VI Runda PPAiK - Toruń

Dla tych, którzy zaczynają i tych, którzy już wygrywają - dajcie sobie znać, gdzie się można poganiać!

Moderator: SebaSTI

VI Runda PPAiK - Toruń

Postprzez Albert(Zambrów) » sobota, 14 maja 2005, 08:49

Wybiera sie ktos? Może ktos ma zamiar filmowac zmagania? Troche puźno temat zakładam, ale dzis Prolog dopiero o 17 wiec da sie jeszcze dotrzec, ja zaraz wyjeżdzam, a Zambrowa musze jechac :D Jak ktoś bedzie z forum, niech mnie dopadnie, Czerwony Kadett:D
...każdy ponad każdym, wszyscy najmądrzejsi...

Rajdy wporzO!

Banasik Rally Team OGIEŃ :!:
Albert(Zambrów)
A6

Postprzez PawelRally » niedziela, 15 maja 2005, 21:59

Impreza przednia :D

Masa aut :) wiele boków i małych i większych podknięć :) Trasa fajna. Poligon pierwsza klasa, tor też niczego sobie. Pogoda dopisała nie było aż tak źle. Maluch Zoltara miodzio takich boków już dawno nie widziałem :lol:

Kto z forum był???
Rajdy wporzO!
(BRT) - Banasik Rally Team ;)
PawelRally
A6

Postprzez Albert(Zambrów) » poniedziałek, 16 maja 2005, 09:32

Z oczu kibica moze i fajnie, ale z perspektywy zawodnika masakra. Organizacja do du**, wszystko robione na ostatnia chwile, na jedym PKCu kolejka byla taka, ze niektorzy jechali pierwsza pętle a drudzy juz druga i sie spotkalismy na tym samym PKCu :? Jedyne co mi sie podobalo to trasy w miare fajne, a tak to rajd jeden z gorszych na jakim bylem. Taka jest moja ocena tych zawodów.

Rajdy wporzO!

Albert(Zambrów)
A6

Postprzez losiu » poniedziałek, 16 maja 2005, 11:01

Ja bylem w Toruniu. Generalnie na tej probie na poligonie gdzie po PKC czekalo sie 1,5h to sobie chodzilem i akurat stalem przy starcie jak podjechal czerwony kadet. I tak wlasnie se pomyslalem ze to mozesz byc ty Albert... Jak dla mnie to trasy troche za wolne, ale nie ma co narzekac bylo ok. A jesli chodzi i orgaznizacje to uwierz mi ze bylem na kilku duzo gorzej zorganizowanych imprezach, tu nie bylo zle. Tylko jak zawsze organizatorzy zapomnieli o puchara dla klasy gosc ale na szczescie po intwerwencji pewnej zalogi puchary sie znalazly...
--------------------------
Sawicki Rally Team
Astra GT
losiu
N2

Postprzez losiu » poniedziałek, 16 maja 2005, 11:02

Ja bylem w Toruniu. Generalnie na tej probie na poligonie gdzie po PKC czekalo sie 1,5h to sobie chodzilem i akurat stalem przy starcie jak podjechal czerwony kadet. I tak wlasnie se pomyslalem ze to mozesz byc ty Albert... Jak dla mnie to trasy troche za wolne, ale nie ma co narzekac bylo ok. A jesli chodzi i orgaznizacje to uwierz mi ze bylem na kilku duzo gorzej zorganizowanych imprezach, tu nie bylo zle. Tylko jak zawsze organizatorzy zapomnieli o puchara dla klasy gosc ale na szczescie po intwerwencji pewnej zalogi puchary sie znalazly... A jak wam Albert poszlo?
Sawicki Rally Team
Astra GT
losiu
N2

Postprzez ZiG » poniedziałek, 16 maja 2005, 12:40

Nigdzie nie moge doszukac sie wynikow z tej imprezy. Sa gdzies ?
Wygrywa ten kto popełnia najmniej bledow ;)
ZiG
N1

Postprzez PawelRally » poniedziałek, 16 maja 2005, 21:43

losiu napisał(a): Jak dla mnie to trasy troche za wolne, ale nie ma co narzekac bylo ok.

No jak dla mnie - kibica trasy były super ;] Dużo syfu, no może jakby było szybciej to bym się nie obraził :lol: Albert przesadził troszke z krytyką rajdu :wink:

P.S losiu jakim autem jechałeś i czy widziałeś mnie (czarna kurtka, biała czapeczka i w ręku aparat) :) :?:
Rajdy wporzO!
(BRT) - Banasik Rally Team ;)
PawelRally
A6

Postprzez Albert(Zambrów) » poniedziałek, 16 maja 2005, 22:30

Paweł ma troszke racji. Lekko przesadziłem bo generalnie załoga sie nie sposała najlepiej i w ciemnych kolorach na wszystko patyrzylem. Generalnie rajd byl spoko, fajni ludzie, fajne trasy. Co mi sie nie podobalo to oznakowanie itinerera w kilku miejscach, ale to kazdemu moze sie zdarzyc i kilka prób do przejechania w czasie miedzy jednym a drugim PKCem. Moze to dlatego bo przyzwyczaiłem sie do PKCa przed kazda próba, wydaje mi sie ze to jest dobre wyjscie. Ale teraz, po opadnieciu emocji, uwazam ze rajd był całkiem spoko :)

Rajdy wporzO!

Albert(Zambrów)
A6

Postprzez losiu » wtorek, 17 maja 2005, 13:58

To my:

Obrazek

Zdjecie autorstwa seriwsu WWW.GTR.PROMO.PL

P.S. Pawel niestety nie widzielm Cie, bo bylo tam tyle ludzi...[/img]
Ostatnio edytowano środa, 18 maja 2005, 22:49 przez losiu, łącznie edytowano 1 raz
Sawicki Rally Team
Astra GT
losiu
N2

Postprzez Albert(Zambrów) » środa, 18 maja 2005, 11:34

To wy całkiem fajnym wozem zamiataliscie :) Jesli moge swiedziec, czy to jest PZM-ówka, czy robiona do KJS ta Astra :?: Wygląda i brzmi 8) na cos konkretnego :)

Rajdy wporzO!

Albert(Zambrów)
A6

Postprzez ZiG » środa, 18 maja 2005, 18:01

losiu, ladne obklejenie :) Szkoda, ze wam skrzynia padla w Szczecinie bo widze ze mogliscie troche namieszac w klasyfikacji:) Gratuluje rezultatu w Toruniu!
Wygrywa ten kto popełnia najmniej bledow ;)
ZiG
N1

Postprzez losiu » czwartek, 19 maja 2005, 00:00

Albert(Zambrów) napisał(a):To wy całkiem fajnym wozem zamiataliscie :) Jesli moge swiedziec, czy to jest PZM-ówka, czy robiona do KJS ta Astra :?: Wygląda i brzmi 8) na cos konkretnego :)

Jest to Astra n grupa - narazie. 167KM, 215Nm. Przygotowana do PPZM. Niestety w Szczecinie zmielilem krotka skrzynie i w Toruniu musialem jechac na bardzo dlugiej i stad mielismy przy sportowym kompie problemy z utrzymaniem na torze rallycrosowym na prologu bo na trojce auto nie jechalo i musialem czasem redukowac biegi w zakrecie.

Do Zig:

Dzieki, poprostu w miare czysto pojechalismy i wynik sam przyszedl:)
Generalnie w Sczecinie ta skrzynia troche mnie wkurzyla ;) bo fajnie nam sie jechalo. Ale nie ma co plakac i jechac dalej :wink:
Do zobaczenia na rajdzie...
Sawicki Rally Team
Astra GT
losiu
N2

Postprzez Albert(Zambrów) » czwartek, 19 maja 2005, 12:33

Odnośnie krótkiej skrzyni, w tej Astrze masz silnik 2.0 16v, bodajrze cx20, czyli skrzynia taka pasowała by chyba do Kadetta GSi tez. Ile mniej wiecej moze kosztowac taka skrzynia z krótrzymi przełozeniami? Widziałem w Toruniu że Czekan w Escorcie miał tez krótka, to jak my dokrecalismy ledwo dwójke, on juz prawie 4 wkładał :?

Rajdy wporzO!

Albert(Zambrów)
A6

Postprzez losiu » czwartek, 19 maja 2005, 16:21

Tak mam C20XE 2.0L 16v Krotka skrzynia - to wymienione glowne przelozenie na krotkie skrzyni F20. Koszt takiego przelozenia to 2500zl u Swiatka. Generalnie roznica jest przepotezna. Auto dostaje wigoru szczegolnie od trojki w gore. Generalnie na kjs mozna osiagnac predkosc max takiej skrzyni ktora wynosi ok. 170km/h. Np taki mialem na Magnolii w Szczecinie czy np w Slupsku - gdzie ta skrzynia jest zakrotka bo musze odpuszczac na maxymalnej. Generalnie krotka skrzynia daje mase frajdy.
Czy pasuje do kadeta to nie wiem. Najlepiej zadzwonic do Swiatka i zapytac sie czy robi do kadeta...
Sawicki Rally Team
Astra GT
losiu
N2

Postprzez losiu » czwartek, 19 maja 2005, 17:05

Sawicki Rally Team
Astra GT
losiu
N2

Następna strona