byłem na 2 pętlach i jeszcze zrobili woly przejazd a z tym gostkiem były (erg 1) jaja tłum ludzi ze 50 osób nie puścił chodz do startu było 40 min :| to po drógiej stronie ulicy była dróźka i cały tłum tą dróżką.
radwb
N3

Postprzez radwb » sobota, 28 maja 2005, 23:28

mtr napisał(a):ja tez stalem na ergu i widzialem dzwon szypuły w cc :) Zaraz sie okaze, ze tam pol autoklubu stalo :))) a ochroniarz na zdjeciu juz slynny. Rajd zaliczam do ciekawych i udanych :)

szpuła powiedział ze za szybko cioł, i go na dziurze podbiło. i mówiłe ze by sie uratował wjazdem w krzaki tylko tam stali ludzie(po prawej auta). aoganizacje uwarzam za kijową. Szpóła zdenerwowany bo nie przysłali mu lawety a na OS nie pozwolili im wiechać swolim autem.
radwb
N3

Postprzez PawelRally » sobota, 28 maja 2005, 23:54

Można wiedzieć o co chodzi z tym ratownikiem ze zdjęcia? Pytam z ciekawości :)
Rajdy wporzO!
(BRT) - Banasik Rally Team ;)
PawelRally
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Archiwum